Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorum güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    kimin hayal dünyasında yaşadığını zaman gösterecek...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

    kimin hayal dünyasında yaşadığını zaman gösterecek...

    çıldırmışlar kanki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kpss calis kamuya atan hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

    Bunu bende duymuştum. Aslında benim mevzum sevdiğim bir meslek bulmak. yaşım 25 ve avukatlığın bana uygun olmadığını yeni anladım. çok stres, kaygı, mutsuzluk katıyor bu meslek bana. Kodlama yapmayı deneyeceğim onuda sevemezsem banka sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorum. Hayatta olduğum sürece umut vardır. Yazılımla avukatlığın en büyük farkı avukatlıkta emek versen bile başarılı olma ihtimalin yan faktörlere çok bağlı (network vs.). Umarım hayattaki tek derdim işe dair şeyler olarak kalır :)

  • Geçen hukuki konular görüşmek üzere bir avukatın ofisine girdim. Birkaç tane soru sordum bazılarını bilemedi güncel yargıtay kararlarına baktı araştırıp söyledi. 15 dk filan sürdü çıkışta 1200 tl danışmanlık ücreti talep etti. Ben anlamıyorum avukatlar nasıl kazanamıyor. Ha o parayı verdikten sonra bi daha o avukatın yanından geçmem o ayrı. Bilgi birikimine mesleğine saygım var tabiki bilgisini emeğini paraya çevirmek hakkı ama 15 dk için 1200 tl talep etmesi abartı geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    karar araştırması da süreye dahil miydi ?? konu neydi ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Her şey dahil ofisinde kaldığım süre 20 dk yoktur. Hukuk davası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 12 Eylül 2023; 9:54:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    1200 lirayı neye verdiğini detaylı anlatır mısın ? Paylaşmadığımız sorunlar git gide büyümekte....

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hukuk Mahkemesi dedim ya hocam.. Detayı özel hayatıma girer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfaktas kullanıcısına yanıt
    Ben de avukatım 13 yıl öncesi ile suanki durum kesinlikle bir değil dolayısıyla sizin yeni nesil avukatlari anlayamayacağınızı ve verdiğiniz bilgilerin son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu düşünüyorum konuya not olsun diye bırakayım.

    Hukuk okuyan okumayi düşünen vs varsa uzak dursun bu bölümden ben ettim siz etmeyin psikoloji falan okusam bundan gene 10 misli daha iyiydi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Adama davanı verseydin danışmanlık almazdı ama vekalet vermeden danışıp gittiğinde para ödemelisin ben babami doktora götürüyorum 10dk duruyoruz çat 1000 lira 1500 lira bazen 2000 lira neden? E çünkü sana rafine bilgi lazım bu bilgiyi İnternetten falan alamazsin. Ayda bazen 4 5 doktora gidiyoruz düşün ayni şekilde psikiyatra yada psikologa gitsen gene ödeyeceksin. Bu işler böyle. Ustalar vs de cok pahalandi eskisi gibi değil dolarin tlyi yok etmesi bundaki en büyük faktör yine de ben bana gelenden danismanlik almazdim sirf senin dedigin gibi arkamdan elestirmesin diye yardimci olur gecerdim ki öyle yapiyorum soru soranlara

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9 aylık avukat olarak durumum berbat. Ayrıca cmk vergilerini düşünce görev bası net 945 tl kalıyor hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hamza5806 herşey pahalandı ama avukatlar hiç ucuzlamadı ki ???

    doktora gider ücret ödersin ama gerçek b,ir icraat yapması lazım. Ya avukatlar? Mesela verdiği bilgiler yanlış çıksa????? AYrıca birçok temel bilgi aslında uğraşınca ulaşılıyor. Neden alamasın bu b,ilgileri ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Doktorun verdiği bilgi yanlış çıksa da bir şey yapamazsın. Sonuçta bizimde geçinmek için paraya ihtiyacımız var. Bizim geçim kaynağımızda bu. Gerçek bir icraat yapmak derken doktora muayene olduğun zaman hastalığın hakkında tespit yapmaya çalışıyor bizde hukuki durumun hakkında tespit yapmaya çalışıyoruz. Bunu fiziki bir şekilde yapmadığımız için ücret haketmiyor muyuz? Hiçbirimiz mesleği sevdiğimizden ve savunma hakkı vs çok kutsal olduğundan değil para kazanıp geçinmek için yapıyoruz.

  • Hredius kullanıcısına yanıt

    Doktorlar da hak etmeden para alıyor olabilirler. Ama doktorlukta bariz bir işçilik var. Özellikle bazı alanlar çok önemli. Mesela acil ve acil cerrahi gibi.


    AVukatlık ??? Böyle bir meslek olabilir mi ??? Adletin pazarlığı olur mu? Bunu bir tarafa bırakalım.


    İnternetten araaştırılıp bulunabilecek bilgi için para, başaramadığı iş için para... Para d para. Hadi bunlar para da müşteri ararlarken vatandaşın hak edeceği tazminatıon yüzdelik kısmını talep etmek ne demek? Hem kanunsuz hem de haksız...


    Geçinmeye ihtiyacıonız varsa çalışın. Bahane aramayın. AYrıca verdiğin bilgiden para kazanırken o bilgi de yanlış çıksa normal karşılamışsın. Bu neyin aklıdır????? Parayı geri ödemeyi bırak kauybettirdiklerin kim bilir neler olacak. Hani ödüyor musun? O zaman ne işe yaramışi olsun yapılan? Doktor yanlış yaparsa bedeli sorulur. Hukukçu olarak onu bile atlamışsın. AYrıca doktorlara hesap sorulmaması için çok düzenleme yapıldı bunlar da yok edilmeli!





  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    1. Araştırıp bulunabilecek bilgi diyorsan çoğu davanı kendin yürütebilirsin. Bir zorunluluk yok. Ayrıca doktorlar da başaramadığı ameliyatın parasını alıyor. Biz sonuç garanti eden bir meslek değiliz. Yüzdelik kısmını biz talep ederiz size uygun değilse davayı vermezsiniz. En baştan konuşulur bunlar zaten. Kanunsuzluk haksızlık nerede?
    2. Çalışıyoruz işte :D Normal falan karşılamadım ama bana danışmanlık için gelsen sana yanlış bilgi versem bunun sonucunda mağdur olsan kanıtlayamazsın. Konuştuklarımı tam okumadan cevaplamışsın. Dava vs gibi durumlarda yanlış yaptığımız durumlarda avukatları baroya şikayet etme hakkın var zaten.
    3. Atlamadım. başınıza gelirse görürsünüz. Hangi doktor hata sonucu mesleğini kaybetmiş ve ya tazminat ödemiş. Haklı bile olsanız bu davalarda genelde kazanamazsınız.
    4. ünlem vs soru işaretinden 5 tane koyunca haklı olmuyorsun. mantıksız bir yere götürmüşsün tartışmayı ayrıca demediğim şeyleri dedim gibi cevap vermişsin :D




  • pinbl kullanıcısına yanıt

    Ben de 9. aya girdim ama fiili olarak bıraktım hocam. 4 ay öncesinde 1200 TL geliyordu, sanırım kdv oranları değiştiği için böyle oldu. Avukat asgari ücret tarifesi de halen güncellenmemiş. Büyük rezillikler, hem de çok!

  • Hredius kullanıcısına yanıt

    İLetişim kurarak cevap vermeye çalışman senin iyi niyetin olabilir, amacımız kalp kırmak ve iyilere haksızlık yapmak asla değil;


    1- yüz%delik talep edersiniz ha??? Bu normal??? AYnı işi yapacaksın ama vatandaşa hak görülen bir meblağın yüzdesine ortak olacaksın???? Hak etmediğini hak saymak??? Türkiye'deki uçak kazasına yurtdışından avukat talip olmuş ve toplamda çok yüksek bir tazminatın yüzdesini istemişti. Bu hale gelmiş o şahıs...


    2- baroya şikayet neyi değiştirir???? kaybolan hak ? Hatta müvekkilinizin aleyhine bile icraatta bulunabilirsiniz. Ya bu??? şikayetten kim ne ceza almış ? Sebep olduğuyla yargılanan olmuş mu hiç ? Eğer her konuştuğun kelimeye taksimetre bağlamışsan, bunların alayı yanlış çıktığında nasıl hak ettiğini düşünürsün ?


    3- hangi doktor hata sonucu kaybetmiş??? Çooook! bedel ödeyen hapis cezası alan. AMa misal sayılmaz. doktorlar uzun süredir korunmaya çalışılıyor onlara da gereği yapılabilir.


    Varlığı doğru olmayan ya da düzgün kurulmamış bir meslek varsa sebep olacağı çok sorun olacaktır. İnsan kaderine hüküm verilen bir alanda hak ettiği muamma kitle ile çalışılabilir mi ? Yeri gelir hakimi yeri gelir savcısı.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Haklı olduğun yönler var. Fakat her sektörün bir sistemi var. Bu sektörde bu şekilde. Ben zaten avukatlığı bırakmayı düşünüyorum. O yüzden cevap verip avukatlık yüzünden kimseyi kırmak istemem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.