Şimdi Ara

Bedelli Askerlik için “Üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır” şeklinde kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2021 yılında Kıbrıs'tan mezun oldum. Şubat ayında denklik işlemlerini hallettim. E devlet üzerinden sorgu yapılınca bütün bilgiler çıkıyor ama bedelli askerlik başvuru kısmında öğrenim bilgileri kısmında "Üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır" yazmakta YÖK'ten aldığım PDF dosyasını askerlik şubesine götürdüm. Belgeleri verdim ama hala ekran aynı şekilde duruyor. Problem çıkmasın.



    Bedelli Askerlik için “Üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır” şeklinde kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highhabitat -- 9 Kasım 2023; 16:31:47 >







  • Belgeleri götürdüğünüz 1 gün olduysa biraz zaman tanıyın. Sisteme düşmesi 2-3 gün sürebilir.

    Gerçi bedelli askerlik için akademik durumun çok önemi yok. Okuma yazma bile bilmeyen biri bedelli yapabilir. Sonuçta 25-26 gün kışlada takılıp terhis olacak.

    Eğer sistem devam etmenize izin veriyorsa devam ediniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    YÖK'ün E devlet sorgulama sayfasından verilen belgeyi daha bugün öğlen teslim ettim. Sistemde gelişme olmayınca endişe ettim. Araya Hafta sonu girecek ama dediğiniz gibi 2-3 gün bekleyip devam et tuşuna basayım o zaman, cevabın için teşekkür ederim.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam size bir soru daha sormak istiyorum. Normalde 31/12/2025 olan tecilim, diploma ile ilgili belgeleri şubeye teslim edince 12/11/2023'ye düşürdüler.


    E-devlet'e girince "Ertelemenizin bitmesine 2 Gün kaldı" yazıyor daha sisteme okul diploma vb bir şey eklenmedi. 2 Gün geçtikten sonra bu durum bedelli kullanma durumunu tehlikeye atar mı?


    yoksa cuma günü acele acele bütün aşamaları halletmeye mi çalışmalıyım? Belki sistem güncellenir, verdiğim belgeler diploma kısmına eklenir diye 4-5 gün beklesem ertelemem bitiyor, kaçak durumuna düşmeyelim.Bedelli Askerlik için “Üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır” şeklinde kaldı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highhabitat -- 10 Kasım 2023; 4:6:31 >
  • 2021 mezuniyetiniz sisteme işlenince 2 yıllık tecil hakkıyla 31.12.2023e kadar sıkıntınız olmaması lazım.
    Olmadı bir şubeye sorarsınız.

    Yoklama kaçağı veya bakaya bile kalsanız bedelli için bir sıkıntı olmaz.
  • Bugün bedelli başvurumu askerlik şubesinden yaptım nedense bendede lisans mezunu olmama rağmen böyle çıkıyor.

    Bedelli Askerlik için “Üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır” şeklinde kaldı
  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

    Yurt dışında mı okulunuz benim gibi?

  • highhabitat H kullanıcısına yanıt
    Hayır yurtiçi. Ama benimkide sizinki gibi gözükmüyor nedense.
  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

    Ben askerlik şubesine e-devletten verilen YÖK sorgulama kağıdı ile gittim ama sistemde değişen bir şey olmadı. Oradaki çalışanlar uğraşmak istemiyor ya da genel sorun var eğer başvuru yaptırdıysanız içiniz rahat olsun, zira üstteki arkadaşın yazdığı gibi okulun bedelli askerlik için pek bir önemi yok.

  • highhabitat H kullanıcısına yanıt

    Evet bedelli için önemi yok ama sistemin düzgün işlemiyor olması sinir bozucu. Yoklama işlemlerimi ilerletmeme rağmende e devlette hala aile hekiminize muayene olunuz diye kalmıştı, askeriyeye gitmem gerekmişti.

  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle, aile hekimine muayene oldum ve hekimim sağlık raporumu onayladı. Sistem "Asal başvuru süreç takibi" sayfasından bakabilirsiniz diyor ama öyle sayfa yok.   Benim lisans hala yok sizin düzeldi mi sonradan?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highhabitat -- 11 Kasım 2023; 16:29:30 >
  • highhabitat H kullanıcısına yanıt

    Haha.  Hayır hocam hala ''Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı kayıtlarına göre üniversite mezuniyet bilginiz bulunmamaktadır.'' diyor. Ben cezada yemiştim daha oda işlenmemiş vergi dairesine.

  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

    yarın dilekçe vereceğim. çok başvuran olur ise bedelli askerlik kurasında çıkmama durumunda erteletme şansınız yoktur. ibaresini gördüm aslında kura işlemi yapılmıyor bildiğim kadarıyla ama ne olur ne olmaz, eğer olumlu sonuç olur ise buradan bilgilendirme amaçlı yazarım herkes yararlansın. şu an askerlik hizmet tercihi kısmındayım 31/12/2023 e kadar zamanım vardır diye tahmin ediyorum.

  • highhabitat H kullanıcısına yanıt

    Bedelliye başvuran sayısının çok olması yüzünden kura ile belirlenmesi durumunun çok çok zor olduğunu söylemişlerdi ama dediğiniz gibi ne olur ne olmaz tüm bilgilerimizin doğru olarak işlenmesi iyi olur.

  • Konu için tekrar güncelleme yapayım; şubeye tekrar gittiğimde diplomamı işlediler. Kendi sistemlerinden başvuru yapıldı. Daha sonradan bu konuyu okuyan olur ise aynı problemi yaşayan, önceliğiniz şubeye gitmek olsun.

  • Bu sorun büyük ihtimalle sayfayı geri aldığınızdan ya da güncellemeye tıklayıp ileri seçeneğine basmadan (tamamlamadan) güncellemeyi iptal etmenizden kaynaklanıyor. Yani bug gibi bir şey, aynısı bende de oldu, güncelle diyip tüm adımlarda ileri seçeneğine tıkladım düzeldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.