Şimdi Ara

Bir Araç Muayene Hikayesi 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
21.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir Araç Muayene Hikayesi 2013

    Benim gibi ilk kez araç muayenesine gidecek arkadaşlara rehber olması amacıyla kendi muayene hikayemi yazmak istedim. Bu konuda söyleyecek bir şeylerim var ama önce bu işin nasıl yapıldığını bi anlatayım.

    Benim aracımın ilk muayenesiydi. Öncelikle Tüvturk’un sitesine girip oradan online olarak muayene randevusu aldım. Ülkemde bu tip işlerin az çok sorun çıkartma potansiyeli olduğunu bildiğimden çağrı merkezini de arayıp muayene gün ve saatimi teyit ettirdim.

    Online randevu için ruhsatınızın yanınızda olması lazım zira ruhsat seri no gibi bilgileri yazmanızı istiyor. Bu arada hafta sonları için gün ve saat bulmak zor, çünkü malum insanlar benim gibi hafta içi de izin yapamadıkları için hafta sonuna saldırıyorlar haliyle. Ben hafta içi Pazartesi gününe aldım randevumu. Hafta içi epeyce fazla gün ve saat alternatifi var hemen tüm istasyonlarda.

    Randevudan sonra arabamı (herhangi bir eksiği olmamasına rağmen) kendim bi göz muayenesine tabii tuttum. Bu arada benim aracım 2010 model bir dizel Hyundai Getz.
    Kendi kendime kontrol ettiğim şeyler: (hepsinin çalıştığını ve mevcut olduğunu bilmeme rağmen)
    -Silecekler ve cam suyu
    -Farlar, sinyaller, fren lambaları yani tüm aydınlatma aksamı
    -Lastikler, diş derinliği, yırtık çatlak şu bu
    -Emniyet kemerleri
    -Kaput altı, motor aksamı, yağ, su v.s. Ayrıca elden geldiğince motor kısmının tozunu aldım, temizledim.
    -Sağa sola genel bakış.
    -Bagaj, stepne, kriko, yangın tüpü ve ilk yardım çantası kontrolü.
    (Bu arada yangın tüpü ve ilk yardım çantası olmaması hafif kusurdan sayılıyor)

    Arabayı yıkattım ve Pazartesi günü sabahtan Tuzla Orhanlı’daki Muayene İstasyonuna yola çıktım. Yanıma krokisini almama rağmen iyi ki erken yola çıkmışım zira hemen bulamadım bi 15 dakika dolandım. Neyse birine sorarak buldum, randevu saatime yarım saat kala vardım.

    Öncelikle yanınızda bulundurmanız gereken evraklar:
    1-Ruhsat
    2-Trafik Sigortası aslı (geçerli tarihli)
    (online olarak görmelerine rağmen bulundurmak lazım, ama sormuyorlar online görülüyor)
    3-Araç ilk kez muayeneye girmiyorsa egzos gazı ölücüm kartı. İlk kez giriyorsa onu da orada yaptırıyorsunuz. Dışarıda yaptırıp gitmeyin kabul etmeyebiliyorlar, birisini geri çevirdiler.
    4-Muayene ücreti, egzos ölçüm ücreti. 2013 yılı itibariyle otomobiller için ücret 159.30 tl, egzos emisyon ölçümü 32 tl ve kart ücreti 5 tl. Bu arada ücret peşin olarak alınıyor kredi kartı ve banka kartı geçmiyor.

    Oraya gider gitmez kapı yanındaki bankalardakine benzer cihazdan araç plaka numaranızı girip sıra numarası alıyorsunuz ki bu numara zaten size online randevuda verilmiş olduğu için başka numara alma şansınız yok ya da başkası sizin yerinize sıranızı kapamaz. (Bu arada sıranızı geçirirseniz randevunuz iptal oluyor, daha komiği bir yılda 2 kez randevu alıp gitmezseniz, o yıl bi daha muayeneye gitme şansınız yok, ay başına 23 tl girdi demektir ona göre.)
    Sıram gelince bankoya geçtim. Ruhsatı verdim, sigorta kağıdını istemedi, zaten online görüyorum dedi.
    Egzos ölçümü var mı dedi, yok ilk kez geliyorum dedim. Ücret tahsili yapıp bana bir makbuz ve egzos muayene kağıdı ve kartı verdi, istasyonun otoparkında bulunan egzos ölçüm yerine gidip ölçüm yaptır gel dedi. Aracımla sıraya girdim bi kaç araç var fazla kalabalık değil. (Bu arada benim randevum saatim 10.30 – 11.00 arası idi) Kalabalık çok aşırı değildi ama yoğundu yine de.

    Egzos ölçümü nasıl yapılıyor:
    Aracınız rölantide egzos borusuna bir mandal takılıyor o mandalın kablosu ölçüm cihazına bağlı, 3 kez kadar gaz pedalınıza sonuna kadar basmanız isteniyor. Bir süre de rölantide bekletip tamam diyor görevli. Sonra ileri alıyorsunuz ve gidip görevliden raporu imzalayarak alıyorsunuz, bir de kart veriyor. Bunlarla aracınızı muayene sırasına sokuyorsunuz, o esnada gidip bu egzos kağıtlarını da az önceki banko görevlisine veriyorsunuz.
    Belgeler içeride kalıyor. Siz aracınızla muayene istasyonunda sıradasınız.

    Muayene başlasın:
    Size verilen numarayı takip edeceksiniz, aslında numara yanmadan anonsla ad soyadınızla şu numaralı kapıya geçin deniyor. Orhanlı da 6 kapı vardı. Benim ismim 6.kapıya anons edildi. Aracımı çalıştırıp 6.kapı önüne park ettim. İçeride bir minibüs muayenede. Muayene istasyonu içine girmeniz yasak. Eksperler sıranız gelince araç koltuğuna bir poşet geçirip binip içeri alıyorlar. Benim aracı içeri almadan bagaja bakıp yangın tüpü ve ilk yardım çantası sordu. Sonra siz binanın diğer tarafına geçip aracın çıkacağı kapıda bekliyorsunuz.

    Bu esnada benim gözlemlediğim kadarıyla yapılanlar:(Ki normalde kepenkleri indiriyorlar ve ne yapıldığının detayını göremiyorsunuz)
    Önce aracın frenleri, lastikleri, kornası ve far grubu kontrol ediliyor. Sonrasında detay göremesem de silecek, emniyet kemeri, cam suyu v.s. gibi şeyler. Akslar, ön arka takım, motor v.s. araç altı, kaput altı v.d.
    Tüm bunlar maksimum 15 dk. Kadar sürüyor ve araç diğer kapıdan çıkarılıyor ve size karşıya çekip beklemeniz söyleniyor. Eksper az sonra içeriden evraklarınızı ve muayene raporunuzu getiriyor.
    Aracınız muayeneden geçmiştir, iyi günler dileriz deyip plakaya tüvturk etiketi yapıştırıyor.
    İşlem tamam. Aslında işlemin tamamı yarım saatlik iş, ama sıra alma, egzos ölçümü, bekleme derken toplamda 1 saati buluyor.

    Benim muayene raporumda çok komik olarak kısa far ayarı düşük ayarda diye hafif kusurlu yazılmış. Hafif kusur muayeneden geçmeye engel değil. Ama gereksiz işlere yazılması komik ve anlamsız. Zira benim aracımda direksiyonun sol yanında 3 kademeli far ayarı mevcut ve ben şehir içinde 1’den 2’ye almış öyle kullanıyordum diğer araçları çok rahatsız etmesin diye. Yani elinizle bi parmak hareketiyle bu ayar yapılıyor, aracı sürerken bile değiştirilebilir. Nitekim eksper kendisi 1’e getirmiş ayarı ve buna rağmen ben 2’de bıraktım diye kısa far ayarı düşük deyip hafif kusur yazmış. Bu bana çok komik geldi. Zira o halde üreticiler araçlara boşuna bu far ayar düğmesini hiç koymasınlar. Sizin yol durumuna ve tercihinize göre kısa far ayarınızı 3 farklı kademeye ayarlama tercihinizi araç üreticisi düşünüp koymuş ama muayenede sırf o ayarı 1’e geri getirmediniz diye hafif kusur yazılıyor. Bu bana sanki kusursuz yazmayalım da ille de bi şey bulalım taktiği gibi geldi.

    Bu arada şayet aracınız ağır kusurlu bulunup muayeneden geçemezse 1 ay içerisinde kusuru giderip gelirseniz ücretsiz olarak 1 kez daha muayeneye girme hakkınız var. Yanımdaki Minibüsçü arkadaşın anlattığı olay çok komikti. Muayeneden yolcu emniyet kemeri çalışmıyor diye kusurlu çıkıp geçemiyor. Şaşırıyor, otoparkta kemeri kontrol ediyor içerisinde gömlek düğmesi var bu yüzden kemer takılamamış, düğmeyi çıkarıyor deniyor kemer çalışıyor. Hemen yeniden sıraya giriyor 20 dakika sonra sorunsuzca muayeneden geçiyor. Ne komedi di mi ?
    Ayrıca değinmek istediğim bir başka konu ücret ve gecikme ücreti konusu.
    Bu devirde ücreti ille de nakit almak artık çok saçma, ben ay sonuna denk geldiği için ceza da yememek için (ki o da ayrı bi komedi anlatacam) para denkleştirip nakit ödemek zorunda mıyım yahu.
    Kredi kartı ile ödemenin sakıncası nedir, sen yine tüvturk olarak paranı alacan sana ne müşterinin ödeme tercihinden. Sanırım sıcak para meselesi.
    Gelelim gecikme cezasına. Aracınızın muayenesini 1 gün de geciktirseniz 1 ay da geciktirseniz aynı gecikme zammını ödüyorsunuz yani 23 tl. Bu da ayrı bir komedi bence. 1 gün geç gelmiş adamla 30uncu gün gelmiş adamı niye bir tutuyorsun ki sen, böyle bir gecikme zammı uygulaması mı olur?

    Bir başka konu gerek muayeneye gelen insanımızın sanki askere gelmiş gibi hafif tırsık davranışı gerekse oradaki çalışanların askerlik şubesi gibi aşırı sert havaları yüzünden ortamda garip ve gereksiz bir telaş ve tırsma hakim. Oysa bi şey yok, altı üstü insan icadı onca para bayıldığımız teneke parçalarını kontrol ettireceğiz hepsi bu, nedir bu heyula durumları.

    Velhasıl-ı kelam böyle bir muayene macerası bitti, araç temiz sen sağ ben selamet. Ama kıldan yünden şeylerden hafif kusur yazmak, hatta kemere düğme girmesi gibi şeylerden ağır kusur yazmak saçmalık, komiklik. Ücreti nakit almak ve 1 gün gecikmeye bile 1 aylık gecikme zammı koymak tam komiklik. Ne diyelim, sen eşek olduktan sonra semer vuran çok olur. Maalesef toplumca hiçbir şeye ses çıkartmıyor, kalkıp bir mail atmaya bile üşeniyoruz. Ben muayeneden sonra saçma hafif kusur meselesini Tüvturk’e maille ilettim, aynı şekilde ücret ve gecikme zammı mesesini de.

    Biliyorum çok uzun anlattım ama ben muayeneye gitmeden önce kafamda bi sürü soru işareti vardı ve forumlarda detayla bu işi anlatan bir başlık bulamadım ya da ben beceremedim, bu sebeple bir de kendi bakış açımla ben anlatayım dedim. Benim gibi bu işe ilk kez gidecek olanlara rehber olur düşüncesiyle.

    Sürç i lisan ettiysem affola!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 26 Mart 2013; 13:39:58 >







  • Çok güzel ve yararlı bir yazı olmuş. Sıkılmadan okudum,teşekkürler
  • Benim Egsoz muayenesi Haziranda bitiyor. Tüv Muayenesi ise Nisan 9'da bitiyor. Beni geri mi çevirecekler? Bu ne saçmalık yahu? Nakit olayını ben de sevmiyorum.
  • bende sıkılmadan sonukadar okudum gerçi şimdiye kadar en az 20 araba götürmüşümdür yinede herseferinde aynı şeyleri yaşadım.

    benim üzerinde durmak istediğim konu sizinde dikkat ettiğiniz gibi oradaki çalışanların hal ve haraketleri bir kendini beğenmeler bir araç sahibini sanki askere bugün başlamış er muamelesi yapmalar resmen araç sahibini titretiyorlar.

    aslında bakarsak onların elinde çok fazla birşey yok örneğin fren testinden kalan bir araç zaten otomatikmen cihaz tarafından tespit ediliyor.

    yani bir çok şey alet ve cihazların hakimiyetinde o çalışan kendini birşey sana tiplere pirim vermemek lazım.
  • Çok güzel paylaşım, teşekkürler
  • Yetmez. Arabası muayeneden geçmeyen adamı oracıkta dövmeleri lazım bence.
  • Yararlı bir paylaşım teşekkürler.

    Kemer tokasına düğme kaçması tüv den kaynaklı değil tüv sadece mevcut duruma bakar müdehale yetkisinde değil. Muhteremin aracı mademki muayeneye girecek aynı sizin yaptığınız gibi minibüscüde genel bir kontrol yapacak, ama muhtemelen o kemeri hiç kullanmıyordu yukarıdan uyarı gelmiş farkında değil bence
  • Her yerde var mı bilmiyorum ama bizim burada muayeneye girmeden önce götürebiliceğiniz muayene öncesi dükkanlar var muayenede kullanılan aynı cihazlar veya eş görevlileri ile herşeyi ölçülüp tamir ediyorlar muayene öncesi oralara giderek muayeneden sonrası için uğraşmak istemeyenler için güzel bir yer 2 clio ve 1 broadway ile tek seferde geçirdik bu şekilde :) broadway fren balatalar değişti clio motor numarası silik görünüyor diye hafif kusur diye geçti
  • Öncelikle selamlar Hocam hiç sıkılmadan bir hikaye okur gibi okudum bende bugün araç aldım muaynesine 5 ay var bu benim ilk arabam yararlı bilgiler var çok teşekkürler.
  • Hocam faydalı bir paylaşım özellikle ortamın cok gergin calısanların komutan edasıyla hareketleri gerçekten çok ilginç..yannız bilmiyorum istanbulda varmı ama yazın gittigimde memlekette görüyorum sanırım anadolunun her yerinde vardır.seyyar muayne istasyonları her gün farklı ilçede oluyorlar aracını senin yanında muayne ediyorlar daha relaks bir ortam var ..fırsatım olsa aracımı orada muayne ettirmek isterim...
  • Geçen sene İstanbul-Samandıra da yaptırmıştım.Çalışanlar gayet ilgili öyle komutan havası göremedim.Yada benim kadar komutan degillerdi :)
  • İlginçtir Tuvtürk sitesinde geciken her ay için mevcut ücretin %5'i tahsil edilir diyor. Ama ben 1 aylık gecikmeyi sorduğumda bana 23 tl dedi çağrı merkezi. Oysa sitedeki hesaplama yerinde 1 yıllık gecikmeye 95.58 tl çıkıyor. 1 Aylık gecikmeye ise 7.97 tl çıkıyor. Yanlış bilgi vermiş olmayayım benim yazdığım rakam çağrı merkezi operatörünün verdiği rakam ki büyük ihtimal hatalı çünkü ay başına 23 tl çok fazla gerçekten.

    Hesaplama linki şurada var:
    http://www.tuvturk.com.tr/gecikme-bedeli.aspx

    Ben yazıda bana telefonda söyleneni yazdım. Bu durumda çağrı merkezindeki elemanında ya bilgisi ya matematiği eksik. :)



    Bu arada ben Tuvtürk elemanları komutan gibi demek istemedim, daha ziyade bizim vatandaş onları o havaya sokuyormuş gibi demek istedim. Yoksa benim aracımın muayenesini yapan genç arkadaş da bana gayet nazik davrandı ama genel bir telaş ve bence bizlerden kaynaklı bir askeriyeye gelinmiş gibi hava vardı. Gereksiz gerilim bi anlamda, ben kendi adıma öyle bir gerilim yaşamadım ama hani klasik bizim vatandaş, devlet hastanesinde filan memurlara biraz fazla tırsak yaklaşır ya (ki o memurlarda bunu anlayınca ona göre muamele eder) onu anlatmak istedim. Yoksa kimsenin komutanlık yaptığı filan tabii ki yok.
    Zaten bizler özellikle emniyet başta olmak üzere devlet dairelerinde biraz korkak ve aşırı alttan alıcı tavrımızı değiştirmeyi öğrenirsek işler daha yumuşayacaktır. Ama hepimiz aman işim görülsün de her dediklerini yapayım doğru ya da yanlış mantığıyla hareket edersek sivil ortamda bile askeriye havası yaşanabiliyor doğrusu. Kendi adıma ben gayet rahattım, aracıma da güvenim tamdı zaten, sonuçta geçti muayeneden. Zaten yukarıda yazığım yazıda benim kişisel gözlemim belki başkası başka türlü görecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Her yerde var mı bilmiyorum ama bizim burada muayeneye girmeden önce götürebiliceğiniz muayene öncesi dükkanlar var muayenede kullanılan aynı cihazlar veya eş görevlileri ile herşeyi ölçülüp tamir ediyorlar muayene öncesi oralara giderek muayeneden sonrası için uğraşmak istemeyenler için güzel bir yer 2 clio ve 1 broadway ile tek seferde geçirdik bu şekilde :) broadway fren balatalar değişti clio motor numarası silik görünüyor diye hafif kusur diye geçti



    Güzel ama bu kez de komisyoncu ya da muameleciler gibi yeni bir gereksiz işkolu çıkmış gibi olmuyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOMIX

    Yararlı bir paylaşım teşekkürler.

    Kemer tokasına düğme kaçması tüv den kaynaklı değil tüv sadece mevcut duruma bakar müdehale yetkisinde değil. Muhteremin aracı mademki muayeneye girecek aynı sizin yaptığınız gibi minibüscüde genel bir kontrol yapacak, ama muhtemelen o kemeri hiç kullanmıyordu yukarıdan uyarı gelmiş farkında değil bence



    Müdahale yetkisinde değil ama benim kısa far ayarımı 2'den 1'e getirmeyi biliyor ve ona rağmen hafif kusur yazıyor. İlginç değil mi?
    Ayrıca muhteremin emniyet kemeri arkadaki yolcu koltuklarından birinde oluyor. O emniyet kemerini takan yolcu gördünüz mü hiç?

    Yine de genel olarak Tüvturk'ün sistemi bence iyi ve olması gereken bir şeydi,asıl eskiden bunun olmaması acaipmiş. En azından artık herkes muayene için bile olsa aracının eksiklerini gidermeyi deniyor ya da gitmeden kotrol ediyor. Eh etmeyen de muayene sonrası edip düğmeyi çıkarıyor işte :)
    Haa Türkiye yolları avrupa standartlarında mı ki avrupa standardında muayene diyenler var belki haklılar ama yine de bi şeylerin yavaşta olsa değişiyor olması iyi bi anlamda.




  • elinize sağlık, bilgilendirici bir yazı olmuş.

    ben de geçen hafta girdim.
    nasıl bir mantıktır bu ki, arabanın orijinal donanımları kusur olarak yazılıyor.
    aracımda alüminyum pedal standart. fren pedalı lastiği yok: hafif kusur. debriyaj pedalı lastiği yok: hafif kusur.
    araçta krom egzos çıkışı standart. onaysız egzos ekipmanı: hafif kusur.
    şaka gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 27 Mart 2013; 12:29:49 >
  • ...Benimde nacizane tavsiyem mümkün oldugunca sabah ilk sıralara randevu almaya çalışın..rahat gideyim vs deyip öğleden sonra-akşamüstü saatlere falan almamaya çalışın...Çünkü muhakkak sarkmalar oluyor sizden önceki muayeneler sebebiyle ve fazla beklemek zorunda kalabiliyorsunuz...
    ..Benim başıma geldi son muayenemde izmirde..Yaklaşık 2 saat beklemek zorunda kaldım randevu saatimde giremedim..ama sabah ilk saatlerde olunca randevunuz diğer araçlardan dolayı sarkma olmadığı için işiniz daha çabuk biter..
  • TUVTURK'te benimde başıma ilginç bir olay geldi. Paylaşayım:

    Aracımın ilk muayenesinde komik bir sebepten dolayı ağır kusur yazıldı ve ilk muayenesi 96.000Km. idi. Ağır kusur sebebini aynı gün giderip ertesi günü tekrar muayeneye soktum. ve ikinci muayenede tabiki geçti. Aynı gün evime geldim, koltuğa rahatça yayılıp muayene raporlarını bir inceleyeyim dedim. Birde ne göreyim: ilk raporda 96.000km. olan km., bir gün sonraki raporda 135.000Km. yazılmış. yani yanlış yazılmış. Ya sabır deyip yine aynı gün tekrar TUVTURK'e geri gittim ve her iki raporda da aynı kişi olan teknisyeni buldum ve durumu düzeltmesini istedim. Oda bana, "abi biz formaliteden km. giriyoruz, kayıtlara işlenmiyor." deyip geri gönderdi. Açıkçası inanmadım ama ikna olmuş gibi yapıp(maalesef hata yaptım.) geri döndüm. Aradan 6 ay geçti. Galerici bir arkadaşıma durumu anlattım, "dur bir sorgulayalım" dedi. Sorguladık ve aracım kayıtlarda 135.000Km. de muayeneye girmiş görünüyor.

    Ne yapabilirim? TUVTURK'e gitsem, kesin katil olurum. Aracımı satılığa çıkartsam ve alıcı sorgulasa ki hakkıdır; araç 135000km. de olması gerekirken 96.000km. de. yani km ile oynanmış diyecek. Öte yandan durumu kurtarmak adına ben niye km. yi 135000'e çekeyimki???

    Nasıl davranmamı önerirsiniz?




  • arkadaşlar benim 2 şubatta bitti muayene yenisini yaptırmak için bende nisan mayıs gibi gideyim diyorum malum lastikler normal yani kış lastiği takmadım diye bu kadar erteliyorum yanlısmı yapıyorum acaba kış lastiği yok diye sorun olurmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaansay

    TUVTURK'te benimde başıma ilginç bir olay geldi. Paylaşayım:

    Aracımın ilk muayenesinde komik bir sebepten dolayı ağır kusur yazıldı ve ilk muayenesi 96.000Km. idi. Ağır kusur sebebini aynı gün giderip ertesi günü tekrar muayeneye soktum. ve ikinci muayenede tabiki geçti. Aynı gün evime geldim, koltuğa rahatça yayılıp muayene raporlarını bir inceleyeyim dedim. Birde ne göreyim: ilk raporda 96.000km. olan km., bir gün sonraki raporda 135.000Km. yazılmış. yani yanlış yazılmış. Ya sabır deyip yine aynı gün tekrar TUVTURK'e geri gittim ve her iki raporda da aynı kişi olan teknisyeni buldum ve durumu düzeltmesini istedim. Oda bana, "abi biz formaliteden km. giriyoruz, kayıtlara işlenmiyor." deyip geri gönderdi. Açıkçası inanmadım ama ikna olmuş gibi yapıp(maalesef hata yaptım.) geri döndüm. Aradan 6 ay geçti. Galerici bir arkadaşıma durumu anlattım, "dur bir sorgulayalım" dedi. Sorguladık ve aracım kayıtlarda 135.000Km. de muayeneye girmiş görünüyor.

    Ne yapabilirim? TUVTURK'e gitsem, kesin katil olurum. Aracımı satılığa çıkartsam ve alıcı sorgulasa ki hakkıdır; araç 135000km. de olması gerekirken 96.000km. de. yani km ile oynanmış diyecek. Öte yandan durumu kurtarmak adına ben niye km. yi 135000'e çekeyimki???

    Nasıl davranmamı önerirsiniz?

    Bence mutlaka durumu düzelttirin gidip o elemana, neticede onun hatası ne demekmiş formalite.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Decomplier

    arkadaşlar benim 2 şubatta bitti muayene yenisini yaptırmak için bende nisan mayıs gibi gideyim diyorum malum lastikler normal yani kış lastiği takmadım diye bu kadar erteliyorum yanlısmı yapıyorum acaba kış lastiği yok diye sorun olurmu?

    Merak etmeyin benim lastiklerim de kış lastiği değildi ona bakmıyorlar, lastiğin tutuşuna frenlemede kayıp kaymadığına bakıyorlar. Lastik değişmenize gerek yok, şayet diş derinliğinde sıkıntı yoksa. Benim 37000de aracın sıfırıyla gelen lastikler var hala üstünde, sorun çıkmadı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.