Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.681
Cevap
55
Favori
460.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben ilaç kullanmaktan bıktım, akışına bıraktım. doktorlar tam olarak bilgide vermiyorlar.
    Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -GüncelBaşında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel




  • muratcamyar kullanıcısına yanıt
    benim kendi ense resmim, ilaçla geçici iyileştiriyor bırakınca tekrar çoğalıyor. varsa çaresi memnun olurum. vucudumdada tek tük çıkıyor, ensede sürekli,yüzümdede ara sıra çıkıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcamyar

    benim kendi ense resmim, ilaçla geçici iyileştiriyor bırakınca tekrar çoğalıyor. varsa çaresi memnun olurum. vucudumdada tek tük çıkıyor, ensede sürekli,yüzümdede ara sıra çıkıyor .

    öncelikle geçmiş olsun durumunuza gerçekten üzüldüm umarım en kısa sürede kalıcı olarak kurtulursunuz bu hastalıktan. Benim merak ettiğim birkaç şey var bunları cevaplarsanız çok sevinirim.

    Bu hastalık ne zaman önce bulaştı?
    Nasıl bulaştı veya neden sonra bu sorun oluştu?
    Uyku düzeniniz var mı?
    Şeker ve ekmek tüketiminiz ne kadar?
    Enseniz haricinde saçlı başınızda da çıkıyor mu?
    Sizi geçici olarak iyileştiren kullandığınız ilaçlar neler?
    Birde stres durumunuz nedir?

    Ek olarak önerim var sizin için (Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiyesi) Soğan suyunu sıkın ve bu suyu 1 hafta boyunca hergün ensenize sürün hiç yıkamadan devamlı süreceksiniz. Biraz koku problemi olur ama katlanacaksınız malesef. 1 haftadan sonrada karabaş bitkisi alıp suyla beraber 5-6 dakika kaynatıp soğutun ve 1 hafta boyuncada sürekli bu sudan ensenize sürün enseniz kurudukça hemen bu su ile pansuman yapın yani sık sık bu suyu sürmeniz gerekiyor. 2 hafta sonraki sonucu burdan paylaşın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 16 Şubat 2014; 22:43:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaylak hekim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Maxewell

    Evet sorunu çözdüm ben de. Nerdeyse tamamen kayboldu ama dettol işe yaramadı, activex ve cleocin t. Bir de Moos yosun iyotlu katı sabun arkadaşlar herkese şiddetle tavsiye ediyorum folikülit tedavisi için. İlk 2-3 gün activex ve cleocin t, sonraki günlerde sadece moos sabunla saçlarinizi yikayin. Gunde 1 kez banyo yapmak yetiyor. Takriben 2 hafta icinde kurtuldum, hava biraz var ama hepsi sönük ve iyileşiyorlar. Bu konuyu açan kardeşimden allah razı olsun. Hicbir antibiyotik hap kullandirtmadan bizi bu hastaliktan kurtardin çok teşekkur ederim.

    kardeşim bende antibakteriyel sabunlar işe yaramadı ama şu moos yosun iyotlu katı sabunu araştırdım folikülite iyi geldiğini yazmışlar.direk bu sabuna başlasam olurmu bide sen kaç hafta kullandın tamamen kurtuldun mu?

    Ben yeşil dettolü 1-2 ay civarı kullandım 2-3 şişede Cleocin T. kullandım başımın bütün bölgelerine değil sadece sivilcelere sürdüm bu losyonu. Dettol katı sabun bulamadığım için son 1 ay civarıda Dove şampuanla karışık Activex kullandım. 3-5 tane çıkıyor hala bende de. Ve neredeyse 1 yıl oldu ben bu tedaviye başlayalı 1 yıldır oral yolla kullandığım 1 hafta kullanımlık Klavunat harici antibiyotik olmadı. Yakında Prof. Dr. İbrahim SARAÇOĞLU'nun önerdiği soğan ve karabaş otu kürünüde uygulayacağım.




  • arkadaşlar bende bu kadar sık olmasada kafamda tek tük acıtan sivilceler çıkmaktadır. arasıra birkaç cildiye doktoruna gittim öyle aman aman bi inceleme yapmadılar. tedavi için de ya biri şampuan verdi ya bioxin önerdi ya da rocat diye bi ilacı söyledi. benzer şekilde yüzümde de tek tük sivilceler çıktı. ergenlikte bile bu kadar sivilce çıkmıyordu. çok saç dökülmesi de oluyor. özellikle yüzdeki sivilce izleri bakımından tavsiye ettiğniz bir şey var mı?
  • 3 haftadır yaglı yemiyorum

    aynı zamanda

    http://forum.donanimhaber.com/m_58134437/tm.htm

    çalışmasını yapıyorum

    1 tane ya çıkıyor yada çıkmıyor

    Detol,bakterium ve Cil. T. sürüyorum oda geçiyor

    en iyi çözüm ömür boyu yaglı yemiyceksin galiba.

    Birde enseye epilasyon yaptırdım mı sorun kalmaz diye düşünüyorum saç olmadıgı yerde folikülit de olmaz heralde.

    Ölmeden önce şu hastalıgın kesin tedavisi bulunsun isterim

    Son olarak dettol saçı yıpratıyor fazla kullanmasamda önerebileceginiz saç dökülmesine karşı birşey var mı Bioxin gibi..

    herkese bol şifalar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -AltaiR-

    3 haftadır yaglı yemiyorum

    aynı zamanda

    http://forum.donanimhaber.com/m_58134437/tm.htm

    çalışmasını yapıyorum

    1 tane ya çıkıyor yada çıkmıyor

    Detol,bakterium ve Cil. T. sürüyorum oda geçiyor

    en iyi çözüm ömür boyu yaglı yemiyceksin galiba.

    Birde enseye epilasyon yaptırdım mı sorun kalmaz diye düşünüyorum saç olmadıgı yerde folikülit de olmaz heralde.

    Ölmeden önce şu hastalıgın kesin tedavisi bulunsun isterim

    Son olarak dettol saçı yıpratıyor fazla kullanmasamda önerebileceginiz saç dökülmesine karşı birşey var mı Bioxin gibi..

    herkese bol şifalar.



    Evet dettol kesinlikle saçı yıpratıyor ancak hastalık korkunç boyutlara ulaştıysa antibiyotik kullanıp iç organlarınıza zarar vereceğinize dettol kullanıp saçınızda tahribata neden olmanız ve hastalığı büyük ölçüde geriletmeniz kötünün iyisidir diye düşünüyorum. Başında 100'lerce sivilce çıkıp dettol veya activex ve cleocin t. sayesinde %95'e varan iyileşenlerin olduğunu biliyorum. Nitekim bende de durum böyle oldu. Şuan zaten dettol kullanmıyorum hastalığı iyice gerilettikten sonra kaliteli şampuanlara yönelebilirsiniz. Aylarca yıllarca dettol activex yada herhangi bir antibakteriyel ürün yada cleocin t. kullanacaksınz diye birşey yok. Yağlı yememeniz ilede bir alaka ilgisi yok bu hastalığın malesef, hatta yağı az tükettiğiniz için yeterince A vitaminide alamıyorsunuz demektir. Bu da cildin daha fazla yağlanması anlamına geliyor. Roaccutane tarzı ilaçlar hep A vitamini bazlı ilaçlardır. A vitamini yağ bezlerini baskılayan bir vitamin olduğu gibi göz sağlığı içinde önemlidir. + Yediğiniz yağlar vücudunuzda yağa dönüşmüyor. Vücudunuzda yağa dönüşen karbonhidratlardır yani şeker, pirinç, ekmek, hamur işlerinin hepsi, patates vs. vücudunuzda yağlanmayı azaltmak istiyorsanız yağdan değil bu tarz besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Karbonhidrat ihtiyacınızı bulgurdan son derece sağlıklı birşekide karşılayabilirsiniz.

    Ek bir bilgi insanların tükettiği yağlar arasında en toksit yağ AYÇİÇEK yağıdır. Eğer 3 haftadır ayçiçek yağından uzak durduysanız bu vücudunuz için olumlu bir gelişme olmuştur. Sadece folikülit olanlara değil herkese önerim aklınız varsa herzaman zeytinyağı kullanın. Zeytin yağı ve tereyağ haricinde diğer yağları tüketmeniz vücudunuzdaki organlar, kalp ve damar sağlığı açısından iyi olmayacaktır.




  • Dettolu bıraktım, şimdi activex kırmızı olanından aldım. Umarım tekrar düzelme sağlarım. Gittikçe çoğalıyor ve kaşıntılar başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gatatruli

    Dettolu bıraktım, şimdi activex kırmızı olanından aldım. Umarım tekrar düzelme sağlarım. Gittikçe çoğalıyor ve kaşıntılar başladı.

    Cleocin t. losyonda kullanın.
  • Onu 2 aydır kullanıyorum hocam. Ne olduysa dettol yeni formüle geçince oldu. Saç kremi gibi olmuş.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKNOFEMDEKİHOCA. -- 28 Şubat 2014; 18:35:17 >
  • ARKADAŞLAR MERHABA BEN 2 SAAT ÖNCE KEKİĞİ KAYNATIP SUYUNU BAŞIMA DÖKTÜM VE SONUÇ HARİKA İLTİHAPLI SİVİLCELERİ AKITTI VE AĞRILARINI DİNDİRDİ.HEMEN SİZDE KULLANIN DİYE YAZIYORUM.DAHA BEN DE BUGÜN İLK DEFA KULLANDIM GAYET İYİ GELDİ DÜZENLİ OLARAK HER HAFTA KULLANACAĞIM İNŞALLAH. *Saç bakımı için kekik;kafa derisindeki mikropları öldürür. Kan dolaşımını hızlandırır. Dökülen saçların yerine yenisini çıkarır, saçın fazla yağını alır. 6 bardak kaynatılmış suya 1 avuç kekik konur, üstü kapalı olarak 5 dk. kısık ateşte kaynatılır, demlenir ve tülbentten süzülür. Temiz saç bu tonikle ovulur. 125gr kekik, 1litre suda haşlanarak saç banyolarında kullanılırsa, kırılan, dökülen saçları canlandırır, hoş bir parlaklık verir.(6 BARDAK SUYU KAYNATIN,KAYNAYINCA İÇİNE AKTARDAN ALDIĞINIZ KEKİKTEN 4-5 YEMEK KAŞIĞI ATIN.4-5 DAKİKA AĞZI KAPALI ŞEKİLDE KISIK ATEŞTE KAYNATIN.SONRA ILIYINCAYA KADAR SÜZMEYİN , ILIYINCA SÜZÜN VE BAŞINIZI BUNUNLA SAÇ DİPLERİNİZE YEDİREREK YAVAŞÇA YIKAYIN,SAÇINIZI KURULAMADAN YARIM SAAT BEKLETİN,SONRA DA SADECE SU İLE DURULAYIN,SU İLE İYİCE DURULAYIN ÇÜNKÜ İLTİHABI AKITTIĞI İÇİN TAMAMEN TEMİZLENSİN SAÇINIZ,YALNIZ SAÇINIZ KULLANMADAN ÖNCE TEMİZ(YAĞSIZ) OLMASI LAZIM.ÇOK ŞÜKÜR İŞE YARADI.BUNDAN SONRA DA HERGÜN DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.HEMEN YAZMAK İSTEDİM BURAYA ÇÜNKÜ BENİM GİBİ SİZDE BU İLLETTEN ÇOK ÇEKİYORSUNUZ, İNŞALLAH BU KEKİK ŞİFA OLUR BU HASTALIĞA.4 GÜNDÜR ACIYLA KIVRANIYORDUM YİNE TAMAMEN İLTİHAP DOLMUŞTU KAFAM,ÇOK FAZLA SIZLIYORDU,SONRA BİTKİLERİ ARAŞTIRAYIM DEDİM,KEKİĞE BAKTIM,ÇÜNKÜ BOĞAZ İLTİHAPLARINI DA TEMİZLİYOR,ŞİMDİ ÇOK RAHATIM ALLAHIMA ŞÜKÜR AĞRISI SIZISI DİNDİ,İLTİHAPLAR AKTI GİTTİ,HEMEN KULLANIN DERİM.(NOT:AKTARLARDAN RAHATLIKLA BULABİLİRSİNİZ,NE KADAR TAZE OLURSA O KADAR İYİDİR.SİZ DE SONUÇLARI BURAYA YAZIN HERKES KULLANSIN İNŞALLAH.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKNOFEMDEKİHOCA. -- 1 Mart 2014; 19:08:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaylak hekim

    ARKADAŞLAR MERHABA BEN 2 SAAT ÖNCE KEKİĞİ KAYNATIP SUYUNU BAŞIMA DÖKTÜM VE SONUÇ HARİKA İLTİHAPLI SİVİLCELERİ AKITTI VE AĞRILARINI DİNDİRDİ.HEMEN SİZDE KULLANIN DİYE YAZIYORUM.DAHA BEN DE BUGÜN İLK DEFA KULLANDIM GAYET İYİ GELDİ DÜZENLİ OLARAK HER GÜN KULLANACAĞIM İNŞALLAH. *Saç bakımı için kekik;kafa derisindeki mikropları öldürür. Kan dolaşımını hızlandırır. Dökülen saçların yerine yenisini çıkarır, saçın fazla yağını alır. 6 bardak kaynatılmış suya 1 avuç kekik konur, üstü kapalı olarak 5 dk. kısık ateşte kaynatılır, demlenir ve tülbentten süzülür. Temiz saç bu tonikle ovulur. 125gr kekik, 1litre suda haşlanarak saç banyolarında kullanılırsa, kırılan, dökülen saçları canlandırır, hoş bir parlaklık verir.(6 BARDAK SUYU KAYNATIN,KAYNAYINCA İÇİNE AKTARDAN ALDIĞINIZ KEKİKTEN 4-5 YEMEK KAŞIĞI ATIN.4-5 DAKİKA AĞZI KAPALI ŞEKİLDE KISIK ATEŞTE KAYNATIN.SONRA ILIYINCAYA KADAR SÜZMEYİN , ILIYINCA SÜZÜN VE BAŞINIZI BUNUNLA SAÇ DİPLERİNİZE YEDİREREK YAVAŞÇA YIKAYIN,SAÇINIZI KURULAMADAN YARIM SAAT BEKLETİN,SONRA DA SADECE SU İLE DURULAYIN,SU İLE İYİCE DURULAYIN ÇÜNKÜ İLTİHABI AKITTIĞI İÇİN TAMAMEN TEMİZLENSİN SAÇINIZ,YALNIZ SAÇINIZ KULLANMADAN ÖNCE TEMİZ(YAĞSIZ) OLMASI LAZIM.ÇOK ŞÜKÜR İŞE YARADI.BUNDAN SONRA DA HERGÜN DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.HEMEN YAZMAK İSTEDİM BURAYA ÇÜNKÜ BENİM GİBİ SİZDE BU İLLETTEN ÇOK ÇEKİYORSUNUZ, İNŞALLAH BU KEKİK ŞİFA OLUR BU HASTALIĞA.4 GÜNDÜR ACIYLA KIVRANIYORDUM YİNE TAMAMEN İLTİHAP DOLMUŞTU KAFAM,ÇOK FAZLA SIZLIYORDU,SONRA BİTKİLERİ ARAŞTIRAYIM DEDİM,KEKİĞE BAKTIM,ÇÜNKÜ BOĞAZ İLTİHAPLARINI DA TEMİZLİYOR,ŞİMDİ ÇOK RAHATIM ALLAHIMA ŞÜKÜR AĞRISI SIZISI DİNDİ,İLTİHAPLAR AKTI GİTTİ,HEMEN KULLANIN DERİM.(NOT:AKTARLARDAN RAHATLIKLA BULABİLİRSİNİZ,NE KADAR TAZE OLURSA O KADAR İYİDİR.SİZ DE SONUÇLARI BURAYA YAZIN HERKES KULLANSIN İNŞALLAH.)

    Bilgi için çok teşekkürler bende ibrahim saraçoğlunun önerdiği 1 hafta soğan suyu 1 haftada karabaşotu suyu kürünü deneyeceğim. Eğer işe yaramazsa hemen kekiği deneyeceğim. 1 aydan fazla süredir ne antibakteriyel sabun ne antibiyotik nede cleocin t. kullanmıyorum. Başımda yine çıktılar 3-4 tane bunların tamamen kökünü kazıyana kadar rahat yok bana.




  • kardeşim sende 3-4 tane varsa bence hemen kekiği uygula ve kökünü kurutursun bunların.bende kafamın her yeri dolmuştu yine,kekiği sürdükten sonra hafifledi yavaş yavaş iyileşiyor şimdi kafam.sen de 3-4 tane varsa şuan kekikle tamamen yok edersin inşallah.yalnız yukarıda hergün uygulayacağım demiştim şimdi araştırdım hergün uygulamak da zararlı olabilir.3 günde bir uygulasan yeterli olur bence.çünkü diğer saç için kürlerin hepsinin haftada 2-3 kez uygulanması gerektiği yazıyor internette.
  • ayrıca işe yarayabilecek birkaç bitki daha araştırdım bunlar:LAVANTA,BİBERİYE,KARANFİL,ISIRGAN,DEFNE.bunların hepsi antiseptiktir.özellikle bunlar hem kafa derisindeki mikropları öldürüyor,hemde saç dökülmesini de durduruyorlarmış.bizim aradığımız şeyler bunlar heralde arkadaşlar.isteyen bunları da denesin.
  • Bu aralar yine yüzümde sivilceler pörtledi ve ardından hep kızarıklık bırakıyor ne yapsam geçmedi. Yüzüm için detol önerir misiniz? Ya da kullanan var mı yüzü için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Protex aldım sorun olur mu?
  • Dettol sıvı sabununu aldım. Saçlarımı bununla yıkayacağım. Acaba dettol saç dökülmesine neden oluyor mu?
  • arkadaşlar saçında folikülüt olanların ortak özelliği acaba bağışıklık sistemlerinin zayıf olması olabilir mi?şahsen benim küçüklükten beri bağışıklık sistemim zayıf,sizin bağışıklığınız nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaylak hekim

    arkadaşlar saçında folikülüt olanların ortak özelliği acaba bağışıklık sistemlerinin zayıf olması olabilir mi?şahsen benim küçüklükten beri bağışıklık sistemim zayıf,sizin bağışıklığınız nasıl?

    evet bağışıklık sistemim için pek iç açıcı olmadı ergenlikten sonra. Bu arada şuan durumunuz nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.