Şimdi Ara

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
14
Favori
176.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki peki yanılmış olabilirim. Kimseye ispat etmek gibi bir derdim olmaz.
  • Ben cidden yalan demiyorum ama nasıl ölçtüğünü söylersen olabilecek yanılmaları düşünebiliriz. Çünkü harbiden 90 olması için pedalların bomboş dönmesi ve o andan sonra da baya hızlanman gerekiyor, bunu için de ancak 60 derece gibi bir eğim gerekir. Belki doğrudur ama çok düşük ihtimal olduğu için hata olabileceğini düşünüyorum. Zaten yokuş aşağı bizim elimizde olmayan max hızın bir önemi yok, önemli olan yavaş giderkenki denge ve her hızda hareket kabiliyetleri
  • 300 metrelik düz bir yol, bisan marka 21 mi 24 mü unuttum dağ bisikleti, yol en başta 65 derece 50 metre sonra 80 sonlara doğruda düz olmaya başlıyor. (dereceleri ters söylemiş olabilirim) Araba kadranıyla kıyas olmazsa yanılma payım mevcut ama hız arabadan biraz düşüktü. Ölçümü böyle yaptım. Bisiklette kadran yoktu.
  • Bence 90 değil de 75-80 yapmış olabilirsin, veya eğer cidden söylediğin eğimdeyse söyledğin hızlar da mümkün. Daha dikse 110 bile olur mesela birisi dağdan aşağı 110 yapmıştı ama yuvarlanışı da görülmeye değerdi Bizim yokuşun eğimi sabit gibi 500mt falan 35-45 arası değişiyor en fazla 65'e müsade etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 8 Temmuz 2007; 17:42:12 >
  • burda analog (kadranlı) km saatlerinden bahsetmiyoruz. ne demek doğru ölçmüyor?bence arabalarınkinden daha hassas yanılma payoçok çok az. otomobil üreticileri bile otoların km göstergelerinde %10 yanılma payı olabileceğini söylüyor.

    dijital bisikletler saatlerine gelince; saat monte edilirken tekerin bir turda aldığı mesafe giriliyor. 26'' bir jant 200 cm civarı. km saati janttaki mıknatısdan aldığı sinyallerle mesafeyi ve hızı hesaplıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetguncum

    bisiklet kilometresi doğru ölçmüyor ne kadar 80 90 göstersede o en fazla 50 60 civarıdır. araba kilometresiyle kıyaslamayın
  • kaç yaparsanız yapın ama lütfen şehir içinde ve trafikte hız yapmayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Bence 90 değil de 75-80 yapmış olabilirsin, veya eğer cidden söylediğin eğimdeyse söyledğin hızlar da mümkün. Daha dikse 110 bile olur mesela birisi dağdan aşağı 110 yapmıştı ama yuvarlanışı da görülmeye değerdi Bizim yokuşun eğimi sabit gibi 500mt falan 35-45 arası değişiyor en fazla 65'e müsade etti.

    Tekerlek dönerek 110 yapamassınız , bisiklet havaya kalkar , uçurumdan aşşağı doğru belki 500 km yaparsınız bilinmez..

    birde trafikte hız nasıl yapılır bisikletle?




  • O yapan dağdan aşağı seke seke iniyordu ama tekerlek dönerek yaptı, sonra sapıttı baya bi yuvarlandı garibim. Harbiden trafikte hız nasıl yapılır ben de anlamadım arabaların tamponuna zarar gelir diye mi söyledi acaba
  • 24. vites, yokuş aşşağı bildiğimiz kaymak asfalt, sabah 5 suları.. Motosikletimin ibresine göre 65-70 arası..
    Bisiklet alıcam bu arada arkadaşlar, bi el atsanız.. 1.91'lik bir genç için ne önerirsiniz?
  • Sedona'yı baya övmüşlerdi ondan alabilirsin bu sayfada başlığı var. Veya istersen Bianchi de alabilirsin, eğer Bianchi alacaksan modellere bakarız ama pek isteyeceğini sanmıyorum diğeri varken.
  • bisiklet için ayırabileceğin max. butçe nedir hocam ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: NoVaRiX

    24. vites, yokuş aşşağı bildiğimiz kaymak asfalt, sabah 5 suları.. Motosikletimin ibresine göre 65-70 arası..
    Bisiklet alıcam bu arada arkadaşlar, bi el atsanız.. 1.91'lik bir genç için ne önerirsiniz?

  • Sorulacak en önemli soru buydu (ama ben sormamışım ), sonrası kolay zaten motorsiklet gibi seçmesi zor değil
  • motorla bisiklet apayrı sadece denge..
  • Bence motorla bisiklet çok benziyor birbirine. Sadece güç veren şeyler farklı bacak yerine motor, denge olayı da tamamen aynı eğer bisiklet motor kadar ağır olsa veya bisiklet gibi hafif motor alsak hiçbir fark yok. Frenler de aynı, değişik olan şey vites ve debriyaj işi onu da yolda kullanmaya gerek bile yok sadece kalkışta ve dururken gerekli. Debriyaj kullanarak vites atmak zaman kaybı, rakiplerinizden fark yiyebilirsiniz trafikte
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

    bisiklet için ayırabileceğin max. butçe nedir hocam ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: NoVaRiX

    24. vites, yokuş aşşağı bildiğimiz kaymak asfalt, sabah 5 suları.. Motosikletimin ibresine göre 65-70 arası..
    Bisiklet alıcam bu arada arkadaşlar, bi el atsanız.. 1.91'lik bir genç için ne önerirsiniz?





    800 lira falan..




  • 800 ise sağlam bisiklet demektir. Peki orta amortisörlü mü düşünüyorsun yoksa sadece ön mü? Yani sık sık atlama zıplama yapılacak mı yoksa sadece yol için mi?
  • 800ytl ye amoeba hussar veya scud önerebilirim. Sakın o paraya gidip bianchi , ümit gibi markalara bulaşma zararlı çıkarsın.

    Trek cannondale scott amoeba sedona kron bu markaların bisikletlerini araştır seçeneklere göre karar ver :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poibra -- 9 Temmuz 2007; 20:11:17 >
  • Bianchi ve Ümit'i bir arada söyledin ya helal olsun sana Sen benim Bianchi Diamond'la veya 6 yıllık Grizzly'le neler yaptığımı, nasıl kullandığımı ve ikisinin de hala taş gibi çalıştıklarını bilsen hiç böyle konuşamazdın. Tamam dediklerin profesyonel markalardır parça özelliği olarak Bianchi'den daha üstünlerdir ama Bianchi de yaptığı bisikleti sağlam yapıyor. 6 yıllık bisikletimden 6 yıldır bir gıcırtı bile duymadım ve yaptığım hoplama zıplama sayısı 1000'i aşmıştır. Ne kadar agresif sürdüm ama bana mısın demedi lütfen Bianchi'nin hakkını yeme

    Ümit dediğin saçmalığın daha ilk günden vitesleri takır tukur ses yapıyor ve gövdesi de gacır gucur ediyor, onlara bisiket bile denmez zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 9 Temmuz 2007; 20:44:15 >




  • ya arkadaşlar ben istanbul içinde kullanıcam bisikleti.
    öyle çok ahım şahım bişey olmasına gerek yok.

    @poibra, bu markaları nereden temin edebilir ve görebilirim?
  • İstanbul içi kullanacaksan sana Orion tavsiye edebilirim Bianchi düşünürsen. Eğer arkadaşın dediklerinin etkisinde kaldıysan msn'imi ekle de 2 tane kısacık video var onları yollarım izlersin 10'ar sn'lik, Bianchi'mle neler yaptığımı görünce fikrin değişecektir eminim. Link vereyim bu bisiklet çok hafif ve güzeldir.http://www.bianchi.com.tr/2006/bisiklet/d_ORION_DS.asp

    Bu bisiklet Orion DS, normal Orion alırsan da ön disk değil V-Brake olur, ama diskin avantajı yok hatta V-Brake daha sert ve iyi tutuyor. Disk fren hidrolik olmadıkça daha kötü ve hidrolik olursa da bisikletçiler bile anlamıyor tamirinden Yani V-Brake'den şaşmam ben olsam.

    Edit: Orion 530YTL , Orion DS 590YTL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 9 Temmuz 2007; 21:56:59 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.