Şimdi Ara

Avr'li Sistem Tavsiyesi Bekliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar
    Bir süredir evimde kullanmak üzere amfili bir sistem düşünüyorum. Kullanacağım alan yaklaşık 40m2. Çoğunlukla film ve tv için kullanılacak ama müzik performansı da önemli. Özetle güçlü (apartman için anormal olmayacak kadar) ve kaliteli, temiz ses verecek bir sistem istiyorum. En fazla 5+1 hoparlör kullanabilirim. Başlangıç olarak frontları alıp surround'u daha sonrada tamamlayabilirim. Frontlar büyük olursa subwoofera'da gerek kalmaz diye düşünüyorum. Amfide upscale ve deinterlace özellikleri olması tercihimdir. Bütçem yaklaşık 2500-3000 TL.
    Tavsiye edebileceğiniz kombinasyonlar varmıdır?

    Birde şu siteyi tavsiye edermisiniz?
    http://www.denizfoto.com.tr/index.php







  • peki şu soruya cevap alabilirmiyim:
    kanal başı 100w rms çıkış gücü olan 7.1 bir amfiye 5.1 hoparlör seti bağlarsak her kanala düşen rms gücü artarmı? yani toplam güç eşit olarak bölünüyormu?
    birde şu biamp nedir? her hop. uygunmudur?
  • Sorduğunuz sorular çok genel olduğundan cevaplamak çok uzun sürecek.
    40m2 büyük bir alan Subwoofer gerekir.
    Ben kişisel önerimi yapayım.
    SİSTEM 1
    Reciever : Denon AVR-1910
    Hoparlör : Mission MV8 Front
    Mission MVC Center
    Mission MV2 Rear
    Subwoofer: Yamaha YST-SW216
    Bu sistem yaklaşık 3.200-3.500 TL arasına oturuyor . Güzel çalacaktır.

    SİSTEM 2
    Reciever : Denon AVR 1610
    Hoparlör : Wharfedale Chrystal 2/40 5.1 takım

    Bu sistem yaklaşık olarak 2.300-2.500 TL arasında . Ortalama çalacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hi-def-man

    Sorduğunuz sorular çok genel olduğundan cevaplamak çok uzun sürecek.
    40m2 büyük bir alan Subwoofer gerekir.
    Ben kişisel önerimi yapayım.
    SİSTEM 1
    Reciever : Denon AVR-1910
    Hoparlör : Mission MV8 Front
    Mission MVC Center
    Mission MV2 Rear
    Subwoofer: Yamaha YST-SW216
    Bu sistem yaklaşık 3.200-3.500 TL arasına oturuyor . Güzel çalacaktır.

    SİSTEM 2
    Reciever : Denon AVR 1610
    Hoparlör : Wharfedale Chrystal 2/40 5.1 takım

    Bu sistem yaklaşık olarak 2.300-2.500 TL arasında . Ortalama çalacaktır.



    Sub.10-15m2 dede gerekebilir.Ancak 9.6 gibi hop.lerlerde bu ihtiyacı duymaması diğer hop.lere göre daha az.

    Önerdiğiniz sistemlerden mission ları dinleme şansım olmadı hiç.Nasıl bir yapıdadırlar bilemiyorum.1910 ise bu bütçe ile alınası avr olarak düşünmüyorum.Rakiplerine göre oldukça zayıf bunu denon kullanmış biri olarak söylüyorum.

    2.sistemi bire bir kendim kullandım.Yine bu fiyat aralığında alınabilecek en kötü sistem.Belki 3 aşağı 5 yukarı bu fiyatlara geliyor.Aslında daha uyguna geliyor verdiğiniz rakamlardan.Birkere 1610 crystalleri dahi doyuramayan bir avr.Evet speaker takım biraz daha güçlü ama denon olmayan bir avr ile sürülebilir.Bu yamaha yada pioneer olabilir.Hatta verdiğiniz fiyatında altında 919 ile alınabilir bir set cr2/40.Onkyo dada 608 ve üstüne çıkılıncada bu speaaker takımına gerek kalmaz.Bu yüzden bu seti tavsiye etmiyorum.
    Bütçesi doğurultusunda güçlü bir avr öneririm.F/P olarakta Pioneer ve yamaha ön plana çıkıyor.Hernekadar 765 ile 919 emsal gibi olsalarda 765 fiyat olarak yüksek.Bu yüzden pioneeri bir adım daha ileri alabiliriz bu anlamda.
    Speaker konusunda ise bu kadar belirgin çizgiler çizmek zor.Sadece kullandığım 9.6 ları sub ihtiyacının duyulamayacağından ötürü rakibi 777 lerden önde tutyorum.

    Tabi tüm bunlar bütçeye göre...




  • Rdegerli ve Hi-def-man, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
    Şimdi bütçeyi biraz artırmamız mümkün olabilir.Klipsch rf62'ler de aklımda aslında.Bu hop.la ilgili görüşleriniz nelerdir?(wharfedale ile kıyas yapabilirmiyiz ve genel olarak klipsch'leri nasıl buluyorsunuz, benim maalesef hiçbirini dinleme şansım olmuyor)
    Birde şu yukarıda rms ile ilgili sorduğum (çok amatörce) soruya da bir yanıt rica edicem.Çünkü amfi konusunda ona göre hareket etmek istiyorum.Yani toplam en fazla 5+1 hop. kullanabilirim ki öncelikle frontları alarak başlamak istiyorum, 7 için yerim yok. Bu yüzden yamaha "565 7+1 (90w rms kanal başı)", klipsch'leri sürebilirmi yada "465 5+1 (105w rms kanal başı)" 565'ten daha başarılı mı olur? Bu durumda hangisini yada yamahanın daha üst modellerinimi kullanmam gerekir? Yani eğer 7+1'ler daha fazla rms vermiyecekse ben niye 7+1 alayım zaten 7+1 kullanmicam daha ucuza gider 5+1'lik 465'i alırım, yanılıyormuyum? Birde bu yamahanın rms değerleri kaç ohm için, hiçbir yerde yazmamışta?
    Bu arada upscale olayından da vazgeçtim, yeni televizyon bu konuda beni üzmedi.Yani upscale artık bir tercih kriteri değil benim için.
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.




  • Wharfedale ile RF62 leri ne ölüçüde kıyaslanır tartışılır.Birisi fiyatına göre iyi bir speaker.Diğer ise fiyatını baz almadan bakarsak iyi bir speaker.

    Burada sizin beğeniniz doğru olanı tabikide.Wharfedale hakkında bassların kuvvetli,güçlü bir anfi ile midler belirgin,söylenenin aksine tizler yetersiz değil.Tabi kulak bu.Kimininde başını ağırtabliyor bunlar...

    Bu güç olayı ile ilgili en azından ben birşeyler söyleyemem.Çünkü tartışılır bir konu halinde:)Ama RF62 ler için yada en azından ortamnız için güçlü avr kullanmanız memnuniyetinz açısından önemli ve şart görünüyor.Buda 765,919,608 ve üstleri şeklinde söylenebilir.Tabiki verdiğiniz 565 ve 465 rms değerleri farklı ohmlar için verilmiş.565 8 ohm için 465 6 ohm için .
  • Hoparlör konusu çok derin bir konu, şuna bakayım yok bu daha iyi, olmuşken bu olsun dersin ve bir bakarsın karar verdiğin hop. çifti 2.000-3.000 leri bulmuş. Ben klipsch 52 kullanıyorum gayet yeterli geliyor aslında ama kendim daha tam tecrübe etmeden diğer kullanıcıların yorumlarını okuyunca niye 62 modelini almadım diyorum bazen ( 2-3 ay önce gereksiz diye düşünüyordum, hala kararsızım). Hatta boşver kilipsch i Monitor audio veya Dali İkon al diyor tecrübeli arkadaşlar . Bir yerde dur demek gerek ve bu kararı sadece sen verebilirsin. Anfi konusuda benzer aslında ama ortak kanı mümkün olduğunca güncel bir model almak gerektiği. 5.1 yada 7.1 i de zaten 1-2 model üstü isterim diyorsan otomatik olarak 7.1 lere çıkıyor.7.1 olarak kullanmasan bile ek 2 kanalı başka bir odaya bağlayıp 2. zone olarak kullanabilirsin mesela. Güç olayınıda bence çok takma kafana benim HK un gücü çoğu anfiye göre düşük kalıyor ama RF-52 lere yetiyor bence, ha daha güçlü bir anfi daha iyi mi çalar bilemiyorum.Sonuç olarak Yamahada 565 in altına inme bence hop. olarak ben aldığım yerde WD 9.6 ları karşılaştırmış Klipsch ile ve beğenmemiştim (Şahsi görüşüm tabiki) Zaten klipsch lerini bir + sı yüksek hassasiyet nedeniyle düşük güçlü anfiye daha yüksek tepki vermesi.




  • Önerilerim bütçe içinde kalmak adına oluşturulmuştu ancak bütçe genişleyebiliyor sanırım.
    Öncelikle 1.000-1.500 TL civarında satılan recieverların tümünü (Denon , Yamaha, Marantz,HK,Onkyo, (özellikle güç fakiridir)) tüm kanallar aktifken 35-40 watt RMS üzerinde sağlıklı güç üretemezler ve distorsiyona girerler.

    Ancak sizinde belirttiğiniz gibi bu cihazlar piyasada satılan tüm 5.1 takımları dövecektir. Çünkü onlar kanal başına 5-10 watts civarında güç üretiyorlar.

    Burada bütçe genişleyecekse sormak gereken sorular var.
    1- Kullandığınız TV marka ve modeli nedir? Eğer düşük bir model değilse bu bütçedeki reciverlerin görüntü işlemcilerinin de-interlace ve upscale kaliteleri çok birşey kazandırmayacaktır. HDMI'ye upconvert yapabilmesi bile yeterli gelecektir aslında.

    2-Dinlediğiniz müzik türü nedir? Klipsch sormuşsunuz. Bu hoparlörler yüksek hassasiyetleri nedeniyle düşük güçlü amfilerle de kolay sürülebildiğinden avantajlı olmalarına rağmen büyük sahneler oluştuırduklarından ve HORN tweeter kullandıklarından oda içinde doğru konumu bulmak stereo bir set-up'da bile zorluk çıkarırken sinema setuplarında iyice sizi uğraştırabilir.Ayrıca dinlediğiniz müzik türüne göre bu bütçedeki recieverlar hiç başarılı stereo ses üretemeyecektir.

    Örneğin daha çok pop ve rock tarzı müzik dinliyorsanız . Klipsch , Cervin Wega ve bazı İngiliz markaları Monitor Audio, PMC gibi
    Klasik veya Jazz tarzı içinse Dali , Usher , Castle, Quad,Rega , Proac gibi
    Yada alrounder olarak adlandırılabilecek B&W ,KEF, Mission ,Focal, Jamo gibi

    Bu bilgiler tamamen tartışmaya açık ve sadece benim fikirlerimdir.




  • @ Hi-def-man,

    Bu kanal başı 35-40 watt rms i biraz açarmısın?

    Upscale olayı bence avr seçiminde etken olabilecek en son faktör.Yoktan ne varedilir ki?İllaki yüksek bütçe ile alnımış avr lerin barındırdığı(hepsinde değil)işlemciler giriş seviyesindeki avrlerinki gibi değiller ama şahtı şahbaz olmuyor;)

    Avr tercih edildiğinde müzik ön planda olmamalı.Ama buda demek değildir ki avr için hazırlanmış setup müzik keyif vermez!Doğru yerleşim,dorğu ekipmanlar kullanıldığında gayet keyif alınabilir ki buda demek değildir ki DOĞRU!Yanlış setup yanlış ekipman ama keyifli dinleyici:)

    Konu başlı başına tartışmaya açık:))Sadece sinemada biraz daha belirgin çizgiler çizmek mümkün stereo platformuna göre;)

    Bir avr+speakerlar=hepsi bu:) Zaten "sistem en zayıf halkası kadardır"durumundan ötürü sistemi tümüyle değerlendirmek en doğrusu olacaktır;)




  • Evet zaten yazdıklarımın tartışılabileceğini belirtmiştim.
    Şimdi şu güç üretimi konusuna gelirsek. Amfiye full güçle yüklenildiğinde Power Consumption değerleri 350 Watt gösterip sonrasında protectiona giren bir amfi nasıl 7 x 130 watt üretebilir ki zaten. Tam anlamıyla pazarlama için firmalar bu değerleri bu seviyedeki amfilere veriyorlar.

    Ancak aynı fiyat gamında bir ingiliz firması olan Cambridge Audio 50 Watt diye açıkladığı değerlerin üzerinde değerler verebiliyor.

    Bu arada Pioneer Susano'nun değerlerine de bakabilirseniz bu fiyat gamına çıkıldığında nasıl doğru değerler verildiğini de görebilirsiniz.

    Ben müzik türünü Reciver seçimi için değil hoparlör seçimi için sormuştum. Benim şahsi fikrim müzik türüne göre hoparlör seçip hoparlöre uygun Reciver seçimi .



     Avr'li Sistem Tavsiyesi Bekliyorum!




  • Bu konu ile ilgili yakın zaman içerisinde detaylı tartışması yapılmıştı.Sizde sanırım biraz özetlemişsiniz.O konu linki aşağıda inceleyebilirsiniz.Hatta susano bile tartışmada yer alıyorTartışmalara son vermek adına bir susano edinmek gerekli

    http://forum.donanimhaber.com/m_40472746/tm.htm

    Bu tech labs lar home cinema choice e ait sanırım.Bu bilgi için teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hi-def-man

    Önerilerim bütçe içinde kalmak adına oluşturulmuştu ancak bütçe genişleyebiliyor sanırım.
    Öncelikle 1.000-1.500 TL civarında satılan recieverların tümünü (Denon , Yamaha, Marantz,HK,Onkyo, (özellikle güç fakiridir)) tüm kanallar aktifken 35-40 watt RMS üzerinde sağlıklı güç üretemezler ve distorsiyona girerler.

    Ancak sizinde belirttiğiniz gibi bu cihazlar piyasada satılan tüm 5.1 takımları dövecektir. Çünkü onlar kanal başına 5-10 watts civarında güç üretiyorlar.

    Burada bütçe genişleyecekse sormak gereken sorular var.
    1- Kullandığınız TV marka ve modeli nedir? Eğer düşük bir model değilse bu bütçedeki reciverlerin görüntü işlemcilerinin de-interlace ve upscale kaliteleri çok birşey kazandırmayacaktır. HDMI'ye upconvert yapabilmesi bile yeterli gelecektir aslında.

    2-Dinlediğiniz müzik türü nedir? Klipsch sormuşsunuz. Bu hoparlörler yüksek hassasiyetleri nedeniyle düşük güçlü amfilerle de kolay sürülebildiğinden avantajlı olmalarına rağmen büyük sahneler oluştuırduklarından ve HORN tweeter kullandıklarından oda içinde doğru konumu bulmak stereo bir set-up'da bile zorluk çıkarırken sinema setuplarında iyice sizi uğraştırabilir.Ayrıca dinlediğiniz müzik türüne göre bu bütçedeki recieverlar hiç başarılı stereo ses üretemeyecektir.

    Örneğin daha çok pop ve rock tarzı müzik dinliyorsanız . Klipsch , Cervin Wega ve bazı İngiliz markaları Monitor Audio, PMC gibi
    Klasik veya Jazz tarzı içinse Dali , Usher , Castle, Quad,Rega , Proac gibi
    Yada alrounder olarak adlandırılabilecek B&W ,KEF, Mission ,Focal, Jamo gibi

    Bu bilgiler tamamen tartışmaya açık ve sadece benim fikirlerimdir.



    1- Televizyonum Samsung 55C6000 Led Tv , upscale gayet iyi ve yeterli, zaten amfinin görüntüyü bundan daha fazla iyileştirebileceğini de hiç sanmıyorum, dediğiniz gibi sonuçta kaynağın kalitesi sınır.

    2- Şimdi bu sistem salona kurulacağından tür konusu biraz çeşitli oluyor mecburen, ama ağırlıklı rock ve pop.Yalnız şunuda söyleyim bu sistemde ağırlıklı sinema ve tv kullanılacak, yani müzik önemli ama 2.planda diyebiliriz. Bu arada hoparlörlerin konumlandırılması konusunda da fazla seçeneğim yok, yerleri belli

    Cerwin Vega ların görüntüsü pek salona uyabilecek türde değil.Bu yüzden Klipsch olacak sanırım, peki sorum sizce benim gibi yeni başlayan biri için klipsch fazla mı olur, parasına değermi yada daha uygun fiyatlı hoparlörler daha mı doğru olur, gerçi aldımmı bir defa alıcam ve yıllarca kullanıcam.Şimdi siz olsanız ne yaparsınız?




  • Şimdi sinema setuplarında oluşacak farklılıkdan ziyade tercihiniz açısından 2. seviyede kalan Müzik dinlemesi anında oluşacak ses farklılıkları daha önemli olacaktır.
    Rock ve pop müzik için iyi bir seçim olacaktır. 40 m2 için Klipsch:
    RF-82 Front
    RC-52 Center
    RS-42 Surround

    Ancak bu paketin toplam fiyatı : 4.500 TL civarına geliyor. Ve sub 'da dahil değil.

    Bir başka alternatif ise fiyatına göre iyi ses verebilecek ve Klipsch kadar atak olmayacak ancak düşük volume de daha etkili olabilecek bir set JAMO C607HSC3 paketi.
    Fiyatı 3.000 TL civarında
  • Hi-Def-Man, şu mesajımla ilgili seninde fikrini alabilirmiyim ?

    ''Dün Rf-52 ve 62 leri dinledim tekrar, Fark var tabiki sahne genişliği ve baslar (sanırım) daha iyi ama sanki fark %5-10 civarı gibi. Üstelik satıcı hop. yükselttikçe senin HK 2x65w yetmez deyince ortalık karışıyor yine...Bu yetip yetmeme konusunu ev ortamında anlama şansımız nedir mesela sesi -30 veya -25 açtığımda ses komşuları fazlasıyla rahatsız edecek bir hale geliyor bu bir ölçü olabilir mi ? Bazende bir parçada ses -35 de son derece tatmin ediciyken başka bir parçada ne kadar açsamda hoşuma gitmiyor. Bu parçaları pc den FLAC formatında dinliyorum. Artık en azından bir süreliğine seti ellemek istemiyorum ama işte karasızlık... Hatta bu yüzden Klipsch in RC-52 ve surround larını da almadım belki marka değişir diye Tabi şu an sadece pc den optik çıkışla alıyorum sesi, birde bluray oynatıcı alayım diyorum büyük ihtimal Sony s370 olacak.Ses kalitesi nasıl olur?

    a .Ne dersiniz RF-52,62 ?
    b .Dali İkon serisi al baya farkeder ?
    c .Yok yok MA rx 6 al sen bile farkedersin farkı ?
    d .Senin anfiyle değmez böyle devam et ?
    e .Kabloları düzgün birşey al (şu an philips 16 GA) ?
    f .Ses kaynağını düzelt, fark eder ?

    Eveeeeettttt süreniz başladı sağa sola bakmayın Birden fazla şık seçebilirsiniz.''

    Sistem resimleri de var şurda ;http://forum.donanimhaber.com/m_41010860/tm.htm




  • Sakın HK amfileri üreticisi doğru değerler veriyor diye suçlamayın zaten aynı fiyat gamındaki japonlarda benzer güçler üretiyor.

    2x65 watt 'da hatırı sayılır bir güçtür. Sürekli dinlediğiniz bir müzik parçasını kullanarak bir deneme yapın. Bu parça akustik olarak kaydedilmişse daha iyi olur(Yani elektronik enstrumanlar ile sonradan birleştirilmiş olmasın)

    Düşük volumde sanki akşam kimseyi rahatsız etmeyecek gibi tüm enstrumanları olması gerektiği gibi duymaya çalışın. Ancak hiçbirinin öne çok fazla çıkmadığına emin olun(kayıda bağlı olarakda değişir biraz gerçi)

    Bu arada bu ses seviyesindeki analizinizi tamamlayınca ses seviyesini yavaş yavaş yükseltin, duyduğunuz sesin kulaklarınızı rahatsız etmeden arttığını ve enstrumanların ses karakterleri değişmeden odanın içerisinde sahnenin büyüdüğünü ve size yaklaştığını hissedin.

    Ta ki seslerin bozulmaya başladıği özellikle bass seslerin birbirine karıştığı sonrasında tüm ses harmoniklerinin birbirine karıştığı ana kadar gelin. Burası sizin amfinizin doyum noktasıdır. 2x100 wattlık bir amfide bu nokta tahmin edersiniz ki bir tık daha yukarıda olacaktır.

    Bu yüzden hoparlör ve amfi önerileri yaparken öncelikle müzik türü ve odanın büyüklüğü konularında bilgi almaya çalışıyoruz.
    Unutmayın ki ses bir teknolojidir ve analiz gerektirir. Matematik ön plandadır . Bu analizi yapabilecek kadar kulaklarınızı geliştirirseniz hata yapmazsınız. Herşeyi analiz edersiniz en doğrusunu bulursunuz . Ancak unutmayınki bu doğru aynı zamanda başkalarınında doğrusu olmayabilir.




  • Açıklama için çok teşekkürler, bu konudaki tecrübem sadece 3 aylık.Henüz elimdeki sistemi tam olarak tanıyıp sınırlarını bilmeden müdahale etmenin yanlış olduğunu çok duydum. Ama forum ortamlarının yararı olduğu kadar zararıda var .Virüs denen şey bu olsa gerek.. Üst üste 2-3 kişiden internet ortamında yada bir mağazada benzer şeyler duyunca insan acaba demeye başlıyor. Beğenerek aldığım HK 260 ve Klipsch rf52 de buna dahil.HK 'u zaten uzunca bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum ama hop. konusu daha karışık önerilen ve bir üst seviyedir denilen MA yada DALİ gibi alternatifler nerdeyse elimdeki 52 lerin 2 katı fiyata sahip, peki ben 2 kat fazla kalite alabilecek miyim? Sanmıyorum ama dediğim gibi tecrübesizlik ve gelen farklı öneriler kafa karıştırıyor. geçen gün aldığım mağazaya ile görüştüm 52 leri alıp +500 tl ile 62 leri verebileceğini söyledi.Cazip bir fiyat farkı ve sanırım benim 31 m2 odaya daha uygun olurlar... vs vs ... Çok uzatmayayım

    Düşük volumde sanki akşam kimseyi rahatsız etmeyecek gibi tüm enstrumanları olması gerektiği gibi duymaya çalışın. Ancak hiçbirinin öne çok fazla çıkmadığına emin olun(kayıda bağlı olarakda değişir biraz gerçi)

    Bu arada bu ses seviyesindeki analizinizi tamamlayınca ses seviyesini yavaş yavaş yükseltin, duyduğunuz sesin kulaklarınızı rahatsız etmeden arttığını ve enstrumanların ses karakterleri değişmeden odanın içerisinde sahnenin büyüdüğünü ve size yaklaştığını hissedin.

    Ta ki seslerin bozulmaya başladıği özellikle bass seslerin birbirine karıştığı sonrasında tüm ses harmoniklerinin birbirine karıştığı ana kadar gelin. Burası sizin amfinizin doyum noktasıdır. 2x100 wattlık bir amfide bu nokta tahmin edersiniz ki bir tık daha yukarıda olacaktır.


    Net ortamında kolay anlaşılıp uygulanabilecek nadir açıklamalardan Tekrar teşekkürler.




  • RF-62 nin speklerine baktım.
    Sensitivity değeri 1db daha yüksek yani rf-52 den biz nebze daha kolay sürülebilen bir yapıda. Güç konusunda amfi problem yaşamıyacaktır.
    Bass dengesi ve miktarı artacaktır diye düşünüyorum.
    Değer mi? Ona siz karar vereceksiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.