Şimdi Ara

Bir kısım B ve C Tipi Lisanslı İnternet Servis Sağlayıcıların üç kağıdı (Aman Dikkat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malumunuz olduğu üzere bir çok şehirde yerel firmalar tarafından havdan İnternet, havadan wifi, air internet, air fiber Fiber Hat vesaire isimlerle özellikle alt yapının yetersiz olduğu yerler için B veya C tipi lisanslı servis sağlayıcılar hizmet vermektedir.

    Bu şekilde bir firmadan almış olduğum 6 Mbps hız ilk zamanlar gayet güzel iken 2018 yılından itibaren 1-2 Mbs'lere düşmüşmüş bulunmaktadır. Üç ay boyunca her gün aynı saatte BTK'nın hız testini yaparak müracaat ettim. (Aşağıda ekran görüntüsü mevcuttur.) Hatta baazı günler internet o kadar zayıftı ki program hız testini bile yapmadı.

    Bana hep aylık Yüzbilmem kaç gb downloadın olduğu, hızın normal olduğu o saat için böyle birşey olabileceği vs söylenerek savsaklandım. 6 aylık ücret peşin ödenmiş olduğu için ödediğim meblağı da iade veremeyeceklerini belirttiler.

    Mart ayında ödenen ücret boşa giderse gitsin diyerek NetSPeed'e müracat ettim. Nisan'da bağlantı yapıldı.

    Mayıs ayında da 5 Ghz anten dahi sökülerek dolaba kaldırılmasına, hatta Mayısın ilk çeyereğinden Haziran'ın son çeyreğine kadar adreste kimsenin olmamasına (40-45 gün kadar Yurt Dışında bulunulduğundan) rağmen bu B veya C Tipi isanslı servis sağlayıcının online işlemlerinde; kullanılmayan abonelikten yüz bilmem kaç gb internet kullanılmış gibi gösterildiğini, Yüzlerce Gb kullanıldığı gösterilen önceki aylarda da NetSpeed'te 60 gb yaklaşan kullanım olduğunu, aslında benim aylık kullanımımın 50-60 Gb geçmediğini gördüm.

    Bilindiği üzere internet üzerinden işlenen suçlarda IP numarasıyla tespit yapılmaktadır. Download Upload miktarlarında bile usulsüzlük yaptığını düşündüğüm firmanın söz konusu kayıtları ne kadar sağlam tutmuş olabileceği muammadır. Kullanmadığımız ancak kullanmışız gibi gösterilen internet yüzünden ileride herhangi bir sıkıntı yaşayabiliriz.
    Bilgi edinilmesi dileğiyle.

    Hız Testleri
    https://i.hizliresim.com/vPnzd4.png
    https://i.hizliresim.com/LD1PP0.png
    https://i.hizliresim.com/X6LWDD.png
    https://i.hizliresim.com/vPnzQr.png
    https://i.hizliresim.com/8zDnkA.png
    https://i.hizliresim.com/JDnLpW.png
    https://i.hizliresim.com/r1ZLQ1.png


    Kullanım Bilgileri

    Malum firma
    https://i.hizliresim.com/RDoyYa.png

    NetSpeed
    https://i.hizliresim.com/1EMPkG.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlimIhsan -- 26 Haziran 2018; 13:39:8 >







  • Zaten bu tarz firmalar taahhütsüz ise tercih edilmesi lazım taahhütlü bu firmalarda çok riskli bizim burda denilen hızı veriyolar bi abi bağlatti evine 12 mbps bağlatti 10-12 arası geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.