Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.681
Cevap
54
Favori
458.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaylak hekim

    quote:

    Orijinalden alıntı: italyanaygiri

    Arkadaşlar bu hastalıkla folikülitle yaklaşık 8 senedir yaşayan biri olarak bir kaç şey söylemek isterim. Ben 8 senedir saç derisindeki iltihaplı sivilcelerden muzdaribim. Sadece kafamın arkasında ve tepesinde çıkıyor. Denemediğim antibiyotik hap ve krem kalmadı.Ayrıca bitkisel ürünler dahil.(cleocin-t,nerisona c,konozol,ketoral,monodoks,fuicidin,tetrodox,çay ağacı yağı,antibakteriyel sabun,kükürtlü sabun,bıttım sabunu,listerine daha çok var ama aklıma gelmiyor.)

    En son 2 sene roaccutane kullandım. En etkili olanı buydu. Ama bu ilacı da kullandığım sürece geçiyor bırakınca tekrar çıkıyodu.(gerekli dozu tamamladığım halde) Yan etkilerinden dolayı bıraktım çünkü çok zarar vermeye başlamıştı bünyeme. Şu anki aklım olsa bu ilacı kullanmazdım.Özellikle saç kökü iltihabı için(diğer bölgeler için bişey diyemem) roaccutane çözüm değil ve kesinlikle kullanılmamalı.

    Bu arada siz de araştırmışsınızdır internetten forumları filan sayfalarca başlık var yabancı sağlık forumlarında herkes çözüm arıyor yurtdışında da bi tedavisi yok. Forumlarda bana da mantıklı gelen bu hastalığın candida(bağırsaklarla ilgili sanırım) diye bir çeşit mantar dan kaynaklandığını söylüyolar. Bir de bağışıklık sistemimizin kendi kıl köklerini yabancı,düşman olarak görüp kıl köklerine saldırdığından bahsediyolar. Bence en mantıklı açıklama bu. Bağışıklık sistemiyle ilgili olduğu içinde bu hastalığın bir tedavisi yok. Tıpkı diğer bağışıklık sistemi hastalıkları gibi(sedef,vitiligo,ürtiker vb.).

    Arkadaşlar özellikle kafa derisi foliküliti için söylüyorum dıştan yapılan müdahaleler geçici çözümdür tedavi etmez. Bu içten gelen otoimmun bi hastalıktır.(genetik olduğunu da düşünüyorum) Zaten hastalığın bir tedavisi yok sadece yönetebilirsiniz.En son gittiğim uzman doktor bu hastalığın tedavisini olmadığını boşa uğraşmamı söyledi.Ben de artık araştırmayı bıraktım. Çok kafaya takmamaya çalışıyorum. Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.



    yabancı bi forum ingilizceniz varsa 8 sayfa başlık var ama herkes bu hastalıktan şikayetçi(çözüm yok)
    http://curezone.com/forums/f.asp?f=671&p=8

    bu da türkiyeden ekşi sözlük 16 senedir şikayet eden var aralarında
    https://eksisozluk.com/kafada-sivilce-cikmasi--1445039

    Size tavsiyem stress yapmayın uykunuza ve beslenmenize dikkat edin. Ve bu yazdıklarım sadece kafa derisinde çıkan folikülitler için geçerlidir.

    kardeş bağışıklık sistemi kendi kıl köklerini yabancı,düşman olarak görseydi bu sadece saçtaki kıl köklerinde meydana gelmezdi.vucudun diğer kıl kökleride bunu yaşardı.bir de bu yağlı vucuda sahip insanlarda ortaya çıkan bir hastalık.bazı insanlarda çene,sakal kısımlarında çıkıyor.bizde de saçta çıkıyor.ama yüzde çıkanların birçoğu zamanla geçiyor çünkü yüz daima güneş ve hava alıyor ama saçlı deride bu pek mümkün değil.bir de bu hastalığa yakalanan çoğu insan genellikle evde bilgisayar,tv başında vakit geçiriyor.yani haftalarca belki dışarı çıkmıyor(asosyal öğrenciler için yazların bilgisayar oyunlarıyla ve uykuyla değerlendirilmesi gibi) .bu sırada bakteriler rahatça yayılıp ürüyorlar.güneş girmeyen saça bakteri ve mantarlar giriyor kısaca.

    aynen öyle. Şuana kadar yaptığım araştırmada başında sivilce olanlarda bu durumu gördüm. Hepsinin ortak noktası çok fazla tv-bilgisayar-internet-cep telefonu kullanması, gece çok geç saatlerde yatıp öğle veya öğleden sonra uyanmaları (uyku düzensizlikleri), geçmişte yaşanmış bir travma, depresyon, diğer insanlara göre daha duygusal olmak, kötü beslenme ve sorunlu bölgenin aşırı yağlanması. Ben 1 yıl boyunca zoretanin kullandım 4 yıl önce tedavim sona erdi çok şükür şuan yüzümde sivilceler çıkmıyor ayrıca eskisi gibi yüzüm aşırı yağlıda değil. Ama bunu saç derim için söyleyemem inanılmaz derecede yağlanıyor. Eğer bu hastalık bakteri nedenli ve yağlanmadan dolayı olmasaydı antibiyotik kullandığımızda da geçmezdi. Aynı şekilde roaccutane, aknetrent, zoretanin kullanıldığında da geçmezdi. Roaccutane ve türevleri hapların yaptığı en büyük şey yağlanmayı durdurmak yağ bezlerini küçültmek. Aşırı yağlanma olmadığında gözenekler tıkanmadığından otomatikmen problemde ortadan kalkıyor. Ayrıca 20'li yaşların başları saç derisinin yağlanmasının doruk noktaya ulaştığı yıllarmış. Birde çok önemli bir noktaya değinmişsiniz cildin gerçekten havalanması gerekiyor. Saçlı deri saçlardan dolayı daha az hava alıyor birde üstüne yağlanınca cilt hiç hava alamıyor gözenekler tıkanıyor bakteriler ürüyor sonuç = akneler. Saçlarımda neredeyse hiç problem kalmadığı dönem (bu konuyu açtığım zamandı) düzenli olarak saçlarımı yıkadığım zaman ve aynı zamanda saçlarımın en kısa olduğu dönemdi.

    @italyanaygiri

    yukarda yazdıklarımı okumanızı tavsiye ediyorum. Sizden eğer bir mikrop tespit edilmediyse aşırı yağlanmadan dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Gözenekleriniz sürekli tıkanıyor olabilir. Bu hastalığın genetik yada hormonal bir durum olduğunu zannetmiyorum. Şayet öyle olsaydı sadece saç diplerimizde bu sorunun görülmezdi. Ayrıca ben doktorlardan ümidimi kestim. Çözümü yok kimse tedavisini bulamamış diyip kestirip atmaktansa çözüm bulana kadar araştırmak yöntemleri geliştirmek en azından hastalığa kesin çözüm bulamasak bile bizi rahatlacak şeyleri bulup paylaşmak en doğrusu. Ağır antibiyotikler, roaccutane gibi fena ilaçlar kullanmak yerine antibakteriyel sabunlar , cleocin gibi lokal losyonlar veya doğal yöntemler ile hastalığı kontrol altına almak bizler için hayatı daha yaşanılabilir kılmak en doğrusu değil mi? Antibakteriyel sabunlarla tanışmadan önce ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyordum her forumda her yazıda çözümü yok hiçbirşey fayda etmiyor gibi yazıları görmek psikolojimi daha da bozuyordu ve bende o şekilde hayatımı sürdüremeyeceğimi düşünüyordum ve daha da kötüye gidiyordum başımı yastığa koyamıyordum. Hiçbiryerde okumadım görmedim antibakteriyel ürünlerin bu hastalığı %90 dolayında azaltacağını. Şüphesiz ki bunların yanında moral, düzenli bir hayat ve düzenli beslenme çok önemli. Bu konum 5000 dolayında görüntülenmiş sadece saç değil diğer bölgelerinde de akne olan hastaların dediklerimi deneyip olumlu geri dönüşlerini okumadınız sanırım? Hem yüzeysel olup hemde bu kadar kısa sürede olumlu sonuç alabildiğiniz başka yöntemler varsa buyrun sizde yazın birşeyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 7 Kasım 2013; 21:57:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaylak hekim

    SORU :
    Hocam 24 yaşındayım.Yaklaşık 7-8 senedir saç diplerimde iltihaplı sivilceler çıkıyor. Bazen kafamı yastığa bile koyamayacak kadar acı veriyorlar. Saç kökü iltihabı(folikülit) teşhisi kondu.Ne yazık ki tıpta bir tedavisi yok.Doktorlar tedavi için antibiyotik veriyorlar bırakınca tekrar çıkıyor . Kullandığım ilaçlar psikolojimi olumsuz etkiledi.Artık çok yoruldum hocam bu hastalıktan.Bir öneriniz var mı hocam bu hastalık için?
    CEVAP :
    5-6 gram Karabaş bitkisini bir bardak suda 4 dakika kısık ateşte kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Saç diplerinizi karabaş suyu ile birgün arayla ıslatınız. 1 saat saçınızı durulamayınız. her defasında taze hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Evvel Allah, bir hafta içerisinde sonuç almaya başlarsınız. (ibrahim saraçoğlu) [ARKADAŞLAR BUNU BEN BUGÜN UYGULAMAYA BAŞLIYACAM SİZ DE UYGULAYIN VE SONUÇLARI YAZIN]

    en kısa sürede bende denemeye çalışacağım. Siz denerseniz ve sonuçları burada yazarsanız sevinirim.




  • Evet arkadaşlar benimde yüzümde psödofolikülit barbe(yüzde olan, traşa ve bakteriye bağlı folikülit) vardı, uzun zamandır şikayetim vardı yaklaşık 3-4 senedir. En son azomax türü antibiyotiklerle kesin çözüme ulaştım derken yeniden çıkmaya başladılar. Yaklaşık 6-7 ay tam hiç bir akne olmadı ama sonrasında yine çıkmaya başladı, daha sonra yine doktora gittim. Doktor bana ilaç yerine cleocin ve papatya sabunu vermişti, sabun bi yana cleocin baya bir etkili oldu. Bir nebze azaldıktan sonra yine artmaya başlayınca geçen hafta yine doktora gittim. Bu sefer bana Monodoks hap ve clindoxyl krem verdi. Yaklaşık bir haftadır ilacı düzenli kullanıyorum ama krem türü nesnelere güvenim kalmadığı için sadece 2 kere kullandım daha sonra bu konuyu okudum ve 2 gün önce dettol almak için çıktım yola. Üsküdar da en az 10 eczaneye sordum bulamadım, gratiste de yoktu. Bende Activex antibakteriyel sabun aldım. 2 gündür günde 2 kere elimi ve yüzümü yıkıyorum ve inanın 3-4 gün önce içinde iltiap olan sivilceler tek tek kurudu. Ve hiç patlamadılar ayrıca eskisi gibi acımıyorlarda. Yarın doktora kontrole gidicem tekrar bakalım o ne diyecek. Bu konuyu açan, fikrini ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Tüm arkadaşlara geçmiş olsun. İnanın çeken bilir çok kötü bir hastalık bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 7 Kasım 2013; 22:58:12 >




  • Yaklaşık 5 yıldır bu sorunu yaşıyorum. 4 defa cilt doktoruna gittim. Ne verdilerse ilaç bittikten ya hemen yada 2-3 hafta sonra geri başlıyor. Konu altında yazılan herşeyi okudum. Askere gitmeden önce ağzımın kenarında ve çenemde çıkıyordu. Askerdeyken kafamda saç diplerindede çıkmaya başladı. Askerlik bittikten sonra 2 kutu monodoks kullandım. Saç diplerimdeki bida çıkmadı. (2-3 ayda 1 tane) Ama yüzümde yine devam ediyor. Şuan 1 kutu tetradoks, bactroban krem ve dettol sıvı sabun. 2 gündür kullanıyorum. Tetradoks bittikten sonra bida kullanmayı düşünmüyorum. Krem ve dettol sıvı sabuna devam edecem ve sonucları sizlerle paylaşacağım. Umarım dettol faydalı olur. Çünkü sürekli yüzümü sabunla yıkayan biriyim. Günde 3-4 defa. Ama dettol kullanmamıştım. Kıl kökü iltihabı bende genelde traş olduktan sonra 1-2 gün içinde oluyor. Bunun mantardan mı bakteriden mi olduğunu nasıl anlarız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Arkadaşlar
    bende bu dertten muzdaribim ve gitmediğim doktor uygulamadığım tedavi şekli kalmadı diyebilirim, hastane olarak en iyi en kaliteli prof.dr lara bile gittim fakat hepsinin dediği bunun bir çözümü malesef yok senin gibi olan kişiler emin ol çok fazla bizim tedavilerimiz sadece bunu dindirecek düzeyde tamamen bitirebilen bir tedavi şuan yok şeklindeydi, antibiyotiklerin ve şampuanların (hayatımda adını hiç duymadığım hepsinin küçücük boyunun 15-20 tl nin altında olamadığı şampuanlar) envai çeidini kullandım fakat nafile antibiyotik kullandığımda 1-2 hafta diniyor daha sonra yine nüksediyordu. bu yazıyı görünce çok sevindim ve umarım çözüm olur diyerek hemen dettol sabun alıp kullanmayı istiyorum, bu hastalığı yaşamayan bilemez ben berbere bile gidemiyorum, saçlarım papaz gibi, berbere gitmeden 1 hafta önce antibiyotik kullanarak geçmesini bekliyorum. umarım faydalı olur ve artık bu illeti kontrol altına alabilirim. paylaşım içinde teşekkür ederim. tıp bukadar gelişmişken bu hastalığın çözümü olmamasıda ne kadar acı ve kaygı verici bir durum bunuda söylemeden edemiyecem. herkese geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremdemir

    Merhaba Arkadaşlar
    bende bu dertten muzdaribim ve gitmediğim doktor uygulamadığım tedavi şekli kalmadı diyebilirim, hastane olarak en iyi en kaliteli prof.dr lara bile gittim fakat hepsinin dediği bunun bir çözümü malesef yok senin gibi olan kişiler emin ol çok fazla bizim tedavilerimiz sadece bunu dindirecek düzeyde tamamen bitirebilen bir tedavi şuan yok şeklindeydi, antibiyotiklerin ve şampuanların (hayatımda adını hiç duymadığım hepsinin küçücük boyunun 15-20 tl nin altında olamadığı şampuanlar) envai çeidini kullandım fakat nafile antibiyotik kullandığımda 1-2 hafta diniyor daha sonra yine nüksediyordu. bu yazıyı görünce çok sevindim ve umarım çözüm olur diyerek hemen dettol sabun alıp kullanmayı istiyorum, bu hastalığı yaşamayan bilemez ben berbere bile gidemiyorum, saçlarım papaz gibi, berbere gitmeden 1 hafta önce antibiyotik kullanarak geçmesini bekliyorum. umarım faydalı olur ve artık bu illeti kontrol altına alabilirim. paylaşım içinde teşekkür ederim. tıp bukadar gelişmişken bu hastalığın çözümü olmamasıda ne kadar acı ve kaygı verici bir durum bunuda söylemeden edemiyecem. herkese geçmiş olsun.

    antibakteriyel ürünler gerçekten rahatlatıyor ayrıca berber sorunu bende de vardı önceden şimdi saçlarım kesilirken bir problem olmuyor. Tıp'ın bu konuda bu kadar geride olması benide düşündürüyor. Umarım sizin içinde faydalı olur. Ayrıca birşey sormak istiyorum saçlarınız saç deriniz yağlımı? Mesela yıkadıktan kaç gün sonra yağlanıyor?




  • Evet arkadaslar yaklasik 5-6 gundur activex antibakteriyel sabunu kullaniyorum ayrica activex dus jelinide aldim onuda iki defa kullandim. Benim sadece yuzumde cikiyor ama sacimda sa cikacak diye aklim gidiyor, 9-10 gundur hic tras olmuyordum dun gece sinek kaydi oldum jilet ile. Ve inanamadim, yuzumde en az 25-30 tane irili ufakli akne vardi ve su anda yakladkk 9-10 tane kalmis ve onlarda sonmeye basliyor. İnanin cok mutlu oldum, bundan sonra antibakteriyel sabun kullanicam heryerde, tum arkadaslara gecmis olsun dilerim. Bu arada istanbulda dettol kati sabunu bulamadim bi turlu, buradan cagrim bubu alabilecegimiz bildiginiz bir yer var mi. Anadoku yakasinda veya avrupa yakasinda yakin taraflarda neredeyse gidip alicam. Bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anton | SS

    Evet arkadaslar yaklasik 5-6 gundur activex antibakteriyel sabunu kullaniyorum ayrica activex dus jelinide aldim onuda iki defa kullandim. Benim sadece yuzumde cikiyor ama sacimda sa cikacak diye aklim gidiyor, 9-10 gundur hic tras olmuyordum dun gece sinek kaydi oldum jilet ile. Ve inanamadim, yuzumde en az 25-30 tane irili ufakli akne vardi ve su anda yakladkk 9-10 tane kalmis ve onlarda sonmeye basliyor. İnanin cok mutlu oldum, bundan sonra antibakteriyel sabun kullanicam heryerde, tum arkadaslara gecmis olsun dilerim. Bu arada istanbulda dettol kati sabunu bulamadim bi turlu, buradan cagrim bubu alabilecegimiz bildiginiz bir yer var mi. Anadoku yakasinda veya avrupa yakasinda yakin taraflarda neredeyse gidip alicam. Bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

    migros varsa yakınınızda migrostan temin edebilirsiniz. Sizde de işe yaradığına sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 11 Kasım 2013; 19:00:59 >




  • Merhaba hocam,

    Ergenlikte çıkan sivilcelerede etkilimidir acaba? Saçım kaşındığı zaman deri dökülüyor sivilcelerin kabuğu olduğunu düşünüyorum. Mutlaka her gün başımı yıkarım. Ayrıca çok sık saç ve cilt yağlanması mevcut. Yaklaşık 3-4 yıldır sivilce sorunum var ve kullandığım hiçbir ilaç fayda göstermedi hepsi geçici çözüm oldu. Yazınızı okuyunca belki bi umut diye düşünmeye başladım. Bu arada lise 2 öğrencisiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eurowision

    quote:

    Orijinalden alıntı: Anton | SS

    Evet arkadaslar yaklasik 5-6 gundur activex antibakteriyel sabunu kullaniyorum ayrica activex dus jelinide aldim onuda iki defa kullandim. Benim sadece yuzumde cikiyor ama sacimda sa cikacak diye aklim gidiyor, 9-10 gundur hic tras olmuyordum dun gece sinek kaydi oldum jilet ile. Ve inanamadim, yuzumde en az 25-30 tane irili ufakli akne vardi ve su anda yakladkk 9-10 tane kalmis ve onlarda sonmeye basliyor. İnanin cok mutlu oldum, bundan sonra antibakteriyel sabun kullanicam heryerde, tum arkadaslara gecmis olsun dilerim. Bu arada istanbulda dettol kati sabunu bulamadim bi turlu, buradan cagrim bubu alabilecegimiz bildiginiz bir yer var mi. Anadoku yakasinda veya avrupa yakasinda yakin taraflarda neredeyse gidip alicam. Bilen arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

    migros varsa yakınınızda migrostan temin edebilirsiniz. Sizde de işe yaradığına sevindim.

    Abi migrosta dettol var ama sivi olarak.bi de no touch var onu kullanamam makine falan. Sivi dettolun de ustunde hijyenik yaziyor antibakteriyel yazmiyor o nedenle bende activex almistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saç derim yağlı değil normal, yıkandıktan 4-5 gün sonra yağlanma başlıyor. (kışın genelde 2-3 günde bir yıkarım kafamı) yazın hergün hergün yıkıyordum ama yine aynı, sorun saç derisinde değil onu öğrendim doktorlardan, bende hiç kepek olmadı hayatım boyunca, ama bazen keşke bu olmasaydıda kepekle uğraşsaydım diyorum. bu arada dettol un el sabununu bulamadım her yere baktım migros tansaş kipa carrefour hiç bir yerde yok heryerde activex, protex sabun var yahu 1 yerdede mi olmaz??? ama bugun bulucam azimliyim, sıvısıda aynı işi görmezmi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremdemir

    saç derim yağlı değil normal, yıkandıktan 4-5 gün sonra yağlanma başlıyor. (kışın genelde 2-3 günde bir yıkarım kafamı) yazın hergün hergün yıkıyordum ama yine aynı, sorun saç derisinde değil onu öğrendim doktorlardan, bende hiç kepek olmadı hayatım boyunca, ama bazen keşke bu olmasaydıda kepekle uğraşsaydım diyorum. bu arada dettol un el sabununu bulamadım her yere baktım migros tansaş kipa carrefour hiç bir yerde yok heryerde activex, protex sabun var yahu 1 yerdede mi olmaz??? ama bugun bulucam azimliyim, sıvısıda aynı işi görmezmi acaba?

    sıvısıda aynı işi görebilir evet katı sabunu çok zor bulunuyor burdaki migrosa gelince millet bir alışta 10 tane birden alıyor. Activex sıvı veya katı sabunda kullanabilirsiniz o da başarılı.
  • 4 yıldır bu hastalıkla ugraşıyorum çeken bilir.

    birde şu dettolu deniyelim kaybedecek bişey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 12 Kasım 2013; 15:07:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremdemir

    saç derim yağlı değil normal, yıkandıktan 4-5 gün sonra yağlanma başlıyor. (kışın genelde 2-3 günde bir yıkarım kafamı) yazın hergün hergün yıkıyordum ama yine aynı, sorun saç derisinde değil onu öğrendim doktorlardan, bende hiç kepek olmadı hayatım boyunca, ama bazen keşke bu olmasaydıda kepekle uğraşsaydım diyorum. bu arada dettol un el sabununu bulamadım her yere baktım migros tansaş kipa carrefour hiç bir yerde yok heryerde activex, protex sabun var yahu 1 yerdede mi olmaz??? ama bugun bulucam azimliyim, sıvısıda aynı işi görmezmi acaba?

    Sivisida etkiki oluyor ben dettol bulamamistim sivi activex aldim baya etkili oldu. Ayrica activex ve protex heryerdr var aslinda ben kilerden almistim.gratis magazalarina da bi goz at derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heryere baktım katı sabunu yok, girmediğim kozmetikçi eczane kalmadı hiçbiyerde bulamadım bende sıvısını alıp denedim bakalım neolacak. 1 hafta zaman veriyorum, umarım aynı etkiyi gösterir. peki bişey sorucam ben 2 günde bir duş alıyorum herseferinde kullanıcakmıyız? bi sorun olmasın sonra yoksa haftada 2 mi kullanıcam?
    şimdi biraz araştırma yaptım arkadaşlar benim aldığım sabun hijyenik miş yani antibakteriyel değil, bu katı sabunda antibakteriyel, onun için bu katı sabunu bulmam gerekicek. hijyenik ve antibakteriyel farklıymış, antb. klinik olarak onaylanan ve içerisinde antb. lerin bulunduğu sabunmuş, hijyenik ise içerisinde antb. olmayan klinik testlerden vs. geçmeyen sabun türüymüş. offfff off



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremdemir -- 13 Kasım 2013; 11:50:05 >
  • Herkese geçmiş olsun uzun bir müddettir bende bu hastalıkla mücadele ediyorum ve hayatımı cehenneme çevirdi diyebilirim hayatta en önemli şey bununla mücadele etmek sanki , saçlarım ve ensemde daha çok çıkıyorlardı öyle sivilce gibi değil şişlik şeklinde sıkınca filan sivilce gibi patlamıyor yada içinden bişey çıkmıyodu ve üzerine bastırınca çok kötü acıyordu,bu yüzden fusidik asit yada mupirosin etkili maddeli merhemler etki etmiyordu (,sivilce şeklinde olanlarda etkili olacağı düşüncesindeyim) zaten bi kaç gün sonra iniyor ama başka biryerde çıkmaya başlıyordu ve bu böyle devam etti ama hayatımı altüst etti piskolojimi tamamen bozdu ,şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu hastalığın etmeni S aureus veya bir bakteridir en azından benimki gibi olan tipinde çünkü bactropan ve fusidin'e tepki vermeyen sivilceler cleosin-t'ye tepki vermeye başladı dahası bir sonuca ulaştırdı artık o şişlik şeklinde şeyler saçımda hiç çıkmıyor.
    Ben şu şekilde kullanıyorum saçlarımı önce Dettol sıvı sabunla yıkıyorum biraz bekletip yıkadıktan sonra kadolin sampuanla yıkıyorum yine biraz beklettikten sonra yıkayıp saçımı kuruluyorum,saçlarım kuruduktan sonra cleosin-t sürüyorum ama bu sıralar ara verdim cleosin'e sadece şampuan ve sabunu kullanıyorum,kadolin şampuanıda es geçmeyin arkadaşalar gerçekten sivilce şeklinde olanlarda tek başına bile etkili ben sıvı sabunun saçlarımı kurutmasını önlemek ve birazda koruyucu şekliyle kullanıyorum normalde saçtaki sivilcelerde çok etkili.

    1-dettol sıvı sabun
    2-kadolin sampuan
    3-cleosin-t losyon
    4-biotin 5000 ( saç sağlığı için kullanıyorum normalde sivilceyle bir alakası yok ama yine donanımhaber forumlarının birinde saçtaki yağlanmaya iyi geldiğini iddia eden bir arkadaş vardı ben bir numarasını görmedim daha :)



    Bu hastalık kesinlikle genetik değil ve bulaşıcı bir hastalıktır, o kadar çok makale,internet sayfası vs. okuyup araştırıp denedimki artık hastalığı tamamen çözdüm denediklerim arasında en etkili olanlar 3'üdür,muhteşem 3'lü diyebiliriz,artık macera aramıyorum her kullandığım şey saçımı berbat hale getiriyor çünkü...şöyle birşey daha düşünüyorum cleosin'i sistemik olarak kullanmak acaba lokal kullanımdan dahamı etkili olur,bir doktora danışmak lazım.Bunların dışında başka bişey kullanmayı düşünmüyorum cleosin'e bağışıklık gelişirse ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu bu yüzden ara veriyorum 1 hafta kadar ve çok fazla kullanmamaya dikkat ediyorum.
    Yanlız şöyle bir detay var okuyup araştırdığım kaynaklarda uzun müddet 6 ay ile 1 yıl arasında lokal ve sistemik tedavi öneriyorlar tetradox gibi bir antibiyotikle ,bununla ilgili tek korkum,hastalığın tamamen ortadan kalkmayıp sürekli olarak bunları kullanmak zorunda kalmak olur doğrusu.İnşallah kesin çözüm olur bunlar şu an için %100 başarı diyebilirim.
    eski günlerden kalan sağlıksız ve biraz dökülmüş saçlarımı onarıp geri kazanmak için etkili bişeyler bulmak için uğraşıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zultaran

    Herkese geçmiş olsun uzun bir müddettir bende bu hastalıkla mücadele ediyorum ve hayatımı cehenneme çevirdi diyebilirim hayatta en önemli şey bununla mücadele etmek sanki , saçlarım ve ensemde daha çok çıkıyorlardı öyle sivilce gibi değil şişlik şeklinde sıkınca filan sivilce gibi patlamıyor yada içinden bişey çıkmıyodu ve üzerine bastırınca çok kötü acıyordu,bu yüzden fusidik asit yada mupirosin etkili maddeli merhemler etki etmiyordu (,sivilce şeklinde olanlarda etkili olacağı düşüncesindeyim) zaten bi kaç gün sonra iniyor ama başka biryerde çıkmaya başlıyordu ve bu böyle devam etti ama hayatımı altüst etti piskolojimi tamamen bozdu ,şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu hastalığın etmeni S aureus veya bir bakteridir en azından benimki gibi olan tipinde çünkü bactropan ve fusidin'e tepki vermeyen sivilceler cleosin-t'ye tepki vermeye başladı dahası bir sonuca ulaştırdı artık o şişlik şeklinde şeyler saçımda hiç çıkmıyor.
    Ben şu şekilde kullanıyorum saçlarımı önce Dettol sıvı sabunla yıkıyorum biraz bekletip yıkadıktan sonra kadolin sampuanla yıkıyorum yine biraz beklettikten sonra yıkayıp saçımı kuruluyorum,saçlarım kuruduktan sonra cleosin-t sürüyorum ama bu sıralar ara verdim cleosin'e sadece şampuan ve sabunu kullanıyorum,kadolin şampuanıda es geçmeyin arkadaşalar gerçekten sivilce şeklinde olanlarda tek başına bile etkili ben sıvı sabunun saçlarımı kurutmasını önlemek ve birazda koruyucu şekliyle kullanıyorum normalde saçtaki sivilcelerde çok etkili.

    1-dettol sıvı sabun
    2-kadolin sampuan
    3-cleosin-t losyon
    4-biotin 5000 ( saç sağlığı için kullanıyorum normalde sivilceyle bir alakası yok ama yine donanımhaber forumlarının birinde saçtaki yağlanmaya iyi geldiğini iddia eden bir arkadaş vardı ben bir numarasını görmedim daha :)



    Bu hastalık kesinlikle genetik değil ve bulaşıcı bir hastalıktır, o kadar çok makale,internet sayfası vs. okuyup araştırıp denedimki artık hastalığı tamamen çözdüm denediklerim arasında en etkili olanlar 3'üdür,muhteşem 3'lü diyebiliriz,artık macera aramıyorum her kullandığım şey saçımı berbat hale getiriyor çünkü...şöyle birşey daha düşünüyorum cleosin'i sistemik olarak kullanmak acaba lokal kullanımdan dahamı etkili olur,bir doktora danışmak lazım.Bunların dışında başka bişey kullanmayı düşünmüyorum cleosin'e bağışıklık gelişirse ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu bu yüzden ara veriyorum 1 hafta kadar ve çok fazla kullanmamaya dikkat ediyorum.
    Yanlız şöyle bir detay var okuyup araştırdığım kaynaklarda uzun müddet 6 ay ile 1 yıl arasında lokal ve sistemik tedavi öneriyorlar tetradox gibi bir antibiyotikle ,bununla ilgili tek korkum,hastalığın tamamen ortadan kalkmayıp sürekli olarak bunları kullanmak zorunda kalmak olur doğrusu.İnşallah kesin çözüm olur bunlar şu an için %100 başarı diyebilirim.
    eski günlerden kalan sağlıksız ve biraz dökülmüş saçlarımı onarıp geri kazanmak için etkili bişeyler bulmak için uğraşıyorum


    gelişmeleri yine bu konuda paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca sizde de cleocint ve dettol'ün işe yaradığına sevindim. Birde sistemik antibiyotik kullanmanızı pek önermiyorum. Vücutta kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Lokal olarak kullanmak daha soft ve daha etkili. Dediğiniz gibi bencede bu hastalık bulaşıcı ve mikroplardan kaynaklanıyor. Sizdeki aynı şeyler bende de mevcuttu fusidik asit bende de pek bir işe yaramadı. Cleocin T. losyonuda başınızın komple heryerine sürmeyin sadece sivilceler veya kabaran kısımlara sürmenizi tavsiye ederim. Cleocin T. + antibakteriyel sabun kullandığınızda iyileşiyorsunuz ve iyileştikten sonra sadece antibakteriyel sabun kullanırsanız bile hastalık pek nüks etmiyor ve uzunca bir süre yine rahat yaşıyorsunuz. Ve oral olarak hiçbirşey kullanmadığınız için vücudunuzda toksik maddelerin birikmemeside cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 21 Kasım 2013; 0:44:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eurowision

    quote:

    Orijinalden alıntı: zultaran

    Herkese geçmiş olsun uzun bir müddettir bende bu hastalıkla mücadele ediyorum ve hayatımı cehenneme çevirdi diyebilirim hayatta en önemli şey bununla mücadele etmek sanki , saçlarım ve ensemde daha çok çıkıyorlardı öyle sivilce gibi değil şişlik şeklinde sıkınca filan sivilce gibi patlamıyor yada içinden bişey çıkmıyodu ve üzerine bastırınca çok kötü acıyordu,bu yüzden fusidik asit yada mupirosin etkili maddeli merhemler etki etmiyordu (,sivilce şeklinde olanlarda etkili olacağı düşüncesindeyim) zaten bi kaç gün sonra iniyor ama başka biryerde çıkmaya başlıyordu ve bu böyle devam etti ama hayatımı altüst etti piskolojimi tamamen bozdu ,şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu hastalığın etmeni S aureus veya bir bakteridir en azından benimki gibi olan tipinde çünkü bactropan ve fusidin'e tepki vermeyen sivilceler cleosin-t'ye tepki vermeye başladı dahası bir sonuca ulaştırdı artık o şişlik şeklinde şeyler saçımda hiç çıkmıyor.
    Ben şu şekilde kullanıyorum saçlarımı önce Dettol sıvı sabunla yıkıyorum biraz bekletip yıkadıktan sonra kadolin sampuanla yıkıyorum yine biraz beklettikten sonra yıkayıp saçımı kuruluyorum,saçlarım kuruduktan sonra cleosin-t sürüyorum ama bu sıralar ara verdim cleosin'e sadece şampuan ve sabunu kullanıyorum,kadolin şampuanıda es geçmeyin arkadaşalar gerçekten sivilce şeklinde olanlarda tek başına bile etkili ben sıvı sabunun saçlarımı kurutmasını önlemek ve birazda koruyucu şekliyle kullanıyorum normalde saçtaki sivilcelerde çok etkili.

    1-dettol sıvı sabun
    2-kadolin sampuan
    3-cleosin-t losyon
    4-biotin 5000 ( saç sağlığı için kullanıyorum normalde sivilceyle bir alakası yok ama yine donanımhaber forumlarının birinde saçtaki yağlanmaya iyi geldiğini iddia eden bir arkadaş vardı ben bir numarasını görmedim daha :)



    Bu hastalık kesinlikle genetik değil ve bulaşıcı bir hastalıktır, o kadar çok makale,internet sayfası vs. okuyup araştırıp denedimki artık hastalığı tamamen çözdüm denediklerim arasında en etkili olanlar 3'üdür,muhteşem 3'lü diyebiliriz,artık macera aramıyorum her kullandığım şey saçımı berbat hale getiriyor çünkü...şöyle birşey daha düşünüyorum cleosin'i sistemik olarak kullanmak acaba lokal kullanımdan dahamı etkili olur,bir doktora danışmak lazım.Bunların dışında başka bişey kullanmayı düşünmüyorum cleosin'e bağışıklık gelişirse ne yapacağımı bilmiyorum doğrusu bu yüzden ara veriyorum 1 hafta kadar ve çok fazla kullanmamaya dikkat ediyorum.
    Yanlız şöyle bir detay var okuyup araştırdığım kaynaklarda uzun müddet 6 ay ile 1 yıl arasında lokal ve sistemik tedavi öneriyorlar tetradox gibi bir antibiyotikle ,bununla ilgili tek korkum,hastalığın tamamen ortadan kalkmayıp sürekli olarak bunları kullanmak zorunda kalmak olur doğrusu.İnşallah kesin çözüm olur bunlar şu an için %100 başarı diyebilirim.
    eski günlerden kalan sağlıksız ve biraz dökülmüş saçlarımı onarıp geri kazanmak için etkili bişeyler bulmak için uğraşıyorum


    gelişmeleri yine bu konuda paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca sizde de cleocint ve dettol'ün işe yaradığına sevindim. Birde sistemik antibiyotik kullanmanızı pek önermiyorum. Vücutta kalıcı hasarlara neden olabiliyor. Lokal olarak kullanmak daha soft ve daha etkili. Dediğiniz gibi bencede bu hastalık bulaşıcı ve mikroplardan kaynaklanıyor. Sizdeki aynı şeyler bende de mevcuttu fusidik asit bende de pek bir işe yaramadı. Cleocin T. losyonuda başınızın komple heryerine sürmeyin sadece sivilceler veya kabaran kısımlara sürmenizi tavsiye ederim. Cleocin T. + antibakteriyel sabun kullandığınızda iyileşiyorsunuz ve iyileştikten sonra sadece antibakteriyel sabun kullanırsanız bile hastalık pek nüks etmiyor ve uzunca bir süre yine rahat yaşıyorsunuz. Ve oral olarak hiçbirşey kullanmadığınız için vücudunuzda toksik maddelerin birikmemeside cabası.

    Bugün daha farklı birşey denedim genelde kapanmayan yaralarda güçlü bakteriosid etkisinden dolayı rifocini seruma koyup yaranın üzerine dökerler ve yara çok çabuk bir şekilde iyileşmeye başlar, bende bu rifocini konazol şampuanın içine koyup kullanmaya başladım ,ara sıra sivilce çıkmasına bile dayanamıyorum artık, bu uygulanmış birşey değil belki etkili olmayabilir ama denedim..Burdan yazacağım tekrardan,eğer etki sağlarsa dettol ve cleosin-t kullanmak istemiyorum, çünkü cleosin-t çok pahalıya patlamaya başladı çok çabuk bitiyor ve 8,5 tl ,dettolsa saçımı berbat ediyor kupkuru kalıyor ve dökülüyor .Konazol'un içine koyma sebebim saçımda kaşıntılarda oluyor sürekli buna belki çözüm sağlar diye fungal+bakteriosid birşey düşündüm,rifocin'in zararı olacağını düşünmediğim için böyle birşey yaptım çünkü vücuda zerk edilen bir antibiyotik.yararı olurmu bunu burdan tekrar yazacağım bu sürede dettol ve cleosin-t kullanmayacağım etkiyi görebilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 2 Aralık 2013; 20:02:03 >




  • Abi adamın dibisin valla bi bunu deniyim bende saç derisinde çıkıyor yüzümdede 2-3 Tane var ama yaşım dolayısıyla bu normal. Saç için nasıl kullanılabilir ? veya bi önerin var mı?
  • Ci-Apres17
    eğer aşırı rahatsız etmiyor ve yayılmıyorsa hiçbirşey kullanma saçların aşırı derecede yağlanmadan önce güzelce yıka başınla oynama elini saçına götürme kaşıma felan bunlar yeterli olur.

    zultaran
    Konazol, Ketoral'da saçlarımı inanılmaz döktü ve berbat etti keçe gibi yapıyor saçlarımı. Birde 1 aydan fazladır activex vs. kullanmıyorum. Dove şampuan aldım saç dökülmesine karşı etkili onu kullanıyorum sadece. Birde sivilce çıkarsa ve çıkacak gibi olursa çok çok az cleocin t. sürüyorum yeterli oluyor. 1 buçuk aydır çok rahattım son 3 gündür 2 tane sivilce çıktı neyseki birisi geçmek üzere.

    Son 1 buçuk aydır beslenme konusunda şekeri tamamen kestim, ekmek miktarınıda azalttım. Son 3 gün içerisinde ekmek tüketim miktarını arttırmıştım ondan çıkmış olabilir diye düşünmeye başladım. Sanırım softamızda yediğimiz ekmeklerden dolayı yada şebeke sularından dolayı bizleri enfekte etti bu illet diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Sadece ben değil çevremde tanıdığım çoğu kişide bu rahatsızlığın olduğunu öğrendim. Ama onlarda bizler kadar aşırı boyutlarda değil. Ayda 1-2 çıkıyormuş onlarda da.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.