Şimdi Ara

Avatar:The Last Airbender | Netflix (Live Action) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diziyi 4-5 gün önce bitirdik. Genel olarak fena değil ama oyunculuklar göze batıyor. Ama sanki bir tık son bölümlerinde iyileşme var gibiydi. Hani oyuncular çekimler devam ettikçe rollerine biraz alışmış gibilerdi. Ama yine de çizgi dizideki Avatar Aang ile buradaki Aang bir türlü uyuşmuyor. Hâl hareket tavırlar pek olmuyor, yani mimikler. Bir de çocuklar sanki fazla büyük gibi geldi. Aang biraz büyük, Sokka ise fazla büyük. Daha bu ilk sezon. Bunun 2. ve 3. sezonu olacak aradan yıllar geçecek bu çocuklar eşşek kadar olur. Hele ki Aang, hızla boy atar, bu sürede. Onu nasıl yaparlar bilmiyorum. 2. sezonun bölüm sayısı da fazla, çok fazla olay var. 3. sezon da yoğun artık nasıl olacak bilmem. Suki fazla büyüktü, ilerleyen yıllarda kocaman kadın olarak karşımıza çıkmasın da.

    Oyuncu seçimleri fena değil en azında 2010 yılında gördüğümüz Shyamalan'ın rezilliği gibi bir şey yoktu. Ama çok da iyi sayılmaz. Mesela Azula için seçtikleri kız daha benzer biri olabilir, daha köşeli sivri çeneli bir kız seçilebilirdi. Yine Ty Lee için de geçerli. Mai fena değil. Zuko da daha iyisi olabilirdi ama 2010 yılındaki Hintli Zuko'yu görünce yine fena olmamış diyorum. Belki de kel olduğu için biraz da böyle görünüyordur, ilerleyen sezonlarda saçı maçı oturur. Ama Zuko'nun o gözündeki yanık izi iyi olmamış, makyajı nasıl bu kadar kötü yapabilmişler anlamadım. General Iroh olmuş. Zuko'nun askerlerinden olan teğmen çok iyi olmuş bu arada. Yine şu Zhao da fena değil. Jet de iyiydi. Ozai de fena değil. Ya biz 2010 yılında o kadar büyük bir facia gördük ki bu yapım onu düşününce gayet iyi duruyor. Bu yönden bir şey diyemiyorum açıkçası.

    Görsel efekt ve aksiyon sahneleri daha iyi daha hızlı olabilirmiş. Bir de ortamın atmosferini tam tutturamamışlar. Yani atıyorum ortalıkta toz duman oldu toprak bükerken, aga karakterin üstğne başına bir toz toprak at. Pırıl pırıl mo durur bir insan onca aksiyondan sonra dimi. Sonra beni beynimi oranın gerçek olduğuna nasıl ikna edeceksin?

    Sahneler fena değil bazı sahneler biraz oldu bittiye getirilir gibi olmuş ama yine de bazı sahneleri yapmışlar, yapabilmişler o yüzden tebrikler. Çok fazla hatırlamıyorum ama bazı olaylar değiştirmişler, bazı şeylerin üstünden de hızlıca farklı bir şekilde geçmişler. Bir de dizide anlamsız bir romantizme yer vermişler tamam çizgi dizide de oluyordu ama bu kadar değil.


    Suki bildiğiniz Sokka'ya yavşıyor. Çizgi dizide bu olay bu kadar ileri seviyede ve bu kadar hızlı gerçekleşmiyordu.


    Bir de dizide tüm olaylara yer verilmeye çalışılırken bazı şeyleri çok hızlıca geçmek zorunda kalmışlar ve bu olmamış. Madem öyle olayları uzat ve yap 2 bölüm daha o zaman öyle anlat. Ve bölümleri de 1'er saat yap o zaman anlatmak göstermek istediğin neyse göster. Yoksa böyle itil kakış hızlıca geçince ne karakter derinliği kalıyor ne olay örgüsü. Dümdüz hızlıca geçince olayın etkileyiciliği de gidiyor. Yav her şeyi gösterelim ama hızlıca az bölümle bitirelim derken olmuyor işte. Bu hatayı Shyamalan da yaptı. Koca sezonu 2 saatlik filme sığdırmaya çalışıp yapımı hiç etmişti. Hem bir şey anlatmayı başaramamış hem de yapımı mahvetmişti. Tabii tek sebep bu değildi neyse. Mesela yapımda hiçbir mizah ögesi göremedim. Güldüğüm hiçbir şey olmadı. Ama çizgi dizide mizaha da önem veriyorlardı. Hızlı hızlı geçelim derken mizahı da yok etmişler. Bu kadar hızlı kurguda ne mizah olur ne karakter derinliği ne olay. Sanırım bazı şeyler atlandı ve bazı şeyler de değiştirildi.

    Yani daha iyi bir şey yapılabilecekken yine olamamış. Açıkçası çizgi filmini yıllar evvel izleyip çok beğenmiş biri olarks buny neden izledim diye kendi kendime sordum. Aynı şeyin daha kötüsünü neden izliyorum ki. Live-action olması bana bir şey ifade etmiyor. One Piece gibi değil. Onda çok boş çok salakça diyaloglar sahneler, olaylar vardı. Onları törpüleye törpüleye izlenebilir bir şey çıkarmışlar ortaya. Bunda ise olaylar çok yoğun. Törpülesen katledersin, sıkıştırsan derinliği ve etkileyiciliği yok edersin, değiştirsen işte bu da çok sakat bir kumar. Neyse ortama bir iş ortaya çıkmış kötü de diyemem iyi de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam çizgi dizileri izlemedim ben, Seneler önceki hiç beğenilmeyen film ile tanıştım, Lakin o filmde benim için güzel çizgi dizileri izlemediğim için, Özellikle en sondaki okyanus sahnesini çok severim.


    Bu dizide o kısmı daha değişik bir şekilde yapmışlar tabi, Lakin ben filmdeki sahneyi daha iyi buluyorum tabi :)


    Tanıdık yüzler görmek güzel oluyor aslında, Dr. Edgar karakterini bende fark edemedim izlerken yine, Bu arada Zhao karakterinin lost dizisindeki babasıydı Dr. Edgar 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Animasyon dizisi sadece animasyon olarak değil gelmiş geçmiş diziler arsında üstlerde yer alacak bir yapım. Her sezon üstüne koyarak ilerler ve zaten finali de zirvede yapar. 3. sezonda genel özet gibi bir bölüm vardır ve o bölüm bile hayranlarca çok sevilir. Bu nedenle fırsat bulduğun zaman mutlaka izlemelisin.


    Filmi biz yok kabul ediyoruz. Sorun sadece yanlış casting ya da hikayedeki işleyişler de değil. En başta Aang isminin telaffuzunu niye değiştirirler anlaşılmaz. Zaten amerikan yapımı animasyon. Onun dışında bükücülük çok kötü idi. Ateş bükücüler etrafta ateş yoksa bir şey yapamıyor ya da bir grup toprak bükücü uzun hareketler yapıp ufak bir taşı yavaş bir şekilde düşmana doğru gönderiyor.


    Bu dizide bir kere bu temel işler gayet güzel yapılmış durumda. Yine bir çok şey değiştirmiş olsalar da bana göre genel ruhu verdiklerinden başarılılar. Şu an benim için asıl eksileri ilk sezonda Aang için önemli rol oynayacak bir olayı ve bunda başrol olan karakteri koymamış olmaları. Umarım es geçmez ve en azından 2. sezon başında koyarlar.





  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Sanırım bu 2005-2008 yapımı olan diziden bahsediyorsun, Bulup indireceğim hocam, Genel olarak hakim olmasamda bende bu diziyi beğendim gerçekten diğer yapımlara göre daha bir özenilmiş gibi hissettim, Özellikle Ateş krallığındaki oyuncu seçimlerini ben beğendim.

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Hangi bölümdü o? Şu büyük savaşa katılmadan hemen önceki tiyatro bölümünü mü diyorsun? O ise izledim onu güzel bölümdü, eğlenceliydi.


    Evet filmin kötü olması sadece bundan değil yazmıştım zaten. Hikaye derinlik vs hiçbir şey yoktu diye. Evet bükme sahnelerini de berbat yapmışlardı. Karakterler iki element bükecek diye 10 takla atıyordu, düşman da elementlerini büksünler de bizi etkisiz hâle getirsinler diye öylece mal gibi bekliyordu. Saçmasapan bir yapımdı.


    Ben şahsen dizide hangi olayı ne kadar değiştirmişler çok fark edemedim, evet birkaç yerde değişiklik fark ettim ama daha fazlası varsa anlayamadım. 15 sene geçmiş aradan. Merak ettiğim şey live-action dizinin çizgi diziyle paralel gidip gitmediği. Yani biz şimdi çizgi dizideki 1. sezonu komple izlemiş mi olduk, yoksa 2. sezondan bir parça da mı izledik? Gerçi bana hiç de 2. sezona geçilmiş gibi gelmedi ki bu iyi bir şey.


    Hangi karakter o? Toph'u mu diyorsun? Onu diyorsan zaten o 2. sezonda dahil oluyordu diye hatırlıyorum. 2. sezonun başında görürüz diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Aynen. Ben de şimdiki cast için memnunum. Tamam Azula ve arkadaşları fazla tombiş olmuş ama sadece görünüşü tam uydun diye zorlayarak oyuncu da seçilmez. İlk önce oyunculuğa bakmak lazım. Burada tek istisna benim için ikinci sezon gelecek karakterimiz. Onu mutlaka iyi seçmeleri lazım. Tam anlamıyla GOAT tanımını her zerresiyle taşıyan bir karakter. Şimdilik beklemekten başka çaremiz yok. Ha tabi ikinci sezon es geçilmemesini büyük ihtimalle tüm hayranların istediği 2 tane bölüm var. Ana hikayeden biraz uzaklaştığımız ve karakterlere yoğunlaştığımız bu iki bölüm çok önemli bana göre.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    2005-2008 olan çizgi diziyi izle boşver bu diziyi. Bu dizi 6-7/10 ise o dizi 9/10 o derece seviye farkı var. 2010'daki berbat filmi izleyerek Avatar'la tanışmış olman talihsizlik olmuş.


    Çizgi diziyi izleyeceksen de baştan izle ilk sezonu aaa bunu izlemiştim diyerek geçme. Bazı şeyleri nasıl dizide değiştirmiş olduklarını da görürsün. En önemlisi çizgi dizideki mizahı da görürsün. Live-action dizide kurguyu 8 bölüme sığdıracağız diye mizahı yok etmişler. Aynı şeyleri bir daha izlemek sıkıcı gelebilir ama buna değer, sonraki sezonlara çizgi dizi vites arttırarak yoluna devam ediyor. Günde en az 10 bölüm gömersin o kadar diyeyim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Mart 2024; 11:59:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Valla açıkçası oyunculuklarının bir numarasını görmedim. Dolayısıyla çizgi karakterlere daha fazla benzeyen birilerini bulabilirlermiş. Zira oyunculuklar zaten kötü veya vasatın altında  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Aynen tiyatro bölümü.


    There is no movie in Ba Sing Se!


    Bazı hikayeleri iç içe anlattılar ve yer yer ufak değişiklikler de var. Mesela

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Koh karşısında yüzünü kaptırmamak için yüzünde hiç bir duygu barınmamalı. Kaçırıp daha sonra keyfince yüzlerini çalma gibi bir şey yoktu.

    Ama bunlar çok da önemli değil benim için. Genel çerçevede animasyonu kadar zaten olamayacak iken iyi kotardılar. Sadece keşke 2 bölüm daha uzun olsa da çok sıkıştırmak zorunda kalmasalardı diyorum. Belki 2. sezon bölüm sayısını arttırırlar.


    Yok Toph değil. O zaten ikinci sezon tüm muhteşemliği ile girecek hikayeye. Deserter isimli bölümden Jeong Jeong.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Orası öyle ama henüz oyunculuk için Azula ve tayfasından çok bir şey görmedik ki normalde ikinci sezon tanışmamız gerekiyordu onlarla. Azula'yı oynayacak oyuncu dizi finalindeki sahneleri yapabileceği için seçildiyse tamamen kabulümdür. En önemli anları finalde olacak bana göre. The last Agni Kai diyip susayım.

  • Evet hocam seriyi edinip izleyeceğim başka yerlerde'de çok övüldüğünü görmüştüm aslında ama çok fazla animasyon izlemediğim için pek bakmamıştım.


    @Kartal Göz

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Jeong Jeong evet Google görsellere yazınca anımsadım ama bölümü ve karakterin önemini vs unutmuşum, hiç hatırlayamadım ama mühim değil zaten zamanında izleyince diziden alacağımızı almıştık.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Evet ifadesiz bir sıfatla yüzüne baktığını hatırlıyorum karakterin.

    Bu arada şu değişiklikler var mıydı nasıldı?


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bizim maskeli Zuko Aang'i hapishaneden kaçırıyordu ya. Çizgi dizide bu bölümde Aang ile Zuko'nun sohbet ettiğini hiç hatırlamıyorum hatta Zuko bölüm sonuna kadar gizemini koruyordu sanki diye hatırlıyorum. Sadece bölümün sonunda maske ve kılıçtan dolayı biz seyirci olarak bu gizemli kurtarıcının Zuko olduğunu anlıyorduk. Yine dizide Avatar Kyoshi'nin Aang'in bedenini kontrol ettiği bir sahne vardı. Çizgi dizide böyle bir şey hatırlamıyorum yani Kyoshi'nin avatar hali formunda aksiyona girdiği bir sahne hafızamın hiçbir yerinde yok.Bir de tam hatırlayamamış olmakla birlikte ormanın ruhu muydu neydi bir bölüm vardı. Hei Bai ile olanlar sanki biraz daha farklı gibiydi çizgi dizide. Hoş ben bu bölümleri sıkıcı buluyordum ama dizide bir şekilde hızlıca geçiştirmişler. Değiştirmişler sanırım. Çizgi dizide daha uzundu.Bu arada bir bölümde kan bükücü teyze vardı ilk sezonda mıydı 2. sezonda mıydı yoksa 3. sezonda mıydı hatırlamıyorum. İlk sezonda ise onu zaten dizide göstermediler. Güzel bölümdü, bence atlanmaması gereken bir bölüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Hocam tombik oyuncular yapabiliyorsa kemikli, keskin yüz hatlı oyuncular da yapabilir.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 2. sezon çok daha uzun olmak zorunda çünkü hem yoğun hem de ilk sezona göre çok daha fazla bölümü var. En az 10 bölüm olup her bir bölümün de net olarak en az 1'er saat olması lazım, daha kısası olmaz. Hatta 1'er saatten 15-16 bölüm iyi gider. Ba Sing Sei uzundu. 3. sezon da yine ilk sezondan daha uzun ve çok yoğundu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Mart 2024; 12:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Aynı dizideki gibi Aang maskeyi çıkarıyordu ve görüyorduk Zuko olduğunu. Aang baygın Zuko'yu da alıp oradan uzaklaşıyor ve kendine gelene kadar yanında duruyordu. Uyandığında da 100 sene önce barış zamanında tanışsalar arkadaş olabilirler miydi diye soruyor ve Zuko'nun saldırması ile oradan uzaklaşıyordu.Animasyonda Kyoshi sadece Aang'in duruşma sahnesinde kontrol edip suçlamayı kabul etmişti ama aksiyona girmemişti.Ormanın ruhu çok farklıydı. Bu versiyonu da güzeldi. O 3. sezonda Puppetmaster bölümündeydi. Atlanmaması gereken çok yer var. İnşallah bölüm sayısını arttırırlar.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tales of Ba Sing Se ve Appa's Lost Days

    gibi başka yapımlarda ana konuya geri dönün diye çıldırılabilecek bölümler bile burada kesilmemesi gereken bölümlerden. 15-16 bölüm olursa mükemmel olur. Hikaye çok iyi şekilde anlatılabilmiş olur.

  • Filmografyoutube
    Netflix'in uyarladığı Avatar: Son Hava Bükücü dizisinin incelemesi ile karşınızdayım dilerim Avatar: Son Hava Bükücü inceleme videosu hoşunuza gider. EnPara kredi kartını ücretsiz çıkartabileceğiniz link https://www.qnbfinansbank.enpara.com/kredi-karti-basvurusu/kisisel-bilgiler?ref=KK_TVS_POS_256571479&utm_source=tvs&utm_medium=kk Metin Yazarı: Ali YAŞAR Seslendirmen: Burçin DİRENCİ Kurgu: Mert Esen Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7
    https://www.youtube.com/watch?v=qsAIO4zM6dU
  • Çok sevdiğim bir evren, iki animeyi de önceden izlemiştim. Kora gömülse de ben sevdiğimi hatırlıyorum.
    Bu yapım da kötü değil bence. Bazı yerleri atlamışlar, kesip birleştirmişler bu yüzden mı bilmiyorum 4. ve 5. bölümler zayıf kalmış. Atlayarak da olsa sezonu tamamladım.
    Yeni bir şeyler vadetmese de seveni izler. Animeler hâlâ daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet diziyi bende bitirdim 3 gün önce..


    Karakter çoğu benziyordu çoğu ise çok yuvarlak yüzlüydü çok bağlaştıramadım.

    İlk kitap su olmasına rağmen Aang niye hiç su bükmedi ? Niye sadece hava ile yetindi ? Diziye göre uyarlama değil mi bu ? Ya da büktüde ben mi göremedim ?


    Hikaye bazı bölümler çok hızlı işlenmiş olmasına rağmen iyi yedirmişler ana temayı. Ben şayet çok rahatıszlık duymadım. Sonuçta anime gibi bire bir yapılmasını zaten beklemiyordum. Beklentim az diye sanırım bana yetti.


    Efektleri ben beğendim. Şahsen güzel yapmışlar iyi çalışılmış.


    Genel olarak bence güzeldi. Umarım 2 ve 3. sezon çok daha güzel olur.

  • Şuan ikinci sezon 4. bölümdeyim ana dizide, Gerçekten izlerken acayip keyifle izliyorum eski olmasına rağmen, Yeri geldiğinde güldürüyor güzelce, Katara ve Aang ilişkisi özellikle çok daha ilgi çekici  

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.