Şimdi Ara

belirlenen bir saatte bilgisayar(kendiliğinden) nasıl açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • asus desktop barebone bilgisayarım var.sanırım bu ayar bios'tan yapılıyor.ama nasıl?asıl amacım bilgisayarı çalar saat gibi kullanmak!sabah 7'de kendiliğinden açılıp bir mp3 çalsa da uyansam diye düşünüyorum.eminim bunu yapan biri vardır?



  • hocam bios un destekliyorsa şu ayarları yap.önce biosa gir. power management setup bölümüne gir. orda resume by alarm seçeneğini enabled yap. alarm date yi every day ayarla. saat ve dakika cinsinden uyandırma saatini belirle. daha bitmedi ayarları save yaptıktan sonra makinayı aç. daha sonra başlat menüsündeki başlangıç klasörüne bir çalma listesi yada mp3 dosyası eklemeniz gerekli. yoksa fan sesiyle uyanırsın.bunun için tüm programlar/donatılar/sistem araçları/ zamanlanmış görevler i seçin . zamanlanmış görev ekleyi iki kez tıklayın ve listeden winamp ı seçin. bir sonraki pencerede bu görevi gerçekleştirme sıklığından bilgisayarı her başlattığındayı işaretleyin. ve sonu tıklayın. sonu tıklattıktan sonra bu görevin gelişmiş özelliklerini aç ı tıklayın. winamp komutunun ardına müzük dosyasını yada şarkı listesini ekleyin. yalnız makinan böyle açılınca ancak ctrl+alt+del le kapatabilirsin . ayrıca hoparlörlerinin açık olmasını unutma....




  • benim biosda power management başlığı altında resuming by alarm olarak geçiyor.enabled yaparsan saaati yazmana olanak sağlar.
    power management ----->resuming by alarm

    üsteki arkadaş daha detaylı anlatmış...hocam aynı anda atmışız kusra bakma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteeL -- 1 Mayıs 2005, 0:53:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.