Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.422
Cevap
14
Favori
88.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osurgan

    hocam ben bu modeli dusunuyorum, bazi sorularim var size

    1) amacım uzun yol yapmak; cok tecrubeli kisilerden aldigim tavsiyeyle Yaris bisikleti alacagim. Sizce dogru karar mi? Siz ne amacla kullaniyorsunuz

    2) 030-040 gibi modelleri var, bunlar arasindaki fark nedir? Hangisi tercih edilmeli?

    3) tavsiye edebileceginiz 1500lira modeller var mî?

    4) bisikleti aldim diyelim. Hemen tura cikacagim. Bisiklete ekleyecegim seyler var mı? Degistirilmesi gereken parcalar vs vs

    5) boyum 1.80 kilo 66, kadro boyutu kac olmali?

    öncelikle uzun yoldan kastınız ne? bir günde 80-100km lik turlar mı, yoksa böyle heybeyi bagajı alıp şehirler arası kamplı turlar mı?

    ben kamplı turlarımda gene bagajlı dağ bisikletimi kullanacağım ama günü birlik sürüşler için yol bisikleti bakıyorum. yol bisikleti gerçekten harika. diğerleri çok yoruyor.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Kamplı turlar hocam.

    Bagaj takabiliyomuz salcano sora ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osurgan

    Kamplı turlar hocam.

    Bagaj takabiliyomuz salcano sora ya?

    size bu konuyu deyatlı olarak açıklayacağım, böylece bu konuda fikir sahibi olacağınızı ve sadece tavsiyelere bakarak değil kendi kararınızla seçim yapabileceğinizi düşşünüyorum; lütfen okuyun;

    bu yazımda 3 tarz bisikleti, iki farklı kritere göre değerlendireceğim; bu bisikletler:

    1- tur bisikleti
    2- dağ bisikleti
    3- yol bisikleti


    bu bisikletleri değerlendirme kriteri olarak da; kullanım konforu ve kullanım kolaylığı olarak iki farklı kategoride değerlendirebiliriz:

    A-) kullanım konforu derken, bisikletin üzerine oturduğunuzda sizi rahatsız etmemesini, uzun süre rahatça kullanabilmeyi kastediyorum.

    B-) kullanım kolaylığı derken, pedallama esnasında bisikletin ilerlemesinin kolaylığını, yani bacaklarınızı daha az yormasını kastediyorum.


    bisikletleri bu kriterlere göre sınıflandırmak gerekirse:

    A-) KULLANIM KONFORU: yani rahatlık, yani daha üzün süre rahatça bisikleti kullanabilme olayını etkileyen temel faktörlerden biri bisikletin üzerindeki duruş şeklinizdir. ne kadar dik oturursanız, beliniz o kadar az zorlanır, ve daha uzun süre kullanabilirsiniz bisikleti. ayrıca sele de önemli etkenlerden biridir. geniş ve hatta jelli bir seleye sahip olmak, ya da brooks seleye sahip olmak kaba etinizi daha az yoracaktır. bu da daha uzun süre bisikleti kullanabilme imkanı sunacaktır.

    dolayısıyla, uzun süre kullanım için üretilen bisikletlerin daha yüksek kullanım konforu sunmasını bekleriz. ki öyledir de. tur bisikletleri günlerce hatta haftalarca süren uzun bisiklet turları için tasarlandıklarından dolayı, daha rahat (daha geniş ve hatta jelli sele) selelere sahiptirler. ayrıca tur bisikletleri bisikletçinin daha dik oturabilmesi için yüksek gidonlara sahiptirler. böylece tur bisikletçisi daha dik oturur, bisikletini günlerce kullansa da beli pek etkilenmez. tur bisikletlerinde konfor öylesine önemlidir ki, gidon boğazında kahve koyma yeri bile oluyor ön teker göbeğinde dinamo oluyor, kadro üzerinde usb giriş oluyor. ilerlerken telefonunuzu şarj ediyosunuz. böylesine müthiş bir: "konfor odaklı" bisiklet bunlar.

    dağ bisikletleri tur bisikletlerine oranla biraz daha agresif yapıya sahiplerdir. biraz daha eğik oturursunuz. selesi tur bisikletinde olduğu kadar geniş olmaz genelde. bu zaten doğal bir şey, dağ bisikletinin asıl üretiliş amacı haftalarca kullanılacak olması değil çünkü. gelelim 3 numaralı bisiklet türümüz olan yol bisikletine. yol bisikletlerinde kullanım konforu kesinlikle asıl amaç değildir, yol bisikletinde öne eğik oturursunuz. ayrıca, yol bisikletlerinde asla geniş ve rahat seleler kullanılmaz. çünkü, daha ince sele demek daha rahat ve daha düzgün pedal çevirebilmek demektir.

    B-) KULLANIM KOLAYLIĞI: bu kriterin adını "kullanım kolaylığı" koymak ne kadar doğru olur bilmiyorum. bu isimlendirme belki yanlış anlaşılmaya yol açabilir. ben kullanım kolaylığı derken, bisikletin ne denli rahat ilerleyebildiğini kastedeceğim. yazıyı buna göre okursanız sevinirim.

    bisikletin daha kolay ve rahat ilerlemesi, bacaklarınızın daha az yorulması demek olacaktır. yani, aynı gücü sarfederek daha uzun yollar alabileceksiniz, daha fazla yokuşlar tırmanabileceksiniz.

    bisiklette bisikletin ilerlemesini kolaylaştırmak birkaç faktöre bağlıdır. bu faktörlerden biri bisikletin ağırlığıdır. daha hafif bisiklet daha rahat ilerler. bir diğer kriter, lastiklerdir. daha ince ve daha sert (sert=daha yüksek basınçlı) lastikler sizin gücünüzü daha az emeceği için, lastiğin yere temas ettiği noktadaki deformasyon sürtünmesine kaybettiğiniz enerji azalır ve daha rahat ilerlersiniz. diğer bir kriter de aerodinamik yapıdır. aerodinamik olarak daha iyi olan bisiklet, hava sürtünmesindne daha az etkilenir.

    şimdi 3 bisikleti türümüzü bu kritere göre değerlendirelim. bu kez ilk olarak yol bisikletine değineceğim, çünkü yol bisikletleri her şeyiyle "daha fazla ilerlemek" için üretilmişlerdir. üretilme amaçları budur. en hafif bisikttirler. lastik basınçları en yüksek, ve lastikleri en ince bisiklettirler. ayrıca en aerodinamik bisiklettirler. hem bisiklet ince, hem de siz öne doğru yatık pozisyonda oturuyorsunuz yol bisikletinde, böylece hava sürtünmesinden en az etkilenen bisiklet yol bisikletidir.

    dağ bisikletleri ise daha dayanıklı ve ağırdırlar. çok kalın lastikleri vardır, lastik basınçları düşüktür. bu da ilerlemeyi zorlaştırır.

    tur bisikletleri en ağır bisikletlerdirler. çünkü tur bisikleti demek, çok ağır bagajlar demektir. bu da çok büyük dayanıklılık gerektirir. piyasada halen çelik tur bisikletleri kullanılıyor, ucuz da değiller. çünkü dayanıklılar. ve ağırlar. alumunyum tur bisikletleri bile kalın alumunyum'dan üretiliyor ve ağır oluyor. bu da tur bisikletlerinin kullanım kolaylığını, yani ilerleme kolaylığını hayli azaltıyor. ayrıca lastikleri de yol bisikletleri gibi öyle incecik değildir.

    ÖZET
    - en kolay ilerleyen, pedala bastığınızda anında tepki veren, böyle 50km kullanım sonunda bacaklarınızı en az yoracak olan bisiklet yol bisikletidir.

    - en zor ilerleyen, en ağır olan, 50km kullanım sonunda bacaklarınızı en çok yoracak olan bisiklet tur bisikletidir desem yalan olmaz.

    - en konforlu kullanılan, üzerine oturduğunuzda çok rahat olduğunuz, 50km kullanım sonunda belinizi en az yoracak bisiklet tur bisikletidir.

    - en konforsuz olan, üzerine oturduğunuzda agresif bir pozisyon aldığınız, 50km kullanım sonunda belinizi ve kullanırınızı (hatta ellerinizi) en fazla yoracak bisiklet yol bisikletidir.

    kısaca, bir yol bisikleti ile çok güzel uzun mesafe yapabilirsiniz. ama 1 gün yaparsınız, 3 gün yaparsınız. 10 gün yapamayabilirsiniz. beliniz kaldırmayabilir. tur bisikleti ile ilerlemek zordur, yük vardır, bisiklet ağırdır, pedal çevirmek zordur. ama tur bisikleti ile 1 gün 3 gün ya da 10 gün değil aylarca bile tur yapabilirisiniz. belinizde, kollarınızda, ellerinizde sorun yaşama ihtimaliniz az olacaktır. çünkü bisikletin üretiliş amacı, bu sorunları ortadan kaldırmaktır.

    ayrıca, çadırlı turda yükünüz olacak. yük demek bagaj demek, ağırlık demek. bu ağırlığı yol bisikletlerinin hafif ve dayanıksız olan kadroları zor kaldırır. çünkü bir yol bisikletinin üretiliş amacı yük taşımak değildir.

    YOL BİSİKLETİ İLE TUR YAPILAMAZ MI?
    yapılır. ama şöyle yapılır. gidersin 5 günlük bir bisiklet festivaline katılırsın. bisiklet festivallerinden yükünüzü (yani valiz-çadır-uyku tulumu-mat vs vs..) siz taşımazsınız. tur başlarken yükler taşıma aracına teslim edilir, yük olmaksızın sadece bisikletle gün sonuna kadarki festival rotası takip edilir, gün sonunda konaklama alanına gelindiğinde yükler de orada olacaktır (taşıma aracı getiriyor) bu şekilde yüksüz olarak 5 gün yol bisikleti ile festival turu yapılabilir. virçok kişi bunu yapıyor da. 100 yıllık macera bursa bisiklet festivaline gittim, gökova bisiklet turuna gittim, birçok kişi yol bisikleti ile geldi o turlara. benim yol bisikletim olsaydı ben de yol ile giderdim.

    ama kendi bagajını-heybesini alıp, yükü kendisi sırtlayıp da yol bisikleti ile tura çıkan daha görmedim-duymadım.


    tabiki hepimiz isteriz ki keşke tüm bisikletler yol bisikleti gibi kolay ilerlese. keşke yol bisikleti gibi bisikletlerle uzun turlara çıkabilesek. bir yol bisikletinin akıcılığını hissetmek gerçekten çok zevkli bir şey. hiçbir tur bisikletçisi o ağır bisikletlerle ilerlemek istemez. ama bazen yapacak bişey olmuyor. 30kg yük taşırken, hele hele önünüzde 1 haftadan fazla sürecek bir yolculuk varsa, yol bisikletinin akıcılığının verdiği hazdan daha önce düşünmeniz gereken şeyler var demekir.

    umarım açıklayıcı olmuştur. sorunuz varsa sorun gene..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Haziran 2015; 13:31:05 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cok tesekkurler, son bi sorum

    Butceyi artirdim biraz, Sedona 345 alacagim, ama herkes V fren oneriyor.

    345 te ise hidrolik fren var. Ben sadece TUR +kamp gezileri yapacagim YAZ aylarında.

    Gereksiz oldugunu dusunuyorum, ve bi sorun cikarsa cozumu bi caylak icin cok zormus.

    Napcam ben? Hidroligi bisikletcide sokturup yerine V fren takabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osurgan

    Oncelikle cok tesekkurler, son bi sorum

    Butceyi artirdim biraz, Sedona 345 alacagim, ama herkes V fren oneriyor.

    345 te ise hidrolik fren var. Ben sadece TUR +kamp gezileri yapacagim YAZ aylarında.

    Gereksiz oldugunu dusunuyorum, ve bi sorun cikarsa cozumu bi caylak icin cok zormus.

    Napcam ben? Hidroligi bisikletcide sokturup yerine V fren takabilir miyim?

    sorunun yanıtı hidroliği neden istemediğine göre (size hidrolik önermeyenlerin neden önermediklerine göre) değişir.

    insanlar arasında hidrolik önerilmemesinin iki nedeni oluyor:

    1- hidrolik bi bozulursa nanayı yedin, yolda kalırsın, düzeltemezsin. hidroliğin derdi ile uğraşılmaz, tamiri ustalık ister yapamazsın vs vs.. diyerek hidrolik karşıtı laf salataları.

    2- çok uzun turlara çıkacağın, dağlarda çöllerde günlerini geçireceğin tur bisiketlerinde ne olur ne olmaz diye daha basit sistem olan V fren kullanılmasının tavsiye edilmesi.


    eğer size önermeyen kişiler, yukarıdaki 2 numaralı maddedeki nedeni ortaya koyup, siz tur yapacağınız için önermediler ise, bu bi nebze anlaşılabilir. gerçekten de günümüzün üstün teknolojili pahalı tur bisikletlerinde hidrolik disk fren kullanılmadığına şahit olabiliyoruz. çünkü bu bisikletleri alanlar gerçekten çöllere falan giriyolar, adam himalayalara falan çıkıyo düşün o kadar uzun süre medeniyetten uzak kalırsan, tabiki yanında hidrolik yağı, yağ değiştirme aparatı taşımak yerine bi yedek fren teli ile yedek pabuç taşımak işine gelir. bu yüzden de hidrolik disk kullanmaz. ama bu argüman tamamen uzun tur yapılacak bisikletler için geçerlidir.

    ama günümüzde hidrolik disk önermeyen insanlar genelde yukarıdaki 2 numaralı maddeye göre değil, 1 numaralı maddedeki klasik lafları söyleyerek önermezler. bu kişiler genelde hayatında hiç hidrolik disk kullanmamış kişilerdir. boş boş konuşurlar. yok hidroliğin yağı aktımı kalırmışsın, yok disk tamiri ile uğraşılmazmış. bu lafları söyleyenlerin hepsine kulak tıkayın. sizi temin ederim ki, piyasadaki çok ucuz bisikletlerde kullanılan çöp hidrolik disk mekanizmalarına sahip berbat bir bisiklet almadığınız sürece hidrolikte bir sıkıntı yaşamazsınız. tam tersine, hidrolik bakımı V fren bakımına göre çok daha az yapılır.

    hidrolik freni: "sorun yaşarsan yolda kalırsın" diye eleştirenlerin ne kadar boş konuştuklarını size şöyle anlatayım, benim bisikletinde deore fren var. deore ortalama bir frendir. deore'den sonra slx, xt, xtr gibi sistemler var daha. ama deore ortalama bir sistem olmasına rağmen, inanılmaz şartlarda bile dayandı, bozulmadı. başıma gelen bir olaya bakın, benim bagaj var arkada, bagajın da çengelli lastiği var. bagaj üzerindeki yükleri sabitlemek için kullandığım lastik. lastiğin iki ucunda çengel var. neyse bu lastik boşta kalmış, benim haberim yok, pedallıyorum.. lastiğin bi çengeli hidrolik frene giden kabloya takılmış. diğer ucu da jant teline takıldı. tabi bisiklet ilerliyor ya, jant döndüğü için lastik bi gerildi taaaaakkk diye bisiklet bi durdu, allahtan yavaş ilerliyordum, yoksa düşmüştüm. ne olduğunu şaşırdım. bi baktım çengel hidrolik yağının geçtiği kabloya takılı, ulan dedim kesin kablo kopmuştur. düşün yani biiskleti bir anda durduracak inanılmaz bir kuvvet bindi kabloya. neyse bi baktım, kablo yatağından çekilmiş ama kablonun ucundaki disk fren mekanizmasına bağlandığı yer çıkmamış. haşen öyle duruyor. düşün yani, o inanılmaz kuvvete rağmen kabloya da bişey olmadı, kablonun bağlandığı yer bile sökülmedi. yağ boşalmadı, hiçbir şey olmadı. ben daha ne diyim? o zamandan beri kullanıyorum bisikleti, hiçbir değişiklik yok. taş gibi. durum buyken, hayatında hiç hidrolik disk kullanmamış kişilerin: "bi bozulsa, bi yağı aksa kalırsın yokda" demelerini kendiniz yorumlayın. kaldı ki, hidrolik disk'i eleştiren V fren kullanıcıları kendileri yanlarında fren teli, yedek pabuç taşıyorlar mı? hayır. o zaman V fren bozulsa onlar da yolda kalırlar.

    haaa, hidrolik freni bozulan hiç mi yok? var. ama yukarıda da dediğim gibi, çok ucuz bisikletler alanlarda duydum sadece. o da çok nadir. onun dışında adam gibi bisiklet alıp da hidrolik mekanizmasından sorun yaşayan hiç duymadım.

    V frenden hidroliğe geçtikten sonra V freni taşa tutan birsürü kişi var. çünkü V frende daha sık aralıklarla pabuç değişimi oluyor. pabuçlar yavaş yavaş aşındıkça teli sıkmak gerekebiliyor. pabuç lastiğe temas ederse lastiği yiyor. hidrolikte ise yılda bir balata değiştirir (o da sık kullanımda yılda bir oluyo) başka da bi şey yapmazsın.

    ayrıca hidrolik demek konfor demektir. fren sıkmak çok daha rahattır, çok daha kolaydır. parmakların acımaz, hiç yorulmaz. gelecekte istisnasız tüm bisikletler hidrolik olacak. hatta yakın gelecekte de diyebiliriz. yol bisikletlerinde bile hidrolik disk fren kullananlar var artık, ve bu rakam artarak devam edecek. geçen gün bikeradar.com'un ingilizce bir söyleşi videosunu izledim. bisiklet inceleyicisi iki kişi bisiklet dünyasındaki gelişmeleri yorumluyolar. onlar da diyolar, kendileri artık yol bisikletine bile V yerine dihrolik tercih ediyolarmış. frenlemek çok daha kolay oluyor diyolar, V frende ellerin çok kasılıyo, el kasların çok zorlanıyo, ve el kasların zorlanınca sen de vücudunu sıkıyosun diyo adam. ileride tüm bisikletlerin hidrolik olacağını onlar da söylediker, ki bu zaten artık sıkça dillendirilen bir şey bisiklet dünyasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Haziran 2015; 12:32:39 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

    zaten benim kısa vadede acayip uzun tur gibi planım yok, zaten çaylagım buna cesaretim simdilik yok

    planım su, Manisadayim. Manisa-izmir - bodrum-mugla arasında belli aralıklarla tur yapmak istiyorum.

    Dediginiz cok mantıklı geldi; bu durumda Sedona 345 tam istedigim kriterlere uyuyor.

    Tekkur ederim yardimci oldugunuz icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osurgan

    Anladım hocam

    zaten benim kısa vadede acayip uzun tur gibi planım yok, zaten çaylagım buna cesaretim simdilik yok

    planım su, Manisadayim. Manisa-izmir - bodrum-mugla arasında belli aralıklarla tur yapmak istiyorum.

    Dediginiz cok mantıklı geldi; bu durumda Sedona 345 tam istedigim kriterlere uyuyor.

    Tekkur ederim yardimci oldugunuz icin

    sedona 345 e baktım, 28 jant önerecektim ki bu bisiklet de 28 jantmış. çok doğru seçim.

    sakın almaya gittiğinizde mağazadaki satıcının anlık gaz vermesi ile 26" bir bisiklet almaya kalkmayın.

    sedona 345'e kaç para vereceksiniz bilmiyorum. bazı sitelerde fiyatı 2000TL iken, bazı sitelerde 2500TL görünüyor. 2500TL bu bisiklet için pahalı. sedona'dan da beklerim gerçi, sedona gerçekten çok artist bir firma. düşük donanımlı bisikletleri yüksek fiyatlardan satıyor. kendilerini ne zannediyolar bilmiyorum. adamlar yol bisikletinde specialized ile kafa kafayalar. akıllarını kaçırmış olmalılar.

    her neyse, bu bisiklet sizin amacınıza uyar. lastikleri de yol lastiği sanırım. geriye bagaj kalıyor. bagajın alt ve üst montaj kısımları var, bunun için kadrolarda montaj delikleri olur ama artık çoğu bisiklette yok. altta delik oluyo ama üstte olmuyo genelde. eğer üstte delik yoksa, o zaman bagaj bağlantısına sahip bir gidon boğazı halkası alacaksınız. yani, bisiklet ile gelen gidon boğazı halkasını kullanmayacaksınız, yeni aldığınız bagaj bağlantılı boğazı kullanacaksınız. bu halka üzerinde bagaj bağlantı delikleri olur. bagajın üstteki demirleri bu deliklere bağlanır. bagajın alttaki ayak kısımlarını da kadronun altındaki deliklere bağlayacaksınız. kadronun alt kısmında bagaj deliği yok ise, o zaman tekerleğin göbeğinden geçen mile bağlanan bagaj satın alacaksınız. ve böylelikle bagajın alt ayakları teker göbeğindeki mile bağlanacak. bisikleti alın yardımcı oluruz sonra..

    bu arada tur için klasik mat (rulo gibi kıvrılan mat) almayın. şişme mat alın. bende kendiliğinden şişen mat var. harika bişey. hem yer kaplamıyor, hem hafif, hem de yatarken çok rahat. havlu olarak da normal evdeki kullandığınız havludan sakın almayın yanınıza. decathlon'da fiber havlu var, ondan alın. çok ucuz, kalitesi de iyi. biz aldık denedik, çok güzel. hem hafif, hem yer kaplamıyor (çok ince) hem de anında kuruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Haziran 2015; 15:33:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: osurgan

    Anladım hocam

    zaten benim kısa vadede acayip uzun tur gibi planım yok, zaten çaylagım buna cesaretim simdilik yok

    planım su, Manisadayim. Manisa-izmir - bodrum-mugla arasında belli aralıklarla tur yapmak istiyorum.

    Dediginiz cok mantıklı geldi; bu durumda Sedona 345 tam istedigim kriterlere uyuyor.

    Tekkur ederim yardimci oldugunuz icin

    sedona 345 e baktım, 28 jant önerecektim ki bu bisiklet de 28 jantmış. çok doğru seçim.

    sakın almaya gittiğinizde mağazadaki satıcının anlık gaz vermesi ile 26" bir bisiklet almaya kalkmayın.

    sedona 345'e kaç para vereceksiniz bilmiyorum. bazı sitelerde fiyatı 2000TL iken, bazı sitelerde 2500TL görünüyor. 2500TL bu bisiklet için pahalı. sedona'dan da beklerim gerçi, sedona gerçekten çok artist bir firma. düşük donanımlı bisikletleri yüksek fiyatlardan satıyor. kendilerini ne zannediyolar bilmiyorum. adamlar yol bisikletinde specialized ile kafa kafayalar. akıllarını kaçırmış olmalılar.

    her neyse, bu bisiklet sizin amacınıza uyar. lastikleri de yol lastiği sanırım. geriye bagaj kalıyor. bagajın alt ve üst montaj kısımları var, bunun için kadrolarda montaj delikleri olur ama artık çoğu bisiklette yok. altta delik oluyo ama üstte olmuyo genelde. eğer üstte delik yoksa, o zaman bagaj bağlantısına sahip bir gidon boğazı halkası alacaksınız. yani, bisiklet ile gelen gidon boğazı halkasını kullanmayacaksınız, yeni aldığınız bagaj bağlantılı boğazı kullanacaksınız. bu halka üzerinde bagaj bağlantı delikleri olur. bagajın üstteki demirleri bu deliklere bağlanır. bagajın alttaki ayak kısımlarını da kadronun altındaki deliklere bağlayacaksınız. kadronun alt kısmında bagaj deliği yok ise, o zaman tekerleğin göbeğinden geçen mile bağlanan bagaj satın alacaksınız. ve böylelikle bagajın alt ayakları teker göbeğindeki mile bağlanacak. bisikleti alın yardımcı oluruz sonra..

    bu arada tur için klasik mat (rulo gibi kıvrılan mat) almayın. şişme mat alın. bende kendiliğinden şişen mat var. harika bişey. hem yer kaplamıyor, hem hafif, hem de yatarken çok rahat. havlu olarak da normal evdeki kullandığınız havludan sakın almayın yanınıza. decathlon'da fiber havlu var, ondan alın. çok ucuz, kalitesi de iyi. biz aldık denedik, çok güzel. hem hafif, hem yer kaplamıyor (çok ince) hem de anında kuruyor.

    Alıntıları Göster
    Merhabalar,
    Yakında yeni bir eve taşınacağım. Ev şehirden epeyce uzak ve tenha bir yeni yerleşim bölgesi. Bisiklet almayı düşünüyorum. Alma amacım şu aşamada işe gidip gelmek değil, 29 km yi göze alamam. Market, pazar 2 km civarında uzaklıkta. O yüzden amacım ufak tefek ihtiyaçları alıp eve getirmek ve hafta sonları biraz turlamak. En son 11 yaşımdayken Almanyada çocuk bisikletine biniyordum, Türkiyede hiç kullanmadım. 50 kg. ağırlığında bir bayanım, gerek kilom gerekse rahatsızlığım dolayısıyla çok yorulmamam gerekiyor. Bana marka model ne önerirsiniz? Muhtemelen ilk akla gelen şehir bisikletlerinden olacaktır, çok da iyi anlamıyorum ama galiba şehir bisikletlerinde amortisör yok. Çok zayıfım, Türkiyede yollar malum, hoplamak istemiyorum açıkçası. Dağ bisikleti alsam öne sepet arkaya poşet sıkıştırılabilecek mekanizmadan takılır mı? Amortisör önde mi arkada mı olmalı? Ya da şehir bisikleti mi? Kafam karıştı, yardımcı olur musunuz? Bütçem 400-600 aralığında. Şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayfer55

    Merhabalar,
    Yakında yeni bir eve taşınacağım. Ev şehirden epeyce uzak ve tenha bir yeni yerleşim bölgesi. Bisiklet almayı düşünüyorum. Alma amacım şu aşamada işe gidip gelmek değil, 29 km yi göze alamam. Market, pazar 2 km civarında uzaklıkta. O yüzden amacım ufak tefek ihtiyaçları alıp eve getirmek ve hafta sonları biraz turlamak. En son 11 yaşımdayken Almanyada çocuk bisikletine biniyordum, Türkiyede hiç kullanmadım. 50 kg. ağırlığında bir bayanım, gerek kilom gerekse rahatsızlığım dolayısıyla çok yorulmamam gerekiyor. Bana marka model ne önerirsiniz? Muhtemelen ilk akla gelen şehir bisikletlerinden olacaktır, çok da iyi anlamıyorum ama galiba şehir bisikletlerinde amortisör yok. Çok zayıfım, Türkiyede yollar malum, hoplamak istemiyorum açıkçası. Dağ bisikleti alsam öne sepet arkaya poşet sıkıştırılabilecek mekanizmadan takılır mı? Amortisör önde mi arkada mı olmalı? Ya da şehir bisikleti mi? Kafam karıştı, yardımcı olur musunuz? Bütçem 400-600 aralığında. Şimdiden teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    Fren pabuçlarında sorun yaşıyorum. Tamir işinden pek anlamadığım için çözemedim. Sorun şu ; Sol tarafta ki pabuç ile sağda kinin uzaklığı eşit değil. Biri devamlı değiyor daha doğrusu havaya kaldırıp lastiği elimde çevirince sürtme yok ama üzerine binip pedalı her çevirişimde sürtüyor, arada ki boşluk gözle görülmeyecek kadar az, sağda ki pabuçta çok uzakta. Yani soldakinin değmesini önlemek için fren kablosunu biraz gevşetince bu sefer sağda ki pabuç frene basınca diske hiç değimiyor ve frenler tutmuyor. Şimdi solu nasıl uzaklaştırıcam ve sağda kini nasıl yakınlaştırıcam ?




  • ekostros kullanıcısına yanıt
    eğer yaylanması yeteri kadar kuvvetli değilse iki kanadın da ayar vidasıyla yay kevvetlerini küçük ayar vidalarını sonuna kadar sıkıp artırın. eğer yaylanma yeterli değilse soldaki pabucun sapını sonuna kadar kısaltın sağdaki pabucun sapını ise uzun tutun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayfer55

    Merhabalar,
    Yakında yeni bir eve taşınacağım. Ev şehirden epeyce uzak ve tenha bir yeni yerleşim bölgesi. Bisiklet almayı düşünüyorum. Alma amacım şu aşamada işe gidip gelmek değil, 29 km yi göze alamam. Market, pazar 2 km civarında uzaklıkta. O yüzden amacım ufak tefek ihtiyaçları alıp eve getirmek ve hafta sonları biraz turlamak. En son 11 yaşımdayken Almanyada çocuk bisikletine biniyordum, Türkiyede hiç kullanmadım. 50 kg. ağırlığında bir bayanım, gerek kilom gerekse rahatsızlığım dolayısıyla çok yorulmamam gerekiyor. Bana marka model ne önerirsiniz? Muhtemelen ilk akla gelen şehir bisikletlerinden olacaktır, çok da iyi anlamıyorum ama galiba şehir bisikletlerinde amortisör yok. Çok zayıfım, Türkiyede yollar malum, hoplamak istemiyorum açıkçası. Dağ bisikleti alsam öne sepet arkaya poşet sıkıştırılabilecek mekanizmadan takılır mı? Amortisör önde mi arkada mı olmalı? Ya da şehir bisikleti mi? Kafam karıştı, yardımcı olur musunuz? Bütçem 400-600 aralığında. Şimdiden teşekkür ederim.

    elimden geldiğince fikrimi beyan edeyim;

    öncelikle şunu söylemeliyim ki kilonuzu çok dert etmenize gerek yok. ben de 56kg idim ve ve kilo alamıyordum ancak geçen sene bisiklete başlayınca ve biraz da doğru beslenme yöntemi ile kısa zamanda 63kg'ya çıktım. ramazan sonrasında daha da arttıracağım. üstelik 56kg ile bisiklete başladığımda bile gayet sık şekilde ve uzun mesafelerde bisiklet kullanabiliyordum.

    siz bisikleti mesafe yapmak için değil kısa ihtiyaçlar için kullanacaksınız, bisikletler lastik çaplarına göre 26"-27,5"-28" olarak sıralanırlar. 26 dağ bisikletidir, 28 ise şehir bisikletlerinde kullanılır. biz şehirde bisiklet kullanacak kişilere genelde 28" tavsiye ederiz, ki zaten şehir bisikletleridir bunlar. sizin boyunuzu bilmiyorum ama boyunuz uzun değilse bisikleti kontrol açısında 26" de size uygun olabilir. zaten uzun mesafe yapmayaacksınız, kontrol etmesi daha rahat bir bisiklet olabilir.

    Amortisör önde mi arkada mı olmalı demişsiniz. bisikletlerde arka amortisör kullanılmaz, sadece dağdan yokuş aşağıya iniş yapılan bisikletlerde kullanılır ki onları da kimse kullanmıyo zaten kolay kolay. bisikletlerde sadece ön amortisör olur, ya da hiç olmaz. sokakta gördüğünüz arka amortisörlü bisikeltler ise ucuz market bisikletleridir. bu bisikletler genelde çelik olurlar, ağır olurlar, zaten bi özellikleri yoktur ve alıcının gözünü boyamak için arkaya da amortisör takılmıştır. arkada amortisör kullanılmamasının nedeni ise; pedal basarken arka amortisörün sizin gücünüzü emmesi. bu da sizi biraz daha fazla yoracaktır. ama siz pek hoplayıp zıplamamam gerekiyor demişsiniz, sağlık durumunuzla ilgili mi bilmiyorum ama sarsıntılardan olabildiğince kaçmaya ihtiyacınız varsa ve markete gideceğiniz yol yokuşlu değil ise bence yine de arka amortisörü olan bir bisiklet alabilirsiniz. aslında arka amortisör normal şartlarda kesinlikle kimseye tavsiye edilmez ama yine de alabilirsiniz çünkü sarsıntıları baya önler. ama hoplayıp zıplamaktan kaçma isteğiniz sağlıkla ilgili değil sadece kendi rahatınız için ise, o zaman bence arka amortisörü olan bir bisiklet almayın. bacaklarınız daha fazla yorulmasın diye söylüyorum.

    marka model öneremiyorum, piyasayı araştırdığım yok ama şunu söylemeliyim; bisiklete sepet-çanta monte etmek gibi şeylerden bahsetmişsiniz. eğer istanbulda yaşıyorsanız bu tarz sepet-çanta işlerini en iyi yapan yer kadoköy'deki bisiklet gezgini mağazasıdır. bu mağaza tur bisikletlerine hitab ettiği için her türlü gidon çantası (direksiyonun önüne monte edilen çanta) arka çanta ve daha birçok çözümü size sunacaklardır.

    bu arada katlanır bisiklet opsiyonunu düşündünüz mü bilmiyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Haziran 2015; 10:16:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ayfer55

    Merhabalar,
    Yakında yeni bir eve taşınacağım. Ev şehirden epeyce uzak ve tenha bir yeni yerleşim bölgesi. Bisiklet almayı düşünüyorum. Alma amacım şu aşamada işe gidip gelmek değil, 29 km yi göze alamam. Market, pazar 2 km civarında uzaklıkta. O yüzden amacım ufak tefek ihtiyaçları alıp eve getirmek ve hafta sonları biraz turlamak. En son 11 yaşımdayken Almanyada çocuk bisikletine biniyordum, Türkiyede hiç kullanmadım. 50 kg. ağırlığında bir bayanım, gerek kilom gerekse rahatsızlığım dolayısıyla çok yorulmamam gerekiyor. Bana marka model ne önerirsiniz? Muhtemelen ilk akla gelen şehir bisikletlerinden olacaktır, çok da iyi anlamıyorum ama galiba şehir bisikletlerinde amortisör yok. Çok zayıfım, Türkiyede yollar malum, hoplamak istemiyorum açıkçası. Dağ bisikleti alsam öne sepet arkaya poşet sıkıştırılabilecek mekanizmadan takılır mı? Amortisör önde mi arkada mı olmalı? Ya da şehir bisikleti mi? Kafam karıştı, yardımcı olur musunuz? Bütçem 400-600 aralığında. Şimdiden teşekkür ederim.

    elimden geldiğince fikrimi beyan edeyim;

    öncelikle şunu söylemeliyim ki kilonuzu çok dert etmenize gerek yok. ben de 56kg idim ve ve kilo alamıyordum ancak geçen sene bisiklete başlayınca ve biraz da doğru beslenme yöntemi ile kısa zamanda 63kg'ya çıktım. ramazan sonrasında daha da arttıracağım. üstelik 56kg ile bisiklete başladığımda bile gayet sık şekilde ve uzun mesafelerde bisiklet kullanabiliyordum.

    siz bisikleti mesafe yapmak için değil kısa ihtiyaçlar için kullanacaksınız, bisikletler lastik çaplarına göre 26"-27,5"-28" olarak sıralanırlar. 26 dağ bisikletidir, 28 ise şehir bisikletlerinde kullanılır. biz şehirde bisiklet kullanacak kişilere genelde 28" tavsiye ederiz, ki zaten şehir bisikletleridir bunlar. sizin boyunuzu bilmiyorum ama boyunuz uzun değilse bisikleti kontrol açısında 26" de size uygun olabilir. zaten uzun mesafe yapmayaacksınız, kontrol etmesi daha rahat bir bisiklet olabilir.

    Amortisör önde mi arkada mı olmalı demişsiniz. bisikletlerde arka amortisör kullanılmaz, sadece dağdan yokuş aşağıya iniş yapılan bisikletlerde kullanılır ki onları da kimse kullanmıyo zaten kolay kolay. bisikletlerde sadece ön amortisör olur, ya da hiç olmaz. sokakta gördüğünüz arka amortisörlü bisikeltler ise ucuz market bisikletleridir. bu bisikletler genelde çelik olurlar, ağır olurlar, zaten bi özellikleri yoktur ve alıcının gözünü boyamak için arkaya da amortisör takılmıştır. arkada amortisör kullanılmamasının nedeni ise; pedal basarken arka amortisörün sizin gücünüzü emmesi. bu da sizi biraz daha fazla yoracaktır. ama siz pek hoplayıp zıplamamam gerekiyor demişsiniz, sağlık durumunuzla ilgili mi bilmiyorum ama sarsıntılardan olabildiğince kaçmaya ihtiyacınız varsa ve markete gideceğiniz yol yokuşlu değil ise bence yine de arka amortisörü olan bir bisiklet alabilirsiniz. aslında arka amortisör normal şartlarda kesinlikle kimseye tavsiye edilmez ama yine de alabilirsiniz çünkü sarsıntıları baya önler. ama hoplayıp zıplamaktan kaçma isteğiniz sağlıkla ilgili değil sadece kendi rahatınız için ise, o zaman bence arka amortisörü olan bir bisiklet almayın. bacaklarınız daha fazla yorulmasın diye söylüyorum.

    marka model öneremiyorum, piyasayı araştırdığım yok ama şunu söylemeliyim; bisiklete sepet-çanta monte etmek gibi şeylerden bahsetmişsiniz. eğer istanbulda yaşıyorsanız bu tarz sepet-çanta işlerini en iyi yapan yer kadoköy'deki bisiklet gezgini mağazasıdır. bu mağaza tur bisikletlerine hitab ettiği için her türlü gidon çantası (direksiyonun önüne monte edilen çanta) arka çanta ve daha birçok çözümü size sunacaklardır.

    bu arada katlanır bisiklet opsiyonunu düşündünüz mü bilmiyorum?

    Alıntıları Göster
    çocukluk yaşantımdan sonra ilk defa bisiklet almayı düşünüyorum. Sizden yardım istiyorum.

    Öncelikle fiyat şu aşamada benim için çok önemli 500TL maksimum 600TL yukarısına çıkamam ..

    Kullanım amacım şehir içi olarak düşünüyorum. Akşam canım sıkıldığında veya bir yere gitmek istediğimde yakın mesafeler bisiklet ile turlamak...
    belki de yakın mesafeli ama uzun yol diye adlandırılan rampalı yola sahip olan yerlere gitmek. Bursadan Mudanya gibi..

    dağ bisikleti ucuz oluyor o yüzden avantajlı ancak kullanım olarak uygun olmaz diye düşünüyorum özellikle çift amortisörlü..
    acaba tek amortisörlühttp://salcano.com/bisiklet.php?cesit=3&sira=51 bunun gibi bisiklet işimi ne ölçüde görür kullanım amacı nedir ? çift amortisörden farkı nedir ?

    veya

    yol bisikleti deniyorum sanırımhttp://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=4&sira=27 bu tarz bisiklet mi almalıyım.

    veya sizin hem model hem özellik açısından önereceğiniz bisikletler nelerdir ?

    not: en son ilkokul 5 e kadar sürmüştüm bisiklet , açıkcası şimdi korkmuyor değilim :P unuttum mu acaba :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SqrT1903

    çocukluk yaşantımdan sonra ilk defa bisiklet almayı düşünüyorum. Sizden yardım istiyorum.

    Öncelikle fiyat şu aşamada benim için çok önemli 500TL maksimum 600TL yukarısına çıkamam ..

    Kullanım amacım şehir içi olarak düşünüyorum. Akşam canım sıkıldığında veya bir yere gitmek istediğimde yakın mesafeler bisiklet ile turlamak...
    belki de yakın mesafeli ama uzun yol diye adlandırılan rampalı yola sahip olan yerlere gitmek. Bursadan Mudanya gibi..

    dağ bisikleti ucuz oluyor o yüzden avantajlı ancak kullanım olarak uygun olmaz diye düşünüyorum özellikle çift amortisörlü..
    acaba tek amortisörlühttp://salcano.com/bisiklet.php?cesit=3&sira=51 bunun gibi bisiklet işimi ne ölçüde görür kullanım amacı nedir ? çift amortisörden farkı nedir ?

    veya

    yol bisikleti deniyorum sanırımhttp://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=4&sira=27 bu tarz bisiklet mi almalıyım.

    veya sizin hem model hem özellik açısından önereceğiniz bisikletler nelerdir ?

    not: en son ilkokul 5 e kadar sürmüştüm bisiklet , açıkcası şimdi korkmuyor değilim :P unuttum mu acaba :))


    Geçen yıl oğluma Salcano NG650 24" MD almıştım. Bisiklet kullanmaya çok hakim değil. Ben de yanında koşturmak yerine bisiklet almaya karar verdim.
    Pazartesi günü Salcano NG650 29"x21" MD aldım. Oğlumla her akşam 1 saat civarı site içinde turluyoruz. Şimdilik memnunum.
    Fiyat performans açısından oldukça tatminkar.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum, gerçekten çok aydınlatıcı olmuş. Boyum uzun değil, ve güçsüzüm. bu durumda bisiklet çapını 26 tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla kolay kontrol açısından. Ve dağ bisikleti oluyor değil mi, şehir bisikletlerinde amortisör var mı ? İstanbulda değil Ankarada ikamet ediyorum. Katlanır bisiklet de olur, şimdilik arabam yok ama lazım olabilir elbette. Bununla ilgili tavsiyelere de açığım. Tekrar teşekkürler. Marka model tavsiye edebilecek olanlar varsa çok sevinirim.
  • SqrT1903 kullanıcısına yanıt
    hayır bisikletlerde arka amortisör kullanılmaz. çift amortisörlü bir bisilet asla almayın. profesyonel bisikletlerde çift amortisör sadece downhill biiskletlerinde (taşlık patikalarda dağdan aşağı inmek için) kullanılır, onun dışında hiç kullanılmaz. arka amortisör pedala basma gücünüzü emer, daha fazla yorulursunuz.

    şehir bisikletlerinin kimisinde ön amortisör olur, kimisinde olmaz.

    26" olanlar dağ bisikleti, 28" olanlar şehir bisikleti oluyor genelde. yani şöyle söyleyelim, şehir bisikleti 26" olmaz. çünkü şehir bisikleti demek yol demektir, yol için de daha büyük tekerlek daha iyidir.

    bahsettiğiniz bütçe için giriş seviyesi salcano ya da decathlon bisikletlerine bakabilirsiniz. salcano'nun giriş seviyesi için güzel şehir bisikletleri var. ayrıca kron-mosso gibi markalar da daha düşük bütçelere hitab ediyorlar.

    linkini verdiğiniz bisiklet çok geniş lastikli bir dağ bisikleti, şehirde kullanım için ideal değildir. ama dağ bisikletleri her parkurda kullanılabildiği için ilk defa bisiklet alanlar bisiklet dünyasına genelde dağ bisikleti ile giriş yapıyorlar. bu bir hata mı bğilinmez, ama ben de geçen sene ilk bisikletimi dağ bisikleti olarak aldım. sonuç: evet güzel, bagaj taktık turlar yaptık, her yerde kullandım bu bisikleti, ama dün gece kendime hayli pahalı bir yol bisikleti sparişi verdim. dağ bisikletimi artık sadece bagajlı turlarda kullanırım. dağ bisikleti konforlu, her yerde kullanılıyor, ama bi noktadan sonra düz yolda zevk vermiyor. adı üstünde dağ bisikleti bu. tabi bu biraz da kullanıcının keyfien kalmış, kimi bisikletçiler 20 yıldır bisiklet kullanıp halen kalın lastikli dağ bisikletleri ile geziyorlar şehir içinde.


    ekleme: ikinci verdiğiniz linkteki bisilete yol bisikleti değil fitness bisiklet deniliyor. aslında fitness ile yol bisikletleri aynıdır, tek farkları gidonlarıdır. yol bisiletlerinde boynuz gidon kullanılır. ama bazı insanlar yol bisikleti klullanmak istedikleri halde boynuz gidon sevmezler, bu tarz insanlar için yol bisikletinin boynuz gidonunu çıkartıp yerine düz gidon monte ederseniz ortaya çıkan bisiklete fitness bisikleti deniliyor. bu bisikletler de şehir içi kulalnımında tercih edilebiliyor. ama daha çok urban tarz bisiklete rastlıyoruz. urban demek zaten biliyorsunuz şehir demek. urban bisikletler de fitness ile aynı, ama biraz daha sağlam oluyorlar. fitness bisikletler daha hafif oluyor (malum fitmess=düz gidonlu yol bisikleti deemek ve yol bisikleti=hafiflik demek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Haziran 2015; 14:29:03 >




  • Ayfer55 A kullanıcısına yanıt
    neden küçük lastik çapı tavsiye ettiğimi şöyle açıklayayım.

    bisiklet ile yolda mesafe yapacaksanız, daha büyük latik çapı gerekir. ama, dar alanlarda kullanacaksanız, dar alanda kıvraklık için daha küçük lastik çapları daha iyidir.

    bunun nedeni de açıktır; daha küçük tekerlekli bisiklet daha rahat kontrol edilebilir, dar alanda bu yüzden daha iyidir.

    dağ bisikletlerinin daha küçük çaplı olmaları da bundan, dağda kullanıacak bir bisikeltte kıvraklık önem kazandığı için (malum dağ=taş, kaya vs..)

    bunun boyunuzla ne alakası var? şöyle ki, boy uzadıkça daha büyük bisikletleri zaptedebilmek kolaylaşıyor. mesela bazı markalar small beden dağ bisikletlerini 27.5" üretirken, aynı bisikltin large bedenini 29" üretebiliyorlar. sonuçta large beden satın alacak olan kişi daha uzun boylu olacak (bu arada 27.5" kafanızı karıştırmasın, o da bir dağ bisikleti ama sizin gündeminizde olan bişey değil, henüz yeni yeni pazara giriyor, hiç bakmayın yani size hitab etmiyor)



    bizler de bisikletlerimizi şehir içinde kullanıyoruz, ve düz mantıkla düşündüğümüzde daha büyük lastik çapının daha iyi olacağını söyleyebiliriz (daha büyük lastik mesafe yapmak için daha ideal) ancak, düz mantıktan çıkıpta bizim bu bisikletler ile ne yaptığımıza daha detaylı bakacak olursak şunu görüyoruz ki aslında biz bu bisikletleri kullanırken çok sık duruyoruz, çok sık dönüş yapıyoruz. trafik etkenleri ikide bir durmamıza neden oluyor, sokak dönüşleri ikide bir viraj dönmemize neden oluyor. ve bunları boş yollarda da yapmıyoruz, sağımızda park etmiş otomobiller, solumuzda vızır vızır geçen arabalar, aradaki dar boşlukta ilerliyoruz. pek rahat değiliz. bu kullanım şartlarında demek ki bizim için kıvraklıkta önemli. hatta belki diğer etkenlerden daha da önemli. işte bu yüzden ben size daha küçük lastiğin daha iyi olabilceğini söyledim.

    ben de kısa boyluyum. geçen sene dağ bisikleti alacağım sırada tedirgin idim. uzun zamandır bisiklet kullanmamıştım, çocukluğumda da izmir'in geniş ve boş yolalrındak ullanmıştım. şimdi ise istanbul'un dar ve araç dolu yolları beni korkutuyordu. alacağım mağazaya gidip 26 ve 27.5" dağ bisikletleri denedim. kısa boylu biri oalrak 26" bisikleti daha rahat zaptedebildiğimi gördüm. eğer yine yolları bomboş olan bir şehirde yaşıyor olsaydım 27.5 düşünebilirdim belki, ama malum istanbul şartları olunca zerre tereddüt etmeden 26" satın aldım. pişman değilim, ama şimdiki halimle olsa 27.5 alırım. çünkü artık bisiklet cambazı oldum sayılır, 5000km yol yaptım. artık zaten rahatça kullanabiliyorum her yerde. ama geçen sene 26" aldığıma da pişman değilim. o zaman öyle gerekiyordu. zaten yakında ben de 28" yol bisikletine geçeceğim.

    şehir bisikletlrinin bazılarına amortisör koyuyorlar, aslında gerçek pahalı urban bisikletlerde amortisör olmaz ama piyasada birçok 28" lastikli ama aynı zamanda da amortisörlü bisiklet mevcut. normalde 28" teker ile amortisörü bir arada görmek pek alışık olduğum bir şey değil, bilmiyorum belki benim cahilliğimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Haziran 2015; 14:45:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    neden küçük lastik çapı tavsiye ettiğimi şöyle açıklayayım.

    bisiklet ile yolda mesafe yapacaksanız, daha büyük latik çapı gerekir. ama, dar alanlarda kullanacaksanız, dar alanda kıvraklık için daha küçük lastik çapları daha iyidir.

    bunun nedeni de açıktır; daha küçük tekerlekli bisiklet daha rahat kontrol edilebilir, dar alanda bu yüzden daha iyidir.

    dağ bisikletlerinin daha küçük çaplı olmaları da bundan, dağda kullanıacak bir bisikeltte kıvraklık önem kazandığı için (malum dağ=taş, kaya vs..)

    bunun boyunuzla ne alakası var? şöyle ki, boy uzadıkça daha büyük bisikletleri zaptedebilmek kolaylaşıyor. mesela bazı markalar small beden dağ bisikletlerini 27.5" üretirken, aynı bisikltin large bedenini 29" üretebiliyorlar. sonuçta large beden satın alacak olan kişi daha uzun boylu olacak (bu arada 27.5" kafanızı karıştırmasın, o da bir dağ bisikleti ama sizin gündeminizde olan bişey değil, henüz yeni yeni pazara giriyor, hiç bakmayın yani size hitab etmiyor)



    bizler de bisikletlerimizi şehir içinde kullanıyoruz, ve düz mantıkla düşündüğümüzde daha büyük lastik çapının daha iyi olacağını söyleyebiliriz (daha büyük lastik mesafe yapmak için daha ideal) ancak, düz mantıktan çıkıpta bizim bu bisikletler ile ne yaptığımıza daha detaylı bakacak olursak şunu görüyoruz ki aslında biz bu bisikletleri kullanırken çok sık duruyoruz, çok sık dönüş yapıyoruz. trafik etkenleri ikide bir durmamıza neden oluyor, sokak dönüşleri ikide bir viraj dönmemize neden oluyor. ve bunları boş yollarda da yapmıyoruz, sağımızda park etmiş otomobiller, solumuzda vızır vızır geçen arabalar, aradaki dar boşlukta ilerliyoruz. pek rahat değiliz. bu kullanım şartlarında demek ki bizim için kıvraklıkta önemli. hatta belki diğer etkenlerden daha da önemli. işte bu yüzden ben size daha küçük lastiğin daha iyi olabilceğini söyledim.

    ben de kısa boyluyum. geçen sene dağ bisikleti alacağım sırada tedirgin idim. uzun zamandır bisiklet kullanmamıştım, çocukluğumda da izmir'in geniş ve boş yolalrındak ullanmıştım. şimdi ise istanbul'un dar ve araç dolu yolları beni korkutuyordu. alacağım mağazaya gidip 26 ve 27.5" dağ bisikletleri denedim. kısa boylu biri oalrak 26" bisikleti daha rahat zaptedebildiğimi gördüm. eğer yine yolları bomboş olan bir şehirde yaşıyor olsaydım 27.5 düşünebilirdim belki, ama malum istanbul şartları olunca zerre tereddüt etmeden 26" satın aldım. pişman değilim, ama şimdiki halimle olsa 27.5 alırım. çünkü artık bisiklet cambazı oldum sayılır, 5000km yol yaptım. artık zaten rahatça kullanabiliyorum her yerde. ama geçen sene 26" aldığıma da pişman değilim. o zaman öyle gerekiyordu. zaten yakında ben de 28" yol bisikletine geçeceğim.

    şehir bisikletlrinin bazılarına amortisör koyuyorlar, aslında gerçek pahalı urban bisikletlerde amortisör olmaz ama piyasada birçok 28" lastikli ama aynı zamanda da amortisörlü bisiklet mevcut. normalde 28" teker ile amortisörü bir arada görmek pek alışık olduğum bir şey değil, bilmiyorum belki benim cahilliğimdir.
    Linki veren arkadaş başka bir yorumcu, mesajın başlangıç konusu benim durumuma benzeyince bence şaşırdım (çocukluğundan beri kullanmamış olması). O linkteki erkek bisikleti ben onu zaten kullanamam. Ama detaylı yorumunuz her ikimize de cevap niteliğinde olmuş. Tekrar teşekkür ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lokosit

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    quote:

    Orijinalden alıntı: lokosit

    @noktape
    Merhaba hemşerim, Salcano NG 650 29 MD bende aldım bugün birkaç bisikletçi maşanın kilitli olmadığını söylediler. Maşayı kilitlemenin ne avantajı olur?
    Birde kim bisikletimi incelediyse keşke hidrolik frenlisini alsaydın gibi yorumlar yaptılar.
    Ne dersin? Durum bu kadar vahimmi??

    Merhaba. Öncelikle bisikletin hayırlı olsun. 2013 modellerde kilitsiz maşa kullanmışlar. Kilitli maşa yokuş çıkarken ve düz asfalt yollarda giderken avantajlı. Çoğu zaman kapalı geziyorum ben.
    Frenler belki tekerler 26" olsa yeterli olurdu ama 29"in momentinden dolayı bisikleti yüklediğim zaman (heybeye 10-17kg attığım zaman) biraz zorlanarak duruyor hissi veriyor ama sadece üstünde ben varken işimi görüyor. Tabiki hidrolik olsa daha iyi olurdu.

    Hemşerim Nasrettin hocaya sormuşlar nerelisin diye, Daha evlenmedim demiş.. Bende aslen Konyalı olup, sonradan Kayserili olmuş biriyim. Yaşım 48 kilom 115 :)) yakında uzun turlara başlıyorum, dün Balıkesir'de 20km kadar kullandım ve hala formdayım :)) bu 20 km boyunca gençlerle birlikte yol alabildim..:) Zayıflarsam bu bisiklet ile çok daha iyi yol alabileceğim En azından cesaretlendim..

    Heybeli fotosun yükleyebilirmisin?

    Linkteki ürünlerin siparişini verdim, umarım sorunsuz monte ederim.

    1- portbagaj http://www.aliexpress.com/snapshot/233573283.html
    2-Heybehttp://www.aliexpress.com/snapshot/233526895.html
    3-Kelebek gidonhttp://www.aliexpress.com/snapshot/233526896.html
    4- Ledli ışık kaynaklarıhttp://www.aliexpress.com/snapshot/233573284.html

    Rica etsem bu bisikletle uyumlu olan daha ince lastiklerin linklerini paylaşabilirmisiniz? Yada arama yaparken ne yazıp aratmalıyız...

    Alıntıları Göster
    Salcano XRS 300
    TİP : 700C YOL 14 VİTES
    KADRO : HI-TEN
    MAŞA : HI-TEN
    ARKA VİTES : SHIMANO CLARİS
    VİTES KOLU : SHIMANO, SL-A050
    FREN TAKIMI : APSE 250AFR CALIPER
    FREN GİDON BOĞAZI : ZOOM AHEAD ALÜMİNYUM
    JANT : SALCANO RACE 02 700C
    LASTİK : SALCANO XRS SERİSİ 700CX23

    uzun yolda işimi görür mü ?
    sürüşü nasıl bilgisi olan var mı ?
    2. el almayı düşünüyorum piyasa fiyatı ne kadardır ortalama ?




  • http://forum.donanimhaber.com/m_107416473/f_//tm.htm#107423950

    diğer konuda da benzer bir isteğe cevap verdim, bu bisikletleri önermiyorum. ben olsam bunun yerine ikinci el triban 3 bakarım.

    şöyle söyliyim, yol bisikleti mi almak istiyosunuz? bütmçeniz mi kısıtlı? tek alabileceğiniz bu bisiklet mi? o zaman almayın. ciddiyim. o bisiklet ile yol bisikleti zevki yaşamanız imkansız bence, o bisikleti kimsenin alıp kullanacağını sanmam. ama ikinci el bir triban 3 alsanız, bisiklet dünyasında birçok kişinin kullanıyor olduğu bir yol bisikletine sahip olursunuz. triban 3'ün gidonu, vites kolları bile normal yol bisikletlerinden farksız, kullanıp gayet memnun olan arkadaşlarım var, bildiğin yol bisikleti işte tek farkı ağır olması, bir onu düşünün bir de almayı düşündüğünüz bisikleti düşünün. triban 3'ün sıfırı 890TL iken ikinci eli çok daha uygun fiyata bulunabilir diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Haziran 2015; 20:29:12 >




  • mrb ıyı gunler lıse caglarımdan berı bısıklete bınmıyorum ama hep bı ozlem vardı ıcımde suan 27 yasındayım ve bısıklet almaya karar verdım boyum 185 kılo 115 bende bugun salcano ng650 hd 29'' bısıklet sıparısı verdım.. sızce bana uygun olurmu hala ıptal etme sansım var yardımcı olursanız sevınırım.. bayısıne sordum 840 lıra dedıler bende aldım fıyat olarak ıyımı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressamyusuf -- 30 Haziran 2015; 2:15:16 >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.