Şimdi Ara

Benzinden LPG ye 5 km de geçiş sorunsalı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yapmayın lütfen daha neler.Saygılar
  • Lpg 38-40 derece arası buharlaşmaya başlıyor, 25 derece de gaza geçiş iyi bir şey değil.
    Mrt-Sy, bence, arabayı bilgisayara bağlattırıp yeni bir ayar yaptır.
  • BENDE DE AYNI SORUN VAR.ARACIM 1998 HONDA CİVİC 1,6 ..(LPG İSE ZAVOLİ)...SABAHLARI İLK ÇALIŞTIRMAMDA YAKLAŞIK 5-6 KM YOL GİTTİKTEN SONRA GAZA GEÇİYOR.GÜN İÇİNDE İSE GEÇİŞLERDE SORUN YOK..2 KERE GİTTİM SERVİSE GEÇİŞ SICAKLIĞINI ÖNCE 25'E BUGÜN DE 20 YE DÜŞÜRDÜ.SABAH ÇALIŞTIRDIĞIMDA YİNE AYNI SORUNUN DEVAM EDECEĞİNE EMİNİM...BAŞKA Bİ ÇÖZÜMÜ OLMALI BUNUN BENCE..ÇÜNKÜ 5-6 KM GİDİNCE ZATEN MOTOR YETERİNCE ISINIYOR..BENİM TAHMİNİM ISI MÜŞÜRÜNDEN KAYNAKLANAN Bİ SORUN GİBİ GELİYOR....USTA 15 GÜN SONRA Bİ UĞRA MÜŞÜRÜ DEĞİŞTİRELİM DEDİ..İNŞALLAH DÜZELİR O ZAMAN...BU KONUDA ÇÖZÜME ULAŞAN ARKADAŞLAR YAZARSA SEVİNİRİM.
  • antifiriz oranını artırırsanız daha çabuk geçtiğini göreceksiniz. birde kışın gaza geçene kadar kalorifer soğukta dursun motor daha çabuk ısınır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcemen

    Bende 2000 model accet var 1500cc 16v.Takılalı 40 gün falan oldu.Sabahları 1 km gitmeden gaza geçiyor.Bu bile bana uzun geliyor.Başka bi arkadaştada var hyundai onunkide çok geç geçiyormuş.Ama o yolunu bulmuş; "Sabahları arabayı çalıştırıp 40-50 metre "geri geri" gidiyorum hemen lpg ye geçiyor" dedi.Ben denemedim ama kendisi bu konuda kesin iddalı.Biliyorum saçma ama bi dene istersen.
    Düşündümde aslında saçma değil; geri geri giderken motor çok daha çabuk ısınır çünkü ön ızgaradan motora soğutması için hava girmez.

    Sen bi dene bence


    geri geri gidene kadar radyatörün önüne gazete veya karton koymak aklınıza gelmedi mi?




  • Ya 5-6 km az değil araba LPG ye geçene kadar yolu yarılamış oluruz. tasarrufun %50 si gitti. acaba marka marka fark ediyormu yoksa araba motorları ile ilgili bi sorun
  • bende şu sıralar 400 metre içinde geçiyor. sabah Ankara 4-5 derece arasındayken.
  • 22 derecede gaza geçmeye ayarlanıyor ama sizde farkındasınızdır motor en az 50 -60 derece gelmeden gazda tam performanslı çalışmıyor çekiş olmuyor,daha fazla gaz harcıyor.
  • geçiş sıcaklığını 25 dereceye çekerseniz çiğlenmeye neden olursunuz, ayrıca lpg'de ısınana kadar aşırı yakıt tüketimine neden olursunuz ?

    bu nedenle geçiş sıcaklığını 35-40 derece de tutmanız mantıklıdır.

    İyi günler





    quote:

    Orjinalden alıntı: baris24

    arkadaşım aynı sorun tıpıkısı hatta bende de oluyo ama ben sabahları çalıştırınca hemen yola çıkmıyom bekliyorum 3 dakka felan, gaza geçiyo ondan sonra hareket ediyorum. Bizdeki brc, siz dereceyi 25 e çektik demişsiniz ama ben yanlış bilmiyosam bizimki 40 da. bu fark niye acaba markalarla mı alakalı acaba?
  • Benzinde aşırı tüketeceğine gazda tüketsin. Ben sırf o yüzden tek nokta taktım. gaz pedalına basıyorum devir 1500 olunca tık dye geçiyo gaza sıcaklık ne olursa olsun sorun yok... Zaten 5 km sonra gideceğim yere gitmiş oluyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 25 Ekim 2007; 9:11:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.