Şimdi Ara

Baymak Lambert Lx 24 Fi Modülasyon Arızası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar evimde Baymak Lambert Lx 24 Fi kombi kullanıyorum benim problemim şu kombiyi 45 dereceye ayarlıyorum kombi ateşleyip 1dk 24sn sonra 50 derecede kapatıyor sirkülasyon devam ediyor. kombi sıcaklığım 1 dakika içerisinde 34 dereceye düşüyor. kombi devre dışı kakaldıktan 3dk sonra yine ateşliyor 1dk 24sn hızla sıcaklık yükseliyor ve modülasyon yapmadan kapatıyor. bunu doğalgaz saatinin dönüşünden görebiliyorum. bu sebepten servis çağırdım gaz ayarları tam güç için 14mbar çıktı standart olan 10mbar ayarlandı modülasyon için 10mbar çıktı standart olan 2mbar ayarlandı. bunu nasıl çözebilirim. servis elemanına süreyi uzatmasını söyledim gerek yok deyip geçiştirdi. parametre ayarlarına bir türlü giremedim 3dk yerine 5dk yapmak istiyorum. ve modülasyon problemini çözmek istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.


    Not olarak kombi derecesini sıcaklık 34 iken 34 yapıyorum yine ateşliyor sıcaklığına bakmadan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaildoganw -- 23 Aralık 2020; 11:41:44 >







  • kimse bilgi sahibi değil mi?

  • bu kombi senin istediğin gibi çalışmaz, iyi bi usta bulmuşsunda ayar yapmış ne güzel, yoksa fabrika verilerinde bu değerlere yaklaşmanın imkanı yok. 1 dk 24 snde 45+5 olması hızlı değil iyi bi modülasyon ki 1 dkda 34e düşmüş ve peteklerini tamamı ısınmış demekki, büyük ihtimal kollektörlü bi sistem var yoksa eski usul tesisatta bu değere yaklaşamazsın.

    sen modülasyon deyince geniş modülasyon diyorsan(fabrika çıkışlı 1/3 olan modülasyonu 1/5 yapıp genişletmiş usta). eğer daha fazla modülasyon yapıp kombi hiç durmasın istiyorsan gaz ayarını düşürt 1/10 modülasyon yapsın kombi kapanmasın, 2-3 yılda fan değiştir birde üstüne kabarık fatura.

    not; yeni baymak kombilerin çalışma süresi(3dk) dolmadan ayar düğmesine/tuşuna dokunursan ve set değerine veya altına aldığında çalışır, 3 dk olayını beklemez.

    senin kafandaki modülasyon ne demek

  • modülasyon sorununu çözdüm dediğiniz gibi 1/5 olarak kullanıyorum.


    Bu cihazda fan modülasyonu yokmu ?

    bekleme süresini 3dk artırabilir miyiz.


    Tam gazda da aynı hızla dönüyor düşük gaz da da aynı hızda dönüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaildoganw -- 29 Aralık 2020; 10:37:52 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler. Biz kombilerle yeni tanıştık sıcak memeleket olmamız sebebiyle hatay'da yaşadığım yerde doğalgaz kullanımı yaygın değil ve bizde olması gerekene hakim değildik sorum bu yüzdendi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaildoganw -- 29 Aralık 2020; 10:33:27 >
  • ismaildoganw İ kullanıcısına yanıt

    Fan modülasyonu malesef yok, diğer bütün markaların tamamına yakınında bikaç modeli tam veya kademeli şekilde fan modülasyonu olan kombileri oldu ama baymak bununla ilgili hiçbir model tasarlamadı, özellikle yüksek wattlı fan kullandı ve hep çok yakması yönünden şikayet edildi. 3dk olayı değişir ama burdan kimseden bilgi alamazsın. Yetkili servisi ara

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebu abdillah

    Fan modülasyonu malesef yok, diğer bütün markaların tamamına yakınında bikaç modeli tam veya kademeli şekilde fan modülasyonu olan kombileri oldu ama baymak bununla ilgili hiçbir model tasarlamadı, özellikle yüksek wattlı fan kullandı ve hep çok yakması yönünden şikayet edildi. 3dk olayı değişir ama burdan kimseden bilgi alamazsın. Yetkili servisi ara

    Fan için ac motor voltaj devresiyle devrini düşürmeyi düşünüyorum. Tam güçte gaz açıldığında modülasyon yapmadığında fan tam kademe çalışacak kombi modülasyon yapıp alev boyunu kıstığında 1/5 oranında fanın devrini yüzde elli düşürsem bunun bir sakıncası olur mu. ?


    Fan çok hızlı dönüyor ve hem 10 birim gaza yetecek havayı 2 birimle yakmak fakir karışım oluşturuyor, hemde kombi gaz valfini açıp ateşleyene kadar 5 sn gaz kestikten sonra 5sn fazladan hızlıca dışardaki belki 1 derecelik 100 birim havayı içeri alarak eşanşörün soğumasınada sebep oluyor.


    bunun için gaz valfindeki modülasyon bobiniyle tetiklenen 12v bir röle ve ac motor hız kontrolü yeterli.





  • ismaildoganw İ kullanıcısına yanıt

    yapabilirsen 100(yüz) takım alırım

  • işlemi yaptım voltaj ayarlı olduğu için her devir ayarlamasını yapamadım fakat voltaj ayarıyla yüzde 35 -40 gibi düşürdüm.


    Frekans kontrollü motor hız kontrol olursa en düşük devirden en yüksek devire kadar ayar yapılabilir.

    sonuç itibariyle benim işimi gördü.


    Normal Halinin sesi






    Buda Hız kontrol taktıktan sonraki sesi devrini düşürdüm daha sessiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaildoganw -- 2 Ocak 2021; 9:39:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismaildoganw

    işlemi yaptım voltaj ayarlı olduğu için her devir ayarlamasını yapamadım fakat voltaj ayarıyla yüzde 35 -40 gibi düşürdüm.


    Frekans kontrollü motor hız kontrol olursa en düşük devirden en yüksek devire kadar ayar yapılabilir.

    sonuç itibariyle benim işimi gördü.


    Normal Halinin sesi






    Buda Hız kontrol taktıktan sonraki sesi devrini düşürdüm daha sessiz.

    Gölge kutuplu asenkron motorlar(yani kombi fanları) benim bildiğim 4 yolla hız kontrolü yapılır.

    1.Sargı çıkış sayısı arttırılarak

    2.Taş dirençle voltaj kıyarak

    3.Frekansla(4. Seçenek ile tamamen aynı sayılır)

    4.Dimmerle( öyle her dimmer olmaz. Ac şebeke voltajının her sıfır geçişinde tetiklenerek işlemci ile kontrol edilecek yoksa diğer trimpotlu basit dimmerlerde 200lü voltlara inince fan yanar.

    Sen hangi tür kullandın





  • basit motor hız devresi kullandım.sorunsuz çalışıyor.


    https://urun.n11.com/hobi-urunleri/ac-220v-2000w-motor-hiz-kontrol-dimmer-devresi-voltaj-regulatoru-P312220374


    ama esas sizinde dediğiniz gibi frekans kontröllü olması daha verimli olur araştırıyorum


    elektrik süpürgesi kontrol devresiyle denemeyi düşünüyorum. duruma göre buraya yazarım

  • ismaildoganw İ kullanıcısına yanıt

    Elektrik süpürgeside tamamen aynı tarz dimleme, bunlarda asenkron motor hız kontrolü yapılmaz 200lü voltun altına düştüğünde fan dönmez yanar bu dimmerler fırçalı motorlar içindir. Asenkron motorların 4 çeşitin ikisiyle(direnç ve sargı sayısı) kademeli hız, diğer ikisi ile sonsuz kamede şeklinde dimlenir ve işlemci(mesala ardiuno vb atmel işlemcileri veya başka işlemciler) ile kontrol edilmeli. Çünkü asenkron motorlar direk voltaj düşümü ile dimlenmez.

  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama birşeyi farkettim kombinin fan çıkışına fan kısma bileziği takılı olmadığından çok fazla devirle dönüyor ve hızlıca içeriye gerekenden fazla hava alıyor, bu da eşanjörün gereksiz soğumasına ve fakir karışımla çalışmaya sebeb veriyor. başkasınında bu durumdan muzdarip olabileceğinden yazmak istedim. Fan kısma pulunu takılmaması yakıtında fazla yakılmasına sebeb oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.