Şimdi Ara

Basur oldum Sonuc : ameliyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
65.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hıcbırşey farketmeden gecen cumartesı agrımaya basladı pazar gunude soguk koya (denize) gıttım onun etkısıyle daha cok agrımaya basladı pazartesı hastaneye gıttım hemourıd olmusun dedı amelıyat olcan dedı fıtıl verdı krem ve hap verdı cuma gunu gel gıttım yıne amelıyat olcan dedı ama aılem ızın vermıyo ben olcam dedım amelıyat te ayın 13 de ben ıse suan duramıyom yıne denıze gıttım ondanmıdır bı bılgılerınızı alıyım dedım ne onerırsınız



  • Çözümü yok.
    Kendine dikkat ediceksin. Malum bölgeyi temiz tutacaksın. Dokunan yiyecekler yemeyeceksin. (ishal ve kabız tetikler basuru)
    Aynı dertten müzdaripiz ameliyat olan yakınlarım var ama geçmiyor lanet.
  • bırılerı dıyor cam agacında kozalak var onu suda kaynatıp suyunu ıccen dıyorlar
  • Geçmiş olsun kardeşim
  • saol
    yemek bıle yıyemıyomya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeZa® -- 28 Ağustos 2010; 1:05:23 >
  • 1 ara tv de ufak bı operasyonla halloldugunu duymustum ama nasıldı bılmıyorum ayrıca sebeplerı ne bu hastalıgın dıkkat edelım.Allah sıfa versın kardes
  • çok geçmiş olsun..

    nette bunu buldum ben..ne kadarı dogrudur bılmıyorum..bı araştır istersen..



    BASUR

    10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı renkli suyu buzdolabına koy.
    -Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.
    -Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.
    10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.
    Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.
    Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.
    Allah'ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun. (Her akşam üç adet incir veya kayısı kurusu yiyerek kabızlığı önleyiniz.)
    Şİfa Allah(cc) 'tan...
    Eczacı H. Osman ALTUNTAŞ\İstanbul




  • Geçmiş olsun hocam. Benim de 2.kez kıldönmesi ameliyatı yolu gözüktü. Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeZa®

    bırılerı dıyor cam agacında kozalak var onu suda kaynatıp suyunu ıccen dıyorlar


    Kremi var onu doktorun zaten vericektir. Bir de Daflon diye bir ilaç var toplardamarları düzene sokuyor. Sonuçta basur çıkınca toplardamarlar şişiyor o bölgede.

    Bana da patlıcanın sapını kaynat iç filan dediler. :) 10 gün deneyen olmus başarmışlar. Ama basur çıktığında krem ve hapla tedavi ettiğim zaman maksimum 10 gün sürüyor. :)
    Acı çekiceksin uyuyamayacaksın ama sabretmek zorundasın. Sıcak suya oturup su ile de tedavi edilebiliyor. Suya otururken zorlanabilirsin ama suya oturduktan sonra sudan çıkmak istemeyeceksin. Ama su dediğim gibi sıcak olmalı.
    Tekrardan söylüyorum çözümü yok. Ameliyat oldum düzeldim diyen adam kendine dikkat etmezse tekrardan çıkıcaktır. Senin ilk defa olmuş ileri seviye değildir. Kanaman filan var mı bilmiyorum ama dediklerimi yaparsan rahat ediceksin. Şuanlık yapılabilecek hiç birşey yok. Krem ve dediğim hapı deniyebilirsin. Kremi adını unuttum kusura bakma.

    Ama benim önerdiğim ilacı doktoruna danışmadan kesinlikle atma.

    Basur kendini belli eder zaten çıkmadan önce basurunun çıkacağını hissettiğin anda kremi ve hapı kullandığın zaman çıkmadan kendiliğinden geçer. Yukarıda da dediğim gibi çıktıktan sonra acı çekmekten başka çaren yok.




  • bu patlıcan sapını bır daha deneyım sızın dedıgınız sekılde
  • daflon verdıler bırde proctolog fıtıl ve kremını verdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeZa® -- 28 Ağustos 2010; 1:14:03 >
  • sebebı nedır bu hastalıgın....
  • Halk arasında “basur” olarak bilinen hemoroid hastalığı anüs(barsağın son çıkış kısmı) bölgesinde normalde bulunan damar yumağının belirginleşmesi ve sarkması sonucu oluşan rahatsızlığa verilen isimdir.
    İç ve dış hemoroid damar yumağındaki belirginleşmeye göre iki ana çeşidi olmakla birlikte çoğunlukla iç hemoroidlerin belirginleşerek makatın dışına sarkması şeklinde görülür. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olarak sınıflandırılan hemoroidler ıkınınca makat dışına sarkan ve kendiliğinden içeri giderse ikinci, elle itince içeri gidene üç, elle itilmesine rağmen gitmeyen hemoroidlere dördüncü derece olarak tanımlanır.

    Hemoroidin sebepleri nelerdir?
    Hemoroidin tek sebebi olmamakla birlikte kolaylaştırıcı sebepler vardır.

    * Ailesel yatkınlık
    * Kabızlık, uzun süren ishal
    * Kabızlığa neden olan veya artıran sebepler
    o Posasız gıda(meyve sebzenin az tüketildiği) gıdalarla beslenme alışkanlığı
    o Aşırı terleme, az su içme
    o Dışkılama zamanının ertelenmesi
    o Seyahatler
    * Karın içi basınç artışına yol açan etkenler (gebelik)
    * Acılı ve baharatlı gıdaların fazla tüketilmesi
    * Aşırı alkol tüketimi
    * Tuvalet ihtiyacını ertelemek veya tuvalette uzun süre oturmak
    * Yaşlılık





    Geçmiş olsun arkadaşım. Bende de vardı hemoroid krem kullandım, 1-2 hatta 3 senedir kanamadan başka hiçbir rahatsızlığım yok. Acı veya rahatsızlık vermiyor. Tez zamanda sende iyileşirsin umarım. Gerçekten kötü bir hastalık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 28 Ağustos 2010; 2:13:42 >




  • Çok geçmiş olsun...
  • Arkadaşım yediklerine dikkat etmek zorundasın aksi takdirde ameliyat olsan bile yeniden çıkar. Acı Biber,sirke,turşu bunlardan uzak durmaya bak acı yiyecekler yeme.
  • peki orda cıkan sivilcemsi gibi şey ile bunun ne farkı var inanılmaz bir acı mı duyuyor insan tuvalate mi çıkılmıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeZa®

    hıcbırşey farketmeden gecen cumartesı agrımaya basladı pazar gunude soguk koya (denize) gıttım onun etkısıyle daha cok agrımaya basladı pazartesı hastaneye gıttım hemourıd olmusun dedı amelıyat olcan dedı fıtıl verdı krem ve hap verdı cuma gunu gel gıttım yıne amelıyat olcan dedı ama aılem ızın vermıyo ben olcam dedım amelıyat te ayın 13 de ben ıse suan duramıyom yıne denıze gıttım ondanmıdır bı bılgılerınızı alıyım dedım ne onerırsınız

    Arkadaşım bir soru sorcam. Mastırbas yapınca ağrıda değişiklik oluyor mu ? Ciddiyim.
  • Çok lanet bi dert hakkaten, geçmiş olsun şimdiden...
  • Geçmis olsun. Allah acil şifa versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

    Geçmis olsun. Allah acil şifa versin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.