Şimdi Ara

Bi-wire bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu bağlantı şeklini deneyen var mı ?performans artışı yakladınız mı ? Amfiye veya hoparlörlere herhangi bir zararı var mıdır? Film ve stereo performansı nasıl etkilernir?Son olarak bu bağlantıyı yamaha 359 amfi ile deneyen var mı? saygılar



  • bi-wire bağlantı şekli avr lerde kullanımda çok anlamlı bir sonuç vermez. Amplinin a ve b çıkışlarının aynı anda speakerların bass ve tiz girişlerine bağlanması ise bi-wiring değil pasif bi-amping olarak adlandırılır. Belki bilmeyen vardır diye bi-wiring, aktif ve pasif bi-amping için kısa bir açıklama yapayım....

    1-bi-wiring: Bir amplinin bir kanalından iki ayrı kablo çekilerek bir speaker'ın iki girişine ayrı ayrı bağlanır. Speaker içindeki pasif cross-over'lar frekans ayrımını yapar. Burada cross-overlar birbirinden bağımsız çalışır.

    2-aktif bi-amping: Preamp. ile ampli arasındaki aktif cross-over alt ve üst frekansları ayırır, ayrılmış olan frekanslar 2 ayrı ampliye (veya aynı amplinin farklı iki kanalına) gönderilerek ayrı ayrı amplifiye edilir.Ayrı kablolarla speakera ulaşarak kendilerine ait driver'lara ayrı ayrı bağlanır Bu speakerlarda dahili cross-over olmamalıdır !!!!

    3-pasis bi-amping Aktif cross-over olmadan full range ses sinyali iki ayrı ampliye (veya aynı amplinin iki ayrı kanalına) gönderilir Bu ayrışmamış sinyal (full range) ayrı ayrı amplifiye edilir ve ayrı kablolarla speaker'lara gelir Speakerdaki pasif cross-over subwoofer'a giden sinyalde yüksek frekansları filtrelerken, tweetera giden sinyalde de alt frekans filtrelenir. Speaker içindeki cross-over'lar birbiri ile bağlı değildir.

    Sonuç olarak gerçek bi-amping aktif cross-overlı ayrı bir sistem gerektirir. Bi-amping ve bi-wiring için ayrı inputlu uygun speaker (bi-wiring tipi) olmalı ve cross-overlar arasındaki bağlantı kesilmelidir.

    Bi-wiring olayının gerçekten ses kalitesine olumlu etkisi oluyor.Bass frekans rezonanslarının oluşturduğu ses kirlenmesinin azaldığı farkediliyor daha derin bir bass işitilebiliyor ve tiz seslerdeki kalite daha bir kristal berraklığına ulaşıyor.Enstümanların sesleri birbirlerinden daha kolay ayırt edilebiliyor çok yüksek volümlerde müzik kulağı rahatsız etmiyor.reciever değilde hı fı stereo bir anfide farkı daha iyi hissediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 24 Mart 2007; 16:20:49 >




  • arkadaşım çok teşekkürler, bugün sabah pasif bi -wire bağlantı denedim hoparlörlerim yani eltax 400 ler destekliyor.Kısık seste aradığım bas seslerine nihayet ulaştım en az yüzde 25 ses kalitesinde bir artış yaşadım baslar çok daha belirgin ve temiz ,önceden basların hissedilebilmesi için sesi eper açmam gerekiyordu ve hissedilir bir rezonans vardı. şimdi bu sorunum tamamiyle ortadan kalktı pazar sabahı keyfim yerine geldi. .Hoparlörünüz destekliyorsa denemenizi öneririm alt tarafı bir kaç metre kablo masrafı olacak farkı hissediliyor tavsiye ederim.

    Arkadaşlara yardımcı olmak adına bendeki bağlantının nasıl olduğunu kısaca izah edeyim.Öncelikle hoparlörün arkasındaki kutupları birbirine bağlayan köprüleri çıkarmamız gerekiyor.Köprüleri çıkarmadan yapılan bağlantı hiçbir şey ifade etmeyeceği gibi cihazınıza zararda verebilir.Sonra elimizde ki hoparlör kblosunun bir ucunu alıp kabloları birbirine bğlıyoruz diğer ucunu ise (+), (+) olacak şekilde hoparlöre bağlıyoruz birleştirdiğimiz ucu ise amfimizdeki eğer sol hoparlörü bağlıyorsak sol,sağ hoparlörü bağlıyorsak sağ (+) çıkışına bağlıyoruz.ikinci kablomuzu alıp bu sefer (-) 'leri demin izah ettiğimiz şekilde amfimize bağlıyoruz. İşlem bu kadar basit aykut arkadaşımızın ifade ettiği gibi değişik bağlantı şekilleri var benim denediğim yukarıda izah ettiğim şekliydi ve bariz bir farklılık hissettim.




  • vladimir bende de 359 modeli var ama bu cihazda pasifbi ampling olmuyor diye biliyorum. Nedeni ise Speaker a ve b aynı anda çalışmıyor. Ben biwire bağlantı yaptım. Yoksa benmi yanlış anlıyorum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx

    bi-wire bağlantı şekli avr lerde kullanımda çok anlamlı bir sonuç vermez. Amplinin a ve b çıkışlarının aynı anda speakerların bass ve tiz girişlerine bağlanması ise bi-wiring değil pasif bi-amping olarak adlandırılır. Belki bilmeyen vardır diye bi-wiring, aktif ve pasif bi-amping için kısa bir açıklama yapayım....

    1-bi-wiring: Bir amplinin bir kanalından iki ayrı kablo çekilerek bir speaker'ın iki girişine ayrı ayrı bağlanır. Speaker içindeki pasif cross-over'lar frekans ayrımını yapar. Burada cross-overlar birbirinden bağımsız çalışır.

    3-pasis bi-amping Aktif cross-over olmadan full range ses sinyali iki ayrı ampliye (veya aynı amplinin iki ayrı kanalına) gönderilir Bu ayrışmamış sinyal (full range) ayrı ayrı amplifiye edilir ve ayrı kablolarla speaker'lara gelir Speakerdaki pasif cross-over subwoofer'a giden sinyalde yüksek frekansları filtrelerken, tweetera giden sinyalde de alt frekans filtrelenir. Speaker içindeki cross-over'lar birbiri ile bağlı değildir.



    Benim avr'mde speaker a ve b aynı anda ya da ayrı ayrı çalışabiliyor. Bu durumda ben bi-wiring mi yapmalıyım yoksa pasis-bi-amping mi? Hangi bağlantı daha verimli sonuç verir? Teşekkürler...




  • bi-wire baglanti kablomu 1 hafta once siparis verdim.elime ulasti izlenimlerim oldukca iyi her zaman dinledigim bir kac album var ornegin loreena mckennitt gece dinliyorum kisik sesde cok fazla esturman var albumde simdi okada r farki duyabiliyorumki tane tane oncedende iyiydi ama sub um olmadigi icin bass fre. dusuktu simdi daha iyi yuksek seste perfo. muhtesem mary.j blige dinledim bu sabah baya ssi yukselttim hic kulagimi rahatsiz etmedi.esim bile hemen anladi farki ki fazla ilgisi yoktur .ama kablonun kalitesi cok onemli
  • kabloyu nerden aldığını sorabilirmiyim arkadaşım ?
  • fransada yasiyorum .amdigim kabloyu turkiyede varmi bilmiyorum ama istersen bi arastir markasi real cable bi-wiring ofc400r

     Bi-wire bağlantı
  • Bu arada kolonların Dali heralde.

    Saygılar...
  • pasif bi wire terimini yanlış kullanmışım düzeltiyorum.Normal bi -wire yaptım , konu fazla ilgi görmemiş gibi bedavadan kalitede hissedilir bir artış yakalayacaksınız şiddetle denemenizi öneriyorum.
  • hi-fi man dostum resim için tşk.birde anfi kısmının bağlantı şeklinin resmini koysaymışsın süper olacakmış çünki bu bağlantı şeklini çok merak edenler var.
  • EVET resim istiyoruz amfinin ve kolonların arkasinin ayrintili
  • merakla bekliyoruz.hocam sisteminin resimlerini bu arada kabloyu orada ne kadara almıştın.
  • ilk once bir kac gundur yokum oyuzden mesaji yeni aldim kusura bakmayin.gelelim sisteme .amplificator-yamaha rx-v795ards 5.95 - hoparlor jamo classic 8 arkalar classic7 center 7.2 jamo-kabloyu burdaki high fidelite magazasindan aldim internetten daha ucuz metresi 12.90 euro 4milim 2.5lik olani internette 12.9 fishe banane real cable 100/100 altin 9 euro teki kablo real cable bi-wiring 400ml tdc ofc hollow tube baglanti koyu mavi: + grave .acik mavi :- grave. gris : +medium -aigu . beyaz: - medium /aigu frekanslari icin. gelelim amp baglantisi arkasini cekemedim cunku sehpanin arkasi ince kontra plak var cok karisik ama soyluyorum tabiki ampli baglaglantilari cift olacak koyu mavi ile gri birlesiyor amfide artiya takiliyor.acik mavi ile beyaz birlesip eksiye takiliyor yani amfi baglantisi normal amfiden ciktinmi 4e ayriliyor.bass frekanslari cok yumusak veriyor kalin sesi olmayanlar icin cok iyi yuksek sesli muziklerde sesi hic bozmuyor tabiki sistemin iyi bir sey olmasi lazim.

     Bi-wire bağlantı




  • yamaha rx-v795aRDS 5.95 watt

     Bi-wire bağlantı
  • arkadan gorunus
  • arka hop.

     Bi-wire bağlantı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.