Şimdi Ara

Bir avmde 4 kişilik yemek 150TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
3
Favori
17.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaceDriver

    Asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın bu kadar basit. Hele 2 tane yapıyorsan sana herşey müstehaktır. Asgari ücret değil 1400 lira 2000 TL olsa bile 2 tane çocuğa doğru düzgün bakmaya yetmez bu devirde zaten. Sürekli birilerine suç atmayı bırakında, biraz kafanızı çalıştırın hayat standartlarınıza ve maddi gücünüze göre evlenin ve o orantıda çocuk sahibi olun.

    Ne kadar da saçma sapan beyin eksikliğini hissettire hissettire yazmışsın bunları. Asgari ücretli insan aile kurmasın, çocuk sahibi olmasın, evlenmesin, sevmesin sevilmesim öylemi yani sen direk bunu diyorsun. Ot gibi yaşasın sabah gitsin akşam evine gelsin başka hiç birşey yapmasın. 65 yaşına geldiğinde emekli olunca evlensin bari bu mantıklı değil mi? Ne kadar da aciz bir insansın senin gibi bu tip düşünceler olduğu sürece kimileri amudu ile götürür kimileri de iyice dibe batar. Orta segment kimse kalmadı zaten nerdeyse.




  • Hocam ben bu yüzden 7 aydır yemeğe çıkmıyorum biliyorum gelecek faturayı git gel yol parası vesaire filan derken:-D En son gittiğim de 3 teneke kola dan 13.5 tl aldılar ondan beri yemin ettim gitmem daha diye gitmedim de. En iyisi mi sende böyle yap çok pahalı yerlerden yediğin kazığı fark ettiğin de hanımA şöyle sakın bir daha beni buraya getirme diye:-D
  • Abartmaya bayılıyorsunuz ya. Kisi basi 37.5 liraya ne yiyorsun allah askina gidip hd iskenderde yesen verecegin hesap 25 lira kisi basi. Kaldi ki cok daha ucuz yerler var avmde. Ha ama ben asgari ucret alip cookshopda bigchefs te yiyecegim diyorsan da kusura bakma kardes oyle bir dunya yok.
  • Maaşını arttıramıyorsan yaşam şeklini maaşına göre adapte et. Avm de yeme mesela. Zaten avm yemeği beş para etmez . Parasını hak etmiyor. Boş yere kazıklanıyorsunuz sırf yemek için oraya gidiyorsanız.



    600 liraya kuzu alırsın 1 ay yersiniz ailecek. Paranı çöpe atıyorsun sonrada gelip ağlıyorsun.



    Benim evime 10 bin lira maaş giriyor yine de 600 lira aylık dışarıda yemek harcamamız yok. Ne bolluk bu 1400 lira maaşla anlamıyorum hiç.

    800 liraya telefon aldım 2 yıldır kullanıyorum. Millet 4.000 liralık iphone ile geziniyor.



    Açlık Ayfonu.
  • Kardeş kısaca anlatayım bu işler öyle hikaye yazmakla olmaz. Kafandan fantezi kurup bugünden hayatına ayar çekme. Çünkü hayatta özellikle evlilikte ne hesap ne dikiş hiçbir cacık tutmaz. Ama bişey de olmaz. Eşim ve 2 çocuğum var inan vakit bulup o dediğin haftada 2 kez yemek yeme işi de hikaye arada çok sıkıldıklarında çıkarıyorum çocuk pizza diye tutturuyorum lan yemeyeceksin işte biliyorum yine de alıyorum. Sonuç 1 pizza geliyor çocuk üzerindeki mısır tanelerini yiyor gerisi kalıyor hanıma diyorum şunu bitirelim biz yiyoruz. Tavuk dünyasından tavuk istiyor alıyorum barbekü menüsünü yiyor yiyor bir den kusmaya başlıyor onu temizle falan yemek kalıyor hanıma diyorum şunu bitirelim. Biz yiyoruz. Bana kalırsa mağazalardaki yemek dükkanlarından birşeyler alıp yemek lüzumsuz 20tl den aşağıya menü olmuyor. Ben şahsen durumum olmasına rağmen öyle pek de yeme içme işleriyle uğraşmıyorum. Ama eline kredi kartını verip sen ne alacaksan al dersen ananı ağlatır her ay benim gibi 3k 4k kredi kartı ekstresi ödersin. Neyse bu ay elinden aldım. Çoluğu çocuğu dert edecek bişey yok sağlıklı olsun da. Çocuk gibisi yok uyku uyutmaz eziyet eder ama sevimliliği güzelliği paha biçilmez. İşini gücünü düzene koy evlen herşey yoluna girer zamanla ama açgözlü olup herşey bir anda olsun dersen çok bunalıma girersin hayatta paranın da yetmediği zamanlar olur hastalık da geçirirsin ama sabretmek lazım. Ben 3. Çocuğu istiyorum ileride bakalım hayat ne gösterecek. Şunu unutma asgari ücretle çalışan da bir insan onun da duyguları hayalleri var. Kendi fakir olur ama yetiştirdiği çocuk dünyaya bedel olur. Onu bilemezsin tavuk gibi kümese girersen hayatta 1 adım ilerleyemezsin




  • asgari ucret alip avmde kazik yemek neyin kafasi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avm de yemek yemek herkezin hakkıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • He verir verir.o yuzden kisin ortasinda delik ayakkabiyla okula giden cocuklar var.O yuzden sokak ortasinda dilenen cocuklar var.Aile planlamasi diye bisey duydun mu onceden ?
  • amyfm kullanıcısına yanıt
    ücret işine gelmiyorsa çalışmazsın. arz talep meselesi ülkede milyonlarca işsiz var. 1400 lira değil 1000 tl versen çalışmak için sırada bekleyen o paraya tamah eden insanlar var. şuan asgari ücret çok bile.

    devletin bu konudaki tek suçu varsa oda asgari ücrete zam yapmak oldu. türk parasını değersizleştirdiler. enflasyon arttı. herşey dahada kötü oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaceDriver


    quote:

    Orijinalden alıntı: zazian_12


    quote:

    Orijinalden alıntı: RaceDriver

    Asgari ücretle çalışıyorsan çocuk yapmayacaksın bu kadar basit. Hele 2 tane yapıyorsan sana herşey müstehaktır. Asgari ücret değil 1400 lira 2000 TL olsa bile 2 tane çocuğa doğru düzgün bakmaya yetmez bu devirde zaten. Sürekli birilerine suç atmayı bırakında, biraz kafanızı çalıştırın hayat standartlarınıza ve maddi gücünüze göre evlenin ve o orantıda çocuk sahibi olun.

    Eğer ironi yaptıysan güzel yorum; yok eğer ciddi ciddi böyle bir yorum yaptıysan o gece peçeteye boşalmayan babana lanet olsun. Sinirimi tepeme çıkardın Çomar!



    Ulan bana bak adam gibi konus. Çomar senin anandır terbiyesiz herif! Yazdıklarımı idrak edecek beyin yok sende belli ki. Oturma uvzunla beynin yer değiştirmiş olabilir ama sanal ortamdan böyle millete hakaret edip, insanın canını sıkma.

    Tamam ÇOMAR abi.




  • Desteksiz Allaha sirtini yaslayamazsin arkadasim. Bir baba evladina istedigi seyi alamayinca Allah ne zaman gokten indirmis? Bir baba icin en agir seylerden biridir evladina istedigini alamamak. Baba güçtür çünkü evladin gözünde. Herkes istedigi kadar cocuk yapar tabikide cunku aptal bir toplumda yaşıyoruz. Ancak Allah senin babanin oğlu değil her dara düştüğünde yardim etmez sana. Hatta hic etmez diye dusunuyorum. Eger sen 1300 lirayla ev gecindiriyorsan 30 yaşından once cocuk sahibi olmamali sonrasinda da max 1 cocuk yapmalisin ki o surede çocuğun egitim hayati icin biraz para biriktirip rahatlatasin ekonomini. Ama sizde kafa olsa zaten bu ulke bu durumda olmazdi.
  • Çizik yedin terbiyesiz çomarcik. Bir daha tasmasiz cikmaman dilegiyle
  • Hocam hata sizde asgari ücretle 2 çocuk zor olacaktır.Yok lise kazanamadı haydi 2 sini özele ver bakalım.Yada birini verdin diğerini vermedin gönlün razı gelebilecekmi? Bu böyle üniversite kazanamamaya kadar gidebilir hocam.Yani 2 çocuğa kalkışmayın.
  • innovativengineer kullanıcısına yanıt
    #hadiabisi
  • Çok haklısın hocam hayatın gerçeği bu illa evlenecekse de karısı da iyi kötü bir işte asgari ücretle çalışacak ufak bir ilde bir de çocukla normal şekilde geçinirler senin yorumuna karşı çıkanlar alice harikalar diyarında yaşıyor sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben luks bir lokantada 1.5 adana yiyiyorum servis şeklinde 15 lira oduyorum. 37 liraya ne satiyorlar etin kilosu o kadar zaten
  • Gelir 2000 yaş 36 bekarım ay sonunun getiremiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brandt

    Ben luks bir lokantada 1.5 adana yiyiyorum servis şeklinde 15 lira oduyorum. 37 liraya ne satiyorlar etin kilosu o kadar zaten

    Nerde yiyon la 1.5 adanayı 15 tl ye eşek eti olmasın o?
  • All Nightmare kullanıcısına yanıt
    Hocam orta da bir mantık yok kendi dediğini haklı çıkarma çabasıyla saçmalama var takmayın boşverin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brandt

    Ben luks bir lokantada 1.5 adana yiyiyorum servis şeklinde 15 lira oduyorum. 37 liraya ne satiyorlar etin kilosu o kadar zaten

    Abart da o kadar abartma be ! Nerde 1,5 adana servis 15 tl. Bırak lüks restoranı seyyar satıcı da bile o fiysta yiyemezsin. Eşeğin kulağına suyu kaçırmışsın.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.