Şimdi Ara

aveo yol tutuşu yetersiz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar 2012 aveo lt sedan üzerinde continental 195/65/15 lastikleri var durumları gayet iyi neredeyse sıfır ayarında yol tutuşundan aşırı derecede şikayetciyim en ufak direksiyon hareketimde arkada gezinmeler başlıyo sapıtıyo esp kurtarıyo gezinmeleri şöyle diyim doblo aracım var daha güvenli geliyo virajlarda buna göre kıyaslayın durumumu doblodakı 205/55/16 ve şu aralar havalar hep sıcak hala kışlık lastikler var üzerinde yinede çok iyi...aveo'ya dönecek olursam direksiyon hareketlerim seridir 50km hızla bile sert şerit degiştirirken yarım fren yapınca arkada kayma başlıyo çokta sert degil ama kıçı çok geziyo anlıycagınız durum vasat ...bu direksiyonuna gectigim 50'ci araçtır böyle kötü yol tutan bi aveo'ya denk geldim bide astra station 2007'di...sanırım agırlık merkezi sıkıntılı araçta lastik ebatını 215/55/15 yapmayı yada kule gergisi denge cubukları almayı dusunuyorum yay'icin şimdilik bi dusuncem yok rica ediyorum bu konudan anlayan bilen uygulayan Varsa izlenımlerini paylaşırlarsa sevinirim lastik yada kule gergisi hangisi daha çok işimi görücektir varsa başka alternatifiniz







  • dkkadir kullanıcısına yanıt
    ve a.s.
    hocam sizin araçta sıkıntı olmasın?bende aveo lt sedan kullanıyorum çok sert kullanmam aracı ancak şuana kadar bende hiç esp ye gerek kalmadı üstelik ön tekerlekler değişmesi gerekiyor.
    bundan önceki aracım linea idi ondan bir tık daha iyi bile diyebilirim özellikle 120km sonrası için.
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    valla hocam bi çok kez başıma geldi ayrıca frenler için hiç hoş şeyler soylenmıyo bu araç için hep başıma geliyo güven vermiyo 120km gibi hafif sollama yaparken frene basmam gerektiginde gezeliyo arkası hissediyorum bırakıp freni gaza basıyorum lastiklerin havasını indirdirdim biraz düzeldi ama nafile yeni asfaltta sıkıntı olmuyo ama eski dokulmus asfaltlarda kendini hemen belli ediyo.. aveo için kule gergisi bulamadm orjinali yok sanayidende yapılacaklara guvenmıyorum bakalım bi yolunu bulmaya çalışıcam inş
  • Aveo nun yol tutumunu ilk kez birisi kötü dedi..Bendede aveo var ve şuan kadar tam tersine belkide en güven yani yol tutuşu aracınızı bir problem olabilir ..Bence bir servis kaydı açtırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dkkadir kullanıcısına yanıt
    hocam ben çok fazla araba denemedim fren konusunda kötü olduğunu düşünmüyorum geçen gün o kadar ani durdum ki arkada eşim çocuğum resmen yapıştılar koltuğa hatta epey fırçada yedim ama ışık birden kırmızı oldu bende asıldım frene abs falan ne varsa devreye girdi şak diye durdu araç :) hızımda şehiriçine göre biraz yüksekti.
    isterseniz bir servise gidin yada tanıdığınız başka bir aveosu olan varsa onuda bir deneyin .
  • teşekkur ederim ilginiz için evet once bi servise baktırmak lazım ve bi baska aveo denemem gerek sanırım :))
  • Aveolarda fabrikasyon hatalari çıkıyor. Ben de yasadim frenlerim bosaldi ve fabrikasyon hatasi dediler garantiden parca degisti vs. Ama basima geldi bir kere frenlerimle barisamadim. Bende de 2012 lt hb var bence servise gosterin once eger ki bir hatasi varsa garantiden yapsinlar. Ufak tefek diye dusundugumuz seyler hayati onem tasiyor olabilir, tecrubeyle sabit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrikasyon hatası olan arabalar listesi baya uzun sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dkkadir kullanıcısına yanıt
    Valla deneme amaçlı Ilgaz dağ yolunun tüm virajlarında çok sert hareketler yaptım (60-80Km/h arası keskin dönüşler) bir kere ön veya arkadan kaymaya denk gelmedim, hatta bu sinir etti beni, daha önce Corsa ve Clio ile yaptığım hiçbir hareketi yapamadım, araç yola çok iyi tutunuyor. Bir yıldır kullanıyorum birkez esp'yi dahi devreye sokamadım. Sınırları zorladığınızda dahi araç yoldan çıkmıyor.
    Çok çok iyi araçlar kullanmadım bugüne kadar fakat şu ana kadar bir Focus iki Aveo'nun yol tutuşu kadar iyisine denk gelmedim. (Peugeot 308-Ford Focus-Clio HB-Kia Rio-Hyundai Era-Opel Corsa-Renault Kango)
    Kısaca yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım, sorun nerede anlayamadım.
  • 195/65/15 Continental'ler başarısız bence, virajda yatıyor lastik.

    205/60/15 ya da 205/55/15 olsa daha güzel olacak kanaatindeyim. (LT için konuşuyorum)

    Ben çok sert hareketler denedim şimdiye kadar, yoldan çıkarmayı başaramadım, daha iyi yol tutan arabalar kullandım tabi ki şimdiye kadar mondeo ve focus :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.