Şimdi Ara

Aynı hızda VDSL mi Fiber mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Türknet 100mbps'e kadar olan VDSL paketini kullanıyorum. Son zamlardan sonra iss değiştirmeye karar verdim. Turknet'ten VDSL ile aldığım hız kablolu 70mbps kablosuz 20mbps civarı. Fiyat 169 TL


    Aynı hızdaki tarifeyi aynı altyapıyla internet kutusu 100 liraya veriyor. Bir diğer seçenek de binamda olan Superonline fiber altyapısını kullanmak, onu da Millenicom 100mbps'ye kadar olan paket ile 139 TL'ye veriyor.


    Sizce aradaki 40 liralık farkı verip fiber bağlatmak daha mantıklı mı? Aynı hız tarifesindeki VDSL ile Fiber'in gerçek hıza yansıması nasıl olur? Tek isteğim kablosuz hızımın takılmadan 4k video izlemeye yetmesi. Mevcuttaki paketim ile takılmalar oluyor.




  • kablosuz bir şey bekleme

  • Arama sonuçlarında çıkabilir diye tecrübemi yazayım.


    Superonline altyapılı Millenicom üzerinden 100mbps fiber bağlattım. Kablolu 95mbps kablosuz 2.4ghz üzerinden 30mbps civarı 5.0ghz üzerinden 85mbps civarı hız alıyorum. Akıllı televizyonum 5.0 Ghz desteklemiyor, modem de kabloyla bağlanabilecek uzaklıkta değil. Evde şöyle bir Menzil Genişletici / Access Point cihaz vardı :

    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/wifi-router/tl-wr850n/


    Bunu teleziyonun yanına koyup televizyona ethernet kablosuyla bağladım. Modemden kablosuz 2.4 ghz olarak gelen interneti televizyona kablolu olarak aktarıyor. Böylelikle televizyonun internet hızı 50mbps'ye kadar çıktı. Bu cihaz 5.0 Ghz desteklemiyor öyle olsaydı muhtemelen yine hız olarak 80'leri falan görürdüm ama böyle bile fazlasıyla yetiyor 4k video hiç takılma yapmıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.