Şimdi Ara

Baklavacı Şemsettin Kesme Dondurma KG/36 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
11.925
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dondurmacı amca ile kıyaslayabilecek var mı? Şahsen dondurmacı amca ahım şahım bir özelliği yok ama fiyat uygun olması sebebiyle denemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dondurmanın içeriğine bakarsanız bolca E'li katkı maddesi mevcut. Almasanız daha iyi bence.

  • Zamanında esnaf olarak dondurma imalatı yapıyorduk. Bakır kazan içinde 1 kg süte, 230 gr toz şeker, 7 gr sahlep (Doğal ve suni karışık) katıp sıfır katkı maddesi ile üretiyorduk. sadece çeşidine göre kakao veya gerçek meyve püresi ekliyorduk. Sütün kilosu 10 TL desen, sahlep 10-15 TL(1 kg 2.200 TL internette), toz şeker 4-5 TL desek sadece bunlar normal bir dondurmanın aşağı yukarı ne kadar olması gerektiğine dair bir fikir verir. Sütü kaynatırken kullanılan doğalgaz, dondurma makinesinin kullandığı ve sakladığın derin dondurucunun harcadığı elektrik ile personel ve vergi masrafınıda ayrıca ekleyelim :)


    Fiyatlar ve maliyet kalemleri elbette benim yazdığımdan farklı olabilir toptan alım fiyatı vs değişlenlik gösterebilir ama en azından bilmeyene bir fikir verir.

  • STiLBe kullanıcısına yanıt

    Elinize sağlık hocam gerekli detayı vermişsiniz.


    Şöyle genel bilgi de ben vereyim ek olarak. Bizde kendimiz evde yapıyoruz dondurmayı. Bucaklıyım ve tüm Türkiye ye neredeyse sahlep Burdur Bucak tan dağıtılır. Şu an saf karışımsız hakiki sahlepin kg fiyatı 2500 TL. Karışımlı ya da suni Avrupa sahlep ise daha çok kullanılır çünkü çoğu usta ya saf sahlepten dondurma yapamaz ya da işine gelmez maliyetten ve işçiliğinden dolayı. 10 kg sütü bile kaynatırken en az 1 saat kaynatıyoruz kıvam alması için. Karışımlı olursa bu süre daha aza iner. İçine emilgatör (dondurmayı bembeyaz yapar, hem de şişirir) koyanı mı ararsınız margarin (ağzınıza alınca dudaklarınız yağlanıyorsa mutlaka margarin vardır) koyanı mı ararsınız daha neler neler. Maraş dondurmasını da sertleştiren jelatindir. Keçi sütüyle yazıyorsa da inanmayın, inek sütü 10 TL ise keçi sütü en az 15 20 TL dir. Kazana eser miktarda koyduysa yalan da söylememiş olur satıcı 🤔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • STiLBe kullanıcısına yanıt

    Bu hesaba göre, 10tl de ısıtma soğutmaya gitse, evde yapılan 1kg dondurmanın temel maliyeti 40tl olur.%50 de emek(?) koysa minimum 60tl yapıyor. Zaten şuan fabrikasyonların(tonlarca olunca maliyet aşağı çeker)çoğu, minimum 60tl civarı. Özelliklede a101 ve bim deki maraş dondurmaları için Hesap tutuyor. :)

    oranlar içinde teşekkürler :) öğrenmiş olduk;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17BuçukBiga kullanıcısına yanıt

    Hocamın dedikleri doğru ayda yılda bir koldan dondurmadan cipsten bişey olmaz, insan devamlı maruz kaldığından ciddi zarar görür ama münkün olduğunca uzak duru, bi malın yapılması için gerekli madde miktarını hesaplayım aldığınız ürünün fiyatına bakın zaten orjinal olmadığını anlarsınız, ayrıca şemsettin baklavayı bozmuş 2. alışımda pişman ettim kusuyordum öyle berbat, evde hamurun içine şeker ve ceviz fıstık koyup fırında pişirin en azından tatlı diye kandırır ve ne yediğinizi bilirsin, ülkede herşey bozuk yazık etmeyin kendinize


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lezzetlı ve kalıteli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam gelmiş 460g 27 TL

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt

    Şemsettininin savunucuları her an linç edebilir hocam. Şimdiye kadar nasıl etmemişler, hayret  Fıstıklı baklavayı çok seven biri olarak iki defa denedim, ikisinde de rezildi. Ama donanimhaberde ısrarla çok iyi olduğunu iddia eden kişiler var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Baklavaya şerbet yeşillik ve yufka gözüyle bakarsa beğenir ama baklavanın kendine has bir kalitesi hissi ve özel bir tadı var, şimdi merco ile reno bir değil ama ikisi de götürüyor ama bu gıda işi öyle belli bi seviyenin altına düştü mü deneyim baltalanıyor ee o zaman da hiç yememek en iyisi, mesela maraş mado dan alınan dondurma süperdi ama artık gram zevk almıyorum için koyduğu abuk subuk yağlar ve kimyasallar yüzünden dondurma yerine şekerli yağ kalıbı yiyor gibi oluyorum onu da terkettik yani

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son durum nedir ? Yakin zamanda sipariş veren oldumu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bildiğim her sene aldığım bir yerdeb aldım kg fiyatı 180 TL idi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.