Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Çıksın Diye Binlerce Başvuru Yapıldı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
13.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Sen önce bi ağzını topla, askere gidilirse de eşşek gibi gidilmez, zorla da gitse, seve seve de gitse, orada canını bizim için riske atıyor.



    1- 5 bin liraya çiğ köfteci açılmaz açılsa da sen kimsin ki bu mesleği küçümsüyorsun, en azından ticaretle uğraşıp birşeyler yapmaya çalışmış, memur zihniyeti yok. Allah bilir tek hedefin kpss ile memur olmaktır, çokta lazımsın sanki bu ülkeye



    2- Yanında onlarca kişi çalıştırıp gerçekten gidemeyen binlerce insanda var.



    3- Bedelli yapıldı diye vatan haini olunmaz, konu bir savaş veya seferberlik oldu mu onlarda silah altına alınır merak etme.



    4- Askere gidenlerin %90 ı vatan savunması ile uğraşmaz, günlük rutin işler yapar, sen bunu bilmiyorsan ya askere gitmedin ya da körsün veya ben gittim onlarda gitsin diyecek kadar bencil ve kıskançsın hatta bu ülke için israf bir kişiliksin, olmasanda olur.



    Not: askerliğimi 331. Kısa dönem olarak yıllar önce yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Msjlar ucuyor hic bir aciklamada yok afferim koca adamlar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EruhluMuhdi E kullanıcısına yanıt
    6 yıl tecil 4 yıl da kaçarsam 10 yıl içinde elbet bedelli çıkar 40 yaşında gitmem askere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    bırakın yapmayan yapmasın.

    İş veya sosyal hayatında yapan ile yapmayanın farkı anlaşılıyor zaten.

    Mesela askerlikte edinilen tecrübelerden yoksun birisi iş hayatında da başarılı olamıyor. Askerde ki ast -üst kavramının ve hiyaraşisinin içinde olmamış birisi bu kavramın disiplininden yoksun olduğundan ötürü sivil hayatta da o terbiyenin yoksunluğunda samimiyeti ve çizgiyi ayarlayamadığı zaman cehaleti kabak gibi ortaya çıkıyor.

    Mesela askerde rütbeli geldiğinde dikkat çekilir herkes ayağa kalkar. Sen anlarsın ki üstün geldiğinde saygıdan elindeki işi bırakır, ayağa kalkarsın selamlarsın. Bundan da tecrübe edersin sivil hayatta müdür odana geldiğinde nezaketen ayağa kalkarsın, o sana otur der, işine bak der.

    Tabi bu durumu tecrübe etmemiş adam, odasına müdür geldiğinde, iş dışı samimiyetin de verdiği durumla, o anda ast-üst ilişkisinin öneminden de yoksun davaranır, bu durum hiyeraşiyi ve kurumsal kimliği bozar, göze batar.

    Özel hayatta hödük gelir hödük gider. Mesela sigara içen bir adam askerde yaptığı mıntıka temizliği yüzünden yere sigara atmaması gerektiğini öğrenir, her sabah o izmarit toplama olayı onda şu mantığa sebep olur, ben atmazsam, herkes atmazsa kimse atmaz mıntıka zorunlu yapılır ama hem oyalana oyalana yaparsın hemde herkes dikkat ettiği için fazla pislikle, eğilmek kalkmakla uğraşmazsın. İşte bu mantıktan yoksun adam özel hayatında o disiplini görmediği için hem sigarasının izmaritini yere atmaya devam eder. Hemde sigara atmayıp pratik zeka ile bir şeyi yapıyormuş gibi gözüküp aslında yapılmasına bile gerek kalmayan önlem alma zihniyetini kavrayamaz mal gibi yaşar.

    O yüzden askerlik yapmamış adam tecrübesizlikleri, deneyimleri, askerliğin kendisine kattıklarından yoksun yaşayacağı için günlük yaşantısında kabak gibi kendini belli eder, askere gitmemenin önemi, onuru, gururu, namusundan değil, askerliğin kendisine kazandırmadıklarının eksiklikleri ile toplumda ki yeri kendisinin önemi v güvenilirliği zaten toplum tarafından değerlendirilir.

    Bütün bu saydıklarınızı anlayabilmek için illaki askere mi gitmeniz gerekiyor? Siz zorla bir şey dayatılmadan öğrenemiyor olabilirsiniz. Ama herkesi kendiniz gibi düşünmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son of Hades

    Bu sene operasyonlardan dolayı bedelli zor. Akp-mhp beraber yürüyor ve mhp'nin en çok karşı çıktığı konulardan biri de bedelli.

    hocam allah aşkına mhp mi kaldı. mhp = akp nin finosu.
  • askerlik yapmak istemeyen adam bence askerliğe daha cok zarar veriri diye düşünüyorum parasını versin ama öle 18 bin 25 bin değil iyi bi rakam olursa iyi olur ha askerlik yapmak istemeyen devletin görevlendiridği bi işide yapabilir buda olabilir
  • 30 yaşına gelip göbeği salmış adamdan vatan savunmasına ne gibi bir katkı bekliyorsunuz? Doğuda 2010 lara kadar çok sayıda şehit vermemizin temel sebebi de bu kitlenin doğuda sahaya sürülmesiydi. Hayatında silahı geçtim bıçak bile tutmamış adamların eline silah verip teröristlerin 7/24 vakit geçirdiği sahaya sürerseniz kusura bakmayın da o adamları avlarlar. Yazık günah değil mi bu ölen insanlar mühendis doktor bu ülkeyi asıl kalkındıracak olan kesim. Bir doktor veya mühendis veya avukat kolay mı yetişiyor?

    Neyse ki son zamanlarda şu sözleşmeli er gibi profosyonel ordunun temelini oluşturacak çalışmalar yapıldı. Umarım ordunun profosyonelleşmesi hızlanarak devam eder. İlla vatana hizmetse bu insanları devlet dairelerinde kullansınlar zorunlu hizmet yaptırsınlar kendi meslekleriyle ilgili alanlarda. Batıda izmarit temizleyip patates soyup sonra millete şarjoru boş g3 ile poz verdiği fotoğrafları gösteren tiplerin burada " Biz yaptık eşek gibi gidip yapacaksınız " demesine bakmayın eninde sonunda çıkacak bedelli umarım mağdur olan herkes yararlanır.




  • xinglyan X kullanıcısına yanıt
    Bu duruma dayatma değil idrak denir.

    Sivil hayatta yanındakiler, eşin, dostun, arkadaşındır. Seni sever, saygı gösterir, bir durum karşısında görüş bildirir ama bu tavsiyeden öteye geçmez senin için. Uygularsın, uygulamazsın sana kalmıştır ama önemli olan tek bir durum vardır oda çevrendikelerin DESTEK olması.

    İşte senin dayatma olarak adlandırdığın durum, dayatma değil tek başına olman ve DESTEK görememendir ve bu sana İDRAK etmeyi ve işin mantığını kavramayı sağlar.

    Sen, eve geldiğinde kıyafetini çıkarır atarsın belki bazen, çünkü arkandan toplayının vardır. Askerde bırak kenarı atmayı, dolap düzeni bile bir denetim ve disiplin unsurudur, sen onun için dolabına ve kıyafetlerine özen göstermeyi DAYATMA SANARSIN

    Ama ben Annemin benim arkamdan topladığı kıyafetler için kadına nasıl bir yük oluşturduğumu İDRAK ETTİM. ve benim kıyafet konusunda, dolap düzeni konusunda ki hassasiyetim, anneme yıktığım yükle yüzleşince oldu ve hiç bir dayatma unsuru olmadan, bu durumu kendime görev edindim. Şimdi evde kendi kıyafetlerimi kirli sepetine ben atıyorum, askıya ben asıyorum.

    Mesela askerden önceki hayatımda (Bu arada ben askere gittiğimde 26 yaşındaydım) ayakkabılarımı odamda giyer çıkartırdım. Kapının önünde eğilmesi zor oluyor diye. ve benim odamla evin kapısı arasında çok uzun mesafe yok. ama 5-6 adımda olsa odadan kapıya kadar yürüdüğünde o evin, halının kirlenmesi yeterli. Yapılmaması gerektiğini biliyorum, yanlış olduğunu biliyorum, ama pratiklik işte, oda daki koltukta otur giy çık. (koridora koltuk koyma şansı yok)

    Askerde botları, botluk dediğin yatakhanenin dışında olan yere koyarsın, botların ayağındayken de terlikleri. Yani botu, terliği botluğun orada giymen gerekir, koltuk yok, sandalye yok. Eğil kalk. Asker botu da sivildeki kundraya benzemez.

    Senin dediğin dayatmadan benim idrak ettiğim ise, o koğuşun temizliğinin de senden sorulması. Zaten sabahın 5 inde içtima ile başlayan günün, akşam 7 de yediğin yemekten sonra ertesi güne kadar olan vaktinde bir de koğuş temizlemekle uğraşmamak için o botu botlukta giyip çıkardım ve yine anneme neler çektiğimi İDRAK ettim.

    Annem benim bu hareketlerime bir şey diyemiyor tabi, kamutan gibi ceza mı vercek? sonuçta ana oğul ilişkisi, yanlışlara tölerans etmesine sebep olur.

    İşte askerde sana tölerans gösteren kimse olmaz, o zaman da idrak edersin.

    Dayatma değildir bu, ben öyle algılamıyorum en azından. yanlışın neden yanlış olduğunu gösterdi bana




  • Öncelikle şunu söyleyelim, 2005 yılında yedek subay olarak 1 yıl görevi yaptım. ve asla pişman değilim. hatta hayatımda geçirdiğim en güzel günlerin bazıları askerliğe dairdir.

    ancak objektif değerlendirme gerekirse, bedelli askerlik bir gerekliliktir ve iki tarafın da yararınadır. ülkenin ekonomik durumu ortada. ciddi şekilde buradan gelecek gelire ihtiyaç var.

    yalnız burada benim isyan ettiğim husus bedel. eğer 18.000 gibi 30.000 gibi komik bedeller belirlenecekse bu hiç adil olmaz. bir gencin hayatını ortaya koyarak verdiği 15 aylık hizmetin karşılığı en azından orta seviye bir otomobil fiyatı olmalıdır. eğer askerlik yapmayarak diğer bireylere karşı çalışma hayatında ciddi bir avantaj sağlanacaksa, bunun karşılığı da o kariyer avantajının sağlayacağı geliri karşılar seviyede olmalı.

    bedelli askerlik konusunda zengin fakir edebiyatı yapmanın anlamı yok. hangi konuda zengin ve fakir aynı şartlara sahip ki askerlik konusunda olsun. ne eğitim, ne çalışma ne sosyal hayat hiçbirinde eşitlik yok. bari para ile avantaj sağlayacak olan ülke ekonomisine ciddi bir katkı yapsın.

    15 - 30.000 arası rakamlar geçerli olduğunda en azından bir b sınıfı otomobil fiyatı idi. şu an böyle bir otomobilin bedeli 100.000 TL.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    Eşşek gibi gideceksiniz.



    Ben okul bittiği gibi üni ortamını bırakıp 6 ay amelelik yaptıysam. sizde gideceksiniz arkadaş



    bende 5 bin liraya çiğköfteci açsaydım işimi kurdum nasıl gideyim diye ağlasaydım o zaman.



    Bedelli çıkarsa Hakkımı helal etmem gece 3 5 nöbetlerinde az zangır zangır titremedım siz rahat uyuyun diye. Sıra sizdeyse gideceksiniz

    Bu ne pis bir zihniyet... Sevmiyorum sizin gibileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel askerlik getirilsin, isteyenler iyi ücretlere sadece bu işle uğraşsın. Eli silah tutmak istemeyen bir çok insan var ve bu onların hakkı. Bedelli kısa vadeli bir çözüm ama artık profesyonel orduya geçilmeli.
  • copycat kullanıcısına yanıt
    bu çok hastalıklı bir düşünce ülkeyi vergilerle, bedelli askerlikle döndüremezsin zaten. o ülke er yada geç batarcaktır. ülkeyi döndürmek için üretmen lazım bak dikkat et üretmek diyorum şu an yapılanın tam tersi. bu ülke eninde sonunda dibe gömülecek zaten böyle giderse. bedelli çıksa da çıkmasa da hiç bir şey değişmiycek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 18 Ocak 2018; 15:27:14 >
  • Paşa paşa gideceksiniz ağlamayın boşuna.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    senin bizde ne hakkında varda helal etmiceksin gitmeseydin.
  • EruhluMuhdi E kullanıcısına yanıt
    Ulan ne çekemez insanlarsınız be. Herkes sizin gibi boş mu askere gitsin. Ben şimdi çalışıyorum devlet askerliğim boyunca bana 3 bin lira maaş versin dönüşte de bana aynı maaşla iş garantisi versin gitmeyen namerttir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelli askerlik olmaz, olmamalı. Parası olmayan garibanı yolla çatışmaya, zengin versin parayı otursun evinde, yok öyle dünya. Ya zorunlu askerliği kaldırır tamamen profesyonel ordu kurarsın, ya s... s... herkese yaptırırsın askerliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar milliyetçi tatava dinlemiş adamlar ki askerliği kutsal bişey olarak görüyolar halbuki tek yaptıkları tek şey tuvalet temizlemek vatan sağolsun ne diyelim

    Tek hobileri de rte, insanları hayattan soğutmak, vs



    Hakkın yok ki helal edelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 yaşımdayım arada sırada rüyadamda daha doğrusu kabuslarımda askerde görüyorum kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne kadar büyütüyorsunuz şu konuyu, 6-12 ay yapıp geleceksiniz. Ne adamlarsınız.
  • Parası olmayan / zengin olan falan diyorsunuz da ne alaka arkadaş ?

    Bedelli yapan zengin yapmayan fakir mi yani ? 20.000 lira kredi çekip gidiyor çoğu kişi.Kredi çekmekte zengin fakir olayı değil ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.