Şimdi Ara

Beklenen araç OPTIMA ÇOK SERT GELDİ !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
6.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motorun durumu tamamı ile saçma vergi sistemimizden kaynaklanıyor, bu araç global bir araç, sırf bizim aptal vergi sistemimiz yüzünden motor gamlarını bize göre ayarlayacak değiller. Bununla birlikte fiyatın orantısızlığına katılıyorum, kimse emsallerini gözönünde bulundurup bu aracı satın almaz. Ama Anadolu Grubu'da bu aracı öyle ya da böyle ithal edecekti. Kia'nın dünyadaki referans araçlarından bir tanesini elbette satacaktır, kimse almaz diye getirmememek daha büyük bir ihanet olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roque_Jn

    Motorun durumu tamamı ile saçma vergi sistemimizden kaynaklanıyor, bu araç global bir araç, sırf bizim aptal vergi sistemimiz yüzünden motor gamlarını bize göre ayarlayacak değiller. Bununla birlikte fiyatın orantısızlığına katılıyorum, kimse emsallerini gözönünde bulundurup bu aracı satın almaz. Ama Anadolu Grubu'da bu aracı öyle ya da böyle ithal edecekti. Kia'nın dünyadaki referans araçlarından bir tanesini elbette satacaktır, kimse almaz diye getirmememek daha büyük bir ihanet olurdu.

    Maalesef forumda ender rastlanan, baştan sona akıl ve mantık dolu, tamamıyla doğru, objektif bir yorum... Tebrik ederim.

    Araçla ilgili benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, ilk fotoğraflardaki mavi aracın, gri araç kadar şık görünmediği... Üst donanım olmasından kaynaklı diye düşündüm ama pek öyle değil, gri araç daha kaslı görünüyor, mavi olan ise daha zarif ve zayıf bir izlenim veriyor... Son yıllarda her zaman tasarım olarak Hyundai'dan daha iyi işler çıkaran kardeş firma Kia, maalesef Optima ve yeni Ceed ile muadili olan Hyundai'ların gerisinde kaldı diye düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 19 Nisan 2012; 10:06:04 >




  • kia bile olu dogum oldugunu kabul etmis ! siz daha burda tartisin ...
     Beklenen araç OPTIMA ÇOK SERT GELDİ !!
  • Kia bana çocukluğumda seyrettiğim karate filmlerindeki naraları hatırlatıyor.

    Rakipleri olan Mercedes ve BMW nin yanında bu araç bu fiyata kaçmaz derim.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_57366122/mpage_1/f_/key_adriana%2Clima//tm.htm#57455233

    bu konuyu daha önce açmıştım ama

    adriana lima ile de reklam çekmişlerdi.
  • Eleştirek yan bulamayınca direksiyonu, sileceği, yok kapı açma kolu diyorsunuz. Vergi sınıfından dolayı fiyatı yüksek ama araba iyi. Bunu diyebilseydiniz keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin. Araç çok güzel olmuş. Tek dez avantajı saçma salak vergi sistemimiz yüzünden fiyatı. Dünya pazarını takip edelim. Bence çok satacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Aracın pahalı olmasının sebebi vergi sistemimiz değil. Tabii o da var ama bu sefer en büyük pay onun değil.

    Passat 2.0TDI 140PS BLUEMOTION DSG 114.000TL yani 48,510Euro.

    A4 2.0 TDI 177 hp multitronic PI 49,935Euro. (Ki Audi'nin ne kadar çok indirim yaptığını biliyoruz)

    YENi BMW 320D 184HP 50.000Euro.

    Bu araçlar 2.0 motor ve bildiğim kadarıyla 1.7'den bile fazla ÖTV biniyor, ona rağmen arasında 3-5 bin euroluk farklar var.

    Kia'nın bu fiyatını normal karşılamamız için, bir BMW 320D ya da Audi A4 2.0TDI'dan daha fazla üretim maliyetine sahip olması gerekiyor. Böyle bir durum da olmadığına göre; "Biz bu arabaya kaç para dersek bu araba satılmaz?" diye düşünmüş olmalılar.

    aynı fikirdeyim, dediğiniz gibi audi'nin indirim kozunuda düşünürsek kia optima nın satış rakamları oldukça düşük olacaktır




  • çakma elantra gibi bu araç beğenemedim.
    motoru 1.7 ise boşa fazladan vergi vermeye gerek yok.
    başka almalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    ne iğrenç bi iç tasarım direksiyonun her yerinde bi tuş var

    Tamam forum kapanabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquête -- 19 Nisan 2012; 11:12:07 >
  • Dış tasarım olarak, daha düz hatları seven biri olarak, ben beğendim, hatta i40 dan daha iyi derli toplu. Lakin iç mekanda daha çok Amerikanvari bir hava var bu nedenle çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Fiyat konusunda zaten gerekli yorumlar yapılıyor. Kısaca dışı olmuş ama içi olmamış.
  • Krom kapı çıtaları bile yok. Çok ilginç. Kore fiyatlarını bulabilecek varmı?
  • optima diyince bende renault optima zannettim
  • Uçuk bir fiyat. Zaten şu aralar tüm araçların fiyatı çok yüksek. Ama nasıl oluyorsa hepsi de satılıyor. Bir ben fakir kaldım herhalde. Bu paralara araba alacak olsam ne kadar zengin de olsam Kia almam herhalde.
  • araç iç dış mükemmel görünüyor, accorddan bile daha çok beğendim aracı. ancak bu fiyat hakkaten öldürmüş :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Eleştirek yan bulamayınca direksiyonu, sileceği, yok kapı açma kolu diyorsunuz. Vergi sınıfından dolayı fiyatı yüksek ama araba iyi. Bunu diyebilseydiniz keşke.

    aynen ya bide millet şey demiş her marka kendini merso bmw zannediyo demiş her binicide altındaki arabayı merso bmw sanıyo heralde ok attıkları arabaya bak :D
  • Genesis diye bir araç vardı aklıma ilk o geldi.
  • nikita'nın arabası bu

    fiyatı da iyimiş alan olur tek tük heralde
  • Bu arabanın motor ve fiyat konusunda tutmayacağı konusunda ortak fikre varılmış.Bu bizim ülke için geçerli vergi sistemiyle alakalı.Tasarım için ne diyorsunuz?Tasarım tüm avrupa için aynı.Orada rekabet edebilir mi?Hayır diyorsanız Kia neden üretiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alkın34

    Bu arabanın motor ve fiyat konusunda tutmayacağı konusunda ortak fikre varılmış.Bu bizim ülke için geçerli vergi sistemiyle alakalı.Tasarım için ne diyorsunuz?Tasarım tüm avrupa için aynı.Orada rekabet edebilir mi?Hayır diyorsanız Kia neden üretiyor?

    Şahsi görüşüm:

    Bu araçta D-sınıfı kullanıcılarının genel itibariyle bulunmuş olduğu yaş grubuna hitap eden bir vakurluk yok.

    Bu araç, geneli C-sınıfı araç kullanan gençleri tasarımı ile cezbedektir. D-sınıfında tasarım anlamında böyle bir boşluk olduğu düşünülürse, gençlerden gelen talep sayesinde iyi bir satış grafiği elde edebilir.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.