Şimdi Ara

Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mfc114 kullanıcısına yanıt

    Çok bölüme ayrılmış ama şunu unutma.Yapabileceklerin sınırı yok evet ama birileride gelip şunu bunu yap diye uzmanlık fırsatı vermezler.Bir kişi herşey hakkında uzmanlaşma fırsatıda yakalayamaz.Bu senin elinde olan birşey değil.Şansın çevren ve imkanların elverirse.Bir alanda kendini geliştirebilirsin.


    Müfredatı o kadar saçmaki herşeyden bilgisi olsun.Her diğer mühendislik dalı ile irtibatı olsun.Her işide yapmaya yatkın olsun ama hiç bir şey hakkında da tam olarak alanına hakim olamasın diye bir kavram var.Hakkı ile okunmaya ve işlenmeye kalkışılsa 15 sene sürer eğitimi.Neden mi dersen içinde en az 5-6 ana sektör çıkıyor.Enerji,İmalat,Lojistik,Metalurji,Tasarım gibi günümüzde bu dallar kendi alanında alt olarak çıkmış bile hatta.Makina bunun ziplenmiş versiyonu.


    Şimdi bu kadar öğrenciyi yorup bir noktaya getirip emeğinin karşılığını hiç edersen olmaz o iş.Heveste kalmaz.Tabi iş kaygısı o bu şu ile ve alternatifsizlikle seviye düşmüş durumda dışarıda imkanı olan gidiyor.O noktada ben birşey diyemeyeceğim.Çaba ve emeğinize değmeyecek bir bölüm.Mental olarak yıpratmasıda cabası.Eskiden iyiydi ama şuan f/p oranı çok kötü.Elektirk elektronik ve bilgisayar okumak gençler adına daha yararlı olur yani bir önümüzdeki 10 yıl böyle.


    Ben ve pek çok arkadaşım bile elektrik ve bilişim üzerine master yaptık yazılıma geçtik.Boşuna değil.Pek çok kişide ona yöneliyor zaten.Makine okuyanlarda şuan olsa yatkındır.Ama Çok gereksiz yoğun bir müfredat var.Bilgisayar ve elektrik daha uygun uyumluluk açısından.

    Odtü olsun.İtü olsun.Buradan belli bir tedrisattan geçmiş adam için 10 bin 15 bin 20 bin günümüzde para değil ki makina mühendisliğinde afaki bir rütbe kıdem ve sorumluluk artırmadıkça maaşlarınızda uçmaz.Yıllarınız tecrübeniz arttıkça bir alanda Türkiye'deki koşullara göre kazancınız TL bazında artıyormuş gibi görünsede alım gücünde yerinde sayıp azalacaktır.





  • Şansını dene, iş bulamazsan gir babanın yanına. Asla; ben o kadar okudum, bunun için mi okudum, ben mühendisim... Gibi saçma sapan şeyler düşünme. Ülkede eğitim kalitesi ortada. 40 sene önce ortaokulu bitiremeyecek adamlar üniversite okuyor.

  • 3.80 ile geçtim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    hocam 10 yıl önce desenizeBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz  ben yeni alan bunu alıyor sandım, çünkü ücretler dolar karşısında çok fazla eridi hem de doların son 10 yılda %20ye kadar enflasyonuna rağmen


    kafam karıştı, kusura bakmayın


    ------------------


    savunma sanayisi iyi veriyor, 20-22bin bandında başlatıyorlar en iyi ora makine için ve kıdemlendikçe de maaşın iyi miktarda artıyor 4-5 yıllık mühendis 50ye yakın alabiliyor


    ----------------


    tıpta ise şu anlık iyi ama 2009da da çok iyiydi sonradan ek ödeme enflasyona yenik düşüp en düşük kazanan memur maaşından daha düşük kazanır hale gelmişti


    en iyisi yurtdışı gibi gözüküyor hocam, zaten hazırlıklarımız da ona göreBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz 





  • Makina gayet güzel bir bölüm. Hemen hemen her alana kayabilirsin; yazılım, yapay zeka, veri bilimi, otomotiv sektoru vs. MBA yapıp yöneticilik alanında çalışabilirsin. Bu alanları seçmeden makinanın temel alanlarında ilerlesen bile bir çok seçenek karşına çıkar.

    CFD alanında çalışabilirsin. Bugün neredeyse sokulmadığı alan yok gibi CFD'nin. Akışkanın olduğu her yerde kullanılıyor. İşletmelerin gaz emisyonlarından yarış arabalarının aerodinamiğine damar içerisindeki kanın akımına kadar bir çok yerde kullanılır.

    Özet olarak makinayı bitirdikten sonra çalışmak için alternatif bir çok seçenek ortaya çıkacağı için mantıklı bir tercih olur.

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Aslına bakılırsa asıl ismi mekanik mühendisliği maddelerin(hangi fazda olursa olsun) statik ve dinamik davranışlarını inceleyen bilim dalı üzerine inşa edilmiş bir disiplin anlayışı.


    Yani hareket durağanlık kuvvet ve yük vs gerektiren her alanda bu bölümün etkisi var.Her mühendislik bu alana bağlı en oturmuş bölüm en yaşlı mühendisliklerden biri.Havuzu derya deniz.Ama ki aması var eğitim aşkı ile yanıyorsan yani akademisyen için araştırma alanları çok fazla.


    Fakat çalışma noktasında öyle değil.Bu hataya pek çok genç arkadaş düşüyor.Her yıl binlerce mezun veriyor bu bölüm.Ama sadece elinde kurumların verdiği bir kağıt parçası ile ilişlkilendirilmiş yetki sadece.Teorik bilgi ile senin bir iş yapma yeterliliğin yok.


    Her şeyi artık hangi alan seçti isen baştan öğreniyorsun.Kurumlar sadece teori odaklı.Ama piyasa tamamen pratik istiyor.Deneyim tecrübe istiyor.Çok sektörle iştirakta olması burayı seçme iç güdüsü verebilir.Ama siz yüzeysel bir eğitim aldığınız için sil baştan başlayacaksınız.Her makina mühendisi bir süper hero değil.Hepsi buna bende dahil tam makina mühendiside değil.O nedenle bir alanda uzmanlaşman tecrübe kazanman neyi istiyor ve orada yükselmek istiyorsan bulduğun imkan şartlar özelinde yürümen lazım.


    Türkiye bir fırsatlar ülkesi değildir.Piyasanın bu bölüme ihtiyacıda doygunluk seviyesinde.İhtiyaç tamamen kalifiye eleman özelinde.Yani robotik olur otomasyon olur döküm olur enerji bağlamında olur.Birbirinden apayrı yerler bunlar tamam makina mühendisinin çalışma sahaları fakat.Apayrı bilgi amaç çalışma koşulları içeren yerler.


    Yani kısasa kısas şansınız imkanınız hevesiniz çevreniz doğrultusunda bir yere isteyerek ve istemeyerek kalmak durumunda veya bırakmak başka yöne gitmekte kalabilirsiniz.Ben seçeceklere hevesi olanlara diyorum.10 yıl önce daha iyi konumda idi ama şuan öyle değil.Benim umarım ve tavsiyem bu ama çok istekli ise kişiler okusunlar.Emek performans değeri düşüktür.Çok cebelleşirsiniz.5-7 bilemedin 10 yıl sürünürsünüz.Vazgeçer veya başka yöne gidersiniz.Benim şahsım adıma şuan gençlerin bilgisayar veya elektrik alanına yönelmesi daha iyi görünüyor.Devir teknoloji mobilizasyon devri.Daha temiz daha güvenli daha sağlıklı alanlarda çalışmak kişiler için daha iyidir.


    Türkiye'de en fazla işsizlik ve aynı zamanda istediğinin bulunamadığı bölüm makina mühendisliğidir.İhtiyacın çok çok üzerinde mezun verilir.Sadece odtü itü bilkent boğaziçi ytü gazi hacettepeye zaten ülkenin kurumsa(savunma veya diğerleri) kanallarını doldurmaya yeterde artar.Ben diğer yerlerde neden açılmış onu bile anlayamıyorum ki halada açılmaya devam ediyor.Bu rezilliktir.Rehber olmayınca iş kaygısı ile gençler çok pişman oluyor.Eskiden hakeza iyiydi ama genel Türkiye genelse küresel manada kötü durumda.Ben bu alanlara çok hevesli ise metalurji veya kimya bölümlerini okumalarını tavsiye ederim.Daha çok geleceği parlak bölümler ve makina gibi uğraştırıcı,uğraştırdığı kadar aşırı uzmanlık gerektiren alanlar değil.Bu alanlar özellikle metalurjiye pek çok yerde çalışma imkanı bulabilirler.Odtü,itü'de okuyun veya başka benzer yerde varsa.





  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Hocam en fazla işsizlik inşaat mühendisliğinde. En basitinden KPSS giriş puanlarına bakabilirsin taban giriş puanı bile makina mühendisliğinin epey üstünde. Araştırma ve öğretim görevlisi için istenilen sınavların puanlarını da kıyaslayabilirsin.

    Ben zamanında odtü makinaya da girebilecek bir puanla odtü inşaata girdim. O zaman denk populeriteye sahipti. Hatta robotik, yazılım, veri bilimi vs. çok gelişmediğinden genelde fabrika da çalışıyorlardı makinacılar bu yüzden istememiştim. Şuan da inşaat sektoru daralmanın ötesinde neredeyse tamamen bitti diyebilirim.

    Akademik çalışmalarım gereği CFD alanına yöneldim inşaat mühendisi olmanın dezavantajlarını sürekli yaşıyorum bir çok firma ön yargı ile bakıyor. En basitinden bu yaz Tüsaş ile görüştüm bu alanda teorik bilgim yeterli olmasına rağmen mülakat da olumlu geçmesine rağmen geri dönüş yapmadılar





  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    İnşaatın düşmesinin sebebi tamamen ekonomik maliyet ve kur.Ha betona dayalı bir anlayışta saçma şuan övünüyorlar ya bina diktik onu diktir.Bina dikme ile gelişim olmaz.


    Bizim zamanımızda ve öncesinde yine böyle sakarya mezunu olsun kocaeli mezunu olsun inşaat firmaları o anki hızlı ve atıl sektör ilerlemesi ile çok mezun topladı buda puanlarını uçurdu sanırım.Şimdi o aralıkta çalışan bir kaç tanıdığımı biliyorum hepsi dünyaya dağıldı çok hızlı tecrübe kazandılar barajlar kule gibi yerlerin inşaasında çalışarak.Bu işte önem arz eden tecrübedir.O dönemler sektör ihtiyacı neticesinde yeni mezun inşaat mühendisleri bile kapış kapış gidiyordu.Öyle bir durum günümüzde hiçbir mühendislikte yok.Bu tamamen ucuz kur ham mamul maddenin ucuz olması ve hükümetin ihaleler rant vs ile işler döndürmesi bu dönen ekonomide alt personel olan inşaat mühendisleri çok rahat iş buluyordu.Bu bir yanılsama yarattı.Bu balon ise ekonominin 2013-14 sonrası bozulması ile düşüş eğilimi gösterdi.


    Dediğim gibi bu tamamen arz ve taleptir.Kurumların puanlarına takılı kalmayın.Tamamen arz-talep döngüsünde değişir.Tüm kurumların tüm bölümlerin puanı aslen sıfırdır.Kontenjanları doğrultusunda başvuranlar olur en üst puanlar sıralanır.En son bazı bölümlere sanırım puan sınır barajı getirilmiş.Tıpta bu vardı sonra düşürüldü galiba avukatlıkta vardı o gitti.Yani yerine bıraksan her şey düşebilir.


    İş kaygısı dönemlik trend doğrultusunda her şey olabilir.2000 öncesi öğretmenlikler sınıf öğretmenliği filan tıpla yarışıyormuş misal.Hastanelerde durum iyi olmadığından kişiler öğretmenliğe yönelmiş daha rahat çalışma olanakları vs ile.Bu neticede daha iyi bir öğretmen kalitesi vardı o dönem O dönemden sonra ise düştü.Tamamen arz-talep ile.


    Mesela bilgisayar mühendisliği bizim dönemimizde iyi değildi.Elektrik makina ve inşaat başı çekiyordu.Şimdi bilgisayar başı çekiyor.Buda tamamen talep doğrultusunda olan birşey.Böyle ülke bu alanda şaha kalktı diye olmuyor.İş kaygısı sebebi ile olan getiri olarak bakılan alan.


    Birde puanım tutuyor diye bir yeri seçmeyi yanlış buluyorum.Hedefiniz ne ise onu seçin misal tıp ile mühendislik farklı alanlar,makina ile inşaat farklı alanlar,kişi sonra vazgeçip geçmiş yıllarına üzülüyor.


    Ben bunu geçende syledim.Aslında bir okula girmen eğitimi alman bile yeterli oraya girmiş adam boş değildir.Bitirmesine bile gerek yok.ABD bile bu diplomaya takılmıyorlar.Sen ne yaptın nasıl yaptın diyorlar.Türkiye bürokratik bir yapıya sıkıştığı için.Evraklarla kafayı bozduğu için hep diplomaya bakılıyor.Bu tamamen Türkiye'nin gelişmemişliğinden kaynaklı.


    Sonuçta sen tıpa sanki eğitim hayatını o eksenli yaşayıp eleman almıyorsun.Makinaya giren adam teknik meslek lisesinden çıkmıyor ön koşul olarak.Elektrik vs diğer bölümler gibi.Bir sınav uygulanıyor merkezi ona göre kişiler önceki bilgilerinden daha farklı teorik olarak bir kalıp 4 yıl veya 6 yıl eğitim görüyor sonra piyasa.Ama okulda çıktın diye donanımlı olmuyosun.Piyasada senin aldığın o pratiği bir işe yarar biçime getirmen için tecrübe lazım.Bunuda sana sunacak fırsatlar az.



    Baştada dedim ya 2006-2013 arası inşaat sektörü çok balondu yeni mezunlar kapış kapıştı ihale rant dedim ya bu alanda inşaat mezunları çok hızlı tecrübe kazandı çok imkan buldu ama bu dönemseldi işte.Buna kanıp sonrasında seçenlere oldu olan.Makinada böyle değer kazandı ama inşaat çok yükseldi.Şimdi ise düşüşü tamamen o sektördeki insanların işsiz kalması kaynaklı.


    Birde şunu diyorlar üniversite iş için değil ufkunu açmak için okunur diye.Yahu bunu okuyanlara de bakalım ailesi filan ne diye okuyor ufku açılsın diye mi o kadar para harcıyor.Misal sen ufkun açılsın diye mi okudun.Bu kafa ile ülkenin her yanına okul mu açılırdı.Şuanki gençler ufkum açılsın diye mi okuyor.Sonra neden bu kadar üniversite mezunu işsiz deniyor.Burada bir saçmalık var.Buna birileri övünüyor.Birileri işsizim diyor.Karşılığını alamdım diyenler var.



    Diploma Türkiye'de kurumsal bürokratik istenen birşey sen bundan dem vuruyorsun işte.Ama dedim ya başta ön koşul olarak birşeyler yapmıyor gençler bir sınava giriyor %80 i sıralamasına göre bir yeri tuttu diye okuyor.Sonra o bölümün trendi düşüyor düşmüyor ona göre geçirdiği yıllara üzülüyor.Ama o nokta üst skalada ise.Ön yargılı olarak davranmakta maalesef kurumsal ve bürokratik bir sorun işte.Bunuda değiştirmek Türkiye gibi bir yerde güç.Talep çok diye bu oluyor sanırım.Mezun çok birde oda var.Çok gereksiz ve fazla mezun var haddinden fazla.Kurumlar 10 yıl kapansa piyasa bunun ihtiyacını hissetmez.Çünkü istihdam havuzu genişlemiyor daralıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 14 Ekim 2022; 14:17:28 >




  • Abi ekonomik değil dünya genelinde otonom teknolojinin gelişmesiyle bu tarz bölümlere olan ilgi biraz azaldı (makina, inşaat, havacılık vs.) 98 yılında galiba Türkiye 1. Odtü inşaatı tercih etmiş o donemlerden bu güne daha az tercih ediliyor. Neyse ki doktora sonrası @The Killing Road kardeşimle birlikte Almanya ya gidicem inşallah. O da yüksek lisans yapacak galiba.@The Killing Road

  • @romario11111 98 öss 1.


    https://tr.linkedin.com/in/ismail-burak-bal-3405094


    ve bu ara


    uzmanlık eğitimi doktoraya eş değerlik olduğuna inanmayanlar

    Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz

    ----------------


    diğer 1. de


    https://tr.linkedin.com/in/onur-kaya-68461140








  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Mobilizasyon otomasyon ve daha ergonomik olması yönünde bunu dedim zaten.Bunu işte Türkiye'de hükümet getirdi diye savunuluyor.Türkiye'nin milenyum öncesi ve sonrası bu hızlı dönüşümü hükümet sayesinde geldi sanılıyor.Bu yanlış bu her kim olursa olsun gelecekte bu globalleşme küreselleşme manasında yapılan birşeydi.Bu gelişim gerçekleşti ve şuanda da bitti.


    Bu dönüşümde birileri hızlı tecrübe kazandı iyi paralar kazandı.Makam mevkisinde hızlı yükseldi.Gayrimenkul sahibi oldu.İşini büyüttü vs.Aynı imar barışı ile arazisine değer kazanıp kule dikilmesi sonrası zengin olanlar gibi yada erken yaşta oy için erken emeklilik verilenler gibi.Dönemsel olarak birilerine bir fırsat geliyor ama bunun külfeti başkalarına yük oluyor.


    Şimdide yazılıma kayış çok ama bir süre sonra orada kötüleşecek.Ortada çok kalan olacak şuan için dönemi ama onunda yığılma ve dökülme zamanı gelecek.Türkiye'de durum hep böyle.Çünkü planlama yok program yok.Her genç bilinçli bilinçsiz aileler vasıtası ile bu yöne sevk ediliyor.


    Mühendisliğe teşviğin olmadığı bir yerde mühendislik okunur mu yahu.Mühendislik yaratıcı hayalci düşünen insanların özgür yapıda hareket eden insanların işi.Ama bu ülke insanı kendi belirlediği çürük kalıplara sokma derdinde.


    Bizim zamanımızda hukuk okuyanda çoktu.Yahu adaleti bozuk bir ülkede kayırmacı düzende hukuk okunur mu bak çoğu açıkta kaldı.Yalakalık çevre oraya buraya dadanan yolunu buluyor ama adalet kokuşmuş bu insanlarda onun bunun maşası olmuş.Ha mühendislikte tıptada var bu durum.Aklı ideali olan zaten ülkede durmuyor refah hayat standartları önemli ama çalışma huzurda önemli.


    Türkiye 90'lar kafasından zaten çıkamamış.Etrafa bina dikmekle çağ atlamıyorsun.Küreselleşme adımları olmasa yine o 2000 öncesinde devam edilecekti.Türkiye'de her yere üniversite açmak en büyük hainliklerden biriydi.Eskinin lise standartlarını lisansa çıkardılar.Kalite filan hiç oldu.Meslek etiketleride iki paralık oldu.


    Türkiye'de yapılan hata çok durulmuyor ki devam ediliyor.


    1.Nüfus 50-55 Milyon skalasında kalacak.Uygun altyapı ve düzgün şehirleşme adımları atıldıkça buna yani nüfus artışına teşvik verilecekti.Misal bakılırsa istanbul dahil her metropolde altyapı sorunları var değil mi.Trafik çarpık yapılaşama bunlar hep plansızlıktan.


    2.İç göçlerde kısıtlama ve kontrol olacaktı.Misal sebepsiz zenginleşende çok oldu.


    3.Erken emeklilik çok büyük sistemsel yük yarattı.


    4.Üniversite sayısının artması.Buda ülkedeki istihdam teşvik artışı olmadan yapılan birşey.Amaç neydi ucuz iş gücü.Genç işsizliği öteleme.Zira herkes okusunda diye yapılmaz bu iş.Herkes okusun ailesi emek versin.Sonra ne diyeceksin adam okuduğu bölüm ile ilgili iş aradığında .Sen o alanda çalışmak zorunda değilsin git başka iş yap mı.


    5.İstihdam ve konutlaşmanın hep metropollerde çoğunlaşması.Misal.İstanbul'un içine ede ede bitiremediler birtürlü halada ediyorlar.Dünyada hangi ülke kendi ülkesinin bu kadar tarihi bir konumun içine edebilirdi ki.Konutlaşmayı bilerek artırıyorlarki talepte artsın iş yüküde artsın herşey burada çoğalsın ki ihale rantta çoğalsın.Herşey pahalılaşsın 5 olan 50 olsun.


    Şimdi böylesine bir zihniyette siz bir şeyleri okuyarak uğraşarak rahat bir yaşama sahip olacağınızı mı sanıyorsunuz.


    İşverenlere sermayedarlara oynayan bir anlayış var.Bununda ihtiyacı iş gücünün pahalılaşması neticesinde yapılmasıdır.Şimdi azsan değerli olursun ne yapılır çoğaltılma çabası olur.Çoğalınca hakkınıda arayamazsın.Herşey bu yönden çıkıyor işte.Türkiye'de insanın değeri yok.Çünkü çok.Biri ölse ne ki öteki çocuk yapar çoğu bilinçsiz zaten.


    Daha yazardım o kadar şey var ki yeri değil.Türkiye'de her sektörde bir devrim lazımda bu bozuk anlayış birilerine sermayedar grubuna yaradığından kimse düzenimiz bozulmasın derdinde.İnsanlar insan gibi yaşamanın değerini bilmiyor.Kendilerine sunulana razı geliyor.Birde öyle ezilmişler sinmişler ki şükür ediyorlar.yahu ne yaşadın ne gördünde şükür edeceksin yahu.


    Bak mesela Türkiye'de en gözde olan tıpa kadar geldi durum.Yani nereden nereye artık tutunulacak bir dal kalmamış pek.





  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    95 yılı da olabilir. Forumda vardı araştırırsan bulursun Mert'cimBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz 

  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Abi bana cevaben bu kadar mesaj yazmana gerek yok ciddenBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz Alamanyalardan kendini bu kadar yorma, su akar yolunu bulur biz ne dersek diyelim...

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Almanyaya sadece iddaa yapmaya giderimBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz 

    Bizim yer isvicre veya us, oralarda iddaa oynamiyorum cunkuBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Munich'de Dortmund maçına bahis yaparız senleBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz Bahis dükkanımız da hazır

    @M3lank0lik iyi bilir burayı




    Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz


    Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz




  • Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz
    Beyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz

    makine mühendisliği mezunuyum. türkiyenin en iyi firmalarında staj yaptım ve şuan en iyi otomotiv argesinde çalışıyorum. bundan sonrası yurtdışı inşallah . fotoğraflar zaten ne kadar iyi bir bölüm olduğunu gösteriyor.

    elektriğe evrilen dünyada artık yeri yok , imajı düştü gibi yorumlarıda saçma buluyorum. evet mezun olduğumda elektrikçinin bildiklerinin yüzde 30 unu biliyordum ama şu 2 ayda emin ol bir elektrik mühendisi kadar aracın CAN hattına ve elektriğine hakim oldum diyebilirim. ister istemez değişen dünyada zaten makine mühendisliğide evriliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 14 Ekim 2022; 20:20:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jinxbot J kullanıcısına yanıt

    Bizim makina mühendisi bir arkadaş Eskişehir Ford Otosan da çalışıyor, mühendislik pek yapmıyoruz genelde müşterinin istekleriyle ilgileniyoruz demişti.

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    arkadaşının çalıştığı departman mühendislik yapmaya yönelik değildir. ben sancaktepe argedeyim. kalibrasyon departmanı olarak hergün mühendisliğin kralını yapıyoruz. otosan kendi kendine yeten , amerika forda bağımlı olmayan bir firma. hafif ticari, transit, ağır ticari hepsinin her mühendislik detayını biz yapıyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 14 Ekim 2022; 20:57:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jinxbot J kullanıcısına yanıt

    Olabilir onun alanı farklıdır belki. Başarılar dilerim sanaBeyler makina mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz 

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    teşekkürler sana da 😌


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.