Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    benim bir yakınım avukatlık yapamadı . evde boş otururken sınava hazırlandı şimdi savcı oldu ama cidden zor iş. şahsi görüşüm , adını soyadını düzgün yazamayan insanların milyonluk olduğu ülkede böyle kafayla yoğun çalışılan işler yapılmaz. kendinizi yer bitirirsiniz. şu dünyaya 1 defa geliyoruz,elimizde 2. bir jeton yok.

  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

    aynen öyle. asm de bütün gün çay sigara +100bin + maaş . bi üniversite hastanesi otoparkına git tesladan togdan mersedesden geçilmiyor hepsi de dr plaka :)

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    VAllaha doğru

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İŞSİZLER DÜNYASIyoutube
    Kadın avukatın paylaştığı video olay oldu - Luxury Lawyer
    https://www.youtube.com/watch?v=9BbJpUGSjMs
  • YüZDEYüZHABERyoutube
    Buket Nurşah Tekışık isimli avukatın bir savcının odasında çektirdiği fotoğraflar gündemde. Tekışık'ın savcının odasında verdiği pozlar üzerine iki ayrı soruşturma açıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirildi, İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Konu, Adalet Bakanlığı'nın da gündeminde. #avukat #savcı #nurşahtekışık
    https://www.youtube.com/watch?v=CGeaFToSitM
  • Abdullah_C@N kullanıcısına yanıt

    Gerçeklerin hiç merak edilmediği, herkesin  johny depp olmak istediği bu sebebten burunların boktan çıkmadığı doğu toplumları.


    Çözülemeyen dilamaysa, hayatı ayaktan , saç kılına kadar drama olan bu toplumun , yana yakıla drama araması, bundan haz alması.


    Ben kendi adıma yıllarca kaypaklık, pislik yapmadan avukatlık yapmaya calıştım. Bir sürü rant kaybettim ilçe belediyelerde, siyasi bağlantıları olan avukatlarla, kısacası para konusunda fırsatları teptim. Hangi taşın altına baksam bi pislik hırsızlık rant sahibi çıktı. Meslektaşlarda dahil. 



    Şimdi mesleğimi yapmıyorum. Halbuki en iyi üniversitelerden birinden mezunum disiplinli bi adamdım. Ama pişmanım. Sabah akşam aileme sövüyorum beni neden kaypak bir adam gibi yetiştirmediler diye. Sabah başka, akşam başka konuşan bi adam olamadıgım için. Benim özelliklerimin toplumda bir yeri yok. Sadece avukatlık mesleği için söylemiyorum tum mesleklerde öle.  


    Bu meslekete her haltı yeyip kurbağayı uyandırmazsan  iyi kötü kazanırsın. Ama ben beceremedim.


    Sana gelirsek; etraftan forumdan , bi sürü sürreal olan öneriler gelicek. Avukat olmayanların söledikleri zaten çöp onları salla.


    Bi sürü beyaz yakalı iş gibi avukatlıkta bitik durumda bu yeni bişi değil. Uzunca bi süredir böle. Aileler neden 18 yaşındaki  çocuğu bilmeden araştırmadan zibili gibi bu okullara gönderirler bilmem. Bana kalırsa tıp hariç hiç bir bölüm için bu emek bu zaman bu stres harcanmaz.  


    Hukuk fakultesi sadece hakim olursan okuduna değecek bir okuldur gerisi çöptür. Hakim olman içinde meclisten  dayın olması lazım. Bir sürü dostum oldu. Avukatlık yapamayan dürüst çalışkan, sınaca girdiler . Tonla puan aldılar ama elendiler hepside. Hacı hoca tarikatla ilgili olmadıgından. El mahkum sürüne sürüne avukatlık yapmaya çalışıyorlar. Çoğu zaten memur kadınla evleniyor. O olmazsa bitikler.


    Sana  bi ton para kazanani, pahalı araçlara binen avukatları gösterip , seni beceriksizlikle yetersizlikle suçlucaklar.  Sende kendini öle zannediceksin. Ama kazın ayağı öle değil. Bu tür avukatlat %10 bile değildir piyasada. Gerisi bağkurunu bu ay nasıl öderim diye  stresle yaşar. Hatta çoğuna sorsan borçludur ödeyemez. Ailesi destek vermemisse. Az bir kısımda bi memurdan az kazanır. günü kurtarır. Mezun olanların  % 70 den fazlası maaşlı başka avukat yanında çalışırdı ben yeni işe başladımda şimdi nasıl bilmem.


    Anladıgım kadarıyla networkün yani sosyal çevren çok değil. Bunu kurmak muazzam bi enerji gerektiriyor. Ömründen ömür gider. Bunun tek istisnası yukarda yazdıgım gibi, tv deki siyasetçiler gibi herkese istediğini söylemek,  prensiplerinden ödün vermekten geçer.  Aksini söyleyenler çıkıcaktır inanma. Siyasi bağlantıların yoksa üstüne git köprüden atla. Toplumun  çoğunlugu. SENDEN DÜRÜSTLÜK BEKLEYEN (MÜVEKKİLİNDE DAHİL) KENDİSİ İKİ YÜZLÜ olan yapıdadır.


    Hal böle olunca sen buna uyum sağlamazsan sııçtın.


    Başka bir yol çizmeye çalış kendine. Bu işe ayıracağın emeği başka yola harca. Yurt dışına kaçmaya çalış. Diğer yollar kolay diye söylemedim ama sabır emek sınırsız değildir. Herkesin köle oldugu bu coğrafyada bi çeşme bulup ağzını ona dayaman lazım. Ondan sonra kimse şeyinde olmaz zaten.

      





    @Abdullah_C@N




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 28 Aralık 2023; 12:33:46 >




  • jubeii kullanıcısına yanıt

    İngilizceniz var mı? Benim toefl 100’e yakın ama kocaeli mezunu olduğumdan iş görmüyor, marmara mezunu olsaydım okul faşizmine maruz kalmaz yürür giderdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    burunların boktan çıkmadığı doğu toplumları

    Dünyayı Doğu toplumları ayakta tutuyor... 200 sene kötülüğe ve güce boyun eğmiş düşmanla gezmekten çekinmeyenlerin atisi anck bugün herkesin tereddütle beklediği gelecektir.... ADaleti bitirmiş hukukla alakalı birçok kişi bir de çıkıp suç atmaya yer aramak. Zaten sen değil misin sebeplerden birisi ???

    avukat olmayanların söyledikleri çöp ya hani? BU halde avukatlar getirdi.... Madem düşük puan makbulse daha düşükleri neden elendi ???

    Alıntı

    metni:
    Tonla puan aldılar ama elendiler hepside. Hacı hoca tarikatla ilgili olmadıgından.

    hukuk amirlerinin büyük çoğunluğuı sizin camidan olduğu halde mi bu laflar ? Siz bu memleketin kaçta kaçısınız ki yarıdan fazla yer işgal edip, kendi felsefenize göre kararlar aldınız ;??? Zaten çoğunluk sizlerin aleyhinde o zaman yer edinmöişler de öyle olmalıydı. Ama sizlerle dolu...


    Diğer taraftan @Abdullah_C@N her zengin olan hemen neden kötülükle alakalandırılıyor ? Belki usulsüz ve ya doğru ayarlanmamış para kazanma yolları var ve devamlı para için çalışanlara fırsat gelip tutturabilen elde ediyor zenginliği ? Yanlışsa usul düzeltilmeli hemen zengin olan suçlanmamalı.





  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

    Farketmez. Hukukta nereyi okudugunun işe etkisi sıfır bölü sıfır.

  • pinbl kullanıcısına yanıt

    Naptın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.