Şimdi Ara

avize takma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamla...

    Tavanda 2 adet kablo var birisi MAVİ diğeri de SARI/YEŞİL
    Avizenin 3 adet kablosu var SARI ,MAVİ ve KAHVERENGİ
    Anahtar düğmesi bir tane.
    Bu durumda hangi kabloyu nereye bağlamalıyım.



  • yardımcı olabilecek arkadaşlar madurum :(
  • Avizenin ortak ucunu bulmanız lazım. En azından 2 adet flamanlı ampül alıp takın herhangi duylara. Yerde yada tavanda farketmez tesisattan gelen kabloyu avizenin kablolarından birine bağlayın. Diğerini de diğerine. Elektrik verdiğinizde lamba yada lambalar tam parlaklıkta yanıyorsa lambaları diğer duylara da takın. Bazıları yanmayacaktır. Bu durumun tersi de olsa yani ilk seferde yanmayıp yer değiştirince yanıyorsa en azından doğru uçları buldunuz demektir. Bu uçlardan birisi ortak uç diğeri bir lamba gurubunun diğeri diğer lamba gurubunundur. Boşta kalan ucu bağladığınız uçlardan birine ekleyip tekrar her duyun çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

    Bunun dışında ilk bağlantıyı yaptığınızda lambalar kısık yanar ise de bağladığınız uçlardan ikisi de kenar uç yani avizenin bağlı olmayan ucu ortak uçtur. Ortak ucu tesisata bağlayıp diğer 2 ucu da birleştirip tesisatın diğer ucuna girin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 10 Temmuz 2015; 23:13:37 >
  • avizede nasıl 3 kablo var hocam ya
  • avize beşliyse 3 lamba bir devre 2 lamba bir devre diğer ucu da ortak bağlıdır.
  • Bazı avizelerde 2 devre yerine faz-nötr-toprak şeklinde olabiliyor kablolar. Dikkat edin gövdeye elektrik verip çarpılmayın.

    Saygılar....
  • Doğru bizim avizelerden birisi İtalyan malı. Tek devre ve toprak hattı var o da görünür şekilde gövdeye bağlı. Türkler de yaptılarsa tabi dediğiniz gibi buldukları kabloyu rastgele renk ayrımı yapmadan bağlamış olabilirler ama toprak hattını da duylara kadar indirip aldıklarını sanmam göz önünde olması gerek. Yine de bağlantıyı soran arkadaşın biraz elektrik bilgisi olmalı yoksa dediğiniz gibi sorun olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.