Şimdi Ara

balkanlar gezi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balkanlar' daki Üsküp, Prizren, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Dubrovnik, Tiran şehirlerinden hangisi/hangilerini tavsiye edersiniz. Ya da sizin gezip beğendiğiniz başka şehirler varsa onlar da olabilir. Gidenler varsa otel-kalacak yer, yemek, gezilecek yer tavsiyesi de iyi olur aslında..

    Teşekkürler..



  • quote:

    Orijinalden alıntı: exc_1

    Balkanlar' daki Üsküp, Prizren, Belgrad, Saraybosna, Mostar, Dubrovnik, Tiran şehirlerinden hangisi/hangilerini tavsiye edersiniz. Ya da sizin gezip beğendiğiniz başka şehirler varsa onlar da olabilir. Gidenler varsa otel-kalacak yer, yemek, gezilecek yer tavsiyesi de iyi olur aslında..

    Teşekkürler..

    2 sene evvel Temmuz ayında 6 ülke gezdim balkanlarda,Belgrad hariç saydığınız tüm şehirlere de gittim.
    Tiran'ı baştan silin derim ben.Hakikaten hiçbir özelliği olmayan boş bir şehir.Bir tane İskender anıtı var,onun önünde fotoğraf çektirmek için gidilmez bence.Zaten Arnavutluk turizm açısından birşey vaadetmiyor.Enver Hoca'nın vakti zamanında yaptırdığı yeraltı sığınakları var her tarafta o kadar.Bir de dünyanın açık ara en karmaşık trafiği.(hiç trafik lambası yok.)

    Prizren'i tavsiye ederim,türkçe'nin hala resmi olarak konuşulduğu çok şık bir eski Osmanlı kasabası.Meydanda çok güzel bir kebapçı var bu arada.Abdullah'lı bir ismi vardı:)

    Saraybosna'yı söyleme gerek bile yok,baş tacıdır.Mostar,Saraybosna'ya giderken birkaç saatlliğine uğranacak bir yer.Köprü ve Neretva Nehri'ni görüp devam edin bence.Saraybosna'da otel fiyatları ucuz.Başçarşı'da cevapi denen yemeği deneyin.

    Dubrovnik yazın güzel.Denizi hakikaten muhteşemdi,birkaç metreye kadar dibi net,soğuk bir suyu var.Eski şehri var klasik,uzun bir cadde.Kışın gidilir mi bilemem.Bir numarası olmaz bence.Ayvalık evladır:)

    Üsküp'de görülmeli.Kuru fasulyeyle köfteyi karıştırdıkları bir yemek var,onu deneyin.Adı gelmedi aklıma,zaten meydandaki restoranlarda görürsünüz.Şehre 15dk yürüme mesafesinde çok güzel ve ucuz oteller var.İçinde de olsa pek bir şey tutmaz gerçi.Tüm Üsküp İstanbul'un bir ilçesi ediyor zaten:)

    Benim asıl tavsiyem Ohrid.Makedonya'da.Sessiz,sakin.Efsane bir gölü var,toz bile yok desem yalan olmaz içinde.Sadece o göle has balıkları yiyebilirsiniz.Kafa dinlemek için en ideal yerdir.Kışın göle girilebiliyor mu onu bilemiyorum.




  • Teşekkür ederim. Zaten kışın değil yazın gitmeyi düşünüyorum. Uçak bileti fiyatları şu an ucuz olduğundan şimdiden rezervasyon yapsam mı diye düşünüyorum. O bakımdan birkaç fikir alayım dedim. Cevabın için tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.