Şimdi Ara

Avatar:The Last Airbender | Netflix (Live Action) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Düşük beklentiyle izleyip yazıyorum şuan 3 bölümü bitirdim. Efektler hoşuma gitti, kesinlikle izlenir. Ben animeden ziyade live actionu tercih edenlerdenim hocam. Diziyi çıkarmak, hiç çıkmamasından iyidir kafasındayım. Her bölümde yüksek bütçe harcandığı belli oluyor dizide.

  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Ooo, dizi yayınlanmış mı? Hiç haberim yoktu en yakın zamanda bakarız o hâlde. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • One Piece gibi kaliteli bir içerik çıkar dedik, ortalama bir şey çıkmış. Yapacak bir şey yok elimizdekiyle yetinicez.  

  • Görsel olarak çok iyi, İzlerken seneler önceki izlediğim film ile birebir aynı gibi hissettim, Diziye göre hızlı ilerliyor sanki ama yapımcı düşünülünce böyle olması daha iyi gibi.

  • 3. bölümdeyim. şu ana kadar akıyor, çerezlik keyifli bir yapım olmuş. en azından korktuğumuz gibi değil. kötü değilse ortaya da iyiyiz artık yapaack bir şey yok.

  • 4.Bölüme geldim bende. Ben çok başarılı buldum.

  • Çürük domates skoru korkuttu emme forumdaki arkadaşlar gaza getirdi bugün yarın başlayıp izleyeceğim en sevdiğim animenin dizisini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görsel olarak çok beğendim, keyifle aktı gitti.  

  • Ben de sadece 2 bölüm izleyebildim ama gördüğüm kadarıyla OP adaptasyonu kalitesinde kesinlikle değil. Evet görsel efektler idare eder zaten olması gerekenin minimumu bu. Ama oyunculuklar çok kötü, çok yapmacık. Aang'i canlandıran çocuk oyunculuk olarak berbat, Sokka'yı canlandıran vasatın altında, zaten çok da gitmemiş Sokka karakterine. Katara vasat. Oyunculuk takıntısı olan biri değilim ama doğallık olmayıp basit yapaylıklar göze batıyor. Sanki oyunculukla hiç ilgisi olmayan ilköğretimdeki bir grup çocuğa piyes oynatmışlar gibiydi yer yer. Yönetmen nasıl bu kadar düşük kalite oyunculuğa izin vermiş anlamadım. Ben olsam orası olana kadar tekrar ettirdim. Ya da kabiliyetsiz çocuklar anca bu kadarını yapabiliyordur belki de bilemedim.


    Görsellerle ilgili yine bir sıkıntı da şu. Dövüş aksiyon kısmında görseller yeterince hızlı hareket etmiyor akmıyor. Yani atıyorum Katara su büküyorsa bu bükülmenin ve su vuruşunun dövüş aksiyonunun akıcılığını bozmayacak kadar hızlı ve seri olması gerekir. Neticede Katara su bükerken ve zaman akıp giderken düşman da mal gibi beklemiyor. Yok yönetmen düşmanı mal gibi bekletiyorsa o aksiyondan hayır gelmez. Her şey aynı anda hızlı ve seri olur. Yani bu konuda kötü değil ama biraz daha seri olması gerekirdi. Mesela bu hatanın katmerlisini 2010 Son Hava Bükücü garabetinde yapmışlardı. Rezil rüsva bir filmi hatırlamak bile istemiyorum.


    Diziye gelirsek bazı diyalogları ve olayları biraz değiştirmişler gibi. Diyaloglar zaten değişik de mesela çizgi dizisinde Aang'in başına gelenleri bu dizideki gibi uzunca göstermeyip anlatıcı, her bölüm başlangıcında elementleri saydıktan sonra olayın çok kısa bir özetini defalarca verir geçerdi. Bunda oradaki anlatıcının anlattığı şeyi göstererek uzatmışlar. Bence gerek yoktu. Uzatmalara gelirsek de olayları zırt pırt dramatize ederek uzatmalarını sevmedim.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Mesela Aang, Avatar Kyoshi ile konuşuyor filan. Tamam anladın öğrendin, dibu kadar uzatmsya gerek yok. Zırt pırt Flashback vermeye de gerek yok. Aang'in Avatar Kyoshi'nin avatar durumundaki bedeniyle savaştığı sahne çizgifilminde var mıydı emin değilim. Bana sanki yokmuş gibi geldi ama bilemedim. Neyse.

    Yani karakterlere derinlik vermek için illa ki acı olaylar, dram, durgunluk vs olacak ama sanki sezonu bölümlere sığdırmaya çalışırken buralarda biraz aceleci davranırken, flashback'ler ve gereksiz diyalog uzatmalarıyla da bu işi baltalıyorlar gibi geldi. Nereyi uzun nereyi kısa tutacaklarını tam bilememişler gibi geldi.


    Karakterlerdeki derinliklerden bahsetmişken mesela çizgi filmde Aang ve Sokka yer yer epey eğlenceli karakterler olabiliyorlardı. Yani çizgidizide mizah da vardı. Ama burada gördüğüm kadarıyla karakterler odun gibi. Hiçbir mizah ögesi bulundurmuyor neredeyse. Eyyorlamam sadece ilk 2 bölüm içindi, diğer bölümlerine de yarın bakarım ama büyük bir iştahım yok açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fan olmasam diziyi ciddiye alımda devam etmezdim ama bu konudaysak zaten animasyonu bağrımıza basanlardan olduğum belli zaten.


    diziyi bitirdim ilk sezonunu çok fırsatlar kaçmış, belliki bükme sahneleri, figür sahneleri için uğraşılmış ama bi fanları ne kadar memnun edebilir ki :(


    Nedense senaryoda kimi değişikliklere gitmişler, neden pek emin olamadım, tek yazmıcam ama yazdıkları senaryo orjinalden daha iyide de değil hani, bütçe düşürmek için desen inanılmaz cgi parası vermişler onu anlıyorsun neden değişiklik gerek duyuldu anlamadım


    oyunculuklarda gözüme batan yerler oldu ama ciddiye almadım. Avatar bağrımıza basmak durumundayız sonucta


    uzun lafını kısası sadece fanların izleyeceği bir dizimoldu. Eğer fanlar olarak kalabalıksak 2. Sezonu gelir. Final sezonu görür mü bilmem ama gönlümden geçen yarıda kalmasın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk bölümü izledikten sonra bana biraz zaman kaybı gibi geldi ya, aynı şeyi sadece farklı görselle izliyormuşum gibi çokta tatmin etmedi beni

  • aynı şekilde ilk bölüm 3. dakkadan itibaren sildim geçtim, bana göre değilmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • One piece kadar iyi değildi ama fena değil izlenir bir şekilde. Netflix bu şekilde bozmadan narutoyu yap 2 kat değerlenirsin.

  • İlginçtir ben beğendim orjinale sadık kalınmış çok güzel. Duygulanıyor insan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin devamı olacakmı yoksa bu şekilde bitmişmi oldu hikaye şimdi?


    Ben beğendim diziyi özellikle görsel olarak çok iyiydi bence.



    Bu arada ateş lordunu nerden tanıyorum diye düşünüyordumda Lost dizisindeki jin abimizmiş  Ayrıca Zhao'da yine Lost'da oynayan bir karaktermiş izlerken pek fark edemedim bunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 29 Şubat 2024; 11:12:30 >
  • Animasyon dizisinin büyük hayranı olarak bu ilk live action uyarlamasını genel olarak beğendim. (there is no live action avatar movie in Ba Sing Se!!!)


    Benim için asıl önemli olan orjinalinin ruhunu yansıtabilmeleri ve bükücülüğü düzgün aktarabilmeleri idi. Bunu da genel olarak iyi başardılar.


    Sıkıntı gördüğüm noktalar farklı bölümlerdeki olayları birleştirirerek zamandan tasarruf sağlamaya çalışırken aceleye getirilmiş izlenimi vermeleri idi. Keşke 10 bölüm yapıp bu kadar sıkıştırmaya çalışmasalardı. Zaten bu nedenle hem Aang hem de Katara için önemli olarak gördüğümüz The Deserter isimli bölüm ve oradaki karakterimiz dizide yoktu. Umarım ikinci sezon başlarında hemen eklerler.


    Genel olarak memnunum ama ikinci sezon takıma katılacak üyemizin oyuncusu düzgün seçilmez ya da diziye iyi yansıtılmaz ise bozuşuruz. O kesinlikle kırmızı çizgimiz. İşleri zor olacak ama şimdiden çalışmaya başlarlarsa iyi olur.





  • Live Action izlemem. Özellikle Netflix de ise. Boş anıma denk geldi biraz bakayım dedim. Yaratıcıların neden projeden ayrıldığını anlıyorum. Çöpün önde gideni. 3.bölüm sonrası bıraktım.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yani çizgi dizi gibi olmasını beklemiyoruz ama bu ne. Her olayı değiştirmişler neredeyse. Sozin ile başlıyor. Normalde 1. sezonda yüzünü görmediğimiz Azula ve Ozai erkenden ekrana geliyor. Girl power koyalım diyerek Avatar Kyoshi hemen rehberi oluyor. Avatar Kyoshi, Kyoshi adasında ortaya çıkıp 2 dandik hareket gösterip gidiyor. Suki bildiğin sapık olmuş. Sokka'yı soyunurken izliyor falan. Hatta makyajını sildiriyorlar. Amaç ? PR çalışması galiba. Castler berbat. Shamalayan'ın hindistanlı zuko ve iranlı iroh ile kapışır. Biraz Sokka ve Suki iyi. Zuko ve Azula patates bildiğin. O kafa yapısıyla hiç olmamış.
    Hadi Jet ile tanışmaları farklı yerdeydi. Omashu da tanıştırdınız. Kuzey Hava Tapınağındaki Teo ve Babasının ne işi var orada ? Bir de Bumi ile birlikte hintli yapmışlar adamları patladım gülmekten   Mai ve Ty Lee görünce öksürük tuttu   Azula'yı nerden bulmuşlar. Bazlama surat. Hiç ciddiye alamadım.Bazı yorumlara denk geldim. Adamlar Roku'yu espirili gösterip Aang'e tek ayak bekle diye dalga geçiyormuş. Kuzey Su Kabilesinde de Su ulusunun Avatar'ına Team Avatar falan demiş   Iyi ki bırakmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 1 Mart 2024; 4:3:49 >




  • 1-2 bölüm dışında beklentinin altındaydı, cast seçimleri gerçekten çok kötü özellikle Azula ve Mai. Yeni sezon onayı alırsa izleyeceğimi düşünmüyorum.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Bu soruyu sorduğuna göre Avatar The Last Airbender çizgi dizisini izlemediğinizi varsayıyorum. Zira bu Netflix live-action adaptasyonu ile çizgi-dizi paralel gidiyor. İlk sezona karşılık ilk sezonu yapmışlar anladığım kadarıyla. Çizgi filmini izleyeli 15 yıldan fazla olduğu için tüm detaylarını hatırlamıyorum ama sanırım ufak tefek farklılıklar vardı ama hatırladığım kadarıyla çizgi-diziyle aynı gidiyor. Bunu sevdiyseniz size tavsiyem çizgi-dizisini izleyin. O çok daha iyi.


    Sorduğunuz soruya cevap vereyim çizgi dizi 3 sezondu ve temposu en düşük sezon ilk sezon en yüksek tempolu ve en iyi sezon ise 3. sezondu. 2. sezon da bunların ortasındaydı. Ben özellikle 2. ve 3. sezona bayılıyordum. Sanırım bu izlediğimiz sezon çizgi-dizideki ilk sezona denkti. Herhalde sonraki sezonu çekerlerse Toprak Krallığı olan Ba Sing Sei'de geçecek. Yani hikâye devam ediyor.


    Ve evet elemanları Lost dizisinden tanıyoruz. Hatta bir tanıdık yüz daha vardı ama onu tam olarak nerese görmüştüm çıkaramadım. François Chau, ateş bükücülerin tapınağına gelen ateş bükücü bilgilerinin lideri gibi bir şeydi. Bu eleman da Lost dizisinde vardı. Dr. Edgar Halliwax karakterini canlandırıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Mart 2024; 3:52:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizi bitti çok şahane idi duygulandırdı eski bölümlere döndüm sıkca sıkılmadan izledim 10 üzerinden 9

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.