Şimdi Ara

BMW 2 Serisi Yeni Active Tourer (U06)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceki nesil 2014 model 218i F45 aracımızdan gayet memnunduk ve severek kullanıyorduk. Eşimin bu süreçte sadece 60 bin kilometre kullandığı aracı daha fazla eskimeden yenilemek üzere 2023 Ocak ayında Luxury Line donanımlı, Skyscrapper gri renkli 220i U06 yeni araç siparişi verdik ve Mart teslim olarak görünen aracı Mayıs ayının ortasında teslim aldık.


    Aracı henüz çok az kullandık fakat ilk izlenimlerimi bu başlık altında yazmak istedim. Zira önceki aracı almaya karar verirken buradaki paylaşımlar çok işimize yaramıştı.


    - Öncelikle araç önceki nesle göre adeta çağ atlamış. Gerek teknolojik donanımı gerekse özüne sadık kalarak yaşanan köklü değişim bambaşka bir araç ortaya çıkarmış gibi. Kalite olarak da daha üst seviyede bir algı yaratıyor. Öte yandan ilk kullandığınızda, tuşlu telefondan akıllı telefona geçmiş hissi de yaratıyor tabi:)

    - İç hacim yine çok ferah ve sanırım önceki nesilden bir miktar daha büyük ya da öyle hissettiriyor. Aracın yüksekliği ölçü olarak çok fazla artmamış olsa da, hissedilir derecede fazla. Aracın önünde durduğunuzda kaputun yüksekliği, yanında durduğunuzda yan yükseklik ve oturma pozisyonu belirgin şekilde yüksek araç hissini oluşturmuş. İnip binerken SUV yüksekliğinde biniş hissi var.

    - Bagaj hacmi azalmış ve tabla altındaki hacim sadece yarım açılıyor hibrit akülerinin burada olması nedeniyle. Ama arka koltukların ileri kayması sanırım bagaj konusunda problem yaşatmayacaktır.

    - Önceki nesilde bagaj en yüksek konumda bile sanki yeterince yüksek değil gibiydi. Normal boyda birinin kafası değmese de çok yakın duruyordu. Bunda ise en yükseğin bir altı ayarda bile öncekinden daha yükseğe açılıyor. Bu da kesinlikle iyi bir şey.

    - Anahtarsız girişin artık araç yaklaşınca kapıları açıp, uzaklaşınca kilitlemesi daha konforlu bir kullanış sağlamış.

    - Önceki araçta şikayetçi olduğumuz "sol direğin sola dönüşlerde görüşü perdelemesi" sorunu neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış.

    - Önceki modelde sert olan direksiyon bu versiyonda tüy gibi aşırı hafiflemiş. Bu kesinlikle olması gereken bir değişimdi. Direksiyon simidi daha kalın ve etli ama hangisi daha iyi karar veremedim açıkçası.

    - Araç genel olarak önceki nesle göre daha yumuşak ve konforlu bir his veriyor. Ama diğer benzer araçlar kadar yaylanan bir yumuşaklık beklemeyin bu araçtan. BMW sürüş özelliklerini koruyor halen.

    - Araç teknoloji olarak çok başarılı. Herşeyin ekrandan yönetilmesi ve fiziksel tuş sayısının az olması konusunda tereddütlü olsak da, Özellikle iDrive8'in grafik çözünürlüğü ve hızı bu konuda endişelerimizi ortadan kaldırdı. Sadece alışmanız gerekiyor. Zira oldukça başarılı, fakat seçenekleri fazla olan bir arayüz var karşınızda artık.

    - Vitesin küçücük bir şaltere dönüşmesi de alışkanlık gerektiriyor. Özellikle park manevralarında orada bir yerde vites kolu arıyor eliniz. Fakat kesinlikle bu daha güzel ve alışınca eskisi çok ilkel gelecektir eminim.

    - Head up display oldukça kullanışlı. Elbette ekran değil de doğrudan ön camda olmasını tercih ederdim. Fakat sanırım cam eğimi nedeniyle böyle bir ekran tercih edilmiş ve kesinlikle güzel görünsün diye diye değil işe yarar bir head up display ekranı var önünüzde.

    - Sürüş asistanı profesyonel olarak geçen yarı otonom sürüşü otoyolda denedim ve çok başarılı çalışıyor. Bu donanım yarı otonom sürüşle birlikte aynı zamanda bir çok karmaşık ilave güvenlik özelliği içeriyormuş (çarpraz trafik asistanı, kavşak dönüş asistanı, yan çarpışma asistanı, arka çarpışma asistanı, ani trafik durmasında kaçınma asistanı, yol ver ve dur tabelalarını okuyabilme, kırmızı ışıkta belli durumlarda durabilme, acil durdurma asistanı vs) bu nedenle bu paketi almanızı şiddetle tavsiye ederim. Normal sürüşte elbette işinize yaramayacak bunlar ama varlığını bilmek güven veriyor.

    Araç tüm bunları yapabilmek için ön, arka ve yan kameralar, ön ve arka tampon kenarlarında yer alan radar sensörleri (ultrasonik sensörler değil) gibi donanımları kullanıyormuş. Henüz ihtiyaç duyacak durumla karşılaşmadık fakat markette otoparkta yavaşça geri çıkarken bile henüz arka kamera görüntüsüne bile girmeyen yaya için aracın otomatik fren yapması etkileyici.

    - Aracın bir çok başka özelliği BTK'nın ülkemizde Connected Drive'a izin vermemesi nedeniyle çalışamıyor. Ama ileride BTK bu yasaktan vazgeçerse bu özelliklerin de güncelleneceğini düşünüyorum. iDrive uzaktan güncellemeye müsait ama BTK yasağı nedeniyle uzaktan güncelleme de çalışmıyor Türkiye'de maalesef.

    - iDrive üzerindeki menüler ve ince detaylar çok güzel düşünülmüş. Çok fazla ayar yapma imkanınız var. Araç durumunu gösteren araç görselinde, dururken tekerleklerin pozisyonunun dahi gösterilmesi üzerinde oldukça çalışıldığını gösteriyor.

    - Araçta RunFlat lastik yok. Stepne de yok, onun yerine lastik tamir kiti var. Açıkçası bu bizim için eksi bir şey ama sanırım konfora katkısı var. Ya da umarım öyledir :)

    - Mild hybrid nedeniyle sadece 220i'ye özel bir durum mu bilmiyorum ama Start-Stop çok başarılı çalışıyor ve neredeyse devreye girdiğini anlamıyorsunuz bile. Öncekinde titreşim nedeniyle kapatma ihtiyacı hissettiğiniz sistem bu nesilde hiç rahatsız etmiyor. Önceki nesle göre çok fazla yol katetmiş bu konuda araç. İlk çalıştırmadaki titreşim de ortadan kaldırılmış önceki modele göre. Araç bu anlamda rölantide ve sürüşte bariz daha sessiz.

    - 360 derece kamera sistemi çok başarılı. Görüntüler çok net ve özellikle ön kamera ve yan kameralar çok işe yarıyor. Ama alışması biraz zaman alıyor. Otomatik devreye giren hem ön hem arka görüntü, öndeki araca yaklaşınca kuşbakışı görüşe geçmesi vs. biraz teknoloji bombardımanı gibi oluyor.

    -Geri sürüş asistanı da çok sık kullanmayacağınız ama gerektiğinde çok faydalı bir özellik. Zar zor girdiğiniz bir yerden geri çıkmak için çok işe yarayacaktır.


    Bunlar ilk izlenimlerim. Özetle, alırken yine "X1'mi bu mu" tereddütüne düşüp, içi, kalitesi, donanımı ve özellikleri birebir aynı olan bir araca fazladan 500k TL vermeye bütçemizin ve içimizin elvermediği bu aracı aldığımıza çok memnunuz ve düşünenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Fiyat/performans oranı önceki nesilde olduğu gibi çok iyi bir araç ve bu kadar donanım, teknoloji ve kullanım özelliklerini sanırım premium başka bir araçta bu fiyata bulmak zor.








  • Hocam selamlar, güzel yazmışsınız ama millet x1 deyince atlıyor. bu arabayı bilen yok:(

  • Maalesef öyle. SUV takıntımız malum. Arada bu kadar fiyat farkı olmasa anlarım da en baz donanım ve manuel şanzıman olsa da; Temmuz 2023 itibariyle 690 bin TL'ye sıfır km Fiat Egea Sedan alınırken:


    Dizaynı hariç tüm teknolojisi, donanımı, iç dizaynı, motoru vs herşeyiyle birebir aynı olan X1 ile Active Tourer arasında Temmuz 2023 itibariyle 750 bin TL fark olması gerçekten X1'i tercih etmeyi zorlaştırıyor.


    Öte yandan aracı uzun süre kullanacaksanız ve al-sat yapıp para kazanmak gibi bir niyetiniz yok ise bence böyle bir sınıf ve donanımda Active Tourer kesinlikle çok mantıklı bir seçim.

  • Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler. Bizde de 2015 216d var, 220i'ye geçmek istiyoruz. Yakın tüketimi hakkında bilgi verir misiniz? 

  • kunsal K kullanıcısına yanıt

    Sanıyorum elektrikli motorun desteğiyle olsa gerek yakıt tüketimi eski 218'den biraz daha iyileşmiş görünüyor. Daha ağır araç ve daha güçlü bir motor olmasına rağmen daha az yakıyor. Tam şehir içi yavaş trafikte (sokak ve cadde trafiği) 8-8.5 litre aralığında geziniyor. Şehir dışında ise 5 litrelerde.

  • Teşekkürler yanıtınız için.

  • Ben de birkaç aydır kullanıyorum. Alırken X2 ile bu modelin arasında kalmıştık ama X2'nin hâlâ eski platformda olması nedeniyle bu modelde karar kıldık ve oldukça memnunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.