Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Celp Dönemi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    • Tecilim 07/2022'de bitiyor. Benim bedelliye 2022 yılı içinde gidebilmem için Aralık sonuna kadar başvumam mı gerekiyor?


    • Ben ücreti Aralık sonuna kadar yatırmayı düşünüyorum. Celp tarihini istediğimiz gibi ayarlama şansımız var mı? Örneğin ücreti Aralık'ta yatırıp Mart gibi gitme şansım var mı?



  • 2022 yılı içerisinde bedelli olarak askere gidebilmek için aralık sonuna kadar başvurmanız lazım. İlk olarak e-devlet üzerinden yoklama işlemi yapıp aile hekimine muayene oluyorsunuz, sağlık muayenesi sisteme düştüğü zaman da yine e-devlet üzerinden hizmet tercihi işlemlerini yapıp bedelli ücretini yatırıyorsunuz. Bedelliye başvurmak için bu saydıklarımı aralık sonuna kadar yapmanız lazım. Celp dönemini başvuru esnasında dilediğin gibi seçebiliyorsun fakat 2021 yılında bedelli celpleri nisan ayında başlamıştı 2022 yılında hangi aylarda celp olacağı belli değil ama 2021 ile benzerlik göstereceği düşünülüyor.

  • despote kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler

  • Bir üstte arkadaşın bahsettiği gibi eğer 2022 yılında gitmek istiyorsan 2021 yılının Aralık ayının son gününe kadar ücreti yatırman lazım. Celp dönemini başvuru esnasında seçiyorsun. Sana alt alta yazılı şekilde 12 aylık bir seçenek sunuyor. Sen istediğin ayları ilk sıradan itibaren sıralıyorsun. Ben sıralamayı direk olduğu gibi bıraktım Ocak ayından Aralık ayına kadar sırası neyse öyle kaldı. Sonuç olarak beni Eylül ayına verdiler. Öncelikli ay olarak Temmuz-Ağustos seçen bir arkadaşıma ise Mayıs ayı çıkmıştı. O yüzden net bir şekilde şu ay giderim diyemiyorsunuz. Seçim hakkınız var ama çok işe yaramıyor. Ben kime sorduysam kimse Eylül ayını öncelikli ay olarak yazmamıştı ama hepsi Eylül ayında gelmişti.

  • Kura Olurmu Bu Sene. Yoksa Ücreti Ödeyenler Gidermi kura olmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yıla kadar kura olmamış başvuran gitmiş. Şimdi kura olur mu dersen bunun cevabını kimse veremez. Çünkü TSK kaç kişi alacağını söylemiyor. Sayıyı bilsen bile kaç kişi başvurduğunu söylemiyor. Kura olursa bile bunu ne kadar şeffaf yaparlar tartışılır. Bir sabah kalkıp kurada çıkmadınız deseler. Kura nerde çekildi kime çıktı görmek istiyorum deseniz kime derdinizi anlatırsınız belli değil. Tamamen muamma bir konudan bahsediyoruz. Şansınıza kalmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.