Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
4.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıllık koç mezunu bir mühendis olarak istanbul içindeki alım gücünüzü anlatabilir misiniz ? hangi semtte kirada oturabilirsiniz, araba kredisine girebilir misiniz, ne kadar birikim yapabiliyorsunuz ? bu tarz şeyleri merak ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmet_ust

    Hocam ben itü bilgisayar mühendisliği okuyorum ama hazırlık bölümünde. Size sorum; işinizi yurt içinde mi yurt dışında mı yapıyorsunuz? Hangi programlama dillerini expert seviyesinde biliyorsunuz? Cok iyi bilmeseniz de işinizde kullandığınız yazılım dilleri var mı? Bir dili kitaptan mı yoksa internetteki tutoriallerden mi öğrendiniz? İşinizde sadece yazılımcı mısınız yoksa IT'nin yapması gereken bazı işleri size yaptırıyorlar mı? Ben şuan C/C++ ögreniyorum ileride de Rust öğrenmeyi düşünüyorum donanıma yakınlık ve işletim sistemi seviyesinde kodlama yapmak beni daha rahat hissettiriyor sizce doğru bir yol mu önü açık mı yoksa 'ya c#/python ya da full stack (js, asp.net, css, sql ..)' yolundan ilerle mi diyorsunuz? Çok soru sordum özür dilerim :)

    İstanbul'da çalışıyorum, yurt dışında çalışsam maaş çok daha yüksek olur  


    1-2 sene içinde göreceksin ki dil bilmek bi olay değil, expert seviyesinde dil bilmek diye bir şey de yok, çünkü dil bilmek ile programlama bilmek farklı şeyler. Bir dilde iyi yazan biri zaten, 1-2 hafta içinde başka dilde de yazar.


    Okulda yoğunluklu Java kullandık, şu anki şirketimde de Java kullanıyorum, ama gerektiğinde C# ve Python da yazdım, özel bir çalışma yapmama gerek kalmadı, çok benzer. Java'yı dediğim gibi okulda öğrenmiştim, diğer dilleri de sadece işim düştü mü google'lamam yeterli oluyor "how to construct a for loop in Python" gibi queryler girerek, çünkü programlama biliyorsan kafanda yapacağın şey zaten belli, syntax gereken yerlerde öğrenirsin.


    Sadece yazılımcıyım  İlginç bir soru olmuş. 3 yılda IT işi denilebilecek yaptığım tek iş bu covid döneminde evde çalışabilmemiz için ayrı bilgisayar vermişlerdi, ofisteki bilgisayarımı ona kopyalamıştım.


    Öğrendiğiin dil mantıklı mı sorusunu linkedin'de iş ilanlarına bakarak da cevaplayabilirsin. C/C++ isteyen işler aynı zamanda 5-10 sene gibi çılgın deneyimler de istiyorlar, ve çok popüler değil özellikle ülkemizde. Python, Java, Javascript, C#, bunlar sektörün büyüüüük çoğunluğunu oluşturuyor, hatta bunların olmadığı ilan tek tük bulursun. Linkedin hesabı bedava, hemen açıp ilanlar kısmına bakabilirsin.


    Bir de SQL yazdın diye söylüyorum, database elinde persistent data tutman gereken her türlü işte olur, fullstack'e özgü bir şey değil yani.


    Sana tavsiyem şimdilik seneye öğreneceğiniz dillere çalış. Pointer nedir, adres nedir vs öğrenmen güzel ama C kadar low level dillerle uğraşmana çok gerek yok şu an, teorisini öğretirler zaten.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞinasiPaşa

    Hocam bilgisayar mühendisliği düşünüyorum, yakında bilgisayar alacağım. Okurken de rahatça kullanmak için ne seviyede bir cihaz düşünmeliyim? Ortalama bir şey işimi görür mü?

    Evet, ortalama bir şey kesinlikle işini görür. Bazen forumlarda gençler çok abartıyorlar bu bölüm için gerekli olan donanımı, halbuki yapacağınız işlerin %90'ı 10+ senelik bilgisayarlarda bile rahat yapılıyor.


    En önemli tavsiyem eğer ağır oyun oynayan bir tip değilsen donanım gücü işime yarar diyip kalın bir bilgisayar alma, ince ve hafif bir şey al, rahat rahat taşırsın her yere.


    Eskiden SSD olsun diyordum da SSD olmayan bilgisayar neredeyse kalmamıştır herhalde. Ama SSD olsun   128 GB yeterli değil, en az 256 GB olmalı. Ram de 8 gb değil 16 gb olsun. Şu an stoklar fiyatlar ne durumda ve bütçen ne kadar bilmiyorum ama Ryzen 5x00U serisi işlemciler çok tatlı olur 5700U 5600U 5500U gibi, az enerji tüketimiyle saatlerce şarjı tükenmez.


    Şunun 16 gb ramli versiyonu gibi:

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_82lm006ctx-ıdeapad-5-ryzen-7-5700u-8gb-ram-512gb-ssd-14-full-hd-win10-laptop-platin-grisi-1215085.html?rbtc=gel|con|21||||





  • hocam merhaba, veri bilimi/veri mühendisliği alanlarına yönelmek isteyen biri bilgisayar mühendisliğinden mi ilerlese daha iyi veya başarılı olur yazılım bölümlerinden mi yoksa istatistik bölümlerinden mi? bir fikriniz var mı acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Cupertino

    3 yıllık koç mezunu bir mühendis olarak istanbul içindeki alım gücünüzü anlatabilir misiniz ? hangi semtte kirada oturabilirsiniz, araba kredisine girebilir misiniz, ne kadar birikim yapabiliyorsunuz ? bu tarz şeyleri merak ediyorum.

    Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, ailemin 50 m^2 bir evi vardı, 3 senedir burada kalıyorum ve bu bana çok yardımcı oldu. Şu an her türlü idare ederim ama ilk sene 3500 TL maaşla cidden çile çekerdim bu ev olmasa, çünkü baktığım evlerin fiyatı 2100-2500 arasıydı.


    Bu evin 580 lira aidatı var, şu an kendim kiralayacak olsam kiralayacağım yerin aidatı 50-100 lira olur anca, ama kirası da 2700/2800 lira civarı olur, arkadaş çevrem maşallah emlakçı gibi, esprisine açılan emlak grupları var hatta  o yüzden piyasaya hakimim. Semt olarak şişli-beşiktaş civarında tüm arkadaşlar, benim de tercihim bu yönde.


    Yani kısacası 2000 liradan fazla ekstra cebime kalıyor bu ev işi sayesinde.


    Onun dışında alım gücüm gayet yeterli diyebilirim şu an, kendime güzel bir oyun bilgisayarı topladım, telefon aldım, tablet aldım, robot süpürge hava temizleyici zart zurt bir sürü şey aldım, sırf sözel bölüm okudu diye çile çeken kız arkadaşıma bir sürü hediye aldım ama yine de rahat para biriktirebiliyorum. Sıradan bir ayda 3500-5000 arası harcıyorum son 3 aya bakarsak, 5000 harcadığım ay kulaklık vs alışverişi yapmışım. Bu ay sonunda ilk defa 9000 yerine 12000 alacağımı düşünürsek de birikimim bir hayli artacak. Kira veriyor olsam birikimim daha fazla olsun diye daha az harcayacağımı da belirteyim. Şu an bol keseden harcıyorum biraz.


    Araba kredisine girebilirim, evet, ama şu an yarım araba parası kadar param var ve bu kadar parayı araba gibi bir şeye gömmek epey bir gereksiz geliyor. Hak edecek bir şey olsa tamam ama tamamen otomobil vergilerinin abartılı olması yüzünden ülkede böyle, 50 bine rahat alabiliyor olmamız lazım normalde idare eden bir şeyler. Arabadan fazlasını devlete verme fikri bana doğru gelmiyor, bu sebeple de çok zorunda kalmadığım sürece bu ülkede araba almayacağım.





  • Merhaba hocam,


    Benim sorum biraz daha öğrencilik ve iş hayatı arasındaki farklılıklara yönelik olacak.


    İlk kez bir şirkette işe girdiğinizde oradaki kodlama işi ile okulda yaptığınız kodlama arasındaki fark çok fazla mıydı? Size verilen ilk işte ne hissettiniz :) Şimdi ödev yaparken iyi ama bir şirkette yazılması gereken kod çok ağır oluyor mu zorluk açısından? Verilen görev açısından soruyorum. Bu biraz aklımı kurcalıyor staj yeri bakarken.


    Teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eruhaben

    hocam merhaba, veri bilimi/veri mühendisliği alanlarına yönelmek isteyen biri bilgisayar mühendisliğinden mi ilerlese daha iyi veya başarılı olur yazılım bölümlerinden mi yoksa istatistik bölümlerinden mi? bir fikriniz var mı acaba

    Hangisi daha iyi oluru cevaplamam zor, ama bu işle uğraşan arkadaşlarımın hepsi bilgisayar mühendisliği mezunu.


    Ortada şöyle bir durum var, şu an ne istediğini kararlaştırdığını düşünüyor olabilirsin, ki güzel bir şey, hiç hedef olmamasından iyidir, ama okuduğun minimum 4 sene içerisinde görüşlerin değişebilir, çünkü şu an sektöre dair pek bir bilgin yok. Mesela bana fikir olarak hoş gelmişti, ama aşırı sıkıcı geldi çalışan arkadaşların yaptıkları. Bu nedenle bilgisayar mühendisliği okusan, geleceğini mühürlemek yerine zaman yaklaştığında karar versen daha doğru olur her türlü.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elw1s

    Merhaba hocam,


    Benim sorum biraz daha öğrencilik ve iş hayatı arasındaki farklılıklara yönelik olacak.


    İlk kez bir şirkette işe girdiğinizde oradaki kodlama işi ile okulda yaptığınız kodlama arasındaki fark çok fazla mıydı? Size verilen ilk işte ne hissettiniz :) Şimdi ödev yaparken iyi ama bir şirkette yazılması gereken kod çok ağır oluyor mu zorluk açısından? Verilen görev açısından soruyorum. Bu biraz aklımı kurcalıyor staj yeri bakarken.


    Teşekkürler.

    Selamlar,


    Evet, fark oldukça fazlaydı. Aynı bölümü okuyorsun diye anladım, o yüzden anlayacağın dilden yazayım, okulda sana bir proje verirler, amaç belli inputlar verdiğinde istedikleri outputların çıkması olur, bunu sağlarsan tamamdır, fazlasını kimse istemez, sormaz, bu da kötü alışkanlıklara yol açar.


    Daha şirketteki ikinci günümdü, ilk gün sadece tutorial izlemiştim zaten, ikinci gün ilk yazdığım koda birkaç saniye baktı takım lideri ve anında başladı  . Okulda her collection'a ihtiyaç duyduğunda ArrayList ya da kullandığın dilde karşılığı neyse onu kullanman yeterli, ama meslek hayatında bunu yaptığın an yeni mezun ya da stajyer olduğun belli oluyor, çünkü data typeları bilmek, doğru yerde doğru olanı kullanmak önemli. Okulda basit bir program 3 saniyede çalışsa kimse bir şey demiyor, ama profesyonel ortamda birkaç milisaniyede çalışacak şeyin birkaç saniye sürmesi rezil bir şey. İç içe 3 tane for loop koyduğunda anında kaşlar kalkıyor.


    Aynı şekilde okulda kodunu dümdüz yazsan, bir method içinde 100 satır hiç bölmeden yazsan sorun olmaz, ama profesyonel ortamda bunu practice'e uygun şekilde class'lara methodlara bölmeni, dizaynını düzgün yapıp kompleks kodu olabildiğince saklamanı, rahat okunur olduğu gibi rahat bir şekilde geliştirilebilir, tekrar kullanılabilir ve değiştirilebilir şekilde yazmanı bekliyorlar. Değişken ismini çat diye "x" koyamıyorsun, o değişken neyi temsil ediyorsa onun düzgün bir ismini yazman gerekiyor, kodun gerekli yerlerine commentler koyup hiçbir şeyi tahmine bırakmaman gerekiyor.


    Ama en en önemli fark, okulda dümdüz dil öğreniyoruz sadece, ama çalışma hayatı değişik kütüphaneler, frameworkler, teknolojiler ile dolu. Mesela dil olarak Java öğreten hiçbir okul Spring öğretmiyor, ama piyasada resmen Java ilanı yok Spring istemeyen, ki o bambaşka bir deneyim düz java yazmaktan. İyi bir şekilde git bilmen gerekiyor, ben okulda kullanmıştım basitçe ama bana şirkette anlatmaları gerekmişti. Pull request'in ne demek olduğunu orada öğrendim ben. Ne bileyim Java kullanan fullstack işine girecek olursan sadece yanında önyüz için Javascript bilmen gerekmiyor, onun yanında başlı başına deneyim gerektiren React, Angular, Vue tarzı Js frameworkleri de bilmen gerekiyor.


    Son olarak ben hiç terminal/cmd/shell kullanmadım okul hayatımda neredeyse, ama bunu da bilmek gerekiyor  

    1-2 derste linux üzerinden programlama yapmıştık, orada ./ yazıp program ismini yazıp execute etmeyi öğrenmiştim de o kadardı.



    Yani kısacası okul bana iyi bir temel attı, ama mesleği gerçekten meslekte öğreniyorsun.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Selamlar,


    Evet, fark oldukça fazlaydı. Aynı bölümü okuyorsun diye anladım, o yüzden anlayacağın dilden yazayım, okulda sana bir proje verirler, amaç belli inputlar verdiğinde istedikleri outputların çıkması olur, bunu sağlarsan tamamdır, fazlasını kimse istemez, sormaz, bu da kötü alışkanlıklara yol açar.


    Daha şirketteki ikinci günümdü, ilk gün sadece tutorial izlemiştim zaten, ikinci gün ilk yazdığım koda birkaç saniye baktı takım lideri ve anında başladı  . Okulda her collection'a ihtiyaç duyduğunda ArrayList ya da kullandığın dilde karşılığı neyse onu kullanman yeterli, ama meslek hayatında bunu yaptığın an yeni mezun ya da stajyer olduğun belli oluyor, çünkü data typeları bilmek, doğru yerde doğru olanı kullanmak önemli. Okulda basit bir program 3 saniyede çalışsa kimse bir şey demiyor, ama profesyonel ortamda birkaç milisaniyede çalışacak şeyin birkaç saniye sürmesi rezil bir şey. İç içe 3 tane for loop koyduğunda anında kaşlar kalkıyor.


    Aynı şekilde okulda kodunu dümdüz yazsan, bir method içinde 100 satır hiç bölmeden yazsan sorun olmaz, ama profesyonel ortamda bunu practice'e uygun şekilde class'lara methodlara bölmeni, dizaynını düzgün yapıp kompleks kodu olabildiğince saklamanı, rahat okunur olduğu gibi rahat bir şekilde geliştirilebilir, tekrar kullanılabilir ve değiştirilebilir şekilde yazmanı bekliyorlar. Değişken ismini çat diye "x" koyamıyorsun, o değişken neyi temsil ediyorsa onun düzgün bir ismini yazman gerekiyor, kodun gerekli yerlerine commentler koyup hiçbir şeyi tahmine bırakmaman gerekiyor.


    Ama en en önemli fark, okulda dümdüz dil öğreniyoruz sadece, ama çalışma hayatı değişik kütüphaneler, frameworkler, teknolojiler ile dolu. Mesela dil olarak Java öğreten hiçbir okul Spring öğretmiyor, ama piyasada resmen Java ilanı yok Spring istemeyen, ki o bambaşka bir deneyim düz java yazmaktan. İyi bir şekilde git bilmen gerekiyor, ben okulda kullanmıştım basitçe ama bana şirkette anlatmaları gerekmişti. Pull request'in ne demek olduğunu orada öğrendim ben. Ne bileyim Java kullanan fullstack işine girecek olursan sadece yanında önyüz için Javascript bilmen gerekmiyor, onun yanında başlı başına deneyim gerektiren React, Angular, Vue tarzı Js frameworkleri de bilmen gerekiyor.


    Son olarak ben hiç terminal/cmd/shell kullanmadım okul hayatımda neredeyse, ama bunu da bilmek gerekiyor  

    1-2 derste linux üzerinden programlama yapmıştık, orada ./ yazıp program ismini yazıp execute etmeyi öğrenmiştim de o kadardı.



    Yani kısacası okul bana iyi bir temel attı, ama mesleği gerçekten meslekte öğreniyorsun.



    Alıntıları Göster

    Cevabınız için teşekkürler hocam.


    Evet ödevleri yaparken verilen outputu doğru şekilde yapmamız yetiyor. Şimdi bu tarz ödevler yaptıktan sonra bir şirkette binlerce (belki de yüzbinlerce) satır yazılmış koda katkı yapmak gözümü korkutuyor açıkcası  Anladığım kadarıyla yeni mezun birinden o kadar da üst seviye bir şey beklemiyorlar. Stajyer ilanlarına bakarken X yıl Y dilinde tecrübeli , Z frameworkünü çok iyi bilen şeklinde açıklamalar görünce de şaşırmıştım. Bir 3. sınıf öğrencisi bunları çok iyi nasıl bilebilir ki?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elw1s

    Cevabınız için teşekkürler hocam.


    Evet ödevleri yaparken verilen outputu doğru şekilde yapmamız yetiyor. Şimdi bu tarz ödevler yaptıktan sonra bir şirkette binlerce (belki de yüzbinlerce) satır yazılmış koda katkı yapmak gözümü korkutuyor açıkcası  Anladığım kadarıyla yeni mezun birinden o kadar da üst seviye bir şey beklemiyorlar. Stajyer ilanlarına bakarken X yıl Y dilinde tecrübeli , Z frameworkünü çok iyi bilen şeklinde açıklamalar görünce de şaşırmıştım. Bir 3. sınıf öğrencisi bunları çok iyi nasıl bilebilir ki?



    Alıntıları Göster

    Ya ilanlar o kadar abartılı ki, hiçbir ilana tam uymuyorum ben  . İşe alım piyasasında en çok eleştirilen şeylerden biri bu. 3 sene deneyimli yeni mezun falan isteyenler var.


    İyi, hatta ortalama diyebileceğimiz bir şirket eğer başarılıysa muhtemelen kodları iyi bir şekilde kompartmanlara ayrılmıştır. Object Oriented dillerin en büyük olayı bu, dizayn güzelse sen belli bir bölüm üzerinde çalışırken gidip 100 farklı classın kodunu okuman gerekmez, hatta bazen iyi dökümanlandıysa kullanacağın methodların içini bile pek okuman gerekmez. Yani code base'in dev gibi olması gözünü çok korkutmasın, ama 30 senelik koddan korkabilirsin. Evimin yakınında bir bankayla mülakattaydım, yürüyerek birkaç dk olması aşırı cazip gelmişti, bizim için çalışanların kısa sürede ayrılmaması önemli ve gençleri çok tutamıyoruz, o yüzden önden fikrinizi duymak istiyoruz, kodumuzda Java 6 kullanıyoruz ve git yerine svn kullanıyoruz dediler, ve ben de o tutamadıkları gençlerden biri oldum . Yamalana yamalana hayatta kalmış eski kod (legacy) baya çileli, hele hele modern bir dil ve framework ile onu baştan yazıyorsan ve bu sebeple tüm kodu okuman gerekiyorsa.





  • Bilgisayara epey ilgim var ve kodlama kısmına da kısa bir süreliğine baktığım da ilgimi çektiğini fark ettim, sizce bölüme girdikten sonra keşke başka bir şey yazsaydım deme ihtimalim yüksek mi? Etrafınızda gözlemlediğiniz şeylere göre soruyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende bilgisayar veya endüstri düşünüyorum. 5 6 sene kullanacağım iyi performanslı temiz bir laptop almak istiyorum.
    13k 14k civari bütçe var
    Monster tulpar t5 21.4
    Msi gf65 thin 10ue
    Asus rog strix g15 g513Qe
    Incelik ısınmama hızlı olma gibi temel prensiplerim var ne önerirsiniz? Baska bilgisayar önerilerine de açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertovski53 -- 5 Temmuz 2021; 11:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Object oriented derslerinde SOLID, design patterns, enterprise patterns falan anlatıyolar mı ? Birde clean code, clean architecture, patterns of enterprise application, building microservices tarzı kitapları üniversitede okutuyorlar mı ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • openCV ve tensorflow hakkında gorusleriniz ve sektorde kullanımı olarak bir bilginiz var mı hocam?


    genel olarak computer vision alanı hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim (master yapma konusunda emin degilim eger yaparsam tu munich gibi yerler olabilir ama sadece elective derslerin de yeterli olmayacagını dusunuyorum.).ayrıca 2.sınıftan itibaren pattern recognition, digital image processing gibi alanlara bireysel olarak calısmama gerek var mıdır? tesekkurler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jenkem

    Object oriented derslerinde SOLID, design patterns, enterprise patterns falan anlatıyolar mı ? Birde clean code, clean architecture, patterns of enterprise application, building microservices tarzı kitapları üniversitede okutuyorlar mı ??

    Kitap okutma diye bir şey yok. Design patternları tabi ki anlatıyorlar, software engineering isimli ders tamamen bu patternları, version control'ü ve unit testingi öğrenip doğru şekilde program yapmak üzerine. Sık sık bölüm asistantlarıyla toplantıya gidip hangi patternları ne amaçla kullandığımızı anlatmıştık.


    Tabi geriye dönüp baktığımda oldukça amatör kalmıştı, polymorphism'i düzgün kullanamamıştık, laf olsun diye kullanıp sadece her şeyi daha da zorlaştırmıştık  


    Tam anlamıyla işe hazırlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim, ve bunda hangi okulda olduğunuzun pek bir önemi yok. Bizim çoğu ders MIT müfredatına oldukça yakındı oradan mezun hocalar olması dolayısıyla, başka top okulların da ders programlarına göz gezdirdim, ve hep iş hayatı için yetersizdi. Konu içinde bahsettim bir mesajımda zaten, ilk işe başladığımda uyarmışlardı hemen.


    Hatta durumu şöyle anlatayım, ödevleri genelde asistanlar kontrol ediyordu. Bize verdikleri açıklamalarda programa argümanlar vereceklerini söylüyorlardı ve argümanların neye karşılık geldiğinden bahsediyorlardı, ona göre programı yazıyorduk, ve ödevler teslim alındığında kendi yazdıkları bir script otomatik programları belli argümanlarla çalıştırıp çıkan outputa bakıyor ve öyle puanlandırıyordu. Yani kısacası kodu gören bile yoktu, o yüzden temiz kodu bırak araya küfür commenti yazsan kimse görmezdi.





  • Yapay zeka ve veri mühendisliği bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla lisans düzeyinde açılmasına pek sıcak bakılmıyor, sizin bir bilgisayar mühendisi olarak düşüncelerinizi merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stajda maaş aldın mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    stajda maaş aldın mı

    Hayır, almadım.


    Kolay soru diye buna hızlıca cevap verdim, iş yerindeyim arkadaşlar, bakabildiğimde yazacağım diğerlerine.

  • Javacıymışsınız iki yıl sonra dgs ile bilgisayar kazanırsam direk javada uzmanlaşmayı düşünüyorum ( 6 yıl sonrasını bilemem tabi) olmazsa js(vue)+pehaşpe(laravel) ile hayatımı idame ettiricem :D. Spring öğrenmeden önce javaee deki servlet ve jsp öğrenmek şart mı ? Bir kaç yerde öğle şeyler duymuştumda. İş olarak genellikle rest api falan mı geliştiriyorsunuz hocam ?? Bu arada hocalar yazan kodların hiç birini görmüyorsa millet stackoverflowdan kopyala yapıştırla geçiyodur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jenkem -- 5 Temmuz 2021; 19:21:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmciyim yazdığın şeyler çok garip geldi. daha bölüme başlamamışın php spring js api falan filan yavaş ol bence. okullarda c c++ java gösteriyorlar zaten fakat piyasada çalışmak için yeterli seviyede değil öğrettikleri. bundan sonrası kişinin çabası. stackoverflowdan kopyalama var fakat hocalardada MOSS var. sınıftaki tüm kodları tarayarak her kişinin yüzdelik kod benzerliğini ortaya çıkarıyor. stack gibi kaynaklara herkes baktığından 0 ı alıp geçiyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.