Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
27.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alx

    Buyurun ufak bir inceleme. Bir MAC mini'ye XP kurmuşlar. XP'de dosya sistemi bile en az %25 daha hızlı!



    aynı makinede %25 hızlı olması ilginç gerçekten. ama mac alanın tasarım ve kullanım kolaylığı için aldığını düşünürsek bu onların çok umurunda olmaz. mac alınacak paraya pc toplasan maci 5 e bile katlayabilirsin.

    mac alan birisi fazla uğraşmayım eve getirim düğmeye basim çalışın ve görünümü de güzel olsun diye alırken. pc alanın için ince ayar yapmak, sistem bileşenlerini istediği gibi seçmek, aldığı sitemi istediği gibi özelleştirmek gibi imkanları var. bu bazıları için hobi ve zevktir ayrıca. overclock yapıp performansını para ödemeden daha iyi bir noktaya da ulaştırabilir.

    donanım ve yazılım esnekliği ve performans konusunda mac pc'nin yanına bile yaklaşamaz. üstüne fazladan oyun da oynanabilmesi pc nin bir artısıdır. oyun bölümünde pc mi konsol mu tartışması yapılırken, burda mac mi pc mi tartışması yapılıyor. tek başına istenildiği gibi özelleştirilip her işin altından kalkabilme yeteneğine sahip olabiliyor bir pc. özelleştirilebilirliği fazla olunca çökme gibi istenmeyen durumların olması da çok normal. yapılan şey ne kadar karmaşıksa problemi de o kadar fazla oluyor. mac basit ve sorunsuz.

    Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır? sorusunu soran benim. topicde okuduklarım bunun sebebinin teknik olmaktan çok kullanım kolaylığı ve tasarımmış.

    Pc ye retail mac os kurulabilmiş.http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=144020
    intel işleciye geçtiğinden beri macin aslında bir pc olduğunu kanıtlayıp 4000 ytl yi imac e vermenin gerkesiz olduğunu gösteriyor. ama alan yine mac alır. kendi tercihidir. kimsenin karışmaya hakkı yoktur.

    tercihim şu an için Pc olacak. pc me kurduğum hackintosh da bi kenarda dursun. ara sıra 1-2 saat takılırız değişiklik olur







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 21 Şubat 2009; 12:18:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alx

    Selamlar!

    Buyurun ufak bir inceleme. Bir MAC mini'ye XP kurmuşlar. XP'de dosya sistemi bile en az %25 daha hızlı!

    http://compreviews.about.com/od/general/ss/MacXP.htm

    MAC hiç bir şekilde iyi değildir! Sadece Universal programlar (iTunes gibi) aynı performans verir.
    />

    />



    Windows Vista'nın en iyi performans gösterdiği bilgisayar:Macbook Pro

    "Fastest: Apple MacBook Pro
    The fastest Windows Vista notebook we've tested this year (through 10/25/07) is a Mac. Try that again: The fastest Windows Vista notebook we've tested this year--or for that matter, ever--is a Mac. Not a Dell, not a Toshiba, not even an Alienware. The $2419 (plus the price of a copy of Windows Vista, of course) MacBook Pro's PC WorldBench 6 Beta 2 score of 88 beats Gateway's E-265M by a single point, but the MacBook's score is far more impressive simply because Apple couldn't care less whether you run Windows"


    http://www.pcworld.com/reviews/product/30190/review/apple_macbook_pro.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ASİL01

    arkadaşta mac kullanıyor inanırmısınız ikimiz kasayı zor kaldırıyoruz o kadar ağırki içinde herşeyin en iyisinden var


    herşeyin en iyisi en ağır olan değildir. yeni olan iyi olan hem küçüktür hem hafiftir hem iyidir. ağır hantal görünümlü cihazlar eskide kaldı. demekki içi hurda dolu sizin mac inizin

    yada siz 5-6kg lık kasayı kaldıramayacak kadar güçsüzsünüz.
  • RocKMyC işi bilen pc kullanır diyorsun. hangi işi bilenden bahsediyorsun merak ediyorum!
    Üniversitelerin GSF ve Mimarlık bölümlerinin bilgisayar laboratuvarlarında Mac kullanılır!Hangi işi bilmeyen koyuyor o Mac leri oraya?ve acaba neden?
    Okuduğum üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümündeki öğrenciler PC kullanırken, Kendi bölümüm mimarlıkta ise Mac kullanılıyor..
    F1 arabasının 62 model askeri jiplere dağ yolunda geçilmesi gibi bi durum bu.
    Konunun çıkış noktasıda bu idi zaten!Neden kullanıyorlar? Şimdi kırk yıllık dekan gibi nutuk atmaya başlamazsın umarım...
  • Mimarlık ve MAC buna sadece gülünür...
  • Bilgisayar Laboratuvarı
    Bilgisayar laboratuvarlarındaki tüm bilgisayarların internet bağlantıları vardır ve öğrencilerin çalışmalarına yönelik her türlü yazılıma da sahiptirler. Bilgisayar laboratuvarında öğrencilerin kullanımına sunulmuş 47 Mac bilgisayarın yanında, renk ayrım sistemi, video projektör, scanner ve renkli yazıcılar da vardır. Öğrenciler derslerde ve ders dışında lavoratuvarın tüm olanaklarından faydalanırlar


    Mimarlık bölümünün 2008 yılında akreditasyon* belgesi alarak Türkiye’nin ilk ve tek Mimarlık Akreditasyon Kurulu tarafından 2 yıl süreyle akredite edilen programı olduğunu belirtti.
    link >>http://e-gazete.anadolu.edu.tr/ayrinti.php?no=7377

    *akredite; yetki verilmiş, resmen tanınmış , kabul edilmiş anlamına gelir.
    belirli bir hizmet standardı ve sistem bütünlüğü oluşturmak için, belli kriterleri sağlayan kurumlara; bağımsız, tarafsız ve bilirkişi niteliğindeki başka bir kurum tarafından akreditasyon verilmesi ile, verilen kurum akredite edilmiş olur.




  • inşaat ve yapı sektörü MAC kullanmaz. AutoCAD ve 3DsMAX kullanılır bunlarda PC de çalışır. İddaa etme çalıştığım sektör budur.
  • inşaat ve yapı sektörü MAC kullanmaz mı?
    AutoCAD ve 3DsMAX kullanılır o kadar yani?
    Frank Gehry hangi programı kullanıyor bi araştır istersen... 2 programa sıkışıp kalmışsınız merak ediyorum hangi şirkette çalışıyorsun o kadar ahkam kestin şurda!
  • evet kullanmıyor. türkiye'de hangi kuruluşa gidersen git 3dsmax ve autocad görürsün. eğitim kurumlarıda bunu öğretir çoğunlukla. kurslarda bunu öğretir. hangi program kullanılıyormuş mac üzerinde? maya mı? hangi mimara gitsem sorsam mac alalım maya kullan desem bi s...g.. cevabı alıyorum. türkiye piyasasında inşaat sektöründe PC kullanılır. sen üniversite öğrencisisin galiba. ben 2 yıldır bu sektörde çalışıyorum. çalıştığım firmada köşe başı bilmemne inşaat değil merak etme. uluslararası çalışan bir firmadır.

    ben bıktım sizinle uğraşmaktan artık cevap yazmayacağım.
  • üniversite öğrencisiyim ama kot kafalı hocalarım yok!
    PC de istediğimi yaparım tekele kalmam diyosun ama 3d max autocad başkası olmaz die tutturuyosun! kendine güveniosan bi yolla portfolyonuzu da görelim..Hangi mimara gidip sorarsın maya yı cinema4d yi söylim mi 3 oda bi saloncu mimara! kendini mimar sanan amelelere!!! Biraz kafanızı kaldırın bakın dünyadaki mimarlara neler kullanıyor! Program kullanımı konusunda en aşmış mimardır Frank Gehry bi bak istersen araştır.. hoş gerçi adını duyduğundan da şüpheliyim!
    Üniversite öğrencisiyim ve 1. sınıftayım.. ve bu dönem yaptığım projenin çıkış noktası... Varolan bir çevrede yeni mimari tasarım-ların üretilmesinde dokunun sürekliliğini sağlamak amacıyla fraktal özellikler tasarı-ma bir başlangıç noktası oluşturabilir.Anlıyor musun??? Patronlarına selam söyle Para derdini bıraksınlarda sanat kaygısı gütsünler biraz!!!
  • hee oldu burasıda amerika. sanatmış türkiyede sanata önem verenlerin aç kaldığını görüyorsun. hangi gökdelen sanatsal yapılıyor? hangi köprü sanatsal değer taşıyor? amerikan rüyası değil türkiyede olanlar. üniversitede bölüme yeni başlayan herkes mesleğini böyle savunur ilk başta. şöyle son sınıfa gelince hepsi yaka silkmiştir artık ne bu herkesin gözünü para bürümüş diye. senide görecez son sınıflarda. sen bi staj yapmaya git ondan sonra bana konuş...
  • Arkadaşlar tartışmaya girmek istemem ama sen şöylesin sen böylesin demek istemiyorum ama velakin fakat
    3dsmax veya autocad bilmeden ağzınla kus tut kolay kolay iş bulamassın.Üniversitelerde iş bulmaya yönelik değil akademik eğitim verilmektedir unutulmasın.

    Ben Rhino kullanıyorum Mücevher Tasarımcısıyım
    matrix biliyormusun diyorlar . Matrix, rhinonun ek modülüdür bana rhino kolay geliyor matrixte kullanırım kullanmam değil ama piyasa bilgisiz.
    Sen x programda render aldın veya çalışma yaptın adam diyecek dur surasına ben müdahele edeyim bilmiyorki müdahale etsin:
    3dsmax ama autocad cok yaygın piyasada. Aslında millet Rhinoyu görse Autocadi kesin bırakır o da ayrı bir tartışma konusu

    Neden Mac Neden pc konusunda grafik tasarımcısı mac kullanmalı başka türlü olmuyor
    Pcde fotoşop calısıyor ama MAc'de daha güzel calısıyor. MAC'de oyun oynamak creck cart curt zor bu işler için pc derim.




  • Ne amerikası arkadaşım ya :D
    piyasa dediğiniz ney anlamıyorum!
    Mimarlığın felsefesinden uzak mimarlık hakkında yorum yapıyosunuz.. Yok şunu kullanmalısın yok bunu..
    Mimarlık mütahite yapılmaz,para için sanat yapılmaz!Yapılana mimari eser denmez!Entellektüel çevrelerde ne kadar eleştiriliyor bi araştırın bakın isterseniz..Doğan KUBAN Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük mimarlardan biri ama müthiş derecede eleştrildiği eserleri var.Bu eserlerini araştırdığın zaman tamamen para kaygısı güdülmüş!Bunlara mimari eser kategorisine bile sokmuyor yetkin insanlar!
    Sanata önem veren insanın açlıkla toklukla işi olmaz!Daha 1. sınıftayım ve günde 4 saat uyuyor 1 öğün yemek yiyorum çok nadirdir 2 öğün yediğim!Ve sanat uğruna hiç uyumayan insanlar var çevremde yemek nedir unutmuş insanlar!Para endeksli bi hayat içindesin türkiyedeki sanatı eleştiriyosun yok şu programı kullanmazsan olmaz iş bulamazsın diyosun!İçinde bulunduğun durumu anlaman için Karl Marx ın Kapital kitabını öneriyorum sana!!!
    Daha 2 gün önce bi gazetede haber çıktı üniversiteler mesleki eğitim vermeli diye.. bu kadar aptal saptal bişey olabilir mi!Bilimden sanattan uzak çürmüş bi beyin!Paranın kapitalizmin kölesi olmuş!
    Tartışalım cosef açıklayalım düşüncelerimizi birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var..
    vel hasılı.. Eğer gerçekten sanat kaygısı güdüyor ise insan yok şu program yok bu program diye bişey olamaz!!!En basiti alır eskiz kağıdını ve portmin kalemini eline sanatını icra eder!Bütün mimari eselerin tasarlanmasına bu yolla başlanır!Nedenleri akademik eğitimde öğretilir...

    Tasar
    Tasarı >programlar işte bu adımda devreye girer...Ve hiçbir ''tasarı'' tanımında X programını kullanılmalı diye yazmaz!!!
    Tasarım


    Gerçekten mimarlık yapıp deli gibi para kazanan insanlara da bi örnek vereyimde tam olsun.. Emre Arolat ve ya tabanlıoğlu mimarlık ;)




  • Bold karakterle yazılmış fıkraları ciddiye alıp cevap vermeye çalışmayın..
  • @zaymins

    sana göre fıkradır doğru.

    işi bilene mantıklı gelir onlar hiç kafanı yorma. okulda iki kitap okuyup iki derse girip bu işlet öğrenilmiyor. sana okulda öğrettiklerinin iş hayatı ile piyasa ile alakası yok. bunu size anlatamıcam çünkü gördüğüm kadarıyla ne kadar çaba harcasam boş...

    sapla samanı ayırmayı öğrenin sonra gelin.
  • @RocKMyC


    işi bilene mantıklı gelir onlar hiç kafanı yorma. okulda iki kitap okuyup iki derse girip bu işlet öğrenilmiyor. sana okulda öğrettiklerinin iş hayatı ile piyasa ile alakası yok. bunu size anlatamıcam çünkü gördüğüm kadarıyla ne kadar çaba harcasam boş...

    sapla samanı ayırmayı öğren sonra gel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shady


    Windows Vista'nın en iyi performans gösterdiği bilgisayar:Macbook Pro

    "Fastest: Apple MacBook Pro
    The fastest Windows Vista notebook we've tested this year (through 10/25/07) is a Mac. Try that again: The fastest Windows Vista notebook we've tested this year--or for that matter, ever--is a Mac. Not a Dell, not a Toshiba, not even an Alienware. The $2419 (plus the price of a copy of Windows Vista, of course) MacBook Pro's PC WorldBench 6 Beta 2 score of 88 beats Gateway's E-265M by a single point, but the MacBook's score is far more impressive simply because Apple couldn't care less whether you run Windows"


    http://www.pcworld.com/reviews/product/30190/review/apple_macbook_pro.html


    , Peki neden APPLE kurmamışlar??? Performansını göremedikleri için mi acaba? Vista zaten hızlı, onu biliyoruz . Diğer makineler hangi fiyat segmentinde acaba? Makina 3.000 dolar olunca...Ayrıca eski sistem, 7700 artık alınmaz. Bir de diğer makinelerden ne kadar hızlı? % kaç? Diğer üreticilerin kullandıkları parçalar nedir? Eminim bu makineye APPLE kursalar %20-%30 daha düşük performans alırlardı.




  • hala iş diyo piyasa diyo.. sanattan bi haber insan! O kadar örnekler veriyorum hala kahve ağzındasın
    mimari tasarımın ne olduğunu bilmeyen adamla mimari tasarım nasıl nerde yapılırı tartışıyorum ya :D

    işine bak dostum hadi kolay gelsin..
  • yeni üniversiteye girmiş herkes gibi konuşunuz...

    üniversite bitince sanatçıyım ben açım ama sanatçıyım diyin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.