Şimdi Ara

Benzinli motor mu? daha uzun ömürlüdür dizel motor mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
47.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dizel mi yoksa benzinli mi daha uzun ömürlüdür kıyaslamasında hangisinin daha iyi olduğu hakkında net birşey söyleyemem ancak;
    1-Kesinlikle büyük cc.li dizeller küçük cc.li dizellere göre daha uzun ömürlüdür.
    2-Her markanın teknolojisine göre kendi ürettiği benzinli motor-dizel motor ömrü-kalitesi değişir. Kimisi benzinli motorda daha başarılıdır, kimisi dizel motorda daha başarılıdır, kimisi her ikisinde de aynı oranlarda başarılıdır, kimisi geçmişte ürettiği benzinli-dizel teknolojisinde daha başarılıdır, kimisi sonradan ürettiği benzinli-dizel motorda daha başarılıdır.
    Mesela ben daha önce benzinli bir Renault kullandım şimdi ise dizel bir Renault kullanıyorum. Gerek yetkili servis gerekse işinin uzmanı özel servislerle olan sohbetlerimde periyodik bakımlarının zamanında ve fabrikanın tavsiye ettiği orjinal ürünlerle değiştirilmesi şartıyla hem 1.4, 1.6 benzinli ve 1.5 dizel Renault'ların ortalama 400.000-450.000 arası ömrü olduğunu biliyorum.
    Yine mesela eski dizellerde Mercedes-Audi'lerin, eski benzinlilerde küçük kasalı Japonya üretimi Toyota Corolla 1.6'ların çok dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu bu işi yapan galericiler, servisler ve meraklıları bilir.
    Dolayısıyla bu konuda benzinli daha uzun ömürlü yok dizel daha uzun ömürlü diye iddia etmek doğru değil.




  • Normal binek araçlarda benzinli motorlar daha uzun ömürlüdür. Ancak otobüs, gemi, kamyon gibi ticari araçlarda heavy duty tip motor elemanlarından oluşan düşük devirli çalışan fakat çok uzun ömürlü dizel motorlar bulunur.
  • Enjektör, intercooler, turbo vs değiştirmeden Chip tunning ile 110Hp dizeli 140Hp yapan zihniyetin ömrünü merak ediyorum ben esas
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multimind

    hayır bence yanlış benzinli daha uzun ömürlüdür etrafımda görüyorum dizel 100-125 bin de bitiyor benzin 300-400 arası devam

    Benim araba dizel ve 145 000 km de. Arkadaşın söylediğine göre arabanın motoru 100 000 de öldü. 45 000 km dir beni motorun ruhu taşıyor olmalı. Kim bilir ruhu kaç bin km daha taşımaya devam edecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 14 Kasım 2011; 23:43:50 >
  • Hımm peki siz hiç şunu olaya katmamışsınız hangi markanın benzinlisi hangi markanın dizeli diye bilirsiniz bu işe, konu belki eskimiş olabilir ama. Mesela büyük markalarda örnek vermek gerekirse Mercedes in dizel bir E350 ile 1 milyon km yaparsınız ben şahsen Almanya'da gördüm hatta gecmiştide. Şimdi böyle bir saglamlıgı eski bir jet motoru üreticisi BMW den beklemek yanlış olur performans araçlarına adapte olmuş bir firma BMW dizelde bile bunu sağlamaya çalışması motorun ömrünü yer. Ha bu demek degildirki BMW kötü dizel üretiyor alakası yok araç üretiminde öncülük cerbüyle kazanılır bu konu dizel Mercedes'ten sorulur üstüne tanımam...nokta

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite tüketici taleplerini en iyi şekilde karşılamakla gerçekleşir.

    Şimdi soruyu şöyle sorayım sizde cevaplayın .

    ikinci el araç alacaksınız ve tüm herşey aynı olmak kaydı ile üç motor seçeneğiniz var . hangisini tercih edersiniz.

    --350,000 km dizel
    --350,000 km turbo benzin
    --350,00 km atmosferik benzinli (lpg hiç takılmamış )

    buraya verilecek cevabınız bu konunun sonunu belirler .
  • Atmosferik Dizel>Atmosferik Benzinli>Turbo Benzinli>Turbo Dizel

    Aşağı yukarı böyledir benim bildiğim.
  • Aslında dizel ama benzinli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımları düzenli yapılırsa dizel motorlar daha uzun ömürlüdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vezir kullanıcısına yanıt
    Onno Usta'nın bir yazısında okumuştum, dizel motorlar için karbon temizliği uygulamasının ortalama 80 binde bir yapılması gerektiğini, ülkemizdeki kullanıcıların çoğunluğunun bu durumu bilmediğini, bu yüzden motordaki kurumlanmanın bir süre sonra geri dönülemez boyuta ulaşıp enjektörlerde sorunlara yol açtığından bahsediyordu. Sanırım halkımızın dizel motoru benzinli motor gibi kullanmaya çalışması ve dizelin benzinliden tamamen farklı bir motor tipi olduğunun farkında olmaması da dizel algısının oluşmasında bir etken olsa gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • - usturuplu kullanılırsa.
    - ısınmadan yüksek devir cevrilmezse.
    - araba durduktan sonra bir süre kontak kapanmazsa (turbo motorlar icin).
    - bakımları düzenli yapılırsa.
    ☆ kesinlikle yetkili serviste. A'amet usta var 5 yıldız Memet usta var 10 numara. Hem de ucuza yapıyor. Ustalar iyi insanlar olabilir ama teknoloji durmuyor. Bir çok yaşanmış olay var. Uzatmayim.

    Bir tane a3 um vardı. 1.6 atmosferik. 14 sene boyunca bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştı. Sıfır gibiydi motor. Tam performans.
    Simdi turbo benzinli kullanıyorum. 45.000 olmak üzere. Onun da 3. Bakımını yaptırdım. O da saat gibi maşallah.

    Özetle : yukarda saydıklarım (ilk anda aklıma gelenler) yapıldığı müddetçe bütün motorlar normal kullanıcı için evladiyelik olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.