Şimdi Ara

BİZİM BASININ PAYINA NEKADAR DÜŞECEK.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un bu sene çeşitli ülkelerde basın-yayın organlarında Amerikan yanlısı mesajlar verilmesini sağlamak için 400 milyon dolarlık bütçe ayırdığı ortaya çıktı.


    USA Today gazetesinde verilen haberde, yürütülecek psikolojik kampanyayla, ‘terörist ideoloji’nin hedef alınacağı ve yabancı okuyucu ve izleyicilerin, ‘ABD politikalarını desteklemeleri’nin sağlanmasının hedefleneceği vurgulandı.

    --------------------------------------------------------------------------------

    ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı'na bağlı psikolojik savaş uzmanlarınca hazırlanan program, ABD'nin müttefiki ülkeler ile ABD'nin çatışma halinde olmadığı ülkeler de dahil olmak üzere, bütün dünyada uygulanacak.


    Program, makaleler, reklâmlar ve kamusal hizmet ilanları üzerinden yürütülecek. Amerikan ordusu “bilgi savaşı”nı internet siteleri, radyo, gazete, televizyon gibi araçların yanı sıra t-şört ve otomobil tamponlarına yazılacak yazılarla da yürütcek!


    Ancak kampanyanın en tartışmalı yönü makaleler. Çünkü, ABD’de hazırlanan makaleler, yazarına belli bir ücret ödenerek, onun ismiyle kendine ayrılmış sütunda çıkarılıyor ve o yazarı takip edenlerin Amerikancı politikalara hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.


    Amerikancı politikalar izleyen basın yayın kuruluşlarına ise çeşitli isimler altında yüklü ödemeler yapılıyor.


    Kampanyayı üç firma yürütüyor. Bu firmalar arasında, Irak basınında Amerikan yanlısı haberler çıkması için bu ülkenin gazetelerine para vermesi yüzünden Pentagon tarafından hakkında soruşturma açılan (!) Lincoln Group da var. Diğer iki firma ise SYColeman of Washington ve Science Applications International Corp. of San Diego şirketleri.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.