Şimdi Ara

Basur oldum Sonuc : ameliyat (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
5
Favori
65.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TAŞINMIŞTIR

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751980



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:35:19 >
  • TAŞINMIŞTIR.

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751768



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:27:50 >
  • .....MUSTAFA HOCA'NIN YÖNTEMİ VE BAZI ELEŞTİRİLERİM...



    ....AMELİYAT SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ VE NELER YENİLİP İÇİLMELİ?....


    (Arkadaşlar bu konuları yazıyorum. Bitince yayınlayacağım inşallah. Kendinize iyi bakın.)
  • Aynı dertten muzdarip biri olarak yazdıklarınızı dikkatle takip ediyorum. Mustafa Hocanın muayene ücreti ve adresi hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Bana da ameliyat denildi ama şu an kaçmaktayım. Yediklerime de dikkat ediyorum. Uzun zamandır kanama, akıntı vs yok. Umarım ameliyattan kaçmakla hata etmiyorumdur.

    Edit: 10.02.2015 tarihi itibariyle muayene(ameliyat) ücreti 700 lira olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster42 -- 10 Şubat 2015; 13:53:39 >
  • Merhabalar,

    9-10 yıldır internal hemeroid ve anal fissür sorunum vardı. Çok ağrı yapmamakla beraber ciddi kan kaybından dolayı kan testlerim çok düşük çıkıyor, bu da fazla üşüme, halsizlik, uyku gibi sorunlar oluşturuyordu. Bu kadar kan kaybına rağmen ameliyattan korkuyordum, kaçmaktaydım.
    Ocak ayı başlarında tesadüfen bir arkadaşım Ankara' da Mevlüt Topbaş' tan bahsetti, 3 yıl önce gidip kendisine operasyon olmuş, aynı gece otobüs ile yaşadığı şehre geri dönmüş. Uzun uzun dinledim ve araştırmaya başladım. Araştırırken pek çok tanıdıkların Mevlüt Topbaş' a gittiğini duydum ve tek tek kendilerini arayarak uzun uzun konuşup bilgi aldım. Ve nihayet 2 Şubat gününe randevu alarak arabamla Ankara' ya gittim, sabah 09.30' a randevu vermişlerdi. Saat 09.00 da oradaydım. 30-40 hasta vardı. İsimler okunarak hastalar içeri çağrılıyor, az önce salonda bekleyen ağrılı hastalar yakınları ile yürüyerek işi bitmiş halde çıkıp gidiyorlardı. Beni saat 11.30 gibi aldılar içeri. 10 dakika bekledikten sonra Doktor Mevlüt Bey geldi odaya, yanına kimseyi almıyor. Yanımda tüm raporlarım olmasına rağmen bakmadı, muayene ile operasyona başladı. 2 adet iğne vardı masanın üzerinde. Önce bir tanesini yaptı, biraz ağrı oldu tabi iğneden dolayı, 2.iğnede zaten hiç ağrı olmadı. Daha sonra o işini yaparken bu arada sohbet etmeye başladık. 15 dakika civarında sürdü ve tampon yaptı, bantladı. Kabız olma, bundan sonra ne yersen ye, ne içersen iç, hayatın boyunca bu iş senin için bitmiştir, geçmiş olsun, ama unutma kabız olma dedi, şimdi nereye istersen git, arabada sürebilirsin, otobüse de binebilirsin, uçakla da seyahat edebilirsin dedi ve çıktı odadan. Yardımcısı bayan geldi, kalçadan bir ağrı kesici iğne yaptı, antibiyotik, ağrı olursa diye ağrı kesici ilaç, kabız olma riskine karşı kabızlık önleyici bir ilaç ve 1 hafta boyunca sıcak su dolu leğene döküp oturma yapmam için baticon yazılı reçete verdi. 1.500 TL nakit ödeme yaptım. (kredi kartı yok). Detaylı bilgiler verdi dikkat etmem gereken.
    Çıktım, bindim arabama, sürerek gittim bir restauranta, dokto ne tersen ye ne içersen iç demesine rağmen, kabızlık ve tuvalet ihtiyacım gelmesin korkusundan (makatta tampon vardı, minimum 8-9 saat çıkmayacaktı) salata yedim, ayran içtim, üstüne ılık çay içtim ve daha önceden rezervasyon yaptırdığım için otele gittim ve dinlendim. Akşam odaya yayla çorbası ve salata istedim. Gece boyunca çok çok az ağrı oldu, tuvaletim gelmemesi için dua ediyordum çünkü tampon vardı makatta, risk almak istemiyordum. Sabah 07.30 gibi uyandım ve direk duşa gittim, tamponu ve bandajları söktüm, duş aldım. Tuvalet ihtiyacım olmadı ve yola çıktım, 5 saat araba kullanarak eve döndüm. İlk tuvaletimi o akşam yaptım, korkarak. Hiç bir sorun yoktu ve ağrı, kan olmadan yaptım ve Allahıma Şükürler olsun dedim. Yaklaşık 10 gün geçti, hiç kanamam yok, ağrım yok, her şey şükürler olsun harika. 2 hafta sonunda az da olsa ağrı ve kanamam olacağını söylemişlerdi, sanırım 5-6 gün sonra olacak bu ağrı ve kanama, sebebi de internal hemeroidlerin çürüyüp düşmesine denk gelecek. Ve o olaydan sonra da her şey düzene binecek. Ve şu ana kadar anlattıklarım, Ankara' ya gitmeden önce araştırıp, konuştuklarım kişiler ile bire bir aynı. Özellikle bekledim yazmadım bu tip forumlara sonucu görmek istedim.
    Doktor Mevlüt Topbaş' ı hayatımda daha önce görmedim, Konya' lıymış, kendisi Genel cerrahmış. Bundan ötesini bilmem de, tanımam da... Ama kendisine çok çok teşekkür ederim, Allah razı olsun kendisinden, Allah uzun ömürler versin diyorum. Allahıma da şükürler olsun ki bana derman verdi.
    Herkese sağlıklı hayatlar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Bayazıt

    Mevlüt topbaş a çarşamba günü gittim. Merak edenler için süreç hakkında olanları yazıp yardımcı olmaya çalışayım.

    Öncelikle muaynehaneden ziyade fabrika demek yanlış olmaz. Siz iki salondan birinde, cebinde 1300 tl olan, yüzlerinden onları neyin beklediğini bilmenin verdiği sıkıntı rahatlıkla okunabilen, Çoğunluğu erkek, bir sürü insanla oturuyorsunuz.

    Randevu saati sistemi pek doğru işlemiyor. 9.30 randevuma 11 gibi anca girebildim. İçeriden adınız bağırıldığında salondakilerin acıyan bakışları arasında kalkıp size gösterilen muaynehaneye giriyorsunuz.

    Hemşire bana pantolonunuzu ve çamaşırınızı çıkarıp koltuğa geçin dedi. Bir kaç kez kolonoskopi olduğum için hastanelerdeki poposu açık pantolonlardan bekliyordum. Olmadığını görünce baya şaşırdım. Boxer ı kucağıma alıp koltuğa geçtim ve mevlüt topbaşı beklemeye koyuldum.

    4 5 dakika sonra odaya "vay gardaşım" diyerek girmesiyle onun mevlüt hocadan ziyade mevüt dayı olduğuna kanaat getirmem bir oldu. "Şimdi sen beklerken etrafa bakmışsındır, bıçak yok, lazer yok bu adam bana napacak? Parmak mı atacak? Sapık mı bu herif diye düşünmüşsündür" demesiyle ikinci cümlesinde güvenimi kazanmayı başardı. Bu tarzdan hoşlanmayacak kişiler mutlaka olacaktır ama ben severim. Üçüncü cümlede de bana işimi sordu ve operasyon sonunda kadar o temada sohbet ederek işini bitirdi. Anladığım, samimi davranarak hastalarını rahatlatmaya çslışıyor. Zira yapılan şey hasta için ciddi anlamda sıkıntılı.

    Şu var, işlem esnasında öyle çok sıkıntı falan çekmedim. Ordaki sıkıntının ciddi kısmı psikolojik. Sadece içinize giren birşeyler var ve bir miktar rahatsızlık yaratıyor. Ama buna ağrı ve ya acı diyemem. Rahatsızlık doğru sözcük.

    Yukarıda hijyenden bahseden arkadaşlar olmuş. Doğrudur bende o konudan pek memnun kalmadım. Ayrıca operasyon esnasında bluetooth kulaklıktan iki adet telefon görüşmesi yaptı ve bu esnada operasyona devam ediyordu.

    Ne yapıyor? Bende bilmiyorum ama siyah ip gibi birşey gördüm elinde. Tezim hemoroid leri bağlayıp kangren olmalarını sağlayıp düşürtüyor. Ama herhangi bir bilimsel dayanağım yok. Kafama yatan senaryo bu sadece.

    İşlemden sonra yandaki odaya geçip bant kaydı gibi konuşsn bir teyzeden nasihatları dinleyip, 1300 tl ödeyip oradan ayrıldım.

    Sonrası: ilk saatler çok rahat geçti. Operasyon sonrası arkadaşlarla güvenlik caddesinde bulunan mutlu da yemek yedik( ankara dışından gelenler için yazdım imkan olursa gitsinler diye). Müthiş bir esnaf lokantasıdır. Neyse sonrasında eve geldim ve sıkıntılı süreç başladı...

    Mevlüt dayının operasyon sonrası verdiği nasihatlerden en dikkat çekicisi olan " bugünün tuvaletini yarına bırakma" hayatım boyunca uygulamadığım bir olaydı ve tüm bu sürece beni getiren faktörlerin başında geliyor sanırım.

    İlk tuvalete çıkana kadar herşey çok güzeldi ama sonrasında tabiri caizse dünyanın kaç bucak olduğunu gördüm. Bu kısım biraz açık yazacağım, dolayısı ile rahatsız olacaklar sonraki paragrafa geçebilirler. Tuvaletin çıkış anında çok bir acı çekmedim açıkçası. Bunda verdikleri müshil bozuntusu magnesie isimli ilacın etkisi olduğunu düşündüm. Ama ilaç ciddi yan etkiler yaptı bende. Bi kere inanılmaz bir titreme ile geceyi donarak geçirdim. Bu sebeple ilacı ilk ve son kullanımım oldu. Tuvalet sonrası ciddi ağrı çektim. Buna malesef ağrı kesicinin hiçbir etkisi olmadı. O gece ağrıdan ve titremekten uyuyamadım. En son dalmış gitmişim. İkinci gün ağrı az uyandım ama sabah gene tuvalet ihtiyacım olduğu için kısa sürdü. Ancak bu sefer sıcak sun bansyosu denedim ve bir miktar rahatlık verdi. Öğleden sonra ağrım azaldı ve evden çıktım. Yürüdüm ,oturdum. Hareket değişimleri esnasında olan ağrı dışında fazla sıkıntı olmadı. Akşam yine tuvalete çıktım ve sonrası yine ağrı. bu seferde bu seferde sıcak suya oturdum ancak ağrım geçmedi. Dolayısı ile son çare hayatta en nefret ettiğim şey olan fitile başvurdum. O rahatlattı ve o akşam iyi uyudum. Üçüncü gün cuma en kötü günümdü. Daha doğrusu gün fena geçmedi. Tuvalet, sıcak su, fitil üçgeni ile akşama kadar fazla sıkıntı olmadan geldim ve yattım. Saat iki buçuk gibi uyandımki uyanmaz olaydım. Ağrısıza yakın yatmışken avayip bir sızlama ve zonklama karışımı ile uyandım. Biraz yatakta kıvrandıktan sonra aüğrı kesici almaya karar verip kalktım. Tam tuvaletin önünden geçerken ciddi bir karın ağrısı ile tuvalet beni kendine çağırdı. Suya oturmadan geçiştirmeye çslıştım ama yemedi. Hadii gecenin o saatinde tekrar suya otur fitil derken saat 5 olmuştu. Yattıktan sonrada ağrı geçmedi. En son 5.40 gördüm uyuya kalmışım. 4. Gün cumartesi. Sabah yine karın ağrısı ile uyandım ama biraz daha dik durmaya çalıştım ve öğlen 14.00 e kadar dayandım. Sonrası yine sıcak su fitil derken şu anda saat 17.00 hala ağrı var.

    (Yukarıdaki kısma gün gün imkan oldukça ekleme yapacağımki düşünen arkadaşlar süreç hakkında bilgi sahibi olsunlar. Neyle karşılacaklarını bilerek bu işe girsinler. Zira hem 1300 lira bir çıok insna için büyük para hemde olduktan sonra biten birşey değil. Süreç hakkında herkes beklentilerini ona göre koysun)

    Umutlumuyum? Evet bence geçecek. Çektiğim ağrı ve acıya değermi? Geçecekse değer. Acı nedir? Malum bölgede sızlama zonklama batma ve yanma hislerinin karışımı.

    Tabi 10 15 gün içerisinde bir fikre varmış olurum sonuç ile ilgili ama ilk sinyaller ve hissiyatım son derece olumlu.

    Mevlüt dayım hakkında yorumu süreç bitince yazacağım ama insan olarak benden geçer not aldı.

    Detaylıca yazmaya çalıştım herşeyi. Bunlar dışında sorusu olan arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

    Konuya noktayı mevlüt dayıdan öğrendiğim son derece doğru olduğuna inandığım hayat dersi ile koymanın doğru olacağına inanıyorum.

    Bu günün tuvaletini yarına bırakmayın.

    Herkese selamlar ve geçmiş olsun.

    Merhabalar,

    Şu an durumuz nedir? Ben 10 gün önce oldum, oradan çıkmanıza kadar anlattıklarınız aynen fakat bende hiç bir sıkıntı olmadı. Ne ağrı ne sancı. Sanırım üzerinden 1-1,5 yıl geçmiş sizin. Şu an ki durumunuz nedir? Ben de internal hemeroidler ve anal fissür vardı. Şu an ben çok çok iyiyim.




  • MAKALE ÇALIŞMALARIMIZA BURADAN DEVAM EDİYORUZ

    http://forum.donanimhaber.com/m_102751562/f_//tm.htm#102751768



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behcet37 -- 14 Şubat 2015; 10:31:16 >
  • :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plutonium35 -- 5 Ağustos 2020; 16:10:51 >
  • Arkadaşlar lazerle açık yara bırakmayan Dr. Ahmet Fatin Karahaliloğlu var kendine ait web sitesinden baya bir insan memnun olmuş varmı bilen tecrübe edenhttp://www.proktoklinik.com/tc_dr.htm
    ALLAH şifalar versin
  • 3 gün oldu bende de. int.ten araştırıyorum sanırım dış hemoroid. çünkütırnak kadar bi meme oluştu. otururken rahatsızlık vermiyo açıkçası. ama oturduğum yerden kalkmak gerçekten zor . ve yürürkende aksamama sebep oluyo. . öksürmek , hapşurmak da acı verici. geçeceğini umuyorum. içkiye aram iyidir. bi müddet ara vermem lazım. acı ve baharatı severim. bunlarıda hayattan çıkartmak lazım. wc de dışkılarken bi sorun yok. fakat yıkayıp kurularken bunu çok nazik ve dikkatlice yapmama sebep oluyo. ve bugun kanlı dışkı yaptım. bu hoşuma gitmedi. sandığımdan daha büyük bi sorun mu diye korkmaya başladım açıkcası.. anestol , doflan 500 mg , dicloflam ve procto glyvenol diye ilac tavsiyeleri var int.te . . anestol daha iyi diyolar. yanıklar için ve hemoroid için kullanılan kremmiş. inş. geçer .. gerçekten sıkıntı veriyo. eğer 1 hafta 10 gün içinde iyileşmezse doktora gidicem. . bu hastalığı çekenlere Allah sabır versin. şimdeden geçmiş olsun. . doktora gitmeden bunun üstesinden gelen arkadaslar varsa bunu nasıl yaptıklarını söylerlerse yardımcı olurlar.




  • Benim Mevlüt Topbaşa ameliyat olmamın üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş. Özet şu: operasyon sonrası 2 hafta sıkıntılı süreç sonra her şey süper. 1 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonerozi

    3 gün oldu bende de. int.ten araştırıyorum sanırım dış hemoroid. çünkütırnak kadar bi meme oluştu. otururken rahatsızlık vermiyo açıkçası. ama oturduğum yerden kalkmak gerçekten zor . ve yürürkende aksamama sebep oluyo. . öksürmek , hapşurmak da acı verici. geçeceğini umuyorum. içkiye aram iyidir. bi müddet ara vermem lazım. acı ve baharatı severim. bunlarıda hayattan çıkartmak lazım. wc de dışkılarken bi sorun yok. fakat yıkayıp kurularken bunu çok nazik ve dikkatlice yapmama sebep oluyo. ve bugun kanlı dışkı yaptım. bu hoşuma gitmedi. sandığımdan daha büyük bi sorun mu diye korkmaya başladım açıkcası.. anestol , doflan 500 mg , dicloflam ve procto glyvenol diye ilac tavsiyeleri var int.te . . anestol daha iyi diyolar. yanıklar için ve hemoroid için kullanılan kremmiş. inş. geçer .. gerçekten sıkıntı veriyo. eğer 1 hafta 10 gün içinde iyileşmezse doktora gidicem. . bu hastalığı çekenlere Allah sabır versin. şimdeden geçmiş olsun. . doktora gitmeden bunun üstesinden gelen arkadaslar varsa bunu nasıl yaptıklarını söylerlerse yardımcı olurlar.

    Çok geciktirmeden git derim doktora. Senin yaşadığın aşamaları yıllarca yaşadım ve hiçbir şekilde geçmedi. Tedavi olalı bir yıl oldu ve tedaviden korkarak geçirdiğim 10 yıla küfrettim. Basur memelerini dışarda bırakma. Kortos kremle içeri doğru it memeleri. Tam çözüm değildir fakat bir dahaki tuvalete çıkana kadar rahatlatır seni. Yeme içme alışkanlıklarına dikkat etmelisin. Kabız olmamaya dikkat et biraz rahatlarsın.




  • Olay çok berbat. Her tuvalet sonrası işkence haline dönüştü. Cuma gününe randevu aldım. Kahvaltınızı yapın, wc ihtiyacınızı giderin gelin dediler. Gelişmeleri yazacağım.
  • caiz2005 kullanıcısına yanıt
    kendi kendine geçti .. kurtuldum ya. ama o meme gibi şey hala var ve dışarıda. pek birşeye dikkat etmedim. içkimi baharatımı azaltmadım . . galiba ilk oluşmaya başladığında o küçük meme gibi şeyi sıkmaya çalıştığım için böyle kötü oldu. . . siz siz olun bunu yapmayın. şuan gayet rahatım , hiç bir şekilde rahatsızlık vermiyo. dünya varmış diyorum resmen. sanırım kanlı dışkılama yaptıktan sonra geçti. belki de buna sebep olan şeyden kurtuldum o an. . . bu hayatıma kadar kabız olmadım hiç. inş. da olmam. fakat o basur problemini yaşarken gün içinde sürekli büyük tuvalete gittim. belki de günde 5 kez gitmişimdir. . rahat rahat yapamdığım için bu kadar sık gittiğimi düşünüyorum. . hiç bir krem kullanmadım sadece zeytin yağı sürmüştüm canım acıya acıya.. az sürmüştüm onuda . . bunun faydası oldumu bilmiyorum. şuan çok rahatım. bu rahatsızlığı yaşayanlara geçmiş olsun.




  • Hakkinda pek bisey yazilamayacak ameliyat. Suan istirahat halindeyim. Sonuc ortaya cikinca detaylari yazacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar operasyon bugün tam bir ayı doldurdu.
    Öncelikle şikayetimle başlayayım.
    20 sene önce beliren hemoroidlerim gitgide büyümüştü günlük yaşantımda hiçbir sıkıntı çekmiyordum. Çömelme hariç! Çömelince memeler dışarı çıkıyordu. Bunun dışında öyle aşırı rahatsız edici hiç bir şey yoktu.
    Asıl sorun tuvaletten sonra kendini gösteriyordu. Tuvalete oturur oturmaz memeler doluyor tıkanıklık oluyordu bunun neticesinde ıkınma ve daha da büyüyen memeler...
    Böyle kısır bir döngü sonucu içerde ciddi boyutta 3 meme, dışarısı tuvalet sonrası bildiğiniz bir yumurtanın yarısı boyutlarında bir meme. ( ki ben meme olarak düşünüyordum bu boyutu geçmiş bağırsak sarkmasına dönüşmüş) Tabi her tuvalette ağrılar ve tuvalet sonrası memelerin içeri girmesi için geçen 4-5 saatlik ağrılı bir süreç. Ağrı dinince normal yaşantıya devam. Tuvalet sonrası bu kadar süre ağrılı olunca tuvalet ihtiyacını dışarıda gideremiyor eve kadar bekletiyordum. Bu bekletme işi bağırsakları tembelleştirdiğinden ötürü kronik kabızlık sorunum oluştu...
    Bakın her şey bir birini tetikleyen kısır bir döngü. tuvalet korkusu ve ertelemeye bağlı kabızlık buna bağlı ıkınma buna bağlı memelerin aşırı büyümesi buna bağlı ağrılı tuvalet buna bağlı tuvalet korkusu...
    Abartmıyorum 20 yıl bu sorunu böylece yaşadım ama son bir kaç yıldır iyice kötü hale gelmişti.
    Sonuç olarak telefonu aldım Mevlüt hocayı aradım randevuyu aldım iki gün sonra kendi aracımla İstanbuldan ankaraya gidip masaya yattım.

    MERAK ETTİKLERİNİZ
    Randevu için bekleme varmı? Hayır yok, istersen aynı gün gidip işi bitirebilirsin tabi randevu almışsan ve yoğun değilse!
    Ya ameliyat etmezse? Kulak misafiri oldum orada çalışan bayan telefonda birine gelirsiniz mevlüt bey muayene eder ameliyat ederse ücret 1500 etmezse ücret ödemezsiniz dedi ama ne derece doğru bilemiyorum.
    Ücret: fix 1500 TL
    pazarlık varmı? Kesinlikle hayır.
    Ödeme şekli: elden nakit! Kredi kartı geçersiz.
    Ameliyat öncesi yapılması gereken: Sadece tuvaletinizi yapın gelin dediler o kadar.
    Randevuda bekletiliyormu? Ben beklemedim tam saatinde çağrıldım.
    Mevlüt hoca nasıl biri? Bazıları karikatür gibi bazıları gırgır bazıları komik vs benzetmeleri yapmış benim gördüğüm 65 yaşlarında klasik bir doktor.

    OPERASYON
    Kapıdan girdiğimde 15-20 kişi vardı iki ayrı salonda bekleyen (isim vermek istemiyorum ünlü iki kişi vardı bekleyenlerin arasında) saatim geldiğinde odaya alındım. "Soyunup masaya uzanın" diyor yardımcı bayan ve odayı terk ediyor. O sırada örtü sordum çekmeceden çıkarıp verdi üzerimi örtüp kadın doğum masası gibi bir masaya uzandım ve 5 dk bekledikten sonra doktor geldi.
    İlk bakışta çok kötüsün durumun iyi değil neden bu kadar bekledin dedi. Bunun ırsi olabileceğini söyledi. Önce şöyle bakındı bir dk kadar; sanırım ne şekilde yapacağını düşündü. Sonra iğne ile girişti olaya; bir yandan iğne, bir yandan makas... Korkutmak istemem ancak 10-15 defa o iğne saplandı ve makası defalarca hissettim. Operasyon anında araç kullanarak İstanbula dönmem gerektiğini söyledim dönersin sorun olmaz dedi. Kesti bağladı dikiş attı vs 30 dk kadar süren işlemin sonunda " bugünkü en zor operasyon seninkiydi, herkes bir günde normale dönüyor sen 3 haftada ancak iyileşirsin" dedi, tamponu doldurdu ve operasyon bitti. Operasyondan 12:30 da çıktım ertesi sabaha kadar tampon kalacak dendi.
    Verdiği perhiz şu: Ne yersen ye ne içersen iç günde en az 10 bardak su içeceksin, kabız olmamaya gayret edeceksin, tuvaleti ertelemeyeceksin. Bunu yaklaşık 10 kez tekrarladı ve çıktı odadan.
    Üzerimi giyindim o sırada odaya yardımcı bayan geldi iğne vurması gerekiyormuş neyse kalçadan iğneyi vurdu ve odadan çıkıp ilaç yazılan bir oda var oraya geçtik. O odadaki kadın bana reçetemi yazarken bir kişi operasyon oldu çıktı (5 dk) ilaçların kullanımını anlatırken bir kişi daha girip çıktı (5 dk)
    Reçetemiz 3 günlük iğne ağır ağrı kesici sonrasında bir haftalık hafif ağrı kesici, yaralar iyileşene kadar baticon, acımalara karşı anestol pomad, kabızlığı kesmesi için bir toz, bağırsağı düzenlemesi için 2 aylık bir ilaç.
    Reçetemizi aldık ödememizi yaptık rapor istedim 5 günlük rapor yazdı ancak özel doktor olduğundan bu rapor iş görmezmiş! ( işyerinden böyle söylendi.)

    Arabama döndüm 5 saatlik sorunsuz bir yolculukla İstanbula geldim. Çok ciddi bir ağrı sızı vs olmadı.(Zaten vurdukları iğne ağrıyı bitiriyor.)
    Akşam bir tıp merkezine gidip 3 günlük iğnemi vurunmaya başladım. Uyurken de pek sıkıntı yaşamadım. Sabah kalktığımda duşa girerek en büyük sorun olan tamponu çıkardım. Batikonlu su, ilaçlar iğneler vs.. ilk tuvalet kabus gibi düşünülüyor ama öyle olmuyor o kadarda acı vermiyor. Umduğumdan daha rahat girdim ve çıktım. Ameliyat sonrası iyileşene kadar kabız olmak ve ishal olmak yasak! Fakat ben ameliyattan sonra on gün hep ishal oldum hatta kabızlık önleyici ilacı kullanmadığım halde ishaldim. İshal içindeki asit sebebiyle kabızlıktan daha fazla sızı yaşamanızı sağlıyor ilk 3-4 gün tuvalette ciddi yanmalar oldu baticonlu sıcak suya oturma bu işi hallediyor 5-6 dk sonra rahatlamaya başlıyorsunuz.
    Hafif ağrılar, şiddetli yanma ve batmalar eşliğinde bir haftalık süreci bitiyorsunuz ( bu arada ilk hafta bir parça düğümlü ip düştü. Sonraki hafta biraz daha rahat geçti fakat sarımsı bir akıntı gelmeye devam ediyor ( Bir tür bağırsak salgısı) İki parça düğümlü ip daha düştü. Üçüncü hafta artık yanma batma iyice azaldı fakat akıntı devam etti, tatlı tatlı kaşınmalar oluştu (bir parça ip düştü). Son hafta yanma batma hisleri bitti. Akıntı iyice azaldı çok nadir kaşıntı oluyor ( sanırım bu akıntı kaşıntıya sebep oluyor.) ve artık peçete koymuyorum.
    İlk hafta hijyen açısından peçete koymuştum ve baya ıslak olarak alıyordum sonra ped kullandım ve gördümki ped bu iş için çok daha sağlıklı; hem bölgenin çok nemli kalmasını engelliyor hemde daha temiz ve sağlıklı.

    Velhasıl bu gün bir ay doldu
    Ameliyattan önce; tuvaletten korkar, çekinir tuvaletten sonra 4-5 saat ağrılar çekerdim, tuvaletim yarım saat sürer tuvaletten zor çıkardım. Çıktıktan sonra memelerin içeri gitmesi için hemen sert bir yere oturmam gerekirdi, oturmadan bir iki dk ayakta kalsam 3-4 gün bana ağrı olarak geri dönerdi.
    Şimdi; En fazla 60 saniyede tuvaletten çıkıp rahat rahat dolaşabiliyorum, hiç bir ağrım sızım olmuyor. Tuvalet kabus olmaktan çıktı, geldiği gibi gidip bir dakikada işi bitiriyorum.
    Çoook rahatladım. Bir iki hafta sıkıntı çektim ama... Kesinlikle değdi. Geçmişte kaldı.
    Anlattıklarım benim operasyonum içindi arkadaşlar: 3 adet azılı iç hemoroid bağlandı, bağırsak sarkmasına dönüşmüş koca bir dış meme alındı, dışarıya bir kaç dikiş atıldı, ameliyat yerinde bacağıma doğru iki ayrı yerde 3-4 cm boyunda kesikler vardı. Yani hoca bende bir çok tekniği birden kullanmak zorunda kaldı ve gerçekten zor bir ameliyattı çünkü 20 yılın birikimi idi! Sizin ki çok daha kolay geçecektir, her ne şekilde olursa olsun; çekinmeyin, korkmayın, gözünüzü karartıp gidip sağlığınıza kavuşun. Ben bu operasyonu Mevlüt hocaya değil de başka birine olsaydım şu an bir sürü olmadık sorunlar belirmiş olabilirdi diye düşünüyorum. Gidebiliyorsanız ona gidin gidemiyorsanız operasyonunuzu iyi bir proktoloğa yaptırın. Bu işi genel cerrahlara yaptırmayın.

    TAVSİYE:
    Kesinlikle bol su için, günde en az 10 bardak! Kronik kabızlık sorununuz varsa,iki üç günde bir ancak tuvalete giriyor, tuvalete girdiğinizde bir seferde çıkaramayıp parça parça dakikalarca çıkmasını bekliyorsanız bu basur kaynaklı değil bağırsak tembelliği kaynaklıdır ve ilacını kullanmaya başladığınızda ne kadar düzeldiğine şaşacaksınız. Tuvaletiniz ertemeleyin, geldiğinde fazla beklemeden çıkarın gitsin.

    Hepinize sağlıklı günler dilerim...




  • unlztrk U kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun. Hemoroidlerimiz benzermis. Bende 2 ay once ameliyat oldum. Dediginiz gibi ishal ve kabiz olmamak gerek. Beslenme aliskanliklarini degistirme bunun cozumu. Bagirsak tembelligi bu isin ana sorunu. Ben cok bekleyince duphalac surup kullaniyorum arada. iki saat icinde rahatca yapiyorum. Bol su tuketmek faydali gercektende. Benim doktor kurutma, bogma ve lazer kullandi. Ilk 4 gun evde istirahat ettim. Sonrasinda bende de hafif akinti ve kanama vardi. Simdi kalmadi ve gercektende tuvalette isini bitirip cikmanin keyfi bambaska.

    Daha once memeler disari ciktiginda hemen dusa girip kremle iceri iterdim. O da cok zorlardi. Baska yerde asla tuvalete hayatta gidemezdim. Doktorum ilk gordugunde nolmus bunlara dedi. Arkadaslara da tavsiyem iyi bir cerrah bulursaniz belki uc bes gununuz gider ama sonrasinda hayat boyu rahat edersiniz. Keske bu kadar beklemeseydim. Bitkisellerden ileri seviye hemoroidler icin bir sey beklemeyin. Gidin tedavinizi olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklamcılar doluşmuş.
  • Reklam nerede hocam? Ben goremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit:
    45 Gün oldu malesef sanırım darlık gelişmeye başladı. Hocayı aradım endişelenme endişelenme dedi o kadar. Halbuki kabız olmadığım halde yırtılma oluyor! Bakalım bekleyip göreceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.