Şimdi Ara

Bedelli askerlik, askerlik zamanı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, benim bu konu üzerinden sizlere sormak istediğim birkaç soru var. Hepsini maddeler şeklinde soracağım lütfen yanlış bilgiler vermeyin rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden.


    Öncelikle ben tecilimi Mart ayının başında bozdum. Ve daha sonradan Bedelli Askerlik yapma kararı aldım fakat aklıma muaf olduğum süre ile alakalı bir soru takıldı.

    Askerlik Durumu Sorgulama Belgesi'nde muaf olduğum tarih 31.12.2022 olarak gözüküyor. İlk sorum bununla alakalı;


    1.Soru- Belgede gözüken 31.12.2022 tarihinin kendiliğinden öne çekilme ihtimali var mı? (Er'e ihtiyaç duyulursa vs. gibi sebeplerden) Çünkü ben bunu istemiyorum.

    2.Soru- Bedelli askerliğinin ücreti hangi aralıklarda ödenebiliyor?

    3.Soru(Bu soru aklıma takılanlardan)- Bedelli askerlik anladığım kadarı ile kura ile çıkıyor. Bedellinin çıkmama şansı tahminen ne kadar? Çünkü devam etmem gereken bir işim var ve 6 ay gidemem bu nedenle.


    Şu anlık aklıma gelen sorular bunlar daha sonra aklıma gelen soru olursa güncelleme yapacağım. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.








  • 31 aralık 2022 yazması yoklama yaptırmanız için size yıl sonuna kadar süre tanındığı anlamına geliyor.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

    1- Asal Yoklama Başvurunuz tamamlanana kadar kimse sizi askere alamaz. Sağlık yönünden askerliğe elverişli olmanızın belirlenmesi lazım.

    2- ücret ödemesi için başvuru sonrası 2 ay süre tanınıyor ama normal asker olarak sınıflandırmanız belli olsa bile sevk belgesini alana kadar bedelliye çevirebilirsiniz. Yalnız ocak ve temmuz ayının ilk birkaç haftası sistem kapatılıyor. Bedelli ücreti memur maaşına endeksli arttığından TÜİK'in enflasyon oranını açıklaması bekleniyor.

    3- 2019 ortasından beridir bu sistem uygulanıyor şu ana kadar kura olayı olmadı. Şimdi bile başvursanız seneye (2023e) 1 ay askere gideceksiniz. 2023 ocak ayında sınıflandırmanız belli olacak.

    Paranız hazırsa şimdiden bedelliye başvurunuz. 1 temmuz sonrası ücret 70 bini bulabilir (bu enflasyonla). Fazladan vereceğiniz 10-15 bin askerde size bir avantaj sağlamayacak. 30 nisanda askeralma yönetmeliğinde değişiklik oldu. Yıl içinde bedelliden vazgeçseniz bile tekrar başvurma hakkı (yoklama kaçağı veya bakaya olmadığınız sürece) tanınıyor.




  • Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.