Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.422
Cevap
14
Favori
88.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ressamyusuf R kullanıcısına yanıt
    kadro boyunu kendinize uygun seçtiniz mi? kadro boyunun boyunuza uygun olması en önemli kriterdir. biliyorsunuz artık bisikletler çocukluğumuzda olduğu gibi gidip direkt alınmıyor, herkes kendisine özel kadro boyunu bulup almak zorunda. sakın bisikleti aldığınız yere: "bunun kadro boyu bana uygun mu?" diye sormayın, kendiniz araştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 30 Haziran 2015; 18:41:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar merhaba, beni hatırlar mısınız bilmiyorum. bayaaa bi aylar önce yol bisikleti ile ilgili konuşmuştuk. bana canyon öneren ilk sizdiniz sanırım, o zamandan beri halen alamadım.

    alamama nedenim ise, 1500euro üzeri bisikeltlerin gümrükten geçmemesi, ticaret yapma prosedürüne girmesi idi. almanyaya gidip alacaktım, ama almanya da bisikleti teslim alacak tanıdığım yoktu. bu yüzden süreç uzadı gitti.

    tabi bu süreçte canyon 2015 modelleri de bitti hep. 2016 modelleri de doalr artışından dolayı %20 zamlı gelecek. artık öyle bunaldım ki, almanya da tanıdık bulsam bile ancak 2016 model alabileceğim için, ve o da şu anki fiyatlardan %20 pahalı olacağı için, 1500euro altı bir bisikleti direk buradan alayım dedim, ama hiçbiri stoklarda kalmamış.

    geçen gece yarısı bi baktım almayı düşündüğüm bisikletlerden birinin XS kadro boyu stokta görünüyor. hemen spariş verdim. sabahı bile beklemedi. şu anda ödemeyi almalarını bekliyorum. bisiklet kadgolanmaya hazırmış. ödemeyi bugün alırlarsa heraldi yarın kargoya verilmiş olur.

    türkiyeye girişte gümrükte kalacak ve vergi ödeyecem sonra elime gelecek diye biliyorum ama o işlemler nasıl yapılıyor bilgim yok henüz.

    aldığım bisiklet Endurace CF 8.0 https://www.canyon.com/en-gb/road/endurace/endurace-cf-8-0.html (bu arada ben aldıktan sonra hafif bi fiyat artışı olmuş canyon bisikletlerde, şimdi link paylaşırken gördüm)



    tabiki bana kalsa 9.0 modelini alacaktım ama 1500euro barajı nedeniyle bunu aldım. aslında güzel bisiklet ama işte jantları mükemmel değil. ilerde jant seti alırım diye düşünüyorum.

    eğer gümrükte de sorun çıkmazsa sonunda çoook uzun zamandır hayalini kurduğum bisiklete kavuşacam, bu yazı da yol bisikletsiz bitirmek istemiyordum baya iyi olacak. yardımlarınız için size de teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Temmuz 2015; 11:47:17 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Evet hatırlıyorum seni. O zaman önerdiğim gibi hala da önermekteyim. Canyon bisikletleri fiyat/kalite bakımından iyi bisikletlerdir. Orta sınıf bisikletlerinde bile üst sınıf sürüş kalitesi yakalamak mümkündür. Bisikleti inceledim, kompak aynakol olması güzel olmuş yokuşlarda sıkıntı çekmezsin bu konuda. Toplam ağırlığı ise 7.5 kg pedal eklenince yine 8 barajını geçmiyor. Donanım olarak 105 set güzel olmuş. Son çıkan 105 modellerinin Ultegra ile aralarında çok fark yok. Ritchhey wcs parça gördüm bir kaç yerinde o da bu hafifliği sağlamasında yardımcı olmuş. Geldiğinde bir inceleme yazısı bekliyorum senden.
  • teşekkürler hocam. resimlerde ritchey görünse de benim aldığım bisiklet aslında canyon kokpit. aynı bisikletin ritchey kokpit olanı da var, aynı fiyat. tek farkları; birinde gidon boğazı sele borusu gibi aksamlar ritchey wcs iken, bunda canyon marka aksamlar kullanılıyor. ritchey kokpit olanlar zaten tükenmiş. bu da tükenmişti ama işte şans eseri bunda buldum ve aldım. ilgili aksamların canyon oluşu umrumda değil, özellikle sele borusu çok orjinal. konfor için üretilmiş ve darbeleri emdiği söylenen özel bir canyon tasarımı. zaten bisiklet başlı başına konfor için optimize eidlmiş bir dayanıklılık sınıfı bisiklet. endurace serisinin reklamlarında bu bisikletleri hep taşlı yollarda kullanılırken gösteriyorlar. e ülke yollarımız da malum. zaten ben zamana karşı hızlı antremanlar yapmak için değil, daha az yorularak kullanmak için alıyorum bu bisikleti. 30km den sonra dağ bisikleti zevk vermiyor hiç.

    aktarma organlarının 105 oluşu umrumda değil. yabancı forumlarda 105-ultegra farkı ile açılmış başlıklarda genelde yazılanlara göre iki siistem arasında kullanım hissi olarak pek fark olmadığı (hatta bazıları hiç fark yok yazmış) asıl farkın ağırlık olduğunu söylemişler. bilmiyorum belki farklı düşünen vardır. benim asıl takıldığım nokta jant set. pek hafif bi set değil. 1725gr idi sanırım ağırlığı. Mavic Ksyrium Elite S WTS ile kıyaslandığında 200gr fark vardı diye hatırlıyorum. sanırım bunun arka jant ile mavic arka jantı aynı ağırlıkta idi, ama ön jantta mavic 200gr daha hafif idi. aradaki fark ön janttan kaynaklanıyordu. zaten bu jantlar cyclocross jantı ve sadece dayanıklılık serisi yol bisikletlerinde kullanılıyor. konuştuğum bazı kişiler yol bisikletinde zevk alma olarak ağırlığın çok etkili olduğunu ve mutlaka hafif jant kullanılması gerektiğini söylerken, bazı kişiler ise yarış yapılmadığı sürece janttaki bu ağırlık farkının hiçbir anlamı olmayacağını, ülke yollarının malum durumunda dolayı dayanıklı jantların daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

    bisiklet aslında şu anda kargoda olmalıydı ama olmadı. canyon firması hesabımdan parayı çekemedi çünkü limit varmış, limiti kaldırdım ve mail attım parayı çekin diye, ama mail'i okumuyorlar. sıraya koyuyorlar. ulan adamların aktüf meşterisiyiz ama adam bizim mailimize öncelik tanımıyor. 3 gün mailimi okumalarını bekledim (çarşambadan beri 3 iş günü) sitelerindeki mesaj ve chat kısımları çalışmıyor. sonunda dayanamadım ve bugün sabah onları aradım. 45dakika operatöre bağlanmak için müzik dinlettiler. bağlandığımda baya bi fırça kaydım, onlarla iletişi kuramadığımı, kullanılabilir bir iletişim kanallarının olmadığını uzun uzun dert yandım. konuştuğum kişi beni başka birine aktardı ve aktardığı kişi baya özür dileyip bu iletişim sorununu zaten bildiklerini söyledi. hesabımdan para çekimini yapıp bisikletin gönderilmesi için yarıdmcı olacağını söyledi (nisiklet zaten gönderilmeye hazır) ama yine de bugün içinde parayı çekmediler.

    bekliyorum bakalım.

    bu arada ben yol bisikletine pedal olarak dağ bisikletimde kullandığım shimano xt dağ bisikleti klipslerini takmayı düşünüyorum. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? yol bisikleti klipsine geçmek farklı olur mu? onların ayakkabıları tedirgin ediyo beni biraz, malum yürümek imkansız gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Temmuz 2015; 21:06:06 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Endurance modellerinin çıkış amacı o. Konfor ve rahatlığa ağırlık veren donanımı ve geometrisi var. Yol pedalı tavsiye ederim. Kalflerinize daha az yük biniyor. Ayakkabınız yeniyse kullanın ama değişmesi gerekiyorsa yol spdsine geçebilirsiniz. Arasında uçurumlar kadar fark yok ama az da olsa yol bisikletinde yol spdsi daha verimli.
  • Hocam tekrardan merhaba. Geçenlerde yine sizden öneri istemiştim onun için teşekkür ederim tekrar. Kendime sedona 920 aldım. Şimdi benim bisiklet almamla birlikte bi arkadaşım da heveslendi. 1000 liraya kadar bir bütçe belirledi bisiklet için. 29er 1000 liraya kadar bir mtb önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChadSmith kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Arkadaşın için Salcano Astro 29 V modelini tavsiye ederim. Nasıl memnun musun bisikletten ?
  • maalesef elime daha ulaşmadı.pazar günü vermiştim siparişi bugün kargoya verilmiş, yarın ya da çarşamba gelir muhtemelen. ilk düzgün bisikletimi alıyorum o yüzden biraz heyecanlıyım. bisiklet geldiği zaman elimden geldiğince bi detaylı inceleme konusu açmayı düşünüyorum. bu arada bu bisiklet seçimi konusunda kaçtır sizi rahatsız ediyorum tekrar teşekkür ederim.

    bikaç model baktım ben de size yorum attıktan sonra. dediğiniz gibi salcano astronun hidroliğini de o fiyat aralığında galiba. mosso wildfire 3.29 hidrolik,bianchi rcx429,kron xc250 hidrolik baktığım modeller. bu dördünden hangisini önerirsiniz?

    RCX 429 - Teknik Özellikler
    Fren SHIMANO BRM355 HİDROLİK DİSK
    Jant 29'' BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
    Kadro ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE
    Lastik BIANCHI 29X2.25 57-622 SİYAH
    Maşa 29" ZOOM CH-520 AMS MLO MAŞADAN KİLİTLİ
    Sele SELLE ROYAL 2066URN
    Vites SHIMANO TOURNEY TX800
    Vites Kolları SHIMANO ACERA SL-M310 3X7
    Krank Takımı SHIMANO FCM171 42X34X24

    KRON XC250
    Kadro
    : Double Butted Aluminyum
    Kadro Boyları : 16", 18", 20"
    Maşa : Kron Aluminyum
    Gidon : Kron Aluminyum
    Boğaz : Kron Aluminyum
    Sele Borusu : Kron Aluminyum
    Sele : Kron Vealen
    Ön Jant : Kron Neo Aluminyum
    Ön Göbek : Aluminyum Rulmanlı
    Arka Jant : Kron Neo Aluminyum
    Arka Göbek : Aluminyum Rulmanlı
    Lastik : Kenda Kick Back
    Vites Sayısı : 3 x 7 = 21
    Arka Vites : Shimano Altus ARDM310
    Ön Vites : Shimano Tourney AFDTX51L6
    Fren Kolu : Shimano BLM355
    Vites Kolu : Shimano Altus SLM310
    Arka Ruble : Shimano AMFTZ21
    Aynakol : Shimano Tourney EFCM131
    Orta Göbek : Taiwan Rulmanlı
    Zincir : KMC-Z51
    Ön Fren : Shimano Hidrolik AM355
    Arka Fren : Shimano Hidrolik AM355

    MOSSO WILDFIRE 3.29
    Kadro:6061 alloy
    Maşa:SUNTOUR SF13-XCR-DS-RL 29
    Aynakol:SHIMANO FC-M371-L 44X32X22T*175
    Ruble:SHIMANO CS-HG30-9
    VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS SL-M370 9X3
    ARKA ATIRICI:SHIMANO ALTUS RD-M370-L SGS
    ÖN ATIRICI:SHIMANO ALTUS FD-M371
    ZİNCİR:KMC-Z99
    FREN:HYDROLIC DISC BL-M395
    ORTA GÖBEK:SHIMANO FH-M629
    PEDAL:HF893 ALLOY
    HAZNE:MOSSO 700C-J19DR 32H W/EYES
    LASTİK:RUBENA 29X2.10
    AĞIRLIK:14,40kg




  • Hocam bisikletim geldi önerilerin için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChadSmith kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar 1000 tl civarı mtb öneriniz ne olur acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisiklet sparişini iptal ettim hocam. çünkü bisikletin alabileceğime dair hiçbir ışık yok. parayı çekin bisikleti yollayın diye mailler atıyorum, okumuyorlar, cevap gelmiyor. sitelerindeki iletişim kanalları hiç çalışmıyor. telefonla arıyorum bir saat müzik dinletiyolar kimse açmıyor. sanki Canyon firması dükkanı kapatıp tatile gitmiş gibi. kendileri ile bir kez irtibat kurabildim, o da 8 gün önceydi sanırım ve bir saat müzik dinletmişlerdi operatöre bağlamadan önce.

    banka hesabımı para transferlerine kapattım. kendilerine de sitem dolu bir mail attım ve mecburen sparişten vazgeçtiğimi belirttim. bu durumdan dolayı çok üzgün olduğumu ve bu umutsuz süreci daha fazla uzatmak istemediğimi çünkü karşımda bir muhatap bulamadığımı ekledim. Canyon bisikletlerine bakış açımın değişmediğini, ama Canyon firmasının iş yapış şekline bakış açımın ciddi anlamda değiştiğini söyledim. muhtemelen bu maili de okumayacaklar.

    yabancı forumlarda da bu konuda çok şikayetler var. bir ay bekleyip iptal edenler var. onlar da aynen benim gibi hiç muhatab bulamamışlar, irtibata geçememişler. zaten Canyon ile yaptığım telefon görüşmesinde firma kendisi de bu sorunu içtenlikle kabul etmişti ve bu sorundan dolayı müşterilerine karşı çok zor durumda kaldıklarını söylemişlerdi (iki farklı kişiyle konuşmuştum)

    sonuç olarak, bisiklet aramaya devam..




  • Hocam bir ay sonra falan sipariş vericem de 29er mtb için ince lastik önerisinde bulunabilir misin ? İnternette çok fazla bilgi bulamadım malum 29er çok fazla yon türkiyede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çifti max 100 tl olan mtb için DİŞSİZ lastik önerisi istiyorum ben hızlı kullanmayı ve keskin dönüşler yapabilmeyi rahatça yapmak istiyorum ona göre özelliklere sahip olan hamurun yapısı vs felan önerebilir misiniz??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetrfaruk -- 20 Temmuz 2015; 12:45:29 >
  • specialized sirrus elite ve giant escape 0 modellerı arasında gıdıp gelıyorum bana yardımcı olma ımkanınız var mıdır?bısıklet konusunda cok bılgılı oldugum soylenemez ama
    hergun okuyarak yenı bırseyler ogrenmeye calısıyorum ve yaklasık olarak 9 yıldır aklımın bı kosesınde olan bısıklet alıp kendımı yollara vurma hayalımı gercege donusturmeye karar verdım fıkır verebılırsenız cok sevınırım

  • Ya beyler 2 gündür bakınıyorum
    500-600 lira bütçemle ng650 almaya karar verdim ama....

    Yok 24'' yok 26'' yok 29'' filan derken kafam iyice karıştı, 26'' bana yeterli gelir mi 1.75 boy var?
    Ne zormuş bu bisiklet işleri arkadaş, içine girince çıkılmıyor

    Bir de V, MD, HD model diye 3 çeşit var. Bunlardan hangisi beni uzun kamp turlarına taşıyabilir?

    Bana biriniz bu bütçeyle şunu al hocam kafan rahat eder desin rahatlayım. Bıktım modellerden, frenlerden
  • 29er için vittoria adventure
    26" için vittoria randonneur

    İkisinde de en az 3 bin km yol gittim. Kaliteli ve fiyatına göre performansı yüksek lastiklerdir. Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    29er için vittoria adventure
    26" için vittoria randonneur

    İkisinde de en az 3 bin km yol gittim. Kaliteli ve fiyatına göre performansı yüksek lastiklerdir. Tavsiye ederim.

    Hocam çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

    Hafta sonu mtb turunde bisiklet alicam

    Bianchi rcx229 ve salcano ng650 29 inc arasinda kararsizim. Onerileriniz nelerdir ? Butcem normalde 600 lira fakat asiri zorlayip bianchiyi yazdim. Belki onerebileceginiz 29 inc jant olan bisiklet vardir.

    Kullanma amacim hafta ici okul-ev hafta sonu dag tirmanisi, sehirler arasi gidip gelme seklinde olacak aktif kullanacam bisikleti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.