Şimdi Ara

Baklavacı Şemsettin Kesme Dondurma KG/36 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
11.896
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    E kodlu bir şey görünce otomatik uzaklaşıyorum artık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Full katkı maddesi doğrudur.Yalnız katkı maddeleri E kodu ile gösterilmiş diye korkmanıza gerek yok E koduyla yazınca daha zararlı olmuyor yani :) Gıdalarda katkı maddesi kullanımı ADI(Acceptable daily intake) değerine göre belirlenir.Bu değer en basit anlatımla bir insanın ömür boyunca belirtilen katkı maddesini alması durumunda sağlığına zarar vermeyecek miktardır (vücut ağırlığı önemli).Kodekse göre ADI değerine uymayan katkı maddesi kullanımı yasal olmayan kullanıma girer ve cezai işlem uygulanıp gerekenler yapılır.Yani her katkı maddesi gördüğünüzde kaçmanın bir anlamı yok artık.Katkı maddesiz ürün istiyorsanız 2 yıl raf ömrüde bekleyemezsiniz.En basitinden sucukta nitritli tuz kullanılmazsa 3-5 gün içerisinde Clostridium botulinum oluşumu görülür.Bu mikroorganizma yüzünden zehirlenme ihtimaliniz nitrit yüzünden kansere yakalanma riskinden çok daha yüksek.Nitritli tuz sayesinde sucuğun raf ömrü aylarla belirtilen değerlere çıkıyor.Burada söz konusu dondurmadaki katkı maddeleride kıvam artırıcılardan oluşuyor bunların kullanım sebebi ise çok basit :) Normalde gerçek dondurma süt şeker ve sahlepten üretilir.Dondurmaya kıvamını sahlep verir.Bimdeki dondurmada da sahlep miktarı çoook düşük kullanılmış ki dondurmanın kıvamını vermek için katkı maddesine başvurmuşlar üstelik belirtilen katkıların çoğu doğal kaynaklı.Dondurma manyağı olup günde 1 kg dondurma yemiyorsanız bu katkı maddelerinden hiç bişi olmaz korkmayın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17BuçukBiga -- 13 Haziran 2022; 0:13:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bugun nihayet Şemsettinin subesine gitmek nasip oldu sıra vardi baklavalarindan aldim her cesit ve dondurma aldım iceriği katkı maddesi yok baklavalar gayet leziz f/p göre ayrica talep yetisemediklerinden Anadolu yakasi yada baska sube aclçılımı olmayacakmış bu yüzden Hakmar Tatbak kesme dondurmasına devam katki maddesi olmadığı icin ancak onunda seker orani daha fazla Şemsettinden malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler. Tek başıma yemedim, ailecek ve günlere yayılacak şekilde tükettik. Baklava buzlukta saklanabiliyor, ben bunu daha yeni öğrendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğun ilde 4-5 şubesi var şemsettin geçen senelere göre tadında çok fazla değişiklik var özellikle dondurmasında tad olarak lezzet düşüklüğü var, baklavasında ise eski tazeliğinin tadı yok daha önce baklavasında fıstığın,yağın tadı vardı ama bu sene yağ tadı değil metalik bir tat var dondurmasındaki o yoğun süt tadı yerine sulu bir tat var ama diyeceksiniz ki bu fiyata ancak bu kadar olur bu konuda haklısınız, bu söylediklerimi şube sahiplerine de söyledim ama umurlarında olduğunu sanmıyorum adamlar vurduğu paraya bakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoĞu_KaN -- 13 Haziran 2022; 2:2:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende daha önceden Bim deki akdoyu tercih ediyordum lakin bir arkadaş haklarda tatdo var dene hoşuna gider demişti gerçekten akdoya göre çok daha güzel yakınlarda varsa deneyin bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    İlk partide katkı maddesi yoktu

    Baklavacı Şemsettin Kesme Dondurma KG/36 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 13 Haziran 2022; 7:2:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakim bey kullanıcısına yanıt

    Olur mu hocam gayet güzeldi , yoğun meybuz gibi buz değil lesinlikle sen karıştırıyon alakası yok ayni maraş gibiydi valla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 13 Haziran 2022; 9:2:15 >
  • Genellikle eşimle A101’in Margido dondurmasını tüketiriz. Deneme amacıyla dün 17.50₺’ye 500 gr Şemsettin dondurmayı aldım. Çok beğendik. A101’in dondurmasından kesinlikle daha lezzetli. Tavsiye ederim. 👍🏻😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 13 Haziran 2022; 10:0:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dondurma değildir bu

  • bana kalırsa kesinlikle nbş-katalizör-kıvam arttırıcı vs vs var bu paraya olması cok zor cünki.Maraşta fiyat araştırınca 150 altına kg dondurma pek yok nerdeyse 5te1 ine satıyor şemsettin.

    Forumun aksine ben alıp beğenmeyenlerdenim ki bunu birçok kişiye denetmiş 100kgdan fazla sipariş vermiş biriyim.Akdo tadı ortalama kanımca insanların herdenediği ürüne inanılmaz/bayıldım/ayıldım demesine anlam veremiyorum maraştan getirmeyi düşünüyorum bu dönem bakalım markettekilerin dondurma olduğunu sanmıyorum...

  • Millet neyin kafasını yaşıyor acaba. Bu adam babasının hayrına mı ucuza dondurma satıyor. Sağlığınızla oynamayın, Birde gelip sadece süt, şeker var demişler. Doldurmuş içini katkı maddeleriyle. Aç kalın ama yemeyin böyle şeyleri ilerde kanser olunca iş işten geçmiş olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim milletin anlamadığı birşey var parasına göre mal. Kilosu 36 liralık dondurmayla 150 liralık arasında tabi fark olacak. 36 nere 150 nere? Ancak 150'ye satanın fahiş fiyata sattığını değiştirmez. 150 lira dondurma ne demek? Ne koyuyor içine?

    Aynı 250 300 liralık baklavacılar gibi. Kaliteli üretiyorlar diye %100 karla sattıkları malı savunmam. Tamam 70-80 liralık baklava kaliteli değil ama parasına göre mal. O paraya satıp en iyisi bu demiyorlar.

  • mado vb yerlerde fıstıklı dondurma yiyenler

    bim deki Akdo fıstık kakao dan da yesin ayırt edemezler. o derece üstün bir dondurma

    fıstık yoğunluğu zirve.

    bir ayda 6 kutu bitti. hafta sonu yine stok yapmak için baya şube gezdim , sade dondurma var ama fıstıklı hiç bir şubede kalmamış.

    bu arada sade dondurmasıda üst düzey.


    şemsettin dondurması bana tatlı geliyor ama şuan bu paraya buzlu glikoz vermiyorlar.


    şemsettin dondurması fiyat performans ve bulunurluluk olunca 1. sıra gelir

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.