Şimdi Ara

Beklenen araç OPTIMA ÇOK SERT GELDİ !! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
6.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfa-x

    Aslında çok sıradışı bir araç Bence bu sınıfın en sportif araçlarından ama bu sınıfta marka algısı ve güven çok önemli belki mercedesten bile kaliteli araç yaparsınız ama onun marka güvenini veremezseniz bu iş olmaz yani bu güven için piyasaya düşük fiyat yüksek kaliteyle girmelisiniz.

    Yoksa bu araç bu hacimle 2.0 cdi Mercedes 136hp 360nm ye 1.7crdi ile ulaşmış üstelik vergi avantajıda var.(Vergi dilimi 1601-1800 sonra bir üst 1801-2000)
    Boyutları E sınıfı ile aynı mondeo gibi

    Sanırım KİA çok satmak için değil passat mondeo e serisi gibi klasik araçlardan sıkılmış farklı olmak isteyenlerin aracı olmak istiyor Insignia bunu uygun fiyatla birleştirerek çok başarılı oldu.

    Kia alan az olsa da alanların araçlarına tekrar tekrar bakılacağı KESİN çok güzel bir araç olmuş..


    bu araç D sınıfı. keza passat ve mondeo da D sınıfı. mtv açısından avantajı var ancak alım esnasında aynı miktarda ötv ödeniyor.

    Evet D sınıfı deniyor.Tıpkı mercedes e-class gibi buda D sınıfı.Aynı boyuttalar hem ölçü hem donanım hatta mersodaki opsiyonların çoğu bunlarda standart.

    Dersen ki mercedes e-class d sınıfı değil Bence D sınıfı.Aynı boyutta aynı donananımdaki araçlar bence aynı sınıftır.Üreticilerin ve Satıcıların bir taraflarından uydurduğu sınıf tamamen onların satış ve kandırma stratejisidir.

    Örneğin 3 serisi bmw c serisi mercedes auidi -4 ,honda civic-jetta-fluence-corolla aynı sınıftadır.Hepsi C sınıfıdır.Hep merak etmişimdir plastik jant kapaklı mercedesler bmw ler audiler(Nedense hepsi alman :)) nasıl oluyorda eksik donanımlı olmalarına rağmen bunlardan bir üst sınıfta gösteriliyor ve bunada inananlar çıkıyor ..

    Yani benim sınıflandırmama göre e-class la mondeo -optima aynı sınıftadır farkları hangisinin tenekesini daha iyi parlatıp sizi kandırdığıyla ilgilidir


    bu sınıflar üreticilerin veya satıcıların değil, değerlendirme kuruluşlarının ve otomobil otoritelerinin ortak kanısıyla oluşturulmuştur. ha sen diyorsan ki ben kimsenin görmediğini görürüm, oturduğum yerden hangisinin hangi sınıfta olduğuna daha iyi karar veririm; oldu o zaman biz kalkalım...

    Hangi değerlendirme ve otoritelerin ortak kanısı bilmiyoruz anlatında bizde tüm forumda öğrensin.

    Bu araçların hepsi mid-size .Orta sınıf ama kimileri eksik donanımlıda olsa ben orta üst sınıfım diyebiliyor.Dediğim gibi marka kendini nasıl kabul ettirmişse öyle gidiyor.

    Araçları sınıflandırmayı üretici kuruluş yapar C sınıfı boyutlarındaki Logan B sınıfı,B sınıfı boyutlarındaki Linea C sınıfı diye geçiyor.

    Hatta birçok C sınıfından daha küçük olan hatta kendilerinin bile C sınıfı anlamında 3 serisi ve C serisi araçları kalkıp D sınıfı diye lanse ediyorlar.Soruyorum boyu 1.80 ve üzeri olanlar C sınıfı mercedes'e veya 3 serisine veya A4 serisinde mi daha rahatsınız inme binme sıkışmadan oturma Mondeoda mı ???Nasıl oluyorda C sınıfı 3 serisi A4 D sınıfı oluyor ????
    Bunları değerlendirme kuruluşları (kimse bunlar :)))diil üreticiler açıklıyor.Şimdi büyük marka iddiasındaki kuruluşlar kendi farklarını ortaya koymak için ben aynı sınıftayım mı diyecek??
    Ha ben bunları diyorum değişecek mi tabiiki değişmeyecek zaten piyasada sınıflar değil algılar konuşulur.Sen açma-kapama düğmesine krom atarsın bu çok lüx derler siyah bırakırsın malzeme kalitesi düşük derler.




  • http://en.wikipedia.org/wiki/ACRISS_Car_Classification_Code

    http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 21 Nisan 2012; 13:01:33 >
  • Aracın fiyatı pahalı oldumu hemen bir üst segmentte sanılıyor.
    Demek ki bu nedenle koreliler araçları yüksek fiyattan piyasaya sokuyorlar..

    Ne de olsa Accent Blue C sınıfı, Elantra D sınıfı, Sonata/Optima ise E sınıfı sanılıyor.
    Varmış bir bildikleri....

    Gerçek bilgi verirsek:
    Accent Blue B sınıfı,
    Elantra/i30 C sınıfı
    Sonata/Optima/i40 ise D sınıfı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    http://en.wikipedia.org/wiki/ACRISS_Car_Classification_Code

    http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification



    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.ama aynen benim dediğim gibiymiş ama sayende avrupa sınıflarını(diğer kiralama grubunun sınıflandırması) yani avrupada araç sınıflarını avrupa komisyonunun belirlediğini ve bunu kafasına göre yaptığını öğrendik.
    Europe4 yazan maddede aşağıda 4.maddenin açıklaması var.Bu sınıflara en son kia/hyundai şikayetçi olmuş daha önce mazda-ford da.Bilin bakalım avrupa ne karar almış sınıf belirlenirken bazen silindir sayısı bazen ölçüleri bazen ayırt ediciliği sınıfı belirliyormuş.

    Yani 4.5mt lik C serisi D sınıfı olmuş 4.8mt Mondeo da D serisi ama 4.8mt lik E serisi Esınıfı olmuş.Yani boyut burda iş görmemiş neden ?? aynı boyutlarda araç yapınca mercedesin farkı kalmamış
    Hatta daha küçük araçları tıpkı 3 serisi,C serisi gibi A4 gibi D serisi olmuş güya lüx giriş seviyesiymiş Peki sana soruyorum aynı donanıma daha büyük boyutlara sahip araçlar niçin bu araçlardan alt sınıf Çarpışma testinde daha yüksek skor alanlar bile var.

    Sonuç böyle düşünen yanlız ben değilmişim üreticilerde şikayetçi olmuşlar özellikle avrupa dışındakiler ama kararı verenler işlerine geldiği gibi yani avrupa haklarını korudukları için avrupada bu sınıfları koymuşlar yani bu sınıflar avrupa için böyle hepimizin bildiği sınıflar.

    Benim ısrarla anlatmaya çalıştığımda bu:benim adalet anlayışıma göre 4.5mt lik C sınıfı merso 3 serisi a4 serisi C sınıfıdır.4.8mt lik üstelik Esınıfı özelliklerine sahip optimada merso E sınıfıysa Optima da E sınıfıdır.Hatta euro Ncap da hatasını anlamış sonradan tüm binek araçları Passenger Car sınıfına toplamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 21 Nisan 2012; 22:46:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    ne iğrenç bi iç tasarım direksiyonun her yerinde bi tuş var

    bence süper olmuş . ben çok seviyorum direksiyon üstündeki tuş olayını
  • Konu da hala sertligini koruyor mu ;)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.