Şimdi Ara

BMW 3.20d E90 (2011-2012)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    BMW almaya niyetlenen ancak daha önce BMW tecrübesi olmayan birisi olarak BMW kullanıcısı arkadaşların görüşlerini aldıktan sonra hareket etmenin daha doğru olacağı düşüncesiyle bu başlığı açtım.

    son zamanlarda E90 kasa 2011-2012 model 3.20d araçlara bakıyorum. Sanıyorum ki 184 bg lik motor 2010'dan sonraki modellerde mevcut. Bununla birlikte 2012 model araçlarda DVD&Navigasyon ekranı da eklenmiş. Araçların farklı farklı donanımları olsa da genel olarak aşağıdaki başlıklarda kullanıcılar naçizane fikirlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum;

    - Ekran olsun veya olmasın 2011 ve 2012 araçların tamamında telefon Bluetooth bağlantısı mevcut oluyor mu?
    - Aracın kabin içi ses izolasyonu nasıl ? Özellikle 100-120 km/saat süratlerin üzerinde rahatsız edici yol-motor-rüzgar sesi ortaya çıkıyor mu?
    - Şanzuman performansı hakkında genel olarak düşünceleriniz?

    Şimdiden çok teşekkürler.







  • Hayır
    Ses var. F30 da da var hatta 5 kasada da mevcut. Rahatsızlık kişiye göre değişir. Ben oluyorum.
    Şanzıman gayet başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • driekrem D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, paylasiminiz için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bluetooth bağlantısı değişken diyorsunuz. Kabin sesi konusunda belirttikleriniz benim için çok önemli. Keza memnuniyetle kullandığım aracimi sırf bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak bmw de de bu problemin olduğunu duyunca şaşırdım doğrusu.

    Ben bu konuda biraz hassasim sanırım. Bunu da sebebi çok daha alt seviyedeki araçlarda dahi daha iyi yalıtım olduğunu tespit edince insan doğal olarak rahatsız oluyor. Belirttiğiniz gibi bu konu göreceli, ben de biraz hassasim.


    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Kesinlikle rahatsız olursunuz. Bmw 3 serisinin kronik problemi. Makyajlı f30 da ses izolasyonu nasıl olacak göreceğiz. Iyi gunler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • driekrem D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Bunu bilmek benim açımdan çok önemliydi. Ben de size iyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcson

    Merhaba,

    Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Bunu bilmek benim açımdan çok önemliydi. Ben de size iyi günler dilerim.

    yalıtım konfor vs önemli ise e90 işinizi görmeyecektir, keza f30 da da ses problemlerinden bahsediliyor. e90 ların çoğunda rüzgar sesi oluyor belirli bir süratten sonra,
    bende 180 leri görmeden olmadı kiminde 100-120 genelde müzik sistemi vs örtüyor sesi. ama siz bu konuda takıntılı iseniz üzer. vites konusunda zf dünyanın en iyisidir
    şanzıman konusunda daha iyisi yok.
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bilgileriniz için teşekkürler.

    Şöyle ki; dah aönceki araçlarımda bariz bir şikayetim olmamıştı. Bu tabi nispeten o zamanlar daha alt sınıf araçlar kullandığımdan da olabilir. Ancak üst sınıf bir araca geçip 100-120 km üzerinde rüzgar ve yol sesi alınca ciddi rahatsız oldum. Bunun olmaması gerekitiğini düşünüyorum. Acaba ben mi abartıyorum düşüncesiyle son zamanlarda iş sebebiyle kiralık olarak kullandığım tüm araçlarda bu hususa dikkat ettim ve üzülerek tesbit ettim ki, kullandığım araçların tamamı dizel; Jetta, Toleda ve Corolla, söz konusu süratlerde nispeten daha az kabin gürültüsüne sahip. Hatta Jetta aralarında en sessiziydi diyebilirim. Bu durum ortaya çıkınca bütçem dahilinde BMW 3.20d E90 kasaya bakmaya başladım, keza aracımı değiştirecek olursam sırf bu sebepten değiştirmeyi düşünüyordum. Ancak sizlerden duyduklarım da beni şaşırttı ve bu isteğimden de beni vazgeçirecek sanırım.

    Benim takıntım tamamen bu araçlara bu kadar para verip sonra otobanda giderken gürültüden beyin sarsıntısı geçirme riskiyle karşılaşmakla alakalı :). Daha düşük bütçeli araçlarda dahi bu problemler yokken, bu seviyedeki araçlarda olması ciddi canımı sıkar oldu.

    Teşekkürler.

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcson -- 28 Nisan 2015; 12:15:56 >




  • Merhaba;

    Yol sesi vs görecelidir ancak şöyle anlatayım size ilk bmw aracım 2007 model 320d idi 170- 180 den sonra yol sesi alırdı 200 den sonra rahatsız edici olurdu ve kullanımı çok zevkli bir araçdı. ondan sonraki aracım peugeot 407 idi bmw kadar sessiz olmasada 140 dan sonra oda ses alırdı ama cok problem çıkarttığı için satıp tekrar 2010 model 320 d aldım oda 180-200 km hızlara kadar sizi rahatsız edecek bir ses almazdı yani şöyle anlatayım iki kişi normal konusarak uzun yolculuklarda 150 - 170 km hızlarda normal konuşma ile sohbet edebilir ve 180-200 lere ne zaman çıktığınızı anlayamazsınız. 2013 yılında onu satıp son kasa skoda octavia aldım şimdi onu satıp tekrar 2011 model Bmw bakıyorum sırf bu yol sesi nedeniyle.

    Bmw 3 serisinin tek dezavantajı lastikler runflat (patlamaz çelik yanak lastik) olduğu için cukurlarda vs hissettirir amortisorleri serttir.
  • demir_207 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Detaylı bilgi için teşekkürler. Ses olayı bence de bir dereceye kadar göreceli, buna katılıyorum. Ancak sizin bahsettiğiniz süratlerde bu problem ortaya çıksa benim için hiç problem olmayacak, keza 140in üzerine çıktığıM çok nadirdir. Ancak kabin gürültüsü 100-120 km/saat süratin üzerinde rahatsız edici boyuta ulasiyorsa bu benim açımdan kabul edilebilir değil. Sizin yazdıklarınizdan anladığı kadarıyla 3.20d çok daha yüksek süratlerde gürültü artiyor , doğru mu anlıyorum ?

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen 140km gibi hızlarda konforlu yolculuk sunar sıkıntı yaşamazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.