Şimdi Ara

B Segmenti Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar araba almak için çok iyi bir zaman olmasada denk geldi ve bütçeme uygun araç bakmaya başladım. 40 bin civarı bütçem var +/- 2bin de olabilir. Bu fiyat aralığında b segmentine yöneldim ve 4 araç arasında kaldım sizin görüşleriniz nelerdir bu araçlar hakkında? Aynı anda 2. elde araçda bakıyorum o yüzden o paraya 2. el bak boşver demeyin, zaten bakıyorum.

    Araç %90 oranında şehir içi kullanıcak o yüzden yakıt çok önemli birde uzun bir süre yeni araç alıcak durumum olucağını zannetmiyorm o yüzden de 2. eldeki durumu çokda onemli degil.

    1-208 ACCESS 1.2 PureTech 82hp veya ACTIVE donanımlısıda olabilir.

    2-Skoda Fabia 1,2 TSI Manuel / 90 HP Ambition

    3-Clio Joy 1.2 16v 75 bg

    4-YENİ i20 1.2 MPI JUMP (BENZİNLİ) veya STYLE+ donanımlısıda olabilir.

    Bu araçlar dışında corsa, fiesta ve ibiza yı yakıt tüketimi yukardaki 4 lüden daha fazla olduğu için eledim.

    Son olarak şimdilik sadece 208 i test etme imkanım oldu. Bir çok kişi beğenmemiş olsada gayet beğendim ben aracı özellikle yakıt ekonomisinde fabrika değerleri en iyi araç olarak biliyorum fakat gerçekte de oyle olurmu şüpheliyim.







  • Fazla hızlı kullanmıyorsanız ani hızlanma felan yapmıyorsanız 2.500 deviri gerekmedikçe geçmem diyorsanız yeni kasa olması avantajı ile fabia derim yok ben daha ekonomik bir araç arıyorum derseniz i20+LPG ile 16-20 krş yakarsınız.lpg istemem derseniz direk FABİA, 1.2 atmosferik araba çekilmez....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 senelik iki havayastıklı araba gibisine bu kadar harcamaya gerek yok.

    Clio Joy. Bu dördü arasında hiç kararsız kalmazdım. Belki güvenlik paketli Fiesta, veya Nissan Micra da olabilir.

    Yan havayastıkları çok önemli. Ön havayastıkları 40 senede yavaş yavaş ve vukuatlarıyla beraber gelişti, istatistikleri hep sorgulanabiir halde oldu. Ama yan havayastıkları ilk çıktığı günden beri istatistik olarak sadece başarı gösterdi. Çünkü yan tarafta zaten koruma veya mesafe yoktu.

    Ölüm ve yaralanmaların %30 kadarı yan çarpmalardan dolayı. Tükiye'de de bölünmüş yolların artmasıyla kazalar içinde yandan gelen çarpmaların oranı arttı, araç-araç arası kazalardaki can kayıplarının en belirgin sebebi yandan çarpma oldu.

    Benden hatırlatması.
  • @APPY038
    Aynen soylediğiniz gibi kullanıyorum zaten şehir içi hız yapıcak yerde yok. Fabia aralarından en çok kafama yatan zaten ama cok az daha pahalı

    @Karbon 12
    Yanlız şöyle bir durum varki Clio Joy da yan havayastığı yokki. Icon paketinde var ama fiyatı 47 bin oluyo alamam onu fakat 208 in veya i20 nin bir üst paketlerini belki alabilirm onlarda yan havayastığı var. Pardon yanlış okudum clioda standart varmış

    Yorumlar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egos_108 -- 10 Temmuz 2015; 13:29:23 >
  • mantığım güvenlik paketli 1.4benzin+lpg li fiesta diyor gönlümse yeni ve güzel görüntüsenden dolayı i20 diyor bu ikiside 2.el olarak çok zarar ettirmez.istedğiniz siteyi forumu araştırın top gear dan carbuyer a otopark.com a kadar hepsi fiesta yı bu sınıfın lideri gösteriyor bende onlarla aynı fikirdeyim ama fiesta biraz eskidi gibi geliyor bana '17 de kasa değişicek i20 ye insanın baktıkca bakası geliyor karar sizin açıkcası bende kışa doğru bu ikisinden birini alma durumundayım bakalım zaman neyi göstericek
  • yeni i20 sahibi olarak tavsiye ederim. tabi ki min. style mümkün olursa çok memnun kalırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.oguz

    mantığım güvenlik paketli 1.4benzin+lpg li fiesta diyor gönlümse yeni ve güzel görüntüsenden dolayı i20 diyor bu ikiside 2.el olarak çok zarar ettirmez.istedğiniz siteyi forumu araştırın top gear dan carbuyer a otopark.com a kadar hepsi fiesta yı bu sınıfın lideri gösteriyor bende onlarla aynı fikirdeyim ama fiesta biraz eskidi gibi geliyor bana '17 de kasa değişicek i20 ye insanın baktıkca bakası geliyor karar sizin açıkcası bende kışa doğru bu ikisinden birini alma durumundayım bakalım zaman neyi göstericek

    3 kişi yorum yaptı 3'üde farklı araç tavsiye etti

    Fiesta nın en boş paketi bile fabia hariç diğerlerinden pahalı ki benzin tüketimide daha yüksek üstüne bide lpg ve güvenlik paketini koyunca zaten rahat 45 i bulur aracın fiyatı o yüzden bana pek uymicak gibi sanki onun dışında yarın i20 nin test sürüşünü yapıcam bakalım nasıl olucak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    yeni i20 sahibi olarak tavsiye ederim. tabi ki min. style mümkün olursa çok memnun kalırsınız.

    Teşekkürler. Yarın test sürüşü yapıcam i20 yi inşallah memnun kalırım fiyat olarak en uygun olan 2. cunku.
  • 208 iyidir
    Yuzu eskimez kolay kolay tasarimi guzel
    Guvenlik vs konusulmus onlar hakkinda bir fikrim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yorumla beraber her mesajda farklı bir araç tavsiye edildi. İşim zor valla
  • hocam bütçenizi ve donanım isteğinizi düşününce 1 yaşında 10-15 binde bir araç daha mantıklı olacaktır. temiz bulmak zor olmayacaktır.208 minimum active paketi 82 beygir size yetecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    hocam bütçenizi ve donanım isteğinizi düşününce 1 yaşında 10-15 binde bir araç daha mantıklı olacaktır. temiz bulmak zor olmayacaktır.208 minimum active paketi 82 beygir size yetecektir.

    2. el arıyorum ama hala temiz güvenilir bir araç bulabilmiş değilim ilk aramaya başladığımda kesin çıkar derken nerdeyse 1 ay oldu daha içime sinen 1 tane bile olmayınca 0 araca yöneldim bende.

    208 diyen 2 kişi etti önde gidiyo 208
  • 208 in active donanımlısını tavsiye ederim.yanlız araç yakın zamanda makyajlısı yollarda olacak.makyajlı smeg ekranlı active 208 mirror link sayesinde dahada eğlenceli bir araç olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel yeni Corsa 1.3 CDTI ecoFlex 95 hp MT-A, Dizel (otomatik vites)
    PERFORMANS - TÜKETİMMaksimum Hız(km/s) 182 0 - 100km/s Hızlanma(sn) 13,5
    Şehir İçi Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,4
    Şehir Dışı Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,0
    Ortalama Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,1
    Menzil (km) 1452 CO2 Emisyonu (gr/100km) 83 Çevre Standardı Euro6
    1.3 motor + vergi Avantajlı :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agah07

    Opel yeni Corsa 1.3 CDTI ecoFlex 95 hp MT-A, Dizel (otomatik vites)
    PERFORMANS - TÜKETİMMaksimum Hız(km/s) 182 0 - 100km/s Hızlanma(sn) 13,5
    Şehir İçi Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,4
    Şehir Dışı Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,0
    Ortalama Yakıt Tüketimi (lt/100km) 3,1
    Menzil (km) 1452 CO2 Emisyonu (gr/100km) 83 Çevre Standardı Euro6
    1.3 motor + vergi Avantajlı :)


    Mesajda atmışsınız fakat anlamadım dizel araçlar zaten en az 50 binden başlıyor o kadar bir bütçem yok maalesef.
  • Hocam clio da yan hava yastıkları mevcut. En azından benim amacım 2014 kasim çıkışlı clio Joy da var. Donanım paketlerini dikkatli incelemenizi tavsiye ederim.

    Bunun dışında malzeme kalitesi olarak clio geride ama baz donanım olarak en donanımlı araçtır. Cruise control Bluetoothlu müzik sistemi yokuş kalkış desteği standart. Tavsiye ederim. Ben lpg ile kullanıyorum. İstanbulda şehir içi 20 kuruş uzun yol 14-15 kuruş civarı yakıyor. Sorunuz varsa cevaplarım.

    Şimdiden hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icemy

    208 in active donanımlısını tavsiye ederim.yanlız araç yakın zamanda makyajlısı yollarda olacak.makyajlı smeg ekranlı active 208 mirror link sayesinde dahada eğlenceli bir araç olacaktır

    Tavsiye için teşekkürler en çok 208 tavsiye edilmiş oldu boylece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Verticall

    Hocam clio da yan hava yastıkları mevcut. En azından benim amacım 2014 kasim çıkışlı clio Joy da var. Donanım paketlerini dikkatli incelemenizi tavsiye ederim.

    Bunun dışında malzeme kalitesi olarak clio geride ama baz donanım olarak en donanımlı araçtır. Cruise control Bluetoothlu müzik sistemi yokuş kalkış desteği standart. Tavsiye ederim. Ben lpg ile kullanıyorum. İstanbulda şehir içi 20 kuruş uzun yol 14-15 kuruş civarı yakıyor. Sorunuz varsa cevaplarım.

    Şimdiden hayırlı olsun :)

    Teşekkür ederim yorumunuz için aynen en fazla donanım clioda ama işte en yuksek benzin sarfiyatıda clioda maalesef ah keşke oyle olmasaydı. LPG tabiki olabilir ilerde ama yani arabanın en azından garantisi bitene kadar taktırmayı hiç düşünmem oda 2 3 yıl eder, 3 yılda benzinden baya bir yüklü olur diye korkuyorum.

    Birde bazı yerlerde yazanlar olmuş clio dökülüyor cok kalitesiz malzeme kullanılmış arabanın her yerinden ses geliyor, 100 km den sonra cok güvensiz diyende olmuş bunlar ne kadar doğrudur?




  • egos_108 E kullanıcısına yanıt
    Malzeme kalitesinin düşük olduğu doğrudur. Ben i20de kullanmıştım o dönem bütçem müsait olsa i20 style+ alırdım. Ancak bütçeden dolayı clio da karar kıldım. Ben aracımı 14 binde aldım şu an 22 bine yakın. 17 binde lpg taktirdim. Ses yalıtımı olarak i20ye göre zayıf. Kendim çok hız yapmıyorum en fazla 110 otobanda 120. Bana bu hızlarda bir güvensizlik vermedi. Ancak çokça uğultu mevcut. Diğer B segmenti arabalar ile bu hızlara hiç çıkmadım ancak clio sanırım yalıtım anlamında en gerilerde. Malzeme kalitesi olarak 22 binde bir clio için bence çok iyi durumda. Trim sesleri çok az. Arka panizottan geliyordu çok basit bir yöntem ile kestim bunun dışında da trim sesi aracında şimdiye kadar çıkmadı. Ancak hiçbir 0 arabada olmaz. Zamanla ortaya çıkar. Bende şimdiye kadar memnunum. Hani abartıldığı kadar rezil bir durum söz konusu değil. Arka diz mesafesi de oldukça dar.

    Gelelim artilarina. Benim için Cruise control çok önemli bir özellikti. Ve sadece bu yüzden bile iyiki clio almışım diyorum. Uzun yolda neredeyse hiç gaz fren kullanmadan ilerleyebiliyorum. Direksiyon üzerinden CC kontrol ederek. Bluetooth lu müzik sistemi de benim için güzel bir avantaj. Telefon konuşmalarımı rahatlıkla yapabiliyorum. Sürüş pozisyonunu beğeniyorum. 150 liraya temin edebileceğiniz bir kol dayama ile çok güzel bir hale bürünüyor. Lpg taktirdiktan sonra aracım motor dışında garanti dışı kalmadı. Bu noktada servis tutumu önemli birazda. Hani keyfe keder bir durum. Hiçbir sorun yaşamadım. 20.000 bakımı da 330 lira tuttu. Bakımları ya 1 yıl yada 20.000km de bir. Bu arada lpg taktirdiktan sonra motor sesimin azaldığını söylemem gerek :D. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Yine sorunuz olursa cevaplarım.

    Şimdiden hayırlı olsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bunların içinden fabiş 1.2tsi ile önde .
    clio 0.9tce pahalı olmasa onu önerirdim.
    bu motoru stepway ile uyguna almak mümkün .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.