Şimdi Ara

Basınç şalteri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler değerli dh kullanıcıları.Biraz farklı bi konu elektirik ve basıncın bir araya geldiği bi konu.Resimlerde görülen depolu yağsız bir kopresörün kompresörsüz hali.malum 1.5 hplik bu yağsız canavarlar çok ses çıkartmakta(94 dsb) ben de ev içi hobi kullanımları için bu motor yerine sessiz buzdolabı motoru(ekovat) koymayı düşünüyorum.Fakat aklımı kurcalayan kısım basınç şalterinin ayarlanması kısmı.Malum fabrika ayarı 6-8 bar çalışma aralığıyla geliyor fakat ben bunu (ekovata fazla yüklenmek istemediğimden ve çok olduğundan) 2-4 bara çekmek istiyorum üstte sarı vida durdurma (8 bara ayarlı ) basıncını göstermekte fakat çalıştırma basıncını (6 bar) ayarlıyan vida yok.Yine tahminime göre yeşil halkayla bağlı olan boru kompresörün depoya giriş kısmında çekvalfin üstünden geliyor ve beyaz bi pim var üstünde o da çalışmasını sağlıyor.Peki bu nasıl ayarlanıyor?Ekovatı(1/4 1/6 falan) bu sisteme bağlayabilir miyim mantıken çalışabilir mi?Aklım çok karışık yanlış biliyor da olabilirim.
     Basınç şalteri hakkında
     Basınç şalteri hakkında
     Basınç şalteri hakkında
     Basınç şalteri hakkında
     Basınç şalteri hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 28 Nisan 2008; 13:04:08 >







  • En alttaki resimde bulunan civatayı sola doğru(eksi yöne) çevirdikçe kompresörün durma basıncını ayarlarsın.Tahminime göre basınç anahtarın standart tip.Yani 2 bar aralığında çalışıyor.Durma basıncını 4 bara düşürürsen çalışma basıncıda 2 bar olur.Yeşil halkaya bağlı boru dediğinde tahli için.Kompresör durduğunda pistonların içinde kalan havayı boşaltıyor.Bunun amacı kompresörün bir dahaki çalışmasında zorlanmadan kalkmasın sağlamak.Basın anahtarı dediğim tipde değilse çalışma ve durma basınçlarını ayrı ayrı ayarlayabileceğin basınç anahtarları piyasada mevcut.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

    En alttaki resimde bulunan civatayı sola doğru(eksi yöne) çevirdikçe kompresörün durma basıncını ayarlarsın.Tahminime göre basınç anahtarın standart tip.Yani 2 bar aralığında çalışıyor.Durma basıncını 4 bara düşürürsen çalışma basıncıda 2 bar olur.Yeşil halkaya bağlı boru dediğinde tahli için.Kompresör durduğunda pistonların içinde kalan havayı boşaltıyor.Bunun amacı kompresörün bir dahaki çalışmasında zorlanmadan kalkmasın sağlamak.Basın anahtarı dediğim tipde değilse çalışma ve durma basınçlarını ayrı ayrı ayarlayabileceğin basınç anahtarları piyasada mevcut.

    Evet tek bir ayarlama vidası var muhtemelen standart tip.Bu benim için sorun olmaz,2-4 bar çalışma aralığı çok ideal.Tahliye borusu ise mükemmel bence.Çünkü şu ana kadar hiçbir şalterde bu tahliye olayını görmedim.Ekovatın yükünü oldukça hafifletecektir mantıken.Çalışma şekliyde zaten garipti üstünde orjinal kompresör varken ilk çalıştırmalarda şalter kutusundan ses ve hava geliyordu 3-4 saniye sonra kesilip depo dolmaya başlıyordu.Ara çalışmalarda ise pek dikkat etmedim bu olaya.Sayenizde bunun da nedenini öğrendim.Teşekkür ederim.




  • Elinizdeki otomatın üstünde görülen metrik cıvata başı (Ben yıldız-düz tornavida uçluları gördüm) sistemin kesme basınç ayarını yapıyor. Solundaki deliğin altında ise, sistemin devreye girme basıncını ayarlayan vida olmalı. Bu vidaya bağlı yayın üst ucu da seviye göstergesi olarak, yanda bir yarıktan çıkıyor olmalı.

    Bir bakar mısınız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

    Elinizdeki otomatın üstünde görülen metrik cıvata başı (Ben yıldız-düz tornavida uçluları gördüm) sistemin kesme basınç ayarını yapıyor. Solundaki deliğin altında ise, sistemin devreye girme basıncını ayarlayan vida olmalı. Bu vidaya bağlı yayın üst ucu da seviye göstergesi olarak, yanda bir yarıktan çıkıyor olmalı.

    Bir bakar mısınız?

     Basınç şalteri hakkında
    1 numara dış plastiği şaltere bağlayan vidanın yuvası 2 numara ise bi alt resimde
     Basınç şalteri hakkında
    vala gördüğünüz gibi zaten küçük bi nesne her tarafına baktım ama tek ayar yapılan civata başı var




  • 2 no'lu deliğin altındaki yayın üstünde bir vida olmalı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

    2 no'lu deliğin altındaki yayın üstünde bir vida olmalı..

    yok vida çok baktım ne yazık ki yok
  • Ekovat'ı bağlayıp çalıştırın, en yüksek basınca ulaştıktan sonra, (Manometre artık yükselmeyecektir.) altıgen cıvata başını, motor duruncaya kadar saat yönünün tersine (- yönüne ) çevirin. Motorunuz verebileceği en yüksek basınca ayarlanmış olur. Daha düşük basınç isterseniz, biraz daha aynı yönde çevirin, havayı kullanıp, motorun nerede devreden çıktığını kontrol edin.


    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.