Şimdi Ara

Bakan Varank açıkladı: Milli mikroişlemci 'Çakıl' yolda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
8.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarlonJD

    Bu işlemci ne tabanlı? x86 mı, ARM mı? RISC-V mi ? İşlemci kaç W gücünde?, GFLOPS/çekirdek başına başarımı ne?, Kaç çekirdekli? Hangi lisanslar altında üretiliyor? Üretiliyor mu? Çalışan prototip var mı ? Hangi platformda çalışıyor? Soketli mi SoC mi? Bu nasıl makale hiç birinin cevapları yok sadece ismini bildiğimiz bir microişlemci var yani şimdi kızacaklar ama kusura bakmayın sadece isimle olmuyor bu işler...
    Bakan Varank açıkladı: Milli mikroişlemci 'Çakıl' yolda

    2017 tarihli belirtilen hedefler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 29 Aralık 2018; 15:3:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geç bunları...

  • İşlemci muhtemelen arm tabanlı yani milli ve yerli değil, sadece arm lisansını alıp üzerinde geliştirme yapılmıştır.

  • Bak kardeşim ingilizven yetiyorsa İngiltere ve ABD hakkında yazılanlara bir bak senin yasaklama sebebi olarak gördüğününfersah fersah ilerisinde eleştiri var. Ama ne ABD ve İngiltere de yasak var. Büyük devlet yasaklamaz ama kimin ne yazdığını merak eder bakar neden insanlar böyle yazıyor eleştiriyor der ve o sebebi anlarlar. Eğer bu mecrada ilerlemek istiyorsan bu böyle olmalı. Okyanus da yengeç ya da köpekbalığı da olabilir ama denize girmek yasak denir mi her yerde. Bırak insan inandığını yazsın karşılıklı konuşsunlar hayatın gerçeği insanın gerçeği bu; ota bota yasak koyarsan arpa boyu ilerlemez ve içine kapanır yatırım alamazsin. sonra da milletimi koruyorum yalaniyka her şeye harami vergisi koyarsın ama nedense fiyatları düşürüp iç pazardan alsın insanlar demek aklına hiç gelmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yerlerden başlamak güzel ancak çok geç kaldık . Ciddi yatırımlar ve bilim adamları transfer etmemiz lazım eğer ki , özgün ve kaliteli işler çıkartmak istiyor isek . Oda betona yatırımla olmuyor maalesef .

  • Şimdi milli ve yerli işlemcimiz bomba etkisi yarattı ABD de kuyruğa girecekler ve alacaklar; "Hello sir I prefer having chakeel as Cpu" "what what what" "chakeel... Never heard of it?" "Never!!!" " But sir I can see it on your shelf just neft to Intel box you See?" "Oh yeah man it is çakıl. Not chakeel." "Wow I give up man gimme Intel. What a kıl name it is. Chakeel!" 👍😀yürü be çakıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-458B4BD66 -- 29 Aralık 2018; 15:24:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seçim yakın..

  • Arkadaşlar biri Saman ile işlemci arasındaki bağlantıyı açıklayabilir mi? Yani saman ithal eden bir ülke işlemci yapamaz mı?

    Saman ve et ithali için tarım bakanlığını ve hükümetin tarım politikalarını eleştirmemiz gerekir.

    Bu işlemci meselesine bunu yazmak komik değil mi?

    Yani bakın Anka Tei motoru ile uçuyor Hürkuş uçağımızı Hvkk'leri pilotları uçurmaya başladı demek ki saman ithali engel değilmiş.

    Popülist olmak için "saman ithal ediyozz yeaa, yerli uçağımız göklerde, eee seçim var tabii" gibi iç boş kofti iletiler yazmak yerine önerilerinizi ve eleştirilerinizi güzelce yazın da forum kalitesi artsın.



    Bakan Bey'in gördüğü işlemci çalışması savunma sanayi için geliştiriliyor. Rısc-V tabanlı bir şey olacak muhtemelen (Aselsan'a bknz)

    Niş ve butik üretim olacak gibi buradan işlemci fabrikası çıkacağını sanmam

    Bizim acilen bu işe girmemiz gerek

    İşlemci gpu ram ve hafıza birimlerini üretecek şirketlere ihtiyaç var.

    Bugün cep telefonlarından diğer elektronik aletlere otomobillere kadar her alanda sensörleri kullanıyoruz.

    Parmak izi tarayıcısı, ışık sensörü [ivme sensörü jiroskop basınç sensörü yükseklik sensörü] kızılötesi tarayıcı gibi bileşenleri ülkemizde üretmemiz gerekiyor.

    Aselsan'ın sivil sektörlerde varlığını kuvvetlendirmesi cirosuna karlılığına ve istihdama olumlu yansıyacaktır, şirket sadece savunma sanayiine bel bağlamak durumunda kalmaz, ekonomik riskleri de azaltmış olur.

    Aselsan haberleşme yönünde güzel bir adım atarak Ulak Haberleşme AŞ yi kurmuştu sensör bellek işlemci üreten bir yan kuruluş gayet güzel olur.

    Diğer şirketlerimiz de boş durmalı katı hal bataryaları konusunda çalışmalar yapmalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cam içinde bir taş, bir kaç alakasız renkli çıktı ve bir bakan. Ben inandım beyler

  • Belki sürekli bilimsel araştırmalar yapıp makaleler okuyor nereden biliyorsunuz ? Ben mesela, her gün en az yarım saat ile bir saat arasında Wikipedia'da araştırma yapıyorum. Kimin ne yaptığını nereden biliyorsunuz ? Önce herkesi kendiniz gibi sanmamakla işe başlayın. Burada mesele vpn ile girme, alternatif yollar bulma değil, bunlar her zaman bulunur, her yasak bir biçimde delinir. Fakat, burada söz konusu olan demokrasi ve özgürlüklerdir. Burada bu konuyu uzun uzadıya tartışmanın bir anlamı yok, zira mevcut hükümetin demokrasiden anladığı, seçimlere girip %50+1 oy alıp, istediğini yapabileceğini sanmak; özgürlüklerden anladığı da, kendilerinin çizdiği sınırlar içerisinde fikir beyan etme, eylemlerde bulunmadır. Hükümetin Wikipedia'yı Türkiye'den erişime kapatmasının nedeni, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerini desteklediği iddiasının yazılı olduğu birkaç Wikipedia başlığıdır. İlgili başlıklarda özetle, Türkiye'nin Öso ve çeşitli İslamcı örgütleri desteklediği yazılı. Bunların hangisi, neresi hükümete göre yalan/çarpıtılmış belli değil. Çünkü, bu malum yazılarda Türkiye'nin ilişkili olduğundan bahsedilen iddiaların tümü, zaten hem Türkiye tarafından resmi olarak ittifak yapıldığı ve, yardımlar yapıldığını bildiren resmi açılamalarla, hem de somut olarak savaş alanında bu birlikteliğin gözlemiyle, açıkça ortadadır. O yüzden, "devletimizi kötü gösteriyorlar" gibi saçma sapan ağlaklıklar komik oluyor. Mevcut hükümet, işine gelmediği, hoşuna gitmediği, "rahatsız" olduğu konularda çıkıp yasaklama getirmeyi, kanıt olmamasına rağmen suçlamayı, beylik ve hamasi laflar etmeyi, ve insanların hayatlarına kast etmeyi pek sevdiğinden burada da Wikipedia'yı Türkiye'den erişime kapatmayı tercih etmiştir. Fakat, bu siteye erişimi engelleyince, o "rahatsız" olduğu şeyleri ortadan kaldırmış olmuyor ki, sadece kendi halkını uyutmaya, veya kendince güç gösterisi yapmaya çalışıyor.




  • Güzel gelişmelerle birlikte projelere bulunan güzel Türkçe kelimeler de ayrıca hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3. fotoda bir tek bakanda ceket yok meali
    kolları sıvadu imajı verilmek isteniyor
  • Önce kondansatör yapın. İlkokul okumadan üniversiteye gidiyoruz. Buda göstermelik/geçici olduğunu bu yolda (elektronik-dijital elektronik-üretim) gerçekten olmadığımızı ve olmayacağımızı ispatlar.

    Demek ki; Açık kaynak olmasa füze atamıyorsun yani. O açık kaynak ise dünyaya/gpl geliştiricilere ait onlar olmasaydı yoktun. Sen oradan aldığın bilgi ile dünyaya füze mi atacaksın/s-atacaksın felsefesi bile sorunlu/çelişkili. Gpl dava bile açabilir. GPL lisansını okuyup/anlayıp/uyguladıklarından kuşkuluyum. Sonra FOSS lisansı var OSS var.

    Eğer bunlara saygın yoksa insanlığa dünyaya da saygın yok demektir. Yolun hangi kapıya çıkacağını anlatmama gerek yok herhalde...

    Açık kaynak içinde iki sözüm var. Paralı gelişme yavaş olunca parasız gelişmeyi kurdular. Aksi halde cep telinde android bile olmayacaktı. tüm kalan +, - leri düşünebilirsin şimdi..

    Ağaçtaki elmaya bak. Giriş - gelişme - sonuç .... ne kadar hızlı büyürse o kadar hızlı çürümeye gider..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 29 Aralık 2018; 16:59:34 >




  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Millet olarak arazilerimize meralarıma sahip çıkmadığımız için şehirlere kaçıp yan gelip yattığımız için. Buna bende dahilim yazın gitsemde sürekli kalmıyor şehrin rahatlığına dönüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp o çipleri bize takıp izleyecekmiş diyeyimde akp'liler ve chp'liler kavga etsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    Saman üretmek için tarlaya girmen, orda çalışman gerek.
    Ancak günümüz insanı rahat işte çalışma hevesi yüzünden tarım, hayvancılık gibi işler artık yapılmıyor.

    Herkes fabrikada, devlet dairesinde masa başında çayını kahvesini yudumlarken çalışmak istediği için bunlar.

    Ben köy yerindeyim, 10 sene öncesine kadar köyde her evin ahırında hayvan vardı, şimdi tüm kadınlar ya dükkan açıp yufka yapıyor, ya elbise satıyor, ya dikiş yapıyor.
    Hayvan bakan yok.

    Alıntıları Göster
    İşte sonuç olarak ortaya Atatürk'ün dediği "Köylü, milletin efendisidir." lafı çıkıyor.
    Sen köylüye değerini vermezsen, suyu elektriği kolcenter gibi geçirirsen, mazotu vs. pahalı
    verirsen, o köylü büyük şehire gider. Sen de sapı samanı ithal edersin. Ülken geriler.
    Ama soracak olursan hükümetin suçu yok ki...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    İşte sonuç olarak ortaya Atatürk'ün dediği "Köylü, milletin efendisidir." lafı çıkıyor.
    Sen köylüye değerini vermezsen, suyu elektriği kolcenter gibi geçirirsen, mazotu vs. pahalı
    verirsen, o köylü büyük şehire gider. Sen de sapı samanı ithal edersin. Ülken geriler.
    Ama soracak olursan hükümetin suçu yok ki...

    Alıntıları Göster
    Ben tam olarak anlatamadım sanırım.
    Devlet mazotu çiftçiye ucuz verdiği zamanlarda da pek hayvancılık yapan yoktu.

    Ben 41 yaşındayım, kendimi bildim bileli kasap dükkanımız var.
    Babam hayvanları hep komşulardan alırdı, son 15 senede köyde hayvan kalmadığı için önce komşu köylere gitti,
    bir süre sonra orda da hayvan bulamayınca komşu illere kadar gittik.
    Hatta 3 kurban boyunca Tokat'tan hayvan geldi.
    Her kurban 6-7 hayvan keseriz, 3 sene bize Tokat'tan hayvan geldi.
    Mudurnu, Göynük, Bolu taraflarından alıyorduk hayvanı.

    Artık yorulunca dükkanı kiraya verdik, alan kişi emlakçılık yapıyor.
    Senin anlayacağın yem ucuzken , mazot ucuzken de yapan yoktu.
    Kadınlar dükkan işletmeye başladı. Böylelikle ahır kokmuyor, elbiseleri temiz kalıyor.

    Profilinde Kuşadası yazıyor, orda yaşayanlara sor, ahırda inek bakmayı mı yoksa gelen turistlerden mi geçim elde etmeyi istersin diye?

    Yıllarca bu işin içinde olduk.
    Tamam devletin de hatası olabilir ama bu tercih meselesi.
    insanlar rahat çalışayım bol kazanayım derdinde.

    Sen hayvancılık yapmak iste, git devletten destek iste, bak bakalım geri çevriliyor musun?
    Bizim son 4 senedir hayvan aldığımız kişi Göynük'de. Kendi çiftliğini kurdu, çok da güzel hayvanları var, etine dolgun, kilo yapan hayvanlar. Ama adam ailecek ahırdan çıkmıyor. Misafirliğe gitsen üzerinde ahır edlbisesi görürsün.
    Ama adamın geliri iyi. Yani yapmak istediğinde para var bu işte, devlet desteği de var. Sorun "yapmak isteyen yok"...

    Biraz girsen içine bu işlerin ne demek istediğimi anlarsın.

    Ya da kendinden pay biç.
    Şu an ne iş yapıyorsun? Ne gelirin var mesela?




  • Gün geçmiyor ki yeni bir MİLLİ Vakası yaşanmasın. Hep aynı sözler ve vaatler ardından artan vergiler ve cezalar.



    Hayır gerçekten bişey yapsalar Amenna. Bunlar ve yardakçıları sırf kendilerini tatmin etmek için ve çalışıyor görünmek için kendi çaplarında eğlenen çapsızlar.



    Ortada üretimi geçtim üzerinde düşünülen birşeylet olduğuna dahi inanmıyorum.



    Asıl meşguliyetleri İnsanları donuna kadar soymak ve çaresiz bırakmak olan bir kısım insansının, tamda oldukları mahlukatlara yakışır hareketleri.



    Bunlar birkaç milli tarak daha sunarsa ben kimlik belgemde yazan ve bir zamanlar gurur duyduğum T.C. ibaresini sildirecem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elin Yunanı yahudisi anladı da gelişmemizden rahatsız ve endişelerini anlatıyorlar her programlarında ama bir türlü içimizdeki bu muhalefete anlatamıyoruz elin gevuru anladı siz anlamadınız anlayın artık biz heykel dikmiyoruz sizin gibi icraat yapıyoruz ülkeye

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.