Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
25
Favori
100.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
441 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zooe kullanıcısına yanıt

    Şunun şurasında ne kaldı BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynama haricinde başka şeylerden de eskisi gibi keyif alınmıyorsa sorun Depresyon'da olabilir. İnsanın değil oyun oynamak hiçbirşey yapası gelmiyor bazen.


    Bir de oyun skalanızı olabildiğince geniş tutarsanız, belli bir oyun zevkini sürekli alabilirsiniz diye düşünüyorum (en azından bende öyle oluyor). Örnek veriyorum 1 hafta full warzone oynadım artık baymaya başladı diyelim pat gears 5 multi'ye geçiyorum. O da mı sıktı doom eternal'a geçiyorum. Veya ne bilim online fifa atıyorum. Bayram tatilinde oturdum half life 1'i baştan sonra oynadım, ve baya zevk aldım. Beyne hep farklı şeyler verin o size mükafatını verir :)

  • 27 yaşındayım. Hikaye tabanlı oyunları oynayamıyorum artık. Bir çok oyunu denedim ama yok olmuyor. Sanırım son zamanlarda RDR2 dışında hiçbir hikaye bazlı oyundan zevk almadım. Onuda pc’ye çıktığı ilk gün alıp hemen bitirmiştim. Onun dışında ne kadar denediysem olmadı. Daha yeni Days Gond oynayayım dedim ancak 10 saat zor dayandım. Oyunların içinin boş olması da büyük etken bu durumda.
    Artık zamanımı farklı şeylere harcıyorum bende. Sadece uyumadan önce bir bir buçuk saat CK3 oynuyorum kafa dağıtmak için. Bir arkadaş yazmış yukarıda uzun soluklu şeylerden çabuk sıkılır olduk, instagram kısa hikayelerinden keyif almaya başladık demiş. Kendisine katılıyorum. Kendimde fark ettiğim bir şey bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda God of War oynuyorum. Artık hikayeli oyunlara yöneldim. Hikayesi ve oynanışı akıcı olan oyunlar sarıyor.


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!
  • TITAN kullanıcısına yanıt

    Oyunlardan her sıkıldığınızda birkaç ay boyunca başka şeylere yönelin. Spor gibi, kitap okumak gibi. Dopamin detoksu yapın kısaca. Geri döndüğünüzde daha fazla zevk alacaksınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin doğru ama oynayacak oyunda önemli. Eskiye dönük hikayeli PS oyunları PC'ye gelmeye devam ederse oynayacak oyunda olur piyasada. Şuan yeni çıkan oyunlar dahil çoğu oyun her sene copy-paste aynı oyunları sürüp sürüp duruyorlar far cry gibi. BF2042 çıktı çok kötü mesela.

  • Asıl zevk oyunu hard moda oynamak ben öyle yapıyorum her oyun için hem oyun süresi ve zevki artıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dopamin detoksu perfect🤩

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaş 29 aynı durumdayım maalesef.

  • Bence bu durumun sebebi oyunların ve oyuncu kitlesinin değişmesi.


    Artık "Bakın oyunumuzdaki kocaman haritada 500 saatlik içerik var." şeklinde pazarlanan bomboş açık dünya oyunlarla ya da sadece mekaniğe odaklı, deneyimi ve atmosferi önemsemeyen zeki ama sıkıcı oyunlarla doldu oyun dünyası. Artık deneyim ve eğlence odaklı, farklı level tasarımları ve mekanlarla oyuncuyu değişik modlara sokan linear oyunlar yapılmıyor.


    Yapılmıyorlar çünkü bu oyunları takdir edecek kimse kalmadı neredeyse. Artık oyuncular online ya da offline açık dünyalarda legendery armor kovalamak istiyorlar. Bir linearlik ya da script duyunca, nasıl olduğuna bakmaksınız yüzleri ekşiyor. Artık uçaktan atlayıp 100 kişinin arasından 1. olmak istiyorlar ve bunu defalarca tekrarlamak istiyorlar. Koskoca Rockstar bile 8. nesilde sadece 1 oyun yaptı, çünkü oyuncular 9 yıldır GTA Online'da takılıyorlar.

    Müthiş kaslı ve ışıl ışıl PC'lerde ultranın ultrası ayarlarda FPS sayarak tatmin olmak istiyorlar. 2 yılda bir güncellenen GPU'larla oyunlardaki yansımalara bakmak istiyorlar.


    Oyun şirketleri reklamlar ve pazarlamalarla oyuncu kitlesini yavaş yavaş, güzelce kıvama getirdiler. Artık bir oyun sürekli aynı şeyleri yaptıra yaptıra kendisini yıllarca oynattırabiliyor. Hiç bir işlevi olmayan skinleri satarak para kazanabiliyorlar.

    FPS ve çözünürlük üst limiti müthiş bir hızda artıyor ve sürekli yeni donanım ihtiyaçları uyduruluyor. 7 yılda bir güncellenen konsollar ve eğlence odaklı konsol oyun kültürü artık sevilmiyor. Dönem tatmin odaklı "PC Master Race" dönemi.


    6. ve 7. nesildeki başı ve sonu olan, tek başına bir eser diyebileceğimiz oyunların geri gelmesi çok zor. Geri gelsin diye çabalamak da boşuna çünkü ego hep kazanır. O yüzden yeni oyunları bir şekilde sevmeye çalışacağız ya da başka hobi bulacağız.





  • MiyopBey kullanıcısına yanıt

    call of duty 4 crysis 1 gibi o içi kıpır kıpır hissetiren bir oyun bir daha gelmedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asıl sebebi yine ülkeye geliyor. yani örneğin gta gibi bir oyunda görev yapacaksınız araba almanız lazım. banshee'yi sallıyorum 10 bin dolara alıyorsunuz aklınıza hemen zamlı fiyatlar geliyor "10 bine şahin yok" diye kendinizi üzüyorsunuz. sebebi bu aslında.

  • Bizi bu tarz duygulara iten şey o dönemin şartlarında bir çok hayatın gerçekliğinden uzak, sorumluluklarından muaf olmanın payı büyük. Oyunu bir nevi bir sinema, bir kitap gibi düşünecek olursanız toplumsal dönüşüm sadece bizim ülkemizde yaşanmadı. Dünya çapında bir çok alanda popülizm ile az sayı da şey düzelirken çok sayıda şey de genele hitap edip geneli keyiflendirebilmek için değişmek zorunda kalıyor.


    Cs veya Metin2 vb. oyunları absürtçe saatlerce oynadık fakat bu oyunların sanatsal veya duygusal veya kültürel şöyle faydaları olmuştur gibi az ama öz gibi tutulacak yanları yok ne yazık ki. Hikayeleri oyunları, hilesiz atlamasız sabırla oynayabilmeyi hiç başaramadım fakat istemli anti-sosyalliğimizi veya istemsiz maddi, manevi eksiklikler ile bir bilgisayar başında hunharca harcadığımız saatleri, yılları yermekte, övmekte anlamsız arkadaşlar. Kitap denen tüketim ürününü sadece yazılardan oluşuyor diye övmeyi anlamsız bulduğum gibi ah eski oyunlar, ah şunlar falan da kendimizi kandırmaktan öteye geçmiyor.


    Özlediğiniz şey, derdinizin itemim yandı, şu şey düşmedi gibi büyük dertlerle yaşamak. Tabi insan yaşı küçük iken de ne zaman yetişkin olup ne zaman yasal ve reelde bağımsız bir birey olabileceğim diye büyümeyi bekliyor.


    Hızlı ve Öfkeli daha duygusal daha yarış ağırlıklı orta şeker filmlikten binadan binaya milyon dolarlık süper spor arabalar ile askeri operasyonlar düzeneleyen yarışçı ordusuna dönüşmesi gibi oyun dünyası da aynı şekilde dönüştü. Bu sebeple bahsedildiği gibi Rockstar adlı firma şimdiye çok daha iyi fizik motorlu daha etkileyici bir oyun şimdiye kadar çıkartacağına bu Online'da iyi para var diyip bu süreci geciktrebiliyor.


    Ek olarak 25'li yaşlardan itibaren gta'da abd sahillerinde araba sürmek, orduda görev almak gerçek hayatta yaşıtlarınında meslek veya başarıları ile elde ettiği veya gerçekten gerçekleştirdiği şey haline gelince. Ağır çatışma, absürt deneyimler dışında insanı gerçekten çocuk gibi hissettiriyor. Senin yaşıtın master yapmaya Avrupa'ya, Abd'ye biraz aile desteği, biraz eğitim ile gitmişken sen kanka oyunda şuan Avrupa'dayım diye düşündüğün anda vay arkadaş moduna girmeye başlıyorsun.



    Oyun dünyasını hem ayakta tutan ama aynı zamanda konsollardan, pclere en çok ilgi ve zamanı ayırabilen kitle 14-20 yaş arası fakat bu kitle hem sayı hem zaman açısından en büyük tüketici grubu olsa da bütçe konusunda en sıkıntılı grup.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 28 Ocak 2022; 0:19:38 >




  • Kalite talep etmeyen yeni nesil oyuncu kitlesi en büyük sebep bence bunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1997-2005 arası oyunlardan aldığım tadı sonraki hiçbir dönemde alamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunların kalitesizliğiyle alakası yok bu durumun. Kaldı ki günümüzde geçmişteki oyunlardan kat kat daha kaliteli oyunlar çıkıyor, çıkmaya da devam ediyor. Çünkü imkanlar ve oyun sektörünün büyüklüğü artık inanılmaz boyutlarda. Sıkıntı şu ki, belli bir yaşın üzerine geldikten sonra her şeyde olduğu gibi oyunlarda da bir doygunluk sınırı baş göstermeye başlıyor ancak yaşı küçük oyuncu dostlar sizin şu an kötülediğiniz oyunları oynarken bizim geçmişte hissettiğimiz duyguların benzerlerini birebir hissediyorlar. Çünkü, bu çocuklar bu oyunları ilk kez oynuyorlar. Zevk almalarını tetikleyen reseptörler henüz yeterli doygunlukta olmadığı için en kalitesiz oyundan dahi muazzam bir zevk almalarına sebep oluyor bu durum. Mesele oyunların geri gitmesi ya da kalitesizleşmesi falan değil. Bu tamamen doygunlukla alakalı bir durum yani. Dopamin bu şekilde çalışan bir hormon çünkü. Bu nedenle arada sırada başka şeylere yönelmek doygunluğunuzun düzeyini azaltmak için iyi bir çare oluyor. Oyunlardan sıkılma emareleri hissettiğinizde bir süre uzak kalmanız gerektiğinizin farkına varmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Ben Crysis 2'den daha fazla keyif almıştım ben ama CoD 4 bambaşkaydı gerçekten.

    CoD MW 2, Black Ops 2, BF Bad Company'ler, Dead Space'ler, Darkness'lar, Darksiders'lar, Max Payne'ler, Splinter Cell'ler, Prince of Persia'lar, Bioshock'lar, Castlevania LoS'lar, Dante's Inferno, Eski God of War'lar, Enslaved, Portal'lar, Bulletstrom, Spec ops The Line yazdıkça aklıma geliyor :( Eski oyun kültürünü çok özlüyorum :(

  • Yaş 34, ben de zevk almıyorum artık. Kütüphanedeki oyunları sıra sıra yükleyip oynuyorum, silip diğer oyuna geçiyorum. Maalesef mutsuzum.

  • Ekşide de varmış benzer başlık, farklı yorumlar okumak isteyenler için:


    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!
    BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!ekşi sözlük
    yaşlandıkça bilgisayar oyunlarından zevk alamamak
    https://eksisozluk.com/yaslandikca-bilgisayar-oyunlarindan-zevk-alamamak--5908414

    en popülerler entry'ler





  • Mass Effect 3 > Witcher 3

    2011'e kadar her şey güzeldi. Sektörün tepe noktası 2011. Kebab söyler Gears of War atardık okuldan sonra. Kablolu Tvde National geographic izlerdik. Hani lan Bioshock gibi bi fps çıktımı o eradan sonra? Geraltapar'lar ve kırotos çulardan çok daha farklı bir seviyedeydi oyun dünyası. Saatlerce Dragon Age origins oynardık en zorda köpek gibi taktik yapardık. Zehir gibiydik. Battlefront 2'de klon askeri olup droidlerin içinden geçmek büyük keyif veriyordu. Mount and Blade'in alpha sürümünü yüklemiştim şimdi oyunu çalıştıracak sistem bile ayarlayamazsın. Sabaha kadar oynardım. O tüplü monitörün yarı sentetik tozlu kokusunu unutamıyorum. Şimdiki oyunlar daha çok refleks odaklı çıt çıt çıt git boks yap daha iyi. İnsanlar androidlere bu kadar entegre yaşamıyordu. Fikirler ve sanat henüz ölmemişti. Drama bir yana her şeyin daha özgün olduğunu düşünüyorum. Bugün Mass effect serisi gibi bir oyun çıkmıyorsa Max Payne 1-2 gibi bir oyun yapılamıyorsa bunun sebebi İnternetteki kendini kopyalayan tekrar eden kontrolsüz etkileşim. Adam sanat yönetmeni gidiyor pinterestten uzaylı çizimlerine bakıyor. Ya hacı ne anlamı kaldı özgün bir şey çıkaramıyorsan. Senin yaptığın oyunun başka bir oyuna benzememe ihtimali yok. Herkes bot oldu. Siber dışadönüklük ve stalk kültürü yapılan oyunları etkiledi, dolayısıyla oyuncu kitlesini de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.