Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
27.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hala boş boş yorumlar yapıyorsunuz. ben microsoft ve microsoft ürünlerini savunmuyorum daha bunu anlayamamışsınız. windows mükemmel bir işletim sistemi mi? hayır. mac os x mükemmel mi? hayır. peki neden donanımları düşük sistemi neredeyse aynı olan sözde pc den farklı olan sisteme binlerce dolar vereyim?

    mac ve pc ayrı platformmuş. bilgisayar bilginiz bukadar işte sizin. ikiside intel işlemci kullanmıyormu? intel mac e özel işlemcimi çıkartıyor? nvidia yada ati mac e özel grafik kartımı yapıyor? basbayada aynı platform işte.

    türkiyede fahiş fiyatlara satılan bu ürünün karşısında her bütçeye uyum sağlayan PC olduğu sürece mac denen sözde sistemin hiçbir avantajı yoktur kıytırık prestijinden başka.

    köşe başındaki matbaa da türkiyenin en iyi matbaasıda beni ilgilendirmiyor. o afilli isimlerin stüdyoları beni bağlamıyor. kim ne kullanırsa kullanır. ama mac pc den iyi ve avantajlı diyemezsiniz. mantığınız alıyormu ya nasıl bir mantığa sahipsiniz anlamış değilim. fiziksel olarak kat kat fark olan iki cihaz ters orantılı bir fiyat stratejisiyle satılıyor. ve birileri çıkıp bu fiyat ve performans farkını hiçe sayarak sözde farklı olan bir platformu savunuyor.

    hergün mac kullanıyorum hergün o mac de sıkıntı çekiyorum pc ye oranla kat kat performans farkı yaşıyorum ama bu mac herşeyden üstün dimi? Sony,Ubisoft,EA,Rockstar,Crytek,Warner,Disney,CNN,MTV,ABC,Doğan Medya,CineR ve daha saymadığım yüzlerce dev firma PC kullanıyor sözde farklı platform MAC değil. madem bu kadar performanslı bu meret neden dünya devleri bunu kullanmıyor? neden hala IBM PC platformunu yaymaya kullanmaya geliştirmeye devam ediyor? neden apple ürettiği cihazlarda görünümü üst düzeyde tutuyor? DELL ve HP dünyadaki en büyük 2 pc üreticisidir ve bu studyoların %80 inde bu cihazlar kullanılır. Render amaçlı kullanılan pclerden tutun tasarım yapılan pc lere kadar hepsi DELL ve HP dir. ve bunların görünümleri render amaçlı pclerde kutudan farksızdır. tasarım aşamasında gündelik kullandığımız cihazların bir üst versiyonu kullanılmaktadır. peki neden apple tüm departmanlarda aynı tasarımı sunuyor?

    ÇÜNKÜ SUNABİLDİĞİ TEK ŞEY TASARIM....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaYC -- 14 Şubat 2009; 19:32:51 >




  • Bizim yaptığımız yorumlar boşta seninkiler mi dolu ?

    Daha 19 yaşındasın sanırım konuda geçiyordu. Hayat tecrübesi olarak bile sanırım yolun başında bile değilsin kaldı ki teknolojiyi yorumlayabilecek bilgi birikimin ve kapasiten dahi yok. Yazdıklarından bunu çıkartıyorum.

    Windows u resmen savunuyorsun. Temel dayanağın burada sadece Apple ın tasarımına karşın yaptığı işleri hiçe sayıyorsun. Saydığın her firmanın amacı buradaki tek ortak nokları daha fazla kar elde etmektir.

    Kar elde etmenin yanında herbirinin de belirli görevleri vardır. Dell ve HP zaten birer oem üreticisi değil. İşleri parçaları bir araya getirip satış yapmak amacında olan firmalar. Bu firmaları çözüm olarak gösterdiğinde ben de sana aynı firmaların sattığı bilgisayarların parça bazında bile değerlendirirsen oem olarak kendin toplayacağından bile daha fazla fiyatlara sattığını göreceksin.

    Yani bir bakıma senin kıyaslamana etken olan

    Apple Pahalı ürün satıp milleti kazıklıyor düşüncesi tam anlamı ile HP ve Dell içinde geçerli olacak.


    Önce verilerileri iyi toplamalısın ve sektörde iyi derecede bilgin olması gerekiyor. kim neyi neden yapıyor veya destekliyor. Mesela Sony Playstation3 ün ve XBox ın işlemci chiplerinin aynı çatı altında hatta birbirinden birkaç kat aşağı / yukarıda dünyaya geldiğini bilsen sanırım bu kadar iddialı konuşmazdın.

    Veya Solaris için yapılan 1000 mühendisin 1 yıllık çalışması gibi...

    Veya zamanında sun ın sahiplerinin Google "kardeşlerin" projesini masa üzertinde bakıp pek fazla ilgilenmeyip sadece parasal anlamda yardımcı olduğunu...

    Veya Google ın Firefox un en büyük destekçisi ve gelir kaynağı olmasına rağmen Google chrome u yayınladığını...

    Yani teknolojik bilgin verileri toplamaya harmanlamaya yetediği gibi bunları yorumlamaya da yeterli değil. Boşi boş konuşuyor ifadenin tam karşılığı sende çocukça yorum yapıyor olmandır.

    Benim senin verdiğin örneklerden çıkarttığım gerçek şu olurdu ki, AMD de çalışan mühendislerde Intel işlemcili bilgisayar kullanıyor olması gerekiyor...

    Mesela Michelin Türk A.Ş. bildiğim kadarı ile halen Peugeot Marka otomobiller kullanıyor. Nedeni ise karşılıklı anlaşmaları olması. Oysa ki onlar için daha cazipo olacak veya daha ekonomik anlamda çözüm sunabilecek birçok araç markası var iken...

    Bizim konumuz burada Mac ve Pc nin eksi artı yönlerini tartışmak değil. Mesela x86 mimarisi ve Intel işlemcilerinin temelini esas alan komut yapısını AMD intel den satın alarak ( lisansını ödeyerek ) kullanıyor. AMD mühendislerimi aptal yoksa Intel durduk yere kendine rakip mi arıyor... Peki Via aynı mimariyi kullana işlemci yapabiliyor mu ?

    Neyse dediğim gibi daha öğrenecek çok şeyin var ve yolun çok başındasın. Yaklaşık 14 - 15 senedir bilgisayar dünyasının içerisindeyim. Yaşım da 29 :) Beni ilgilendiren şey kimin neyi nasıl pazarladığı yada reklam ettiği değildir. Gerçek piyasa sokaktır ve sokak kanunları ne diyorsa odur. Çünkü gerçek pazar sokaktır.

    Mac ve Pc ayrı platformlardır. Mac bir masa üzeri ( bilinen mana da ) bilgisayarı değildir. Herkes evine piyasanın daha doğrusu pazarın bu durumuna göre Mac almaz. Çünkü ne kerneli ne uyumluluğu her ne kadar Intel işlemci kullansa da Pc ler gibi değildir. O yüzden Mac, Windows ve Linux için ayrı sürümler veya driverlar yapılır.

    Birde sana çok beğendiğin HP den dem vurayım.

    Hemen her orta ve üst sınıf HP yazıcının PC ve Mac için driver cdleri farklıdır. Neden acaba? Sanırım senin hayranlıkla baktığın HP bile Mac gerçeğini kabul etmişken artık sanırım bazı şeyleri de senin kabullenmen gerekiyor, sence de öyle değil mi ???




  • hiç bu kadar gülmemiştim. DELL ve HP apple gibi yüksek fiyatlı pc satıyor dimi? Bu firmaların kurumsal satışlarının bilmediğin için bu kadar rahat konuşuyorsun. Bireysel müşteriye her firma fiyatı abartarak satar. kurumsal müşteride işler değişir. tabi yurtdışında işler nasıl yürür nasıldır fiyatlar bilmeden konuşun. verdiğin örnekleri ağzını doldurmak için vermişsin konuyla uzaktan yakından alaksı yok. yaş marifet olsaydı ohoooo. senin 14-15 sene pc dünyasının içinde olabilirsin. 50 senede içinde olsan bu yorumların arkasını sağlayamazsın. yürüyüş biçimini bilmediğin kurumlar hakkında varsayımlar ile yorum yaparsan çocuk durumuna düşersin.

    kaldıki hala ayrı platform demeye devam ediyorsun. donanımsal olarak fark belirtebilirmisin? Mac dediğiniz şey nedir? Mac os x işletim sistemi kullanan PC değilmi? içinde uzay teknolojisimi var? hidrojenlemi çalışıyor? nedir farkı? yazılımsal farktan başka ne farkı var? ben Windows işletim sistemini savunmuyorum PC yi savunuyorum. PC de verdiğin paranın hakkını ve veriyorsa o iyidir. ubuntuda kullanıyorum windows da kullanıyorum. ama haybeden gelen sözde ayrı platform olan maci internete girmek ve sunum yapmaktan başka birşeyde kullanmıyorum. tüm işlerimi windows karşılıyor windowsta sorun çıktımı ubuntu ile müdahale edip devam ediyorum. eğer windows manyağı olsam ubuntuyla ne işim olur demem lazım. ama demiyorum çünkü oda işime yarıyor hemde mac den fazla.

    hpnin mac ve pc cd leri farkı diyor koptum :) aynı mı olcaktı? aynı driveri mi kullanıyorlar? tabiki mac sistemlere ürün satmak isteyecek. ne saçma bir mantık bu ya hp mac driverları sunuyor bak o bile bunu kabullenmiş :)

    bendemi kabulleneyim? neyi? mac ve pc ayrı platform? bunumu? hee oldu... sen dedin diye bi kaç kişi dedi diye gözümle gördüğüm şeye değil size inanıcam başka derdiniz?

    19 yaşındayım nolmuş? gencim güzelim:) size ne? siz yaşıma değil yaptığım işlere bakacaksınız. ben size ihtiyar olmuşun antrapoz yaklaşıyor diyomuyum? benim için senin karakterin önemli değil. söylediklerin önemli sunduğun bilgiler önemli. ama siz takmışınız 19 yaşındasın 19 yaşındasın senin yaşın kadar benim pc geçmişim var. hadi yaa zaten herkesin yaşım kadar pc geçmişi var. vayy be ne teknolojik vatandaşlarım var. aranızda pc nin icadına yardım edenler vardır belki. pardon ya siz mac mania dınız dimi. özür...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC
    vayy be ne teknolojik vatandaşlarım var. aranızda pc nin icadına yardım edenler vardır belki. pardon ya siz mac mania dınız dimi. özür...


    önce fikir sahibiydi..
    birkaç mesaj sonra muhalif oldu..
    sonra fanatikliğe yelken açtı..
    orda da fazla durmadı provakatörlüğe doğru ilerledi..
    ukalalık ile terbiye sınırlarını zormalaya başlıyor şu sıralar..
    bakalım sıradaki merhale neresi..

    19 yaşında baba parasıyla bol bol pc oyun oynamış birine birkaç bilgi işlem ve bilgisayar sorumluluğu verilince ortaya böyle bir gelişim çıkıyor demekki..

    Akıl yaşta değil baştadır.. 19 yaşında birinin bu kadar kişinin mesajına daha saygılı yaklaşması gerekirdi. Düşünmesi gerekirdi.. Daha bu teknoloji işinde acemiyim diye.. belki yanlış düşünüyorumdur diye.. Umarım hayatının geri kalanında o marka bu marka değil, davranış biçiminin doğrusunu bulur.
    Ne iş yapıyorsun.. bilgi işlem sorumlusu.. o halde o konuda iddialı ol yada olmaya çalış.. bir inşaat şirketi.. tasarımıda ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORMUŞ.. öğren o zaman.. öğrenirken başka insanların seçimleriyle ilgili yorum ve ukalalıktan ziyade SADECE ÖĞREN... Terbiye konusunu bir kenara bırakıyorum.. kişiye ve aileye göre değişiyor..

    Bana göre yazdıkları terbiye sınırlarını zorluyordur, başka birine göre çok efendi olabilir..

    Benmi.. 89-2001 yılları arası sıkı bir MAC kullanıcısıydım..(yani birilerinin doğduğu yıllarda ben MAC-CLASIC ile para kazanıyordum) belki zamanla azalan bir grafiklede fanatik bile olabilirDİM.. 2001 yılından bu yana hem eski bir MAC hemde PC kullanıcısıyım.. parası çok olana mac, az olana PC öneriyorum.. son yıllarda yeni bilgisayar ihtiyacı doğduğunda hep PC kullanıyorum GRAFİK-TASARIM işinde..
    inşaatı
    mimarlığı
    modellemeyi
    renderi
    cartu curtu bilmem.. o sektörlere dairde teknolojik bir yorumda bulunmam..

    ama bildiğim birşey var..
    pentegonun sunucuları APPLE tabanlıdır.. dolayısıyla sistem olarak MAC OS kullanır.
    bunuda haber olarak okumuştum 2-3 yıl önce..




  • pentagon sunucuları evet apple tabanlı. hatta amerika savunma bakanlığının ve yan birimlerinin tüm sunucuları apple tabanlıdır. apple federal yönetim için özel olarak üretilmiş programlanmış yazılımlar kullanarak cihaz oluşturuyor. Microsoft 2 yıl önce ne kadar atakta bulunduysada apple sistemden vazgeçmediler. bunun sebebide dünyadaki gerçek hackerların %90ı windows ürünlerinde uzmanlaşmıştır. pentagon apple ile geliştirdiği stratejide bu hacker sürüsünden bu şekilde kurtulmayı amaçlamıştır. ancak son bir kaç yıl içerisinde yaygınlaşan MAC kullanımı ve dolayısıyla hackerların bu sisteme yönelmesi bu işi çıkmaza soktu. önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu sistemler yeniden düzenlenip değiştirilebilir yada ömür boyu aynı kalabilir.

    neyse bu konumuz dışında. gelelim asıl konuya. hala yorumlarımda fanatizm aranıyor. ve baba parasıyla oyun oynayan biri olarak gösteriliyorum. siz ne düşünürseniz düşünün orası size kalmış.

    bu tartışma yeterince uzadı gereksiz yorumlar yapıldı. birçok asılsız bilgi verildi pc hayatı benim yaşımdan büyük olan şahışlar tarafından. ben apple düşmanı değilim. ama siz microsoft düşmanısınız.




  • @RocKMyC

    Benim yazdığım yazıya karşılık yazdığın yazıyı terbiyesizliğine değil cehaletine veriyorum. Ayrıca bundan sonra senin gibi daha bilgisayarı bilmeyen kişiler hakkında tartışmamak en iyisi olacak. Senin şu an kumdan kaleler yaptığın keşfetmeye çalıştığın pembe dünyanı biz çoktan masal kitaplarına gömdük.

    Benim bilgimi ve tecrübemi normal olarak aklın alamadığı ayrıca hayal edemediği için böyle saçmalıyorsun...

    Muhattap olmaya değmeyecek kadar ve öğrenmeye istekli olmayan bir zavallısın...
  • hep öyle olur zaten. bla bla blaaa.

    ne farkı var mac ve pc nin? neden farklı platformlar? hala bunun cevabını alabilmiş değilim.
  • Kulaklarını minik parmaklarıyla kapatıp yüksek sesle bağırmaya başladı sanırım..

    :)

    neyse

    x files..
    bu bilgisayar piyasasında farkettiğim bir olay varki, applenin neden daha üst sınıf bir kişisel bilgisayar olduğunu doğruluyor.

    hepimiz işimiz gereği pek çok kişisel bilgisayarla iç içe yaşıyoruz.
    özellikle ibm uyumlu olan pc sınıfını ele alırsak ortada şöyle bir ayrım var.
    HP, dell, fuji vs. gibi markalı bilgisayarlar aynı özelliklerdeki toplama PC (oem) lere göre daha performanslı çalışıyor.
    Bu gözlemi bir iki bilgisayarda yapsam "tesadüf" yada "istisna" derim geçerim

    Bizim piyasada servis büro olarak hizmet veren pek çok reproda bunu özellikle vurguluyor..
    Demekki bu "marka" olayında bir hikmet var.. Tabi bu hikmet öyle ruhani yada kutsal bir olay değil. Markalar bilgisayarı toplarken yada toplatırken belli bir ön araştırma ve hazırlık yapıyorlar. Hatta bazıları üzerinde çalışacak windowsu bile microsofta kendine göre yapılandırıyor.

    Peki bunu en üst seviyede yapan marka hangisi..
    tabiki apple..

    elindeki işletim sisteminin lisansını satmış olsa pek çok üretici ortaya çıkıp bu günkü PC piyasası gibi çoğalacak
    kaldı ki bunuda zamanında yapmıştı.. Ama satış stratejisi gereği 1 yıl süren bu lisans satma olayından vazgeçti..
    Lisans konusunda tek tabanca oluncada fiyatını yüksek tutuyor doğal olarak.




  • Sevgili @zaymins;

    Apple veya normal pc arasındaki farklar hatta platform farkı derken ve bunları anlatmaya başlamak ve ayrıntıları ile anlatmaya kalmak hele ki yazmak sanırım günler alacaktır.

    Artık günümüzde hiç bir ilaç yok ki bir tane kapsülünü içince tüm sıkıntıları veya ağrılarımızı gidersin. Şeker hastalığının bile 4 - 5 değişik çeşidi var iken...
    Günümüzde Pc alacaklara ama Apple veya Pc değil Pc alacaklara soruyoruz ne yapacaksın ?

    - Internet, word - excel eh müzik falan dinlerim ha birde oyun oynarım belki...

    Oyunun en çok 3D gereksinimlerini ve üst düzey ekran kartı gerektiğini bilmiyorlar. Bir taraftan da neden pahalı olduğunu düşünüyorlar. Ama render işleri için kullanılan texture kaplama veya render işlemleri oyunlarda kullanılan a göre çok daha farklı. Halbuki her ikisi de modelleme üzerinden yola çıkıyor. Yani oyun da da modelleme yapılıyor karakterler veya interaktif objeler için.

    Modelleme de ise workstation dediğimiz cihazlar kullanılır genelde. Burada iş işlemci ve ekran kartlarına o kadar çok biner ki...

    Oyun için yüksek saat hızı ve minimum ( doğal veya zar ) çift çekirdek yeterli iken render için daha fazla çekirdekli işlemciler gerekiyor. Aslında gerekmiyorda kullanmak daha iyi olur diyelim. Hal böyle olurken herkes modellemede dört diyelim çekirdek oyun için yüksek frekans lazım diyor da halen şu anlaşılmış değil.

    Bu gereksinimler yani donanım gereksinimleri kullanılan yazılımların nasıl ve ne şekilde kodlanması ile ilgili.

    Yani basit bir mantık ile, Personel Computer ve Windows için kodlanmış Adobe PhotoShop un kodlama stili ile Bir Apple Mac Os ( intel işlemcili bile olsa ) için kodlanmış Adobe Photoshop arasında salt kodlama farkları bulunmakta. burada ki fark fonksiyon farkı veya işlevsel farklılıklar değil. Yani Fireworks un Mac veya Pc için olan versiyonlarının hepsinde ( linux içinde olanında da ) Fade efekti var. Ama bu efekti bir png ye uyarlayacağınız durumda işlem yapma mantık farklılıkları oluşturduğu için işlem sürelerinde değişiklikler bulunuyor.

    Tabi bu işin temeli işletim sistemlerinin kernel yapılarına kadar dayanmıyor değil. Daha derinlere inmeye gerek yok.

    Hal böyle olunca bizim evde veya işte bile olsa amatörce 300 - 500 kb lık dosyalarla çalışırken PC ve Mac arasında çok fazla fark hissedilmiyor. Pc de bu içi rahatça yapabiliyor. Ama iş bir kaç gb a çıkınca aynı şeyleri söylemek mümkün değil. PC ler bu konuda yetersiz kalıyor.

    İşte bu yüzden stabilite ve yüksek boyutlar işin içine girince hali ile Mac ve PC arasındaki farklar hissedilip profosyenel çalışanlar rahatlık açısından Mac i tercih ediyor. Ama GTA4 oynamak için E8600 ( hatta iyi bir O/C ile ), GTX2xx serisi bir ekran kartını tabiki Mac e tercih ederim. İşte burada platform farkları oluşıyor. Render işi yapacak olsam bu kez de 1.000 usd lik qx9xxx serisi yerine 300 usd civarı bir Corei7 9xx serisi işlemci tercihim olurdu.

    Sapla samanı ayırt etmek lazım işte. Hani teknolojiyi yorumlamak veya yormak . )))




  • dolandıra dolandıra dolandıra işi aynı yere getiriyorsun. yok mantık farkı filan diyorsun sonunda apple kullandığın için yaşadığın donanım sıkıntısına geliyorsun. 300-500kb dosya ile çalışırken pc ve mac arasında çok fazla fark hissedilmiyor ne demek ya? o dosyanın içindeki pixel sayısı kaçki arada fark oluşacak? photoshopta billboard için materyaller hazırlarken açılan dosyanın boş büyüklüğü 1-2gb arası değişirken içine materyaller bindiğinde 3-4gb a çıkarken ben pc de sorun yaşamıyorum ama mac sistem kullanınca çatlamalar oluşuyor nedense? illustrator kullanırken nokta sayısı fazla bir dosyadaysam artık bezdiriyor çalışılamaz hale geliyor.

    adobe nin yaptığı programları baz alarak mac de daha hızlı çalışıyor demen doğru değil. apple için özel olarak yazılımlar yazan bir firmanın uygulamalarını göz önüne alarak yargılama yapamazsın. apple ın satmasını sağlayan şey nedir? tasarımı değilmi? göze güzel gözükmesi değilmi? adobe nin ürettiği yazılımları gözümüzün içine mac versionu diye sokması değilmi? adobe ve 1-2 yazılım firması daha olmasa mac için adam akıllı bir uygulama söz konusumu?

    ayrı platform diyodunya artık sonuna kadar katılıyorum. apayrı bir platform içinde uyumluluğun kişiselleştirilebilirliğin geliştirilebilirliğin ve performansın olmadığı kıytırık bir platform




  • X-Files ilk defa üslubunu sertleştirdiğini görüyorum
  • nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    bu ne çelişkidir ya. hem pahalı diyorsun yakınıyorsun. aynı fiyata kat kat üstün pc alırım diyorsun ama hala mac denen uydurma aleti savunuyorsun. donanım olarak 0 bir alet. bi kaç devir önceden takip ediyor donanımları. ama fiyat olarak yeni çıkan teknolojilerden daha pahalı. bi lcd ekrana bilmem kaç bin dolar istiyor. oled ekran satın alıyoruz sanki.

    gel gelelim yazılıma. mac de çalışanlar sistemle uğraşıyormu? hiç sistem dosyalarına girip temizleme yapıyormu? yapmıyor çünkü kullandığı programlar belli yapacağı iş belli. windows sistemde yeni başlayan biri bile hemen windows klasörüne dalıyor. zart zurt programları indiriyor. oyun yüklüyor bilmem ne yüklüyor. mac os x sistemi aptal terminallere benzer. son kullanıcının sistem ayarlarıyla oynayıp sisteme müdahale etmesini istemez ön planda basit uygulamalar vardır. büyük şirketlerde yüzlerce bilgisayar olur. eğer windows sistem hergün çökseydi hata verseydi kimse yüzlerce bilgisayarı windows almazdı. kullanıcı izinlerini ayarlarsan sadece kullanacağın yazılımları yüklersen WINDOWS ÇÖKMEZ. hp nin kurumlara yaptığı pc lerin çöktüğünü görmedim. 1 sene staj yaptım igdaşta bi gün bile kimse gelmedi şu pc çktü diye. ama hergün 2-3 pc geliyordu çöken. hepside bilgiişlemin admin şifresini verdiği bilgisayarlardı. kursta mac kullanıyoruz hergün 2-3 tanesi cortluyor. ofiste yeni topladığımız bi bilgisyar var 2.5milyara maloldu. bi kez olsun hata raporu almadım. neden? çünkü sadece ben kullanıyorum sadece kullandığım yazılımlar var.

    hala söylüyorum. işi bilen işten anlayan pc kullanır.



    Aslında 15 senedir mac kullanıyorum böyle yazanlara cevap yazılmaz ama, şu atıp tutanlara yazalım artık......
    Aslında yazım yukardaki arkadaşın da şahsına değilde genele bilmeden atıp tutanlaradır...
    Yazım genelde MAC KULLANMADAN çamur atanlaradır yanlış anlamayalım..
    Uydurma alet denen makinanın g4 ü hala, ebayda 359 dolar... (2001 model)... O model pc nin parçaları 7 kere eritilip 7 kere bilgisayar malzemesi oldu.. Belki de Mac e atıp tutanların çoğunun bilgisayarının pvc-titanyum-çelik malzemesi o 2001 model pc lerin malzemesidir....
    Anlayacağınız pc eritildi vs oldu .iç.. (bilgisayar sektöründe böyle denir)...
    Mac e ulaşamayan, MACOSX ten hiç anlamayan, macten hele anlamayan, kasa içindeki VİDASININ bile zittirboktan pc vidalarının yanında yakışıklı duran Apple MAC için, o anlamayan kişiler mac hakkında (BİLMEDEN) yorum yapmasın... Apple: 2 devir sonraya teknoloji yapar... Okumadan, mahalleden dışarı çıkmadan atıp tutuluyor..
    O atıp tutanlar gidin (gidebilirseniz) sovyetlerin önemli nükleer kurumlarının server tepe lerinde mac dolu ODALAR bulunduğunu öğreneceksiniz, iran, japonya, vs vs vs TÜRKİYE de BÜTÜN BÜYÜK BANKALAR dahil..... Görebilme imkanı varmı o MAC e atıp tutan mahalle internetcilerinin o MAC DOLU server odalarını... Yoktur...

    Bu macosx-windovs mac-Pc yarışı, böyle sürüp gidecek.. Fakat, malesef internet ortamında, onu cebimde taşıyorum, mac book proyu da çorabımın içinde diyen yüzlerce trapçı arkadaş var... Bunların yazdıklarına inanmayalım... MAC MAC tir.. gerisi hikaye....

    En iyisi, her türlü angajmanı, fakir-fukara garip-guraba edebiyatı yapanlara al şu Mac quad 2.8 pro yu tepe tepe kullan, evdeki pc kızımızla da yarıştır diyeceksin... Ne olur bilmiyorum.. Mac pro geri gelmez onu biliyorum...
    Saygılar.... ahali..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warfeet -- 18 Şubat 2009; 3:41:46 >




  • server olarak mac kullanılmasının sebebi mac in verdiği performans değildir bunu hepiniz iyi biliyorsunuz. mac için saldırılar yapılmamasıdır. üst düzey hackerların hepsinin temeli microsoft sistemlerdir. onların işi microsoftla. bu sebepten güvenlik söz konusu olduğunda apple tercih ediliyor. ayrıca sizin o söylediğiniz bankalarda kuruluşlarda sizin kullandığınız mac ler değil apple tarafından özel üretim olan serverlar(ibm in microsoft sistemleri üretip kurması gibi) kullanılıyor. dev kuruluşların maddi açıdan problemleri olmadığı için parayı basıyorlar güvenli olanı alıyorlar. bizim konumuz bu değil kurumsal tartışmıyoruz. bireyseldeki durum ne onu konuşuyoruz. birkez daha söylüyorum mac kullanıcısıyım kullanmadan konuşanlardan değilim.
  • Hiçbir tercih yoktur ki ihtiyaç dışında olsun..
    Sizlere pc ve Mac ile ilgili söyleyeceğim ve bu konuya koyacağım son noktayı paylaşayım. 18 senelik matbaa deneyimim var. ve bunun 15 senesi macintosh kullanarak geçti.. Mac fiyatına 3-4 tane pc alınabileceği beni ilgilendirmeyen bir konu.. Macintosh ne parası b.k olanların, ne zevk düşkünlerinin kullandığı bir bilgisayardır. Matbaa ve Reklam sektörü Macintosh kullanarak başlamışlar ve bu şekildede kullanım Macintosh yönünde gelişmiştir.. Yakın zamanda Ses kayıt stüdyoları ve video editing işlemi yapan ajanslar Mac kullanmaya başlamıştır.. Ne Mac OS X ne de Windows işletim sistemleri asla kötü değildir. Birbirine karşı avantajları ve devavantajları vardır.. Neden bu iki sistemi kötülemek yerine alternatiflerin olmasını anlayışla karşılayamayoruz..

    Macintosh bilgisayarlar uzun yıllardır sektöre hizmet veren bir kurumdu..Pc' ler gibi ev kullanıcılarına yönelik değildi.. Fakat Macintosh bilgisayarları ev kullanıcılarına sunabilmek için son zamanlarda fiyatlarda ve modellerde değişime gidildi.. Buna rağmen bir Mac ' i evde kullanabilmek yine de bizler için olağan bir durum değil..
    Macintosh bilgisayar satın alanların %90 ı matbaa reklam sektöründe çalışan firmalardır. Aslında %10 bile diyemeyeceğim bir kitle evinde Macintosh kullanıyor.

    Son Söz ise hayatta birçok çeşitlilik var. Gözümü Macintosh da açtım işyerinde hergün mac kullanıyorum ama evde pc kullanıyorum. İmkan dahilinde olsaydı da eve macintosh kurmazdım.. Çünkü Macintosh ağırlıklı olarak çalışma bilgisayarı pc ise daha çok multimedia ağırlıklı. Herkese sevgiler saygılar




  • Aslında konu çok farklı yerlere gitti. Çünkü konu "Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır" idi. Sanırım RocKMyC haricinde hiç kimse bu alanda Mac in Pc lere olan bariz üstünlüğünü kabul etti. bir tek RocKMyC kabul edemiyor. Kabul edemeyeşinin de nedenleri var fakat bunlar artık beni ilgilendirmiyor.

    Mac kullananlar da neden Mac kullandığını kendi deneyimlerini açıkladılar. Çok uzun Mac kullanmadım. Hatta kullandığım cihazların arasında hiç biri Mac değil.

    Yaşadığım yerde bir yerel gazete bilgisayar alacağı zaman Mac almaları yönünde yönlendirdiğimden beridir halen Mac kullanıyorlar. Mac ile ilk tanışma zamanlarım diyebilirim yaklaşık 6 sene oldu sanırım veya 5-6 sene de diyebiliriz.

    Benim yaptığım sadece bir piyasa araştırmasıydı. Hatta arka tarafta makinalar çalışırken üzerlerinde boya izi olan su bardağı büyüklüğünde belli cam bardaklardan içtiğim çaylar bile hala hatırımda.

    Neden Mac kullanıyorsunuz diye yaklaşık 6 sene önce sormuştum. Altı sene sonra hala aynı cevabı almak çok güzel. Çünkü 6 sene sonra hala soruluyor ve hala aynı cevaplar.

    PC leri yaklaşık 2 senede bir revize etmek gerekiyor. Bakıyorum 2 sene önce Core2Duo ların yeni yayılmaya başladıkları zamanlar. Yani artık Core2 ler yetmiyor.

    İşletme maliyetlerini bile hesaba katmak bir tarafa günün eş değer ürünleri bile neredeyse Macler kadar performanslı değiller. Tabiki oyun oynamak için Msn kullanmak için veya müzik dinlemek için değil.

    Adobe nin bile birçok ürünü Mac platformundan Pc platformuna da aktardığını biliyorum.

    Neyse;
    Meslek sahipleri konuşurken burada çok fazla Mac şöyle böyle demek yukarıda arkadaşların yazdığı gibi doğru olmayacak belki ama en azından gerek danışmanlığı yaptığım gerek se çalıştığım ve birçok şirkete ve kuruma yön verdiğim için olsa gerek, sanırım özellikle grafik ve tasarım sektörünün Mac e yönelmesini veya Mac kullanmasının nedenlerini bilmek ve aktarmak insanlara hakkım olsa gerek diye düşünüyorum.

    Bırakın iş yerini, evde 2 masa üzeri ve 4 notebook sahibi birisi olarak az da olsa "ukalalık" yapmak hakkım olsun. Ne 3 - 5 bilgisayarı olan birisine bugüne kadar "abi illa server alman lazım ( Xeon ve/veya opteron ) demişliğim var nede exchange e cidden ihtiyacı olan birisine abi ne gerek var 50 TL lik host işini görür demişliğim var.

    Her işin farklı bir çözümü vardır. Eğer doğru çözüm ise "Mac sizin için uygundur" demek neden bu kadar zor anlamıyorum?

    Sahi aklıma geldi PC Mac ten iyi diyorlarda peki Mac i kimler kullanması gerekiyor?

    Sanırım ilgili sektörün büyük çoğunluğu gerçekten çok aptal olmalı ki Mac kullanıyor. 19 yaşında bir çocuk kadar kafaları çalışmıyor demek...




  • sektör aptalsa benim yapabileceğim birşey yok. alışkanlık nedeniyle ve diğer ajanslarında bu alışkanlıktan gelen mac kullanışları nedeniyle mac yayılıp gidiyor. git ajanslara en büyük ajanslara sor ordaki grafikerlere neden mac de. alacağın cevap yoktur. onlarda bilmez neden kullandıklarını. apple firması tasarım aracı olarak bunu sürdü piyasaya adobe onu destekleri yazılım üretti mac aldı başını gitti.

    19 yaşındayım ama bi çoğunuzdan daha iyi bir kariyerim var. illa şahsıma bulaşıp bunları duymak istiyorsunuz değilmi. piyasada grafikerim diye geçinen matbaa köşelerinde sürünenlerden daha yetenekliyim. koca inşaat firmasının bilgi teknolojileri danışmanıyım, bilgi işlem sorumlusuyum aynı zamanda görsel iletişim materyalleri hazırlıyorum. diğer bir inşaat firmasında da bilgi teknolojileri danışmanıyım, proje sunum sorumlusuyum. ama 19 yaşında bir çocuğum. evet çocuğun sizin yaşayamadınız saygın bir çocukluk olsa gerek. sizin yaşamadığımı sandığınız tecrübeleri sizin oyun oynadığınız yaşta yaşadım.

    işim konusunda hiç yanaşmayın isterseniz çünkü sizin tahmin ettiğiniz 19 yaşındaki çocuk ben değilim. başka bir kapıda görüşmek üzere...




  • Ne kadar yetenekli olduğun belli merak etme

  • hehehe foruma koyduğum iconu gösterio. forumun atıl durumda olduğunu kavrayamadınmı? boş vakit bulsam kişisel işlerime orayada el atıcam. foruma girdiysen bi zahmet konulura bakta eski çalışmalarımı gör. VW yaptıgım reklam afişini satmam için mail atıp duruyor neden acaba? piyasada biton 19 yaşında çocuk var neden benim peşimdeler. çok meraklıysan yeteneğime gösteririz yaptıklarımızı.
  • "Alice Harikalar Diyarında"

    Sanırım okuduğun son kitap olmalı

    He birde bak o kadar dolusun ki maşallahın var, forumda millete cevap yetiştirmekten atıl durumda dediğin yere el atamamış, yazık olmuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 19 Şubat 2009; 19:46:50 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.