Şimdi Ara

Bazı porttları kapatmak, clientlere bandwith ayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir net cafe işletiyorum. Bir serverım var ve bu kabloneti paylaştırıyor. serverı baska iş için kullanmıyorum. Serverın işletim sistemi xp pro turkce.Musteri bilgisayarları xp home türkçe.Benim istediğim server üzerinden internette bazı portları kapatmak mesala kazaa'nın, csnin online portları gibi. Birde müşteri makinalarına bir maximum bandwith verip ondan daha hızlı çekmesini engellemek. Örnek olarak bir makina maksimum 8K download 2K upload yapabilsin. 512k kablonet bağlantım var ama 45 makina var. Genellikle landan oyun oynanıyor ama 1 müşteri makinasının en fazla bağlantıyın 8 de 1 ini kullanabilsin istiyorum. Bunun için tavsiye edebileceğiniz bir program var mı? ilginiz için şimdiden teşekkürler...



  • var ama bağlantı paylaşımını bu program sayesinde yapman lazım.program ağ üzerindeki her makineye belirli bandwith miktari ayırabiliyo.programın asıl amacı bağlantı paylaşımı yapmak fakat bi yandan da ağ kontrolü yapabiliyosun.programın adı sygate idi sanırım.sen bağlantı paylaşımını yaptıgın bu makineye bu programı server olarak kurucaksın diğer 45 tanesine de client olarak kurucaksın ama 45 makineye kadar desteği varmı o programın bilmiyorum illa max client ın bi limiti vardır sanırım.internetten araştırsan bi dünya vardır böyle program ağ kontrolü için.
  • bu program ağın hızını ayarlamıyo.sadece interneti senin makinenden alan her bilgisayar için senin belirlediğin bandwith i dağıtıtıyo.her bilgisayara ayrı ayrı istediğin bandwith i ayırabilirsin.ama 45 makine çok gibime geliyo sanırım hepsini görmez.sende de çarık sağlam maşallah 45 makine falan :)
  • bırbırınıze hıkaye anlatmayıınız gerçeklerı konuşalım
  • bu olayı kablo aldığımdam beri araştırıyorum ama bu işi tam takır yapan bir insan görmedim. bazıları isa server kur diyor, bazıları QoS la olur diyor (ki olmuyor..) bazıları bandwidthconteoller ile olur diyor. ben şahsen aralarında sırf isa yı denemedim, cd sini aldım ama arkadaşta kaldı daha kuramadım windwows 2003 enterprise sistemimin üzerine. kurup deniycem. isa normalde firewall ama bandwidth dağılımıda yapıyor diye duydum.. neyse şimdi arkadaşın söylediği sygate programını araştırıcam.
  • Bir sonuç yakalarsan bize haber vermeyi unutma theshiver..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.