Şimdi Ara

Bir Araç Muayene Hikayesi 2013 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
5
Favori
21.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • beyler az önce eksoz muayenesini yaptırdım,gelecek ay ise muayeneye girecek aracım.fakat...

    aracımın lpg si ruhsata işli değil,tekrar lpg tesisatı taktıracağım,bunu ankarada nereden sızdırmazlık alacağım.sanırım lpg tesisatını takan yerin verdiği belgeler ve sızdırmazlık raporuyla beraber tuvtürke gidecekmişim.

    bir de,tuvtürkün 2013 kusurlar listesine baktım,motor numarasıyla ilgili bütün kusurlar hafif kusur olarak geçiyor.onda da ekstradan sorun çıkmaz değil mi?
  • Peki benim araç gerçekten 4 kişilik, yani arkada ortada koltuk yok. Teknik belgede de 4 yazıyor, herhalde sorun çıkmaz.

    Lastiğin yanak kısmındaki hafif yırtılma ağır kusur sayılır mı bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgnday

    Peki benim araç gerçekten 4 kişilik, yani arkada ortada koltuk yok. Teknik belgede de 4 yazıyor, herhalde sorun çıkmaz.

    Lastiğin yanak kısmındaki hafif yırtılma ağır kusur sayılır mı bilginiz var mı?

    Ruhsatta 4 kişilik yazıyorsa sorun olmaz sanırım.
    Lastikte hafif yırtık bende de vardı sorun çıkmadı. Lastik diş derinliği önemli olan. Yani lastiklere tek tek gözle inceleme yapmadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 25 Eylül 2013; 16:28:50 >
  • Süper bilgiler teşekkürler
  • whitewrite W kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok sağol hocam, aydınlatıcı olmuş.
  • whitewrite W kullanıcısına yanıt
    Bende birazdan muayene için esenyurta gidiyorum. Yazdıklarınızı sıkılmadan okudum ve bi çok konuda aydınlandım. Çok çok teşekkür ederim.
  • faydası olduysa ne mutlu bana. Ben de benim gibi birilerine faydası olsun diye anlattım detayıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitewrite

    faydası olduysa ne mutlu bana. Ben de benim gibi birilerine faydası olsun diye anlattım detayıyla.

    İlk muayeneye daha 2.5 yıl var ama okumakta fayda var teşekkürler.
  • bende dün sökeden geçerken sanayiye gidiyim egsoz muayenesi yaptırıyımda hazır olsun dedim, eve gidip internetten randevu alacaktım,, sanayide bir dükkanda yaptırdım, '' tuvtürke gitsek araya kaynak yapabilirmiyiz acaba'' dedim ustaya, usta da '' abi git kaynak yapmana gerek yok girersin, bu saatte sakindir'' dedi,,, neyse ümitsiz şekilde 4 e 10 kala gittim, 10 dakka sonra muayeneye aldılar, 4 ü çeyrek geçe muayene bitti iyimi
  • O şubedekilerin komutan edaları ile ilgili şöyle bir tahminim var. Eğer dışarıda belli ücret karşılığı ön kontrol yapanlarla anlaşmalılarsa, vatandaş aracısız gelince tavırları sert olabilir.
    Edit: Muayeneye randevulu gittim. Hazırda olması gereken ruhsat kimlik, muayene edilecek araba vs ile beraber eksiksiz olarak. Olumsuz bir hareketle karşılaşabilirim diye yanımda birkaç potansiyel şahitle gitmeyi de düşünmüştüm. Neyse ki herhangi bir olumsuz davranış, taş koyma vb gibi bir tutumla karşılaşmadım. Gittiğim gün karşılaşanı da görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 26 Nisan 2014; 0:10:38 >
  • Elinize sağlık bende birazdan randevuya gideceğim, daha önce muayeneye gitmiştim ama bilgileri güncellemekte fayda var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler paylaşım için. cumartesi günü ilk aracım ve ilk muayenem :) izmir sarnıç muayene istasyonunda bi sıkıntı yaşamam umarım zira ilk olması bi korku oluşturmuyo değil.
  • Arkadaslar aracim ruhsatta 5 kisi ama 4 kisilik olmasi gerekiyormus agir kusur olarak kaldi. Emniyete gidip degistirmek istedigimde uygunluk belgesi istiyorlar , ama bu uygunluk belgesi ne bende ne aldigim kisi de var. Citroen aracin 4 kisilik olduguna dair yazi yazdi onu da kabul etmediler.

    Ben bu araci emniyette nasil 4 kisilik olarak degistirebilirim?
  • Arkadaşlar benimde bugün muaynem vardı İstanbul dudullu istasyonunda acayip bir kalabalık vardı. İnsan ister istemez stres oluyor çok sıkı denetim yapıyorlar. Arka far stop lambamın biri yanmadığını tespit ettiler muayneden kaldım. Görevli ile biraz samimi oldum dedim bugün mutlaka halletmem lazım. Bana bir numara verdi farı değiştir bu numarayı ara hemen tekrar randevusu al , bende o şekilde yaptım farı serviste taktırıp tekrar gittim , ve halloldu. Aracım tüplüydü sızdırmazlık raporu da almamıştım Tüplü araçların üzerindeki tarih 10/2014 şeklinde olacak yani 6 haneli eğer ki 10/14 olursa mutlaka makina mühendisleri odasından sızdırmazlık raporu istiyorlar. Ayrıca ön farlarınıza mutlaka baktırın içerisinde buğulanma falan olursa Ağır kusur olarak bırakıyorlar. Yanmayan 1 tane far bile olsa geçemiyorsunuz. Emniyet kemerleri takılı olarak arabanızı muayneye sokun kontrol ediyorlar. Yangın tüpünün tarihine bakıyorlar diye bir söylenti var ancak benimkine bakmadılar , Zaten Muayne istasyonunun önünde Tüp satanlar bile mevcut aracınız muayneden kalır kalmaz başınıza üşüşüyolar abi neden kaldın yardımcı olalım diye:)

    2 sene boyunca kafam rahat darısı yaptıracak arkadaşlara.




  • Lpg stickerlarına dikkat edin aracınızda yoksa lpg li olduğuna dair yapışkan alın yapıştırın ben çıkarıp atmıştım sıra beklerken hafif kusurmuş
  • Merhaba arkadaşlar babamın kulağı pek duymuyor %70 duyu kaybı raporu var, kim ne derse hehe.. deyip geçiyor, 3 ay önce arabayı muayeneye götürmüş işlemleri yapmış fakat fren lambası o ara şans ya yanmamış ve ağır kusur olarak rapor verilmiş, fakat babamın kulağı duymadığından olacak ki farkına varmamış, geçti zannetmiş, evrakları koymuş arabaya, dünde beni polis çevirdi muayene yok dedi, bende nasıl olur var dedim, sonra evrakları incelediğimde gördüm ki babama kusurun düzeltilmesi için 1 ay süre verilmiş, velhasıl süre geçti, Bu veriler ışığında ne yapmamı önerirsiniz? Sıfırdan muayene girip tekrardan 200 lira bayılmak istemiyorum. Tavsiyelerinizi nelerdir?
  • Arkadaşlar Merhaba, araç muayene cezaları için torba yasa kapsamında indirim getirilmişti, son gün 31 Aralık 2014 imiş bilginiz olsun;http://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/arac-muayenesinde-merak-edilenler
  • kardeşim heryerde aynı şeyler yaşandığına göre ben genelde direkt 2.bölüme geçiyorum. en güzeli 5-6 kişi ile gidip, bir sorun çıkartırlarsa sorun çıkartmanız. adamların kendi kazandıkalrı yetmiyormuş gibi organzie sanayilerle işbirliklerimi var nedir oto güvenliğini ilgilendirmeyen konularda dahi sesini çıkartmayanlara git-gel diyebiliyorlar. Katılıyorum pirim vermemeli. ancak bu konu böyle devam ederse, birilerinin öldürüleceği kesin.. konyada böyle bir olay olmuş. başka yerde bir astsubay ayağından vurmuş. Yani kısa zamanda kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. yoksa sonuçlar sürpriz değil. acilen önlem alınması lazım.. artizlere artizlik yapılması lazım..hele karadenizliye urfalıya denk gelmesin. istanbullu malum. vur sırtına ağzındaki lokmayı al.. :))))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.