Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Çıksın Diye Binlerce Başvuru Yapıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
13.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    bilmeyen mi işine gelmeyen mi?

    gözünle okuyup beyninle idrak etmesi gereken birisinin bu durumları sağlayamamaasından ötürü ne olabileceğini ben merak ediyorum?

    Anlamıyor musun hala vermek istediğim mesajı?

    Bilinçlenmek, bilgi sahibi olmak farklı bir şey, bildiğin şeyi uygulamak farklı bir şey.

    Askerlik bilip te işine gelmeyen durumları, askerde SS kuralı ile bizzati kendin tecrübe edip, ders çıkardığın durumdur.

    Yere sigara izmariti atılmaması, askerden önce de bildiğim ama 'Lan belediye çöpçülerine ne diye maaş ödeniyor? İşi ne? toplasın' mantığından;

    O izmariti kendin toplayınca, neyin ne olduğunu anlayıpta yere çöp atmamayı İDRAK etmeni sağlar.

    İşten / okuldan eve geldiğinde kıyafetlerini pervarsızca çıkarırsın bir kenarı buruşturup atarsın. Yıkayan, Ütüleyen asan annen / eşindir

    Askerde kendi kıyafetlerini yıkama, ütüleme, asma işlerinden kendin sorumlusundur, bu işlerin ne kadar vakit gerektiren bir iş olduğunu İDRAK EDERSİN. tecrübe edersin, o yüzden hem kıyafetlerine dikkat edersin, hemde giyerken / soyunurken ütüsünün kaçmamasına, kırışmamasına ÖZEN Gösterirsin.

    Kısacası bilgisi olup, uygulama konusundaki zorlukları bilmediğin bir çok şeyi Askerde kendin yüzleşip, öğrenirsin ehlileşirsin. Mantığın temelini kavrar, davranışını ona göre değiştirirsin.

    Tabi o mantık, o idrak, o gözlem, o öğrenme becerisi varsa bireyde.

    Dediğin doğru ama bu farkındalık için zaten okul-eğitim var. Askerlik zaman kaybı olmasa ve düzgün eğitim verilirse bu tür konular açılmaz bile.





    Okulda-eğitimde pek ala uygulama da yapılır rahatça. Ama eğitim sistemini elden geçirmek gerek. Askerde de bu tip farkındalık eğitimi olacaksa veya yararı/farkındalık 12 ay olmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üniversitede kaybettiğin 4 yıl için sana teşvik veriliyor burada, bedelli ile kıyaslanamaz bile, parayı ver askere gitme olayı değil buradaki. Adam zaten üniversite okurken hayata geç atılıyor. Uzun dönem giden insan, askerliğini yaptıktan sonra gelip iş kursa yine de üniversite okumuş insandan daha önce hayata atılmış oluyor. Eeee o zaman bu neyin kayrılması?
  • 12 ay askerlik yapmış biri olarak askerliğin hiçbir faydasını görmedim.12 ay boyunca boş işler yaptırıyorlar.Buna rağmen askerlik yapılmaz eskidendi o demek bu vatan için ölen 20 yaşındaki çocuklara,askerlere hakarettir.dedeleriniz,babalarınız hatta biraz daha geriye giderseniz senelerce karısını,çoluğunu çocuğunu göremeyen insanlar var.şimdi 6 aya düşmesine rağmen işimi gücümü bırakıp gidemem diyenler var.işin ne diye soruyorum mağazada çalışıyorum diyor.Afedersiniz g.tü yemeyen insanlarda var çoluğu çocuğu olup gidemeyende.Evet,gerçekten bugünün şartlarında 12 ay çok uzun bir süre.şuan en fazla 3-4 ay olması gerekir.bedellide parası olan gitmiycek,para bulamayıp gerçekten zor durumda olan paşa paşa gidip şehit olacak,Sonrada ağlarsınız memlekette adaletmi var diye.Gerçekten muaf olunacak bir durum olursa,çoluğu çocuğu olana,annesi vs bakıma muhtaç olana olması gerekir.onun dışında yok okudum ben,yok sevgilimden ayrı kalamam,yok araba borcum var demesinler,boşuna kendilerini rezil ederler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben 12 yap yaptım, yaptım diye demiyorum ama neden bu ülkede hep parası olan bir şeylerden yırtmaya çalışıyor? yada parası olan demiyelim de parayı bastıran..

    Anayasanın askerlik kanununda hepsi yazıyor 20 yaşına basan ve sağlık şartları el veren her Türk genci yapmak ZORUNDA bakın yapabilir, olabilir gibi isteğe bırakmıyor ZORUNDA. Eee o zaman neyin bedellisi bu?

    Yeter artık ülkenin her yerinde parayı bastıran bir yerlere gelebiliyor bari askerlikte geçmesin şu lanet kağıt parçası

    Gidin abicim gidin yapın yapanlar nasıl yapıyorsa sizde yaparsınınız kimse boşuna ağlamasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre-45

    Su an gece 1-3 nobetinden geldim. Saganak yagmur ve deli gibi ruzgar var. O kadar bekledim cikmadi, bu saatten sonra cikarsa da hakkimi helal etmiyorum.

    Herkes pasa pasa yapacak bu askerligi.

    Askerlik adami olgunlastirir derler ya, dibine kadar hissediyorsun bu durumu.

    " Bedelliyi o kadar bekledim, çikmadi. Şimdi çiksa hakkimi helal etmiyorum, herkes pasa paşa yapacak "



    Diyen bir boş zihniyet işte.. Bedelli yapsaydin pasa paşa yapmak zorunda değilim diyip kahkahalarla anlatirdin ama?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Bunları erlere yapan mazoşisttir demedim,kendine yapılmasını isteyen mazoşisttir,yapan en fazla sadist olur,bir insan askere gidip dayak yemek istiyorsa,cahil cühela astsubayların ayak islerini yapmak istiyorsa(tsk yönetmeliğinde yasak olmasına rağmen) erlerden devrecilik görmek istiyorsa buna başka birşey denmez.Keşke uzun dönem er olarak yapsaydın da belki o zaman askerde zulüm görenlerin açısından da bakardın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Ocak 2018; 13:6:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    askere gidip dayak yiyenLer, çile çekenler hemen çemkırmiş yok eşşek gibi de gidecek misiz falan. ben gitmiyorum Yaş 26 yüksek lisansa da başvuru yaptım çıktı pazartesi kaydımı yapıyorum 3 yıl daha kafa rahat

    3 yil gecer vendetta sen kafani yorma



    Tik tak tik tak

    3 yıl da mali müşavirlik uzatıyor 6 yıl sonra kim öle kim kala. Bedelli çıkarsa başvururum çıkmazsa da kaçabildigim kadar kaçarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • askerliği herkes yanlış anlamış.
    Askerlik ülkeyi bekleyecek adam lazım olduğundan yapılmaz.
    Önemli olan sivil halka silah kullanıp savaşmayı öğretmektir.
    Bugün dıştan bi tehdit gelse Ülkemizde en az 10 milyon kişi eli silah tutacak vaziyettedir. Düşmanlar için caydırıcı olan budur.
    Bunu da askerlik sistemine borçluyuz.

    Ha süreler kısaltılıp daha iyi bir eğitime tabi tutulsun derseniz ona katılırım.
  • Kergit kullanıcısına yanıt
    Eli silah tutuyor dediklerinin yuzde doksanini silah gormus olarak degistirmek gerekir. Iki uc atis yapmak silah kullanmayi bilmek ogrenmek anlamina gelmez.



    Mutlaka duymussundur, abdde askerlik zorunlu degil ama cogu eyalette silah serbestligi, silah satilan yerlerde veya atis yerlerinde silah egitimlerinin verildigi cokca yer var.



    Mesele silah tutmak, atis yapmak ise abdnin 16-17 yasindaki kiz cocuklari bizden cok ilerideler. Buna emin olabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kergit

    askerliği herkes yanlış anlamış.
    Askerlik ülkeyi bekleyecek adam lazım olduğundan yapılmaz.
    Önemli olan sivil halka silah kullanıp savaşmayı öğretmektir.
    Bugün dıştan bi tehdit gelse Ülkemizde en az 10 milyon kişi eli silah tutacak vaziyettedir. Düşmanlar için caydırıcı olan budur.
    Bunu da askerlik sistemine borçluyuz.

    Ha süreler kısaltılıp daha iyi bir eğitime tabi tutulsun derseniz ona katılırım.

    Aylarca nöbet tutturup , temizlik yaptırarak , komutanların kaprislerini aylarca çekerek olmaz.



    Bir ay adam akıllı silah eğitimi verilse emin ol bundan çok daha faydalı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 vakte robot askerler her turlu asker,polis gorevini yerine getirmeye baslayacak zaten bu askerlik mevzusu da kapanip gidecek. Robotlarin illa terminator gibi insan gorunuslu olmasina gerek yok. Drone olur, kucuk bocek boyutunda olur. Olur da olur. Dusunsenize morali hic bozulmayan , kordinasyonu tam anlamiyla mukemmel, yemeye icmeye uyumaya ihtiyaci olmayan bir ordunuz oldugunu...

    Cok degil , 4-5 sene veriyorum. Bu is sandiginizdan hizli kapimizi asindiracak. Insan ordular son demlerini yasiyor.

    Ben de askerligi kisa donem yaptim. Bu kadar etkisiz , savas egitiminden uzak, kalitesi yerlerde bir surec yasayacagimi bilmiyordum. O sebeple askere bu yonden egitilmek icin gitmeyi aklinizdan cikarin.

    Askerlik insana baska seyler ogretiyor. Itaat gibi. Sorgusuz itaat. Bence askerlige karsiysaniz bir insan olarak buradan dem vursaniz daha mantikli argumanlar cikarirsiniz.

    Askerligi yapmis biri olarakta kimseye sen de git biz essek miydik de gittik demem. Insanlara secme hakki verilsin. Vatanina bu sekilde hizmet edecegini dusunen gitsin , baska sekilde hizmet edecegini dusunen varsa o da gitsin baska is mi kurar, parayla mi destek olur onu yapsin. Su zamanda milleti birseye zorlamanin anlami yok.




  • Ben çektim başkası da çeksin diye düşünmek saçma. Gitmeyin diyorum arkadaşlarıma da. Erteleyin erteleyebildiğiniz kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şafak 12 kaldı. Askerlik her Türk gencinin gitmesi gerektiği bir yer. Gerçekten büyük deneyimler katıyor size ve insanı olgunlaştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayata atılmak için yıl kaybediyorsun, bak buradaki nüans " hayata atılmak için " iyi oku bence mesajımı
  • susam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Lafı geveleme. Sen sorumsuz, korkak, kayrılmış mısın, diğer fakir 12 ay yaparken 6 ay yaptın? Babandan değil senden bahsediyorum. Onun yaptığı onu ilgilendirir.

    Demek ki hak yemek değilmiş. Bedelli askerlik konusunda da, "değiştirilen bir durum" olmuş ve senin daha az süre yapman gibi, para karşılığı yapabilmiş bazıları.

    Fakir mi 12 ay yapıyor. Köyden 1 lirası olmadan cıkıp bursla okuyanda 6 ay yapıyor. ailesının maddı durum destegıyle rahat okuyanda kıyaslaymazsın.



    Devletın bir sisteminde 4 senesini harcamış kişiye 6 ay indirim hakkı veriyor.



    Bedelli ise piyango



    boşuna ağlama paşa paşa gideceksin giderken ben aklına geleyim :) Bene değil 20 yaşındaki veletlerle uğraşması senın ıcın daha zevkli olacak ;)
  • Diğerlerinin önüne geçip geçmediğin tartışılır hem de bu işsizlik ortamında. Bak senin anlayabileceğin şekilde anlatayım ;

    Para kazanmaya geç başlıyorsun, diğeri sen para kazanana kadar işini kurmuş, hatta evlenip barklanmış olabiliyor.

    Daha nasıl açık yazabilirim bilmiyorum, anlamaya çalış biraz zorla kendini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


    quote:

    Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

    askere gidip dayak yiyenLer, çile çekenler hemen çemkırmiş yok eşşek gibi de gidecek misiz falan. ben gitmiyorum Yaş 26 yüksek lisansa da başvuru yaptım çıktı pazartesi kaydımı yapıyorum 3 yıl daha kafa rahat

    3 yil gecer vendetta sen kafani yorma



    Tik tak tik tak

    3 yıl da mali müşavirlik uzatıyor 6 yıl sonra kim öle kim kala. Bedelli çıkarsa başvururum çıkmazsa da kaçabildigim kadar kaçarım

    Kaç kaç 22 yasinda bir cocuktan emir alacaksin sen 40 yasinda olacaksin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • X kare kullanıcısına yanıt
    İşte o uzun dönem yapan adamla aramızda olan fark eğitim oluyor, ve bunca sene eğitilmemiş adamı askerde yontuyorlar.

    Kaldı ki Kısa dönem er ihtiyaç fazlası olduğu için Subay statüsünde ki zorunlu vatani görev hizmeti sunan kişidir ve bu durum şefir efsanesi de değildir. Uzman çavuş, astsubay, vs.lerin sana olan diyaloğu, bakış açısı vs. farklı oluyor zaten.

    Sen erdeki devrecilik diyorsun da teammüller gereği ast subay ve uzmanların birde KSD ler davranışlarını gör, Devrecilikte göremezsin. Zaten yazılı olmayan kurallar da vardır, ve onlardan birisi de KSD ler silahlı görevler (bak eğitim demiyorum görev ve faaliyetler, mesela biz Jandarmada yol emniyet görevi vardı) değil, nizamiye çavuşluğu, vatandaş işlemleri, karakol düzeni gibi işlerde kullandırılacak diye bir durum söz konusuydu ve anlatılanlar kadarıyla bu mantık ve yazılı olmayan kural hala işliyor.

    tekrar söylüyorum, askerde yaşadıkların ve gördüklerin, ilk defa görüyorsan TECRÜBE, bilincinde olan ama önemsemediğin bir durumla da kendi başına yaptığın için de İDRAK etmeni kazandırır.

    Bunu özel okulda para döksen, pedagojik eğitim de alsan, yaşam koçu da tutsan kazanamazsın.




  • EruhluMuhdi E kullanıcısına yanıt
    Geçim derdi vs. korkaklıksa korkağız ama emin ol askerlik bir "cesaret" göstergesi değil.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.