Şimdi Ara

Beyaz eşya Ustasından Arıza Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
4.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar beyaz eşya bakım onarım işleri yapmaktayım çamaşır makinesi bulaşık makinesi buzdolabı arçelik beko altus bosch siemens profilo vestel regal ürünlerinin arızaları arıza kodları hakkında sorular sorabilir servis cagırmadan kendiniz de arızalar hakkına bilgi sahibi olabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göktürkelektronik -- 24 Temmuz 2019; 22:23:56 >



  • Merhaba, Arçelik marka makinemin temizliğini yaptığımız halde bazı matikleri eritmiyor ve çamaşırlarda leke kalıyor. Bu normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilk olarak şunları kontrol edin çamaşırları yerleştirirken 4 parmak boşluk kalsın tıkabasa doldurmayın ikinci olarak deterjan kutusunu çekin herhangibir tıkanıklık varmı kontrol edin eger bunlarda bi sıkıntı olmadıgını gözlemdiyseniz rezistans kireçlendiği için ısıtamıyo olabilir
  • vestel marka buzdolabı dondurucu kısmında hiç sorun yok alt taraf pek soğtmuyor. ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tughuman -- 18 Kasım 2018; 19:5:56 >
  • no frost buzdolabların da derin dondurucu kısmında soğuma işlemi olur hava yardımıyla pervane soğukluğu aşşagı kahvaltılık kısmına gönderir.
    ilk olarak buzdolabının içindeki pervane çalışıyor mu onun kontrolünü yap onun kontrolünü yapman için buzdolabının kapağını açtığın zaman içerde bir buton var ona bas 30 saniye içinde devriye girer sağlamlığını o şekilide kontrol edersin.
    İkinci olarak buzdolabının kapakları tam kapanıyor mu lastiklerde yırtık varmı eger öyle bi durum varsa buzdolabının içerisinde hava girdiği için buzdolabu sürekli soğutma yapar ve hava kanalları kapanır.
    üçünçü sü ise buzdolablarının defroz kısmında rezistans sensör termik bulunur buzdolabları belli aralıklar la erimeye geçer bunlardan biri arızalı ise bu arızayı yapar.
    Sonuç olarak sevgili kardeşim fan çalışıyor mu kontrol et çalışıyor ise kapaklar kapanıyormu lastiklerde yırtık varmı kontrol et eger bunlarda bir problem yoksa buzdolabının iki gün fişini çek kapakları açık kalsın iki gün sonra tak fişini 15 gün içinde aynı arızayı yaparsa tamirci veya servis çağırırsın defroz bölümündeki ısıtıcıları değiştirir.




  • Merhaba. Samsung marka bir buzdolabımız var. Buzluk kısmının arkası, fanın olduğu bölümün arkası tamamen buz doluyor. O kadar ki fan artık buza sürtüyor ve çalışmıyor. Fişini çekip saç kurutma makinasıyla eritiyorum. Sonrasında 15-20 gün çalışıyor ama yine aynı duruma geliyor. Benim yapabileceğim ne var? Termik nedir nasıl değiştirilir? Defrost yapan parça veya sensör muhtemelen çalışmıyor. Acil şekilde kendim nasıl halledebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,biraz önce belirtiğim sorunun aynısı sizinde başınıza gelmiş samsung buzdolablarında da sensör ve termiğin değişmesi gerekir defroz bölümüne sizin müdahale etmenizi önermem orda evapatör sogutucu var bakır ve aliminyum orası en ufak bi harekette kırılır işi bilen kişiler tarafından yapılması gerekir aksi takdir de buzdolabınz kullanılmaz hale gelir bu şekilde uzun süre kullanırsanız ara bölümdeki strafor su yediği için şişer ve arıza kalıcı hale gelebilir o yüzden sizin bir servis çağırıp yaptırmanızı öneririm tamircilere yaptırabilirsiniz
  • Allah gönderdi sizi Bu yıl haziranda alınan vestel cm 8810 makinemiz var. Alındıktan 1 hafta sonra programın yarısında kalma, sıkmama gibi problemler yaşamaya başladık. Bir defa servise gitti geldi birşey bulamadık düzgün çalışıyor dediler ve bu ayın başına kadar gerçekten düzgün çalışıyordu. 1 hafta önce tekrar aynı sorunlar başladı ve servis için müşteri hizmetlerini arayıp kayıt bıraktım. 20dk kadar sonra bir defa daha deneyeyim dedim düzgün biçimde çalıştı. Tekrar arayıp makine düzeldi servise gerek yok dedim. 15 kasıma kadar program takıldığında 15-20dk kadar makineyi kapatıp dinlendikten sonra çalıştırdığımızda yine normal çalışabiliyordu. 15 kasımdan itibaren artık beklemek de işe yaramıyor. Su alıyor, kazan 3-5 tur dönüyor sonra suyu boşaltıp end diyor kapak kilidini açıyor.

    Boş, dolu farketmiyor. Tüm kombinasyonlarda yapıyor bunu. Hata kodu da vermiyor. Yarın randevu için arayacak servis ama yine bişey bulamadık derlerse ne yapabilirim?




  • elektronik anakartın da arıza var olabilir elektronik parçalar da soğuk lehim de olabilir elektronik kartın üzerindeki triyak(motor hız kontrol) devresin de de sorun olabilir yıkama motoru da arızalı olabilir,o arızayı vidyo ya alıp servis yetkililerine göstermelisiniz.
  • göktürkelektronik G kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Videolarını çekmiştim, servis geldiğinde izleteceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: göktürkelektronik

    merhaba,biraz önce belirtiğim sorunun aynısı sizinde başınıza gelmiş samsung buzdolablarında da sensör ve termiğin değişmesi gerekir defroz bölümüne sizin müdahale etmenizi önermem orda evapatör sogutucu var bakır ve aliminyum orası en ufak bi harekette kırılır işi bilen kişiler tarafından yapılması gerekir aksi takdir de buzdolabınz kullanılmaz hale gelir bu şekilde uzun süre kullanırsanız ara bölümdeki strafor su yediği için şişer ve arıza kalıcı hale gelebilir o yüzden sizin bir servis çağırıp yaptırmanızı öneririm tamircilere yaptırabilirsiniz
    Tekrar merhaba. Ben sensörü söktüm. Fan dahil heryer buz tutmuştu. Daha önce de tutmuştu erittim normale döndü ama kullandıkça aynı şey yine oldu. Yalnız asıl problem bulunduğum şehirde samsung defrost sensörü bulamıyorum. Termik de aynı yerde midir? Sensörün ücreti ne kadardır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba, profilo çamaşır makinesinde sıkma aşamasında bir çıtırtı sesi geliyor sanki içinde bir parça kopmuş çarpıyor gibi bir de makine çok sallanıyor.
  • ilk olarak makinenin ön sag alt tarafın da bir kapak var onun içine bakın herhangibir tel toka vb. malzemeler varsa cızırtı sesini yapar.Sıkarken sallanmasının nedeni çamaşır makinesinin ayak ayarına bi bakın eger ayak ayarı tamsa amartisörlerinin değişmesi gerekir
  • göktürkelektronik G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Hayırlı işler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam regal pratica 1016 çamaşır makinem var. Yakın süre önce taşındım ve taşınma sırasında sanırım bir sorun oldu ondan beri çamaşır makinem uçak gibi ses çıkarıyor. Ses dönüş sırasında kazandan geliyor muhtemelen rulman dağıldı diye düşünüyorum. Bunun tamiri mantıklı olur mu? 400 lira gibi bir ücret talep ediyor servis zaten makinanın sıfırı 1000-1100 lira. Parça parası birşey değil kendim yapabileceğim bir arıza mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 23 Kasım 2018; 21:31:48 >
  • Vestel marka çamaşır makinesi yumuşatıcı almıyor. Masraf yüksek çıkar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba profilo bm5220mg bulaşık makinem E09 hatası verdi. Kurulama aşamasında verdi hatayı ama yıkama bölümünde de suyu ısıtmıyor. Kendi başımıza sorunu çözebilir miyiz? servis çağırsam maliyeti ne olur? teşekkürler.
  • Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    muhtemel arızalar

    su alma ventili açmıyor,
    ya da kontrol kartı vetil açma rölesi açmıyor,

    duruma göre parça bedeli 30 - 50 TL (ventil) 150-350 TL kontrol kartı
    üzerine işçilik +250 ye kadar yolu var.
  • Ladiklims kullanıcısına yanıt
    bosch Siemens profilo da bulaşık makinesinde su ısıtıcısı arıza durumu kronik bir sorun
    pompa gurubu santrifüj yuvası ile bütünleşik bir ısıtıcısı var ve masraflı oluyor ve yedek parça yan sanayii olarak yok genelde.. 10 senedir 400 - 600 TL vererek orijinal parça yetkili servis ile çözüm buluyor kullanıcılar, canın yanacak maalesef.

    Kontrol kartı üzerindeki, rezistansa elektrik veren rölenin de bozulmuş olması olası. Bu durmda kontrol kartı üzerindeki röleyi ucuz yollu değiştirebilirsin. 10-20 TL parça masrafın olur, lehimlemeyi sen yapar isen.

    Bu durum kronik olduğundan, bari ucuz yan sanayii parça bir şey olsa diyor insan.. bildiğim kadarıyla yok bu sorunun ucuz yollu çözümü. Kendim parçayı alıp takamıyorsun, parça yetkili servis harici bulunmuyor yanılmıyorsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 26 Kasım 2018; 10:17:40 >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    hocam büyük ihtimal kazan etrafından yarım ay şeklinde metal sütyen şekillendirici parçalar çıkacaktır (sürekli şekilde sürtme sesi var ise)
    yahut kazan oraya buraya çarpıp amortisörleri bağlantı parçalarını birşeyleri kırıp bozmuştur. . (bu durumda takır tukur sesler gelir)
    rulman taşıma esnasında bozulmaz genellikle, kazan geometrisi bozulur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.