Şimdi Ara

aynı bilgisayarda hem ADSL(Wireless) hem de işyeri ağını (LAN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben aynı bilgisayarda hem ADSL(Wireless) hem de işyeri ağını (LAN) birlikte kullanmak istiyorum. Ama LAN bağlantısı çalışırken Wirelessden internete bağlanamıyorum. Problem nedir sizce? Acaba explorerı wireless bağlantıma yönlendiremiyormuyum? Yardımlarınızı bekliyorum.



  • lan a sabit ip ver ama dns ve gateway (ag gecidi) kisimlarini bos birak.
  • Ek olarak bağlantılarınız kısmından o anda hangisiyle bağlanmak isterseniz diğerini devre dışı bırakınız.
  • hmmm benim bir fikrim geldi.

    live linux kur windowsuna, cd' den veya memory' den çalıştır. ağ geçidi ayarlarını yap ve wireless için çıkarılabilir bir adaptör kullan. bunu windows ile kullanma ama. bu durumda windows lan' a, linux' de wireless' ina bağlanır. sen de iki farklı ağ geçidine iki ayrı işletim sistemiyle bağlanmış olursun. bunun gibi birşeyler işte salla gitsin.. nerden dolandı bu dilime gece yarısı
  • bu kadar kasmaya hic gerek yok. interneti sadece wirelessdan alcaksa kablolu lan'in ip ayarlarina gateway -ag gecidini yazmazin gateway internet hizmeti icin. internet hizmetini sadece wirelessdan alir. genede lan dan en kotu baglanilcak pc nin lan ipsi ile baglanarak networke girebilirsin bi problem cikmaz. denenmis kullanilmis bi yontemdir.
  • hmmm pazartesi deneyeyeceğim. Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkaura

    bu kadar kasmaya hic gerek yok. interneti sadece wirelessdan alcaksa kablolu lan'in ip ayarlarina gateway -ag gecidini yazmazin gateway internet hizmeti icin. internet hizmetini sadece wirelessdan alir. genede lan dan en kotu baglanilcak pc nin lan ipsi ile baglanarak networke girebilirsin bi problem cikmaz. denenmis kullanilmis bi yontemdir.


    Tam dediğin gibi oldu fakat bu seferde şirketin yazılımının bağlantısı kesildi. İnternete bağlanıyorum ama şirketin ağında çalışan program çalışmıyor.
  • kullandin programin ayarlarina bak. serverin adresini elle manuel girebiliyorsan. server ipsini yazdiginda baglanir.
  • wireless diğer tum uygulmaarı tam olaark gercekleştiromu mesela arama farklı ağlara bağlanma gibi eğer wireless sorunsuz çalışıosa bağlnması gerek
  • şirketin ağınada bağlantı gerçekleşiyor zaten fakat şirketin programı LAN bağlantısını kullanarak servera bağlanamıyor. Galiba benim wireless bağlantısından erişmeye çalışıyor. Şirket ağıda internete açık olmadığı için erişim gerçekleşmiyor. Programın benim ethernet kartının bağlantısını görmesini sağlayamıyorum.
  • Ayarları değiştirmeden önce internet explorer aynı problemi veriyordu. Darkaura arkadaşımın dediği ayarları yapınca tam tersi oldu. Ha bu arada şirket programı da kendi ağı içerisinde telnet ile haberleşiyor. Galiba bu programda varsayılan ağ geçidi üzerinden bağlantı kurmaya çalışıyor. Tabi bende varsayılan ağ geçidini değiştirince erişim sağlanamıyor. Fakat varsayılan ağ geçidini tanımlayabileceğim bir telnet programı veya tam tersi işlem için browserda bulamadım.
  • daha once sormadim ama wireless ile lan in subneti farkli dimi. yani 192.168.2.4 ilk 3 kisim ayni isi direk problem zaten.

    subnet farkli olsada iki interface bole sorunlar cikariyor. ip ile belirlersek isler daha kolay olur. lan da kullandiginiz programin baglanti ayarlarina bakin orda proxy ayarlari varsa lan da baska bi bilgisayara proxy server kurun programin ayalarina proxy serverin kurulu oldu bilgisayarin ipsini proxy portunu girin sorunsuz calisir. o olmuyorsa aynisi wireless'a yapabilirsiniz. wirelessda calisan baska bi pc yer proxy server kurun internet explorer'in proxy ayarlarini girin calisir. tabi bu proxy ayalarini intenetle calisacak hemen hemen butun programlara girmek gerekecek. bi kere girdinmi bi daha ayar gerekmez. bu isin tek zaafi proxy kurulan pc kapaliyken internet hizmetini alamazsiniz.
  • Farklı wireless 192.168.2.3 Lan 192.168.1.32

    kullandığım programda proxy ayarı yok. zaten bu zaafın sebebi beni bu tür bir araştırmaya itti. proxy kurmadan bu işlemi gerçekleştirmek istiyorum.
  • bu sorun çözldü mü megax? ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Sen de AS400 kullaniyorsun sanirim:))
  • bende airtes 205 kaplo ile bagılı idi(internete baglı degil warlis şifresiz paylaşım agı kurulu şifresiz )
    d link kablosuzdan başaka modemden baglanıyordum..
    o zaman interneti kesiyodu...
    aradım airtesi tam 20 dk ugrastık :)
    adamlar modemdeki dcm baglantısını kapat dedi birde ıp verdi...
    onu yaptım canavar gibi oldu ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.