Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
25
Favori
100.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
441 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Banada vermiyir çünkü sevgilim partnerim yok mal gibi adamlar kız götürürken ben oyun oynayarak nasıl zevk alayım. Hastalıklardan sonra en büyük sorun o herşeyin kaynağı bir insanin cinsel hayatı nasılsa yaşamıda öyledir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek Lider Atatürkk T kullanıcısına yanıt

    Beyefendiye karı yollayalım lütfen.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkan bu God Of War ile The Witcher 3 sana ne etti ya? İstisnasız her konuda alakalı alakasız laf sallıyorsun bu oyunlara. Bahsettiğin oyunları biz de oynadık zamanında. 2008 Bioshock'tan bahsediyorsun muhtemelen. Çok uzağa gitmene gerek yok. Bioshock Infinite var kendisinden kat kat daha iyi. Doom Eternal var bak daha yeni çıktı. 2 sene oldu hepi topu. Prey var, Wolfenstein var, SOMA var, Alien Isolation var. Var Allah var. FPS oyunları çok zengin artık. Eski jenerasyonlardan sayabileceğin Bioshock ve Half-Life dışında başyapıt olan kaç tane FPS oyun var? Bu dinozorluk, bu eskiye hasret normal değil bak. Yani senin düzeyindekinden bahsediyorum. Hepimiz duyuyoruz geçmişe özlem ama bunu delüzyon düzeyinde obsesyon yapmak büyük bir sıkıntı. Eskiden her şey süperdi şimdi mi kötü oldu yani? Buna gerçekten inanıyor musun? Muhtemelen reel hayatınızdaki başarısızlıklarınız, umutsuzluklarınız yüzünden bu derece karamsarlık ve hoşnutsuzluk yaşıyorsunuz. Saydığınız hiçbir şeyin günümüzde geçerliliği yok. Dragon Age Origins'te saatlerce taktik yapan adam Divinity Original Sin 2'de, Disco Elysium'da, Persona 5'de falan kaç saat taktik yapar Allah bilir. Mount&Blade Bannerlord seriyi çok daha iyi seviyelere getirdi. Kat kat daha iyi bir oyun ilk Mount&Blade'ten.


    Ne yapalım yani hala tüplü televizyonlarda mı oyun oynayalım?  Bu sağlıklı bir kafa mı sence? Dünya değişiyor, her şey değişiyor ve en önemlisi gelişiyor. Geçmişe şu anki kafanızla gitmiş olsaydınız nasıl rezillikler yaşadığınızı çok net bir şekilde farkederdiniz. Sırf çocuk veya ergen olduğunuz için ve ilk deneyimleriniz olduğu için çok güzel geliyordu o tüm garibanlıklar ve rezillikler.   24 yaşımdayım ve 6 yaşından beri oyun oynuyorum. 18 yıllık Nintendo 64, Super Nintendo Entertainment System, Playstation ve PC deneyimimle söylüyorum ki şu an çıkan oyunlar eskiden çıkanlardan kat kat daha iyiler. Net bir şekilde söylüyorum. Sadece bazı istisna oyunlar var. Onlar her dönemin oyunları.  Onları hariç tutuyorum. Genel kalite anlamında söylüyorum tüm bunları. 30'lu yaşlarıma geldiğimde de o dönem çıkan oyunları salyalarımı akıtarak oynayacağımı da çok iyi biliyorum. Çünkü dinozorluğa lüzum görmüyorum. Bu bakımdan gözlerimde pek kör değil. Çok yoğun bir tecrübem de var bu konuyla ilgili. Eski oyunlar harbi rezillikti oğlum birkaçı hariç. Korkunç komik gözüküyorlar şu an oynayınca. Buna mı heyecanlandım ben zamanında diyorum çoğuna. Şu an çıkan indie oyunların dahi birçoğu o geçmişteki oyunları 100'e katlayacak cinsten. Yani Hollow Knight, Hades, Factorio, Oxygen Not Included, Ori vs. kalitesinde geçmişten kaç oyun sayabilirsin ki? Bak birkaç hafta sonra Elden Ring gelecek. O güzellik abidesi tek başına geçmişteki tüm oyunların %95'inden kat kat daha iyi olacak. Bak daha dün Dying Light 2 çıktı. Geçmişteki oyunlarda bu derece tatmin edici bir combat var mıydı? Oyunlar muhteşem seviyelere geldiler.


    Dünya tarihinde hiçbir zaman geçmiş gelecekten daha iyi olmamıştır. Dua edelim ki Orta Çağ'da yaşamayan çok ama çok şanslı insanlarız. Dünya tarihin en şanslı üç beş neslinden biriyiz bizler. Geçmiş hiçbir zaman güzel olmadı. Bu her dönemde geçerli olan bir durum. Hayatınızı düzene koyup ondan sonra oyunlara dönün. Emin olun daha fazla keyif aldığınızı farkedeceksiniz.


    Özgün oyun arıyorsan eğer sana onlarca farklı oyun önerebilirim. Stalk falan geç bu işleri. Sosyal medya kültürüyle oyun kültürü çok farklı şeyler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 4 Şubat 2022; 13:10:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olm ne anlatıyorsun kaç paragraf döşeme yapmış. Eskiden her şey süperdi şimdi telefonsuz sıçamıyoruz bile. Bu sence normal mi? Teknolojiye bu kadar eklemlenmiş olmanın yaratıcılık ve insan ruhu üzerindeki etkisinden bahsediyorum. Netice olarak bir çok oyun diğerlerinin ucuz bir kopyası. Bir oyunun formülü tuttuysa geçmiş olsun diğer firmalardan çakmalarını göreceğiz demek oluyor bu. Eski oyunlar zamanına göre çok iyiydi. Hele PS1 zamanları. Full exclusive yüzlerce oyun. Hayvani zorlukta yüzlerce jrpg survival horror. Sjw kaygısı yok stüdyolarda. Adam kafasındakini direkt aktarıyor. Fazla sığ düşünüyorsun. Grafikler berbat olabilir ama gözün alıştığında altında bir hazine yattığını farkediyorsun. Yeni oyunlar kötü demedim ben ayriyetten. Last of Us II kötü bir oyun. God of War 2018 kötü bir oyun ancak hikaye anlatımı, bunu sunuş şekli fazla sinematik olunca insanlar duygusal bağ kurup beğeniyor, nasıl Netflix dizilerini beğenenler varsa aynı hesap. Geçenlerde FF VII Intergrade Remake oynadım. Yani bu kadar mı başarılı olur bir yeniden yapım. Müthişti. Dövüş sistemi, müzikleri, hikayeyi değiştirmeden direkt aktarmaları. Çok az oyun gelir böyle.


    Code Vein oynayayım dedim Allah belasını versin bandai namco'nun. Böyle bir çakmalık olamaz. Bahsettiğim şey Code Vein gibiler. Piyasada bunun gibi tonla oyun var.


    Mass Effect 3'ün finali bugünkü bir çok oyunun finalinden kat be kat güzel onu da belirtmek gerek. Yapamazlar böyle oyunlar artık. İnsanlar günde 8 saat telefona bakıyor iş gücü ve hayal gücü öldü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında oldukça kısaltarak yazmaya çalışmıştım.  


    Yansıtma (Projection): Kişinin kendi içerisindeki katlanılamaz nitelikteki itkilerini, düşüncelerini, duygularını başkalarının üzerine yüklemesi olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda, bireylerin bu mekanizmayı kullanarak kendi eksikliklerinin ya da başarısızlıklarının sorumlusu olarak diğer kişileri göstermeleri de yansıtma olarak nitelendirilebilir.


    Telefonsuz sıçamayıp herkesi öyle sanıyorsunuz muhtemelen.  Bu primitif düzeydeki bir savunma mekanizması. Telefon dediğimiz aygıt ile bugün kitap, makale okuyabiliyoruz. Mesleğimiz ile alakalı videolara veya kaynaklara birinci elden ulaşabiliyoruz. Hayatımız boyunca gidemeyeceğimiz üniversitelerdeki (MIT, Harvard, Oxford vs.) akademisyenlerden dersler izleyebiliyoruz. Tedx videoları ile ufkumuzu genişletebiliyoruz. Örnekleri daha da çoğaltabilirim. Bu her şeyde olduğu gibi kişiyle alakalı bir durum. Hakeza aynı telefonla binbir çeşit porno sitesine girebilir, Tiktok gibi rezil platformlarda teşhircilik ve aptallık yapan insanları da izleyebilir hatta onlara katılabilir veya çöpçatan sitelerine girip zengin dul da arayabilirsiniz. Bu kişiyle ve kişinin hazırbulunuşlukları ile alakalı bir durum. Tuvalete girip telefonunu daha güzel amaçlar için de kullanabilirsin yani. Onu demeye çalışıyorum. Bu kadar dert ediyorsanız eğer telefonunuzu tuvalete girdiğinizde almazsınız. Bu kadar basit. Yaratıcı olan insanlar hala daha yaratıcı ve üretkenler. Siz rahat olun. 17. yy'da milyonlarca insan yaşadı ama sadece bir tane Isaac Newton çıktı değil mi sonuçta. Aptal insanlar ne şartta, ne durumda olurlarsa olsunlar aptal olmaya devam edecekler. Bunun teknolojiyle hiçbir alakası yok. Değişime ve gelişime bu denli kapalı ve önyargılı olmak normal değil hocam. O küçümsediğiniz telefon sayesinde para ile almaya kalksam 200 liradan aşağıya alamayacağım kitapları okuyabiliyorum ben. Ha siz sosyal medyada vakit öldürmekten zevk alıyorsanız o sizin tercihiniz. Ruhunuzu beslemek yerine Instagram'daki Buse'nin hayatını stalklamayı tercih ediyorsanız eğer insanlığı değil kendinizi sorgulamalısınız.


    Hayatım boyunca yüzlerce farklı oyun oynadım ve hala daha oynamaya devam ediyorum ve sizi şu konuda temin ederim ki çok az oyun birbirinin kopyası. Bir oyunun başka bir oyundan ilham alması kötü bir şey değil. Bunu kopya diyerek bayağılaştırmak kötü niyet göstergesi. Bilim, sanat ve edebiyat gibi alanlar geçmişten günümüzü bir piramit gibi üst üste koyarak bugünkü komplike ve sofistike hallerine geldiler. Antik Çağ'da onlarca hezarfen varken günümüzde tek bir alanda dahi uzmanlaşmak ömür vermeyi gerektirebiliyor. Bu piramitin oluşmasındaki müsebbiblerin en önemli özellikleri ise seleflerinden aldıkları ilham veya ilhamlar ile hareket etmeleri. Bu oyunlarda da böyle işte. Geçmişte çok az insanla başyapıt seviyesinde bir oyun yapabilirken günümüzde kendi alanında uzman binlerce insanın bir araya gelmesiyle başyapıt düzeyinde oyunlar yapılabiliyor. Bu da otomatikmen yapılan işlerin daha kaliteli olmasına sebep oluyor. İşler çok değişti be hocam. Sandığınız gibi değil artık. 


    Eskiden çıkan oyunlar bir genre yaratırken, günümüzde çıkan oyunlar o genreyı daha ileri seviyelere götürmekle meşguller günümüzde. SJW ağıtlarına da anlam veremiyorum. Bu saçmalık çok az oyunda kendini gösterdi. The Last Of Us Part 2 olaylarını ve oyuncuların verdiği büyük tepkiyi hatırlar mısınız ya da bilir misiniz bilmem ama bir daha oyunlarda kolay kolay göze soka soka azınlık propagandası yapılamayacağına emin olabilirsiniz. TLOU 2 bir denemeydi ve ağır bir şekilde cevabını aldı. Bir daha kolay kolay denenmez. Rahat olun.


    Hala daha emülatörlerle geçmişteki (90'lı yıllar) oyunları oynayan adamım ben ve grafiklere bakacak son kişiyim. Bahsettiğim şey grafiklerle alakalı değil. Core mekaniklerle alakalı. Çok tatsız hissettiriyor geçmişteki oyunlar bu noktada. 1 saatlik oyunların suni zorluklar katılarak 10-15 saatlik ürünlere dönüştürülmeleri gibi saçmalıklara sahipler mesela geçmişteki oyunlar ya da kütük gibi oynanış mekaniklerine hatta çoğu zaman son derece klişe hikâyelerle bezeliler. Bu gibi sıkıntılar Grim Fandango, The Legend Of Zelda Ocarina Of Time, Super Mario 64, Banjoo Kazooie, İlk Half-Life oyunu, Planescape Torment vs. gibi birkaç oyunda daha en asgari miktarlarda olduğu için bu oyunlar günümüzde hala daha efsane kategorisindeler zaten ve hepsine de bayılırım ben. Günümüzde dahi sıkılmadan oynadığım oyunlardır bunlar. Tabi bu oyunlar o dönemlerin en kallavi isimleri. O dönemlerde bir de kötü örnekler var ki hiç konuşmaya bile gerek olmadığını düşünüyorum onları. Günümüzde çıkan en ortalama oyun dahi o dönemler için üst düzey sayılabilecek core mekaniklerle prodüksiyon edilmiş oyunlar. Bu da günümüzde çıkan oyunları genel kalite anlamında geçmişteki genel kaliteden daha önde kılıyor. Bu konuyla ilgili bir analoji yapmak gerekirse, Isaac Newton'ın 17. yy'da bulduğu ve o dönemlerde bilim camiasında çok büyük etki yaratan bulguların günümüzde lise seviyesindeki çocuklara okutuluyor olması gibi düşünebilirsiniz bu durumu. Ne diyorduk dostum? Dünya her alanda değişiyor ve gelişiyor. Oyunlarda buna dahil. O yüzden fazla dinozorluğa gerek yok.


    Netflix dizileri ile oyunların ne alakası var onuda anlamadım. Aynı şeyler mi bunlar? Son yıllarda çıkan TLOU 2 hariç SJW unsurları ile bezeli tek bir oyun örneği söyleyebilir misin? Çok beyhude bir çaba içerisinden be hocam.


    SOMA'nın finalini gördünüz mü acaba ya da Red Dead Redemption 2'nin? Mass Effect 3 dediğiniz oyun Andromeda'dan sonra en kötü kabul edilen Mass Effect oyunu. Mass Effect 2 deseniz belki bir nebze hak vereceğim size. Çok bayat bir oyun zevkiniz var doğrusu. Mass Effect 3'ün finalinden daha güzel finale sahip size bir düzine oyun sayabilirim. İsterseniz sayayım. :)


    Ha bu arada Code Vein iyi bir oyun değil zaten. Ortalama bir iş. Size Bloodborne yazıyorum sabah akşam iki doz. Onu oynayıp gelin.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 4 Şubat 2022; 15:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MiyopBey kullanıcısına yanıt

    kesinlikle katılıyorum . bu durumun son kalesi Naughty Dog'tur . Last of us , uncharted gibi seriler elimizdeki son nimetler oldu artık





  • Adam tuvaletten girmiş isaac newton'dan çıkmış. Lisede temel fizikle insanın beyni yıkanınca böyle oluyor. İnsanların en azından %50'sinin tuvalette telefonuyla meşgul olduğu gerçeğini görmezden geliyorsun. Telefondan önce bu dergiler ve gazetelerdi. Bunun üzerinden aptalca psikanaliz kasmaya uğraşman yersiz. Tedx videoları ile ufkunu genişletiyorsan konuşacak fazla bir şeyimiz yok. Diğer söylediklerine bazı noktalarda katılıyorum fazla uzatmayacağım. Sanatsal değer taşıyan eserlerin ya da fikirlerin evrimleştiği konusunda hemfikiriz. Kaçırdığın nokta evrimin hep ileri yönde olduğu yanılgısı, tersine de evrim gerçekleşebilir. Nitekim öyle de oldu. Şimdi senin söylediğine göre Stephen King Jack London'dan daha iyi bir yazar. Harari, Gogol'dan çok daha iyi. Hani piramit ya. Hani üst üste koyuyorlar ya her an daha iyisi geliyor ya. Adamlar Morrowind için yüzlerce kitap yazmış oyuna koymuş. Hepsini okuyup evreni anlamaya kalksan kafadan 60 saat harcarsın. Şimdi bu oyunla sağda solda iki üç tane yarım satırlık codex topladığın Witcher 3 bir değil, olamaz da. Oynanış nitelikten üstün değildir. Benim savunduğum görüş bu. Bir oyunu kıymetli kılan yalnızca aldığı puanlar değil oynayanın subjektif deneyimidir de. O yüzden kıçı kırık kritikçilerin verdiği notların bir önemi yok. Mass Effect bilim-kurgu türündeki en iyi trilogy. Köküne kadar yozlaşmış ve bayatlamış olan senin zevkin ama farkındalığın yok. Üzgünüm moruk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle onlar basit analojilerdi. İlginç bir zihin yapınız var. Bir de çok agresif bir üslubunuz var. Kalbinize zarar hocam, aman diyeyim. Neyse.  


    Ya tuvalette insanların telefonlarıyla ilgilenmesi neden sizi bu kadar sinirlendiriyor gerçekten anlamıyorum. İsteyen istediğini yapar. Size o kadar yazı yazdım. Demeye çalıştığımı hala daha anlamamazlıktan geliyorsunuz. Daha da elimi yormak istemiyorum bu konuda. Ne desem, ne yazsam boş belliki.


    Stephen King ile Jack London aynı türde eserler mi veriyorlar? Ne alaka? Ahahaha Harari ile Gogol mu? Sapiens ile Palto aynı türde kitaplar değil mi hocam? Anlatmak istedikleri, yazılmalarındaki amaç falan aynı yani. Öyle mi?  Isaac Newton'ı Charles Darwin ile kıyaslamak ne kadar mantıklıysa adını verdiğiniz yazarları birbirleriyle kıyaslamakta o kadar mantıklı. Baya güldüm bu arada ya ahahah. Muhteşem bir argümandı. Okuduklarınızı gerçekten anlamıyorsunuz. Bol bol kitap okuyun lütfen.


    Morrowind için yüzlerce kitap yazılmış olması onu daha iyi bir oyun mu yapıyor? Lore karşılaştırması yapmıyoruz burada. Oyun karşılaştırması yapıyoruz. Hem ayrıca nitelik her zaman nicelikten daha önemlidir.  Elder Scrolls lore'u The Witcher lore'unun yanında çok daha çocuksu, çok daha fantastik kalıyor bence. Kelime sayısı daha fazla diye Elder Scrolls lore'u daha iyi mi demeliyiz yani? Bu arada oyun karşılaştırdığımız için The Witcher'ın kitaplarını dahil etmiyorum konuya. Siz benim yerimde olsaydınız muhtemelen ilk argüman olarak kullanırdınız bence ahahah. Gerçekten nicelik ile mi ürünleri değerlendiriyorsunuz ya?  


    Ayrıca size puanlar ile ilgili bir şey söyledim mi? Yazdığım her şey tamamen subjektifti ve evet, benim fikrime göre en iyi Mass Effect oyunu Mass Effect 2. Sana baaahh ME 2 'nin puanı şu falan mı dedim ben.  Sağlam demagogsun delikanlı.


    Bu arada evrim işine yaramayacak, kullanmadığı entiteleri körelten bir sistem. Tersine evrim ne lan? Tersine evrim dediğin olay yalnızca dış etkenlerin yarattığı anormal etkilerle meydana gelebilecek bir durum. Mutasyon durumu yani. Normal şartlar altında evrim işine yaramayan organizmaları köreltir hocam. Bak görüyor musunuz? Bu noktada da yanıldınız. Her değişim olumlu olmayabilir belki evet, ancak her gelişim olumludur ve oyunların "gelişimleri" de bugüne kadar hep olumlu olmuştur. Her anlamda hem de!


    Mass Effect en iyi bilim-kurgu RPG oyunu zaten. Size ben bu konuyla ilgili bir argüman sunmadım ki. Sadece üçlemedeki en kötü oyunun üçüncü oyun olduğunu söyledim. Konuları farklı noktaları sakız gibi sündürüyorsunuz resmen.  


    Bu arada kritiklerin verdiği oylar ne alaka? Kritik karşılaştırması mı yaptım ben? Ayrıca bu dünyada kritik skorlarını benim kadar saçmalık bulan çok az insan vardır. Buna emin ol dostum. Fallout New Vegas'ın 84 puan aldığını gördüğüm gün kritiklerle olan ilişkimi tamamen kestim.  Tarihin en iyi oyunlarından biri olan bu oyunun(bana göre en iyi 4. oyun) 90 puandan aşağı bir not almasına halen daha tuvalette kullandığım organımla gülüyorum. MGS V'in 95 aldığı site bahsini ettiğiniz kritik sitesi ahahah. Emin ol bir gram dahi sallamıyorum ama bak sen niye böyle alakasız şekillerde kendini savunuyorsun ki? Her konuda haklı çıkmak zorunda değilsin be kuşum.

    Üzgünüm. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şahan Gökbakaryoutube
    Birbirinden komik ve eğlenceli Şahan Gökbakar videoları için ABONE olun. ► https://goo.gl/lF5bQh Şahan Gökbakar Sosyal Medya Hesapları ► https://twitter.com/sgokbakar http://instagram.com/sahangokbakar
    https://www.youtube.com/watch?v=drda0tnvG6E&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahaha. Aynen dostum aynen. Verebilecek cevapların yoksa kapatalım konuyu artık.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne söylesem değişmeyecek fikirlerin sabit fikirlisin o yüzden aynen Witcher 3 en iyi oyun yeni oyunlar en iyi oyunlar. Polonyalı masal yazarının kitaplarının yanında TES evreni çocuksu kalıyor. Haklısın. En yeni olan her zaman daha iyidir. Aynen. Geralt demiş Ciri'yi arıyorum Yennefer'le Triss demiş bize de bi çakarsın hazır ararken. Hadi perde kapansın.

    Putperestliğin ne denli ahmakça ve tehlikeli olduğunun örneğisin. Cidden bu denli ibretlik bir vaka olduğunu bilseydim cevap bile vermezdim. Şeytan gibi manipülasyon yapmak mizacın olmuş. Neyse boşver sen beni nice bin saatlere

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mi sabit fikirliyim. Paragraflarca sana haksız olduğunu anlatabilmek için analojiler kullana kullana ellerimi yoruyorum ama nedense ben sabit fikirli oluyorum. Sen esnek fikirli oluyorsun. Harbi yazık he. Neremle gülsem ki buna?  


    Konuşmamızın hiçbir yerinde The Witcher 3 en iyi oyundur demedim. Yarası olup gocunan sensin. Farkındasın değil mi? Sadece God Of War ve The Witcher 3 ile ne derdin olduğunu sordum. Çünkü her yerde alakalı alakasız bu oyunlara laf sallayıp duruyorsun. Ha evet, söylememi istiyorsan eğer öyle. Yani "bana göre" The Witcher 3 gelmiş geçmiş en iyi oyun. Bu benim fikrim. Bugüne kadar bu oyundan daha iyi bir oyun oynamadım ben ama konumuz bu değil. Haksız olduğunu kabul etmemek için bu kadar yırtınan başka bir insan daha görmedim bu forumda. Acayip bir tipsin gerçekten. İnanılmaz irrite edicisin, yalan yok. Aylar önce de God Of War PC başlığına gelip God Of War kötüleyip, milletin baba sorunları yaşadıkları için GoW'u çok sevdiklerini söylediklerini iddia ederek The Witcher 3 övmüştün. Hatırladım seni. Troll müsün yoksa balık hafızalı mı? Umarım ilkidir.


    Evet, en yeni olan her zaman olmasa bile çoğu zaman daha iyidir. Çünkü geçmişteki oyunlardan ilham alarak, üstüne katarak kendini o noktaya getirmiştir. Geçmişte 50 kişilik şirketler birkaç sene içerisinde şaheser düzeyinde oyunlar yapabilirken, günümüzde binlerce insanın çalıştığı şirketler senelerce emek vererek ve özveri göstererek şaheser düzeyinde oyunlar yapabiliyorlar. Şu an 50 kişilik şirketlerin yaptıkları oyunlar double A kafasında işler oluyorlar en fazla. Ne demiştim hatırladın mı? Piramit meselesi. Ha en iyi olanı sevmek zorunda değilsin ama iyi olduğunu kabul etmek zorundasın. Burada iyilikten kasıt kalite değil yanlış anlaşılmasın. Core mekaniklerin, immersion yaklaşımlarının gelişiminden bahsediyorum. Günümüzde dahi Red Dead Redemption 2'nin animasyon kalitesine yaklaşabilen kaç oyun var ki mesela ya da God Of War'un combat sistemindeki tatmin kalitesine? Geçmişteki oyunların üstüne kata kata gelişiminin en güzel örnekleri bu oyunlar ve ilerde çok daha iyileri de çıkacak. Bu oldukça açık. Eskiden insanların çocuk işi dedikleri oyunların, günümüzde devasa bir sektör ve kültüre dönüşümü bile gelişimin netliğine güzel bir örnek bence. Ha sen geçmiş övmeye devam edebilirsin tabî. Başka türlü nasıl marjinal olabilirsin ki zaten, değil mi?


    Okuduklarını gerçekten anlamıyorsun ya da daha iyimser yaklaşmak gerekirse eğer adam akıllı okumuyorsun. Üzücü gerçekten.


    Sana Youtube üzerinden xLetalis kanalını tavsiye ediyorum. Biraz izle derim. En azından daha oturaklı ve mantıklı fikirler oluşturabilmende fayda sağlayabilir bu kanal. The Witcher 3'teki romantik tercihler oyunun sahip olduklarının %1'i bile değil. Elini ve zihnini arada sırada tenasül uzvundan uzaklaştır bence. Sağlığın için en azından. 


    Manipülasyon falan yapmıyorum. Korkma, zihnini ele geçirmem kuşum. Sana uzun uzun, örnekler vere vere yanıldığını anlatmaya çalışıyorum. Ha sen illede manipüle olmak istiyorsan buyur, ol.


    Hakaretlere başlamış olman verecek cevapların olmadığının bir tezahürü. Freud aşağılamıştın birkaç yazı öncelerinde ama Freud'un Psikoseksüel Gelişim Kuramına angaje bir şekilde ürettiği savunma mekanizmalarını sık sık kullanıyorsun gibi.   Pekte safsata değil sanırım ha, ne dersin? Yani en azından senin için pekte safsata değil gibi. Primitif bir kafa yapın var. Konuştuğumuz konu hakkında konuşmak konusunda pek başarılı değilsin mesela. Sürekli alakasız ve yer yer kaçamak cevaplar vererek karşındakini haksız gösterme çabaların gözümden kaçmıyor dostum mesela. :) Kendini daha da küçük durumlara düşürme lütfen. Senin sorunun cahil olmandan kaynaklanmıyor, kendini alim sanıyor olmandan kaynaklanıyor.  Hiçbir konu ile uzaktan yakından alakan ve bilgin yok ki yazdığım her şeye saçma sapan, alakasız ve konuyu başka noktalara çekme gayesinde yanıtlar vermende bunun bir kanıtı gibi. Ne dersin? Ha bu arada...


    ...Üzgünüm moruk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 5 Şubat 2022; 1:47:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu söylediklerin kabul edilebilir şeyler değil. Gerçeği yansıtmıyor çarpıtıyor. Niteliğin nicelikten önemli olduğunu söyleyip nasıl en çok çalışanı olan stüdyonun daha iyi oyunlar üretebileceği çelişkisine düşebiliyorsun? Katana Zero, God of War'dan daha iyi bir yapım. Kaç kişiymiş ekipleri bak bakayım. Oyunların ne ölçüde iyi olduğu grafikle mi ölçülüyor bölüm tasarımıyla mı mekanikleriyle mi? Bak başa dönüyoruz bunun sorumlusu sensin kendi kuyruğunu ısırmayı bırak. Sana bu evrenin gamerlar alemindeki sırrını vereyim: En büyük parametre o oyunun oyuncuya hissettirdikleridir. Bu bütündür ve üreticinin hislerini tam olarak kafasındaki şeyi sosyal ve maddi kaygılar olmaksızın aktarmasıdır. En ufak yapmacık bir diyalog oluşturulan evrene aykırı bir jargon bu büyüyü bozar. Bir çok oyuncu bunu farketmez bile. Şimdi n'oldu bak sana bir örnek vereyim belki zihnin açılır, George Lucas Star Wars'u Disney'e sattı dimi? Şimdi bu adamın yaptığı filmlere bak kullanılan dil diplomatik ve alienish sayılır. Disney nasıl yaptı filmi? New York sakinlerinin sokak ağzıyla diyalog yazdı. Yani bu SJW olmasa bile SJW etkisi olmuyor mu sence de? İlla kitlelere ulaşmak için onların anlayacağı dilden mi konuşmalısın? Yoksa ürünün izleyici/oyuncu tarafından keşfedilmesini sağlamak mı daha evla? Bir noktadan sonra neyi tartıştığımızı bile kestiremiyorum bu kadar triggerlanmanın amacı ne sayfalarca kalebodur döşüyorsun yerlere. Yetersiz mi hissediyorsun kendini? Witcher 3'ü yeri gelir överim yeri gelir söverim seni ilgilendirmez ki? School of the Bear oyunu yapsaydı daha severek oynardık. **salak bir protagonist'e saygı duyamıyorum üzgünüm her ne kadar oyun güzel de olsa. O kadar Freud amcayla takılacağına biraz da Jung okusaydın makul bir insan olmayı öğrenirdin belki. Evet halen primitif sayılırım milyonlarca galaksinin içinde kaya parçasının üzerinde basit bir ademoğluyum. Bundan da gocunmadım hiç bir zaman. İstersen burj khalifa dik yeryüzüne nihayetinde hepsi yukardan bakıldığında birer oyuncak gibi görünüyor. Kaçamak cevap vermiyorum aslında bir yandan tartışmayı sürdürürken ufak tefek işlerle de meşgul oluyorum da. Kusura bakma ilgilenemediysem seninle yavru kuş.

    Şunu da eklemek isterim ki müzikler oyunun atmosferine duygu katan en önemli şey adeta pastırma gibi. Bir çok büyük projenin main score'u ya ucuza kaçılmak için amatör heriflerce besteleniyor ya da yetiştiremiyorlar. Önemsenmiyor. Müzik > Grafik

    İstersen tartışmaya devam edebiliriz sıkıntı yok benim için sadece boş yapma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4151550C -- 5 Şubat 2022; 3:27:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlarla konuşmayı, tartışmayı çok ama çok seviyorum ama seninle daha fazla devam etmeyeceğim ya Üvercinkam.  Yani konuştuğumuz şeyleri öyle bir sündürüyorsun ki aklım almıyor. Benim en son yazdığım yazıyla SJW'nin ne alakası var şimdi? Bu dünyadaki kaç insan Katana Zero'ya God Of War'dan daha iyi bir oyun diyebilir? Diyenleri kaç insan ciddiye alır? Nitelik ve nicelik olayını çalışan sayısına nasıl yedirebildin sen ya? Ne alakası var lan? Ben onun için mi nitelik nicelik mevzusuna girdim yani.   Ya yazıları kategorileyerek değerlendirmekten bile acizsin ya da cidden dalga geçiyorsun benimle. Benim yazdığım yazıda nitelik ve niceliği hangi konu için söylediğimin farkında dahi değilsin ya. Dalga mı geçiyorsun anlamıyorum ki. Kendin çalıp kendin oynuyorsun. Neden değerli vaktimi sana yazı yazmak için daha fazla harcayayım ki? Hele hele bu kadar boş yere. Boş boş tartışıyoruz. Neyi tartıştığımız bile belli değil çünkü sürekli konudan konuya atlıyorsun. Yazdığım bir yazıdan sonra neredeyse tamamen alakasız argümanlarla dolu bir yanıt alıyorum. Boşa uğraş yani kısaca. Ne halin varsa gör dostum.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 5 Şubat 2022; 4:8:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son fatality'den sağ çıkman pek mümkün değildi zaten. Bu sitenin en ağırbaş sofistlerinden biriyim dayak yedikçe de Hulk gibi güçlenirim o yüzden benimle baş edemezsin delikanlı. Sana hayatta başarılar ve iyi geceler diliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C4151550C -- 5 Şubat 2022; 4:15:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halo Infinite multiplayerda oddball, slayer, capture the flag modlarını dene sonra nasıl başından kalkamıyorsun gör  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlanmakla falan bir ilgisi yok. Sinema salonlarına git. Filmleri izle. Aynı duyguyu yaşayacaksın. Eskiden filmler daha güzeldi. Sebebi çok basit. Eskiden kamera vs. Herkeste yoktu. Şimdi herkesin cebinde kamera var. Adam onla film çekiyor. Herkes olmuş yönetmen. Herkes olmuş oyuncu. Sizler bir Jurassic Park filmindeki o duyguyu asla tadamayacaksınız. Oyunlara gelince yine aynı şey. Yeni nesil, oyun oynamayı falan bilmiyor. Oyunlarda onlara göre yapılıyor. Mesela Subnautica'yı al oyna. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Son zamanlarda çıkmış bir oyun. Ama bana aşırı keyif verdi. Ama 2. oyunu

    için aynı şeyi söyleyemeyeceğim mesela.

  • Sofist? Sana şu ana kadar yazı yazdığım için gerçekten çok üzüldüm. Allah acil şifalar versin. Trollük büyük bir hastalık çünkü.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neonight N kullanıcısına yanıt

    Cebindeyi kamerayla bi Tenet, Spiderman No Way Home falan çeksene be kanka. İzleyek sinemada. Siz dinozorlara niye laf atmaya çabalıyorum ki o da ayrı mesele. Gidip orgazm ola ola Dying Light 2 oynamaya devam etmek varken hele. Siz de ağlamaya devam edin burada. Yardım etmeye çabalayan da hata harbiden. Kronik mutsuzlar dolu burası ahahah. Yukarıdaki çocuğa da karı yollayın ya harbiden. Çocuk sevgilisi olmadığı için zevk alamıyormuş oyunlardan.   Biri de kendine sofist falan diyor. En el hak mı kardeş? Vahdet-i vücut, fenafillah falan he? Feridüddin Attar'ı bilir misin bakalım delikanlı? Gerçi sofistlik o değildi sanırım. Sufi metafiziği benim bahsettiğim sanırım. I dont give a f word.   Neyse hadi kaliteli mutsuzluklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 5 Şubat 2022; 12:55:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.