Şimdi Ara

Beyaz eşya Ustasından Arıza Çözümleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
4.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhabalar benim derdim çok daha doğrusu merak ettiğim soru çok



    1)Vestel NFKY 510 lcd ekranlı kombi tipi no frost kullanıyoruz yazın ölçme yaptım 2 derece ayarlı olmasına rağmen içine koyduğum termometre 2 saat sonunda 8 derece gösterdi bu bir sorun mudur?Birde benim dolapta ara bölme var mı bu rezistans sorununu benimde yaşamam muhtemel mi?



    2)Vestel 9614txt kurutmalı makine aldık bir umut aldığımızdan beridir sarsıntı ve titreşim sorunu vardı özellikle ilk sıkmada makine sarsılıyor dengeleme yapamazsa süre uzuyor ve sesli titreşim yapıyordu bir umut 3. yılda değişim istedik zorda olsa son model kcm9914 aldık şuanki fiyatı 4150 lira ve önceki kadar olmasada bu makine de de titreşim özellikle ilk sıkma denemesinde sarsıntı var yerinden kıpırdamıyor ancak can sıkıcı bir durum.Vestellerdeki bu titreşim sarsıntı kronik midir?Nedeni nedir?Ayakları teraziye göre ayarladık neler denedik az çok çamaşır yarısı kadar çamaşır değişen bir durum olmadı.





    3)Vestel ekomaks 10 programlı bulaşık makinesi kullanıyoruz klasik tablet+parlatıcı+tuz kullanırken çok memnunduk daha sonra quantum aldık tuz kullanmaya devam ettik bir süre sonra bardaklara süt lekesi benzeri iz kalmaya başladı servisi çağırdık kombine detarjan ile tuz kullanımından tuz kabı özelliğini kaybetmiş tuz kabı değişti belli bir süre sonra düzeldi.Geçen 2 ay önce tekrar finish qauntum aldık makineyi çekip arkasını sildik ,arkadaşın önerisine kireç önleyici manyetik aparat taktım ve bimden makine temizleyici kullandık.Kısaca bakım yaptık ve ne olduysa makine eskisi gibi süt lekesine benzer izler kalmaya başladı bardaklarda.



    Denemek için çift durulamalı programda her aşamada açtık baktık eşimle.Son durulama suyunda bile köpürmeler gördük makinede tuz ve parlatıcı yok.İşin ilginç tarafı detarjansız 5 kere çalıştırıp suyu boşalttım sonra detarjansız 40 dk lık program da çalıştırdım yine son durulama da köpük vardı.Nereden geliyor bu makineye bu köpük anlamadım birde su beyaz renk oluyor sanki klorlu gibi.Edirne de otuyoruz sularımınız aşırı kireçli değil.



    Artık servisi çağırmakta istemiyorum ancak makine temiz yıkamıyor ve kurutmuyor arkadaş bardakların sepete temas ettiği kısım hep ıslak ve süt lekesi izinde çıkıyor.Dün şoktan mintax toz detarjan aldık durum aynı.



    yardımlarınızı bekliyorum hocam teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • meeb kullanıcısına yanıt
    Buzdolabında bende de aynı durum var enerji tasarrufu için düşük derecelere ayarlarsanız bile kompresörü çok çalıştırmıyorlar.



    Tableti deterjan gözüne değil bulaşık makinesinin içine atarsanız daha iyi durulanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam aratırmalarıma göre bende sizin dediğiniz gibi anladım yani 4 derece set ayarı ancak iç ısı 8 dereceye geldiğinde kompresör çalışıyor.Heralde enerji tüketiminden böyle yapmışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    hocam bulaşık makinesinde detarjan opsiyonunu seçtiğimizde zaten ilk 3 dk detarjanı bırakıyor.Bırakın detarjanı detarjansız son durulama da köpük çıkıyor su bembeyaz oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Vestel ekomaks 10 programlı bulaşık makinesi

    leke istemiyorsanız parlatıcısız çalıştırmayın, parlatıcı gözüne beyaz sirke koyabilirsiniz, parlatıcı ile sirkeyi haznede karıştırmayın...
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    diğer sorunlarımıda bilgini dahilinde detaylı yorumlarsanız sevinirim hocam.

    Yani parlatıcıda koyduk beyaz süt lekesi çizgi şeklinde çıkıyordu sadece sepete temas ettiği noktada çıkmaya başladı.Şuan bitti biraz bu şekilde deneme yapıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.